חלות תמיד תהיינה טעימות כשהן טריות.יש לי שאלה:
בערב שבת החלות רכות וטעימות ובשבת בבוקר הן כבר לא כ"כ רכות ומתפוררות. מה הסיבה לכך?
תקפיאי אחרי האפייה כשהחלות עדיין לא קרות לגמרייש לי שאלה:
בערב שבת החלות רכות וטעימות ובשבת בבוקר הן כבר לא כ"כ רכות ומתפוררות. מה הסיבה לכך?
תוך כדי הלישה תוסיפי עוד קצת קמח בהדרגהמה קורה אחרי שסיימתי להכין את הבצק,
ואני רואה שהוא יצא דביק
יש איך להציל אותו? אחרת אי אפשר לקלוע חלות...
בשבת בבוקר תשימי בהגבהה על הפלטה..יש לי שאלה:
בערב שבת החלות רכות וטעימות ובשבת בבוקר הן כבר לא כ"כ רכות ומתפוררות. מה הסיבה לכך?
אני רואה שיצא דביק אחרי שאני מוסיפה את השמן ולשה עדר דקותתוך כדי הלישה תוסיפי עוד קצת קמח בהדרגה
אני מקפיאה אחרי שהן מתקררות ולפני כל סעודה מוציאה ומניחה על הסירים.יש לי שאלה:
בערב שבת החלות רכות וטעימות ובשבת בבוקר הן כבר לא כ"כ רכות ומתפוררות. מה הסיבה לכך?
לכן אני עוקבת מידי פעם תוך כדי ה10 דקות ובודקת שזה מתגבש לבצק טוב. (נפרד מהדפנות של המיקסר.. המיקסר אמור להישאר נקי ממש בסיום הלישה, בלי שנדבק בו בצק כלל)אני רואה שיצא דביק אחרי שאני מוסיפה את השמן ולשה עדר דקות
גם אז זה יצא טוב להוסיף קמח?
תלוי באיזה שלב , כתבתי להוסיף בשלבים הראשונים של הלישה..לא , אסור להוסיף עוד קמח זה משנה את כל הבצק
תני לו עוד לישה שיתפתח גלוטן
תשמני אותו ובמנוחה הוא יתייצב!
כבר בשלבים הראשונים אני אמורה לשים לב שיצא דביק?תלוי באיזה שלב , כתבתי להוסיף בשלבים הראשונים של הלישה..
אני לא יודעת מה השלבים שאת עושה.כבר בשלבים הראשונים אני אמורה לשים לב שיצא דביק?
כלומר לפני שאני מוסיפה את השמן?
נראה מקסים!!האשכול הזה עזר לי להגשים חלום ישן. בזכותו אזרתי אומץ, ואפיתי, מתביישת לספר שבגילי המופלג בפעם הראשונה בהחלט, חלות לשבת.
תודה לכל המגיבות כאן, מעלות המתכונים, הטיפים, העצות והתמונות, ובפרט ל- @כוכב103 שהשתמשתי במתכון שהעלתה, @שרינה ו- @תילי5565 שנדבו הרבה שלבי עבודה והדגימו, ועוד ניקיות שאיני זוכרת את שמן, אבל ודאי שעזרו לי ונסכו בי בטחון להעז.
מקווה שהחלות תצאנה טעימות ותכבדנה את שבת המלכה.
אני עושה את השלבים שלך!!, מקמח כוסמין 80% (כתבת קודם 10 דקות על המהירות הכי גבוהה)אני לא יודעת מה השלבים שאת עושה.
אני לפני השמן נותנת 3 דקות על עוצמה 3
ואז מוסיפה את המלח ואז את השמן בזרם דק דק דק!!! ואז יש שליטה על מצב הבצק.
לאחר הוספת השמן מפעילה ל10 דקות על עוצמה 3..
ואז אחרי בערך 3 דקות בודקת מה מצב הבצק..
ובמידת הצורך מוסיפה מעט שמן או קמח.
(כל קמח מגיב אחרת לכן צריך להיות עם יד על הדופק..)
אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: