דרוש מתכון למה החלות שלי תמיד מתפשלות?

פרידא

משתמש מקצוען
וזו התוצאהצפה בקובץ המצורף 644156
אם יש לך שאלות בשמחה!!!
מה עושים כדי שלא יהיה פיצוץ אחרי האפיה כוונתי כמו בחלה בצד שמאל למעלה בתמונה רואים שכאילו הבצק נקרע לי זה קורה באופן הרבה יותר חזק והחלה פשוט מאבדת את הצורה מה עושים שזה לא יקרה?
[/QUOTE]
לי זה היה קורה הרבה. עד שאמרו לי להקפיד להתפיח לפני שמכניסים לתנור (לא להגזים - כי אז זה הופך לפיתה). ומאז אין לי את הפיצוצים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זו באמת תורה קטנה שברגע שקולטים אותה החלות הופכות לתרפיה שבועית
המתכון שלי
מלח
קילו קמח
3 עד ארבע כוסות מים
כף מלח
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
העיקר חשוב לשים לב לשלבי ההכנה והלישה
קודם שמים את המלח מעליו קילו קמח
יוצרים גומה קטנה בתוכה מניחים את הסוכר והשמרים
מוספים 3 כוסות מים ומחילים ללוש
לפחות 12 דקות על השעון
אם יש צורך מוסיפים עוד מים
רק אחרי שהבצק מתגבש מוסיפים את השמן
מתפיחים לפחות שעה
מחלקים את הבצק לעיגולים כל אחד 130 גר
השקילה חשטבה כדי ליצור גודל אחיד
וכעת לשלבי הרידוד והקליעה
מרדדים כל עיגול לעלה כזה
ומגלגלים לאורך(לא לרוחב)
צפה בקובץ המצורף 644148
כך נעשה עד שנקבל 4 רצועות כאלו
צפה בקובץ המצורף 644149
עכשיו נרדד אותם בעדינות בידיים כדי לקבל 4 רצועות באורך 25 סמ כל אחד,חשוב שהקצות תהיינה מעט יותר דקות על מנת לסגור קצוות
צפה בקובץ המצורף 644154
נתחיל לקלוע בסדר הזה:
שני למעלה ראשון לאמצע
נניח בעדינות על נייר אפיה
נרסס מים בנדיבות
זה המרססצפה בקובץ המצורף 644162
אפשר גם לטבול בתוך קערה עם מים למי שאין מרסס
נפזר שומשום או קצח
נניח להתפחה לחצי שעה
ונכניס לתנור
גם תוך כדי האפיה מרססים מים
וזו התוצאהצפה בקובץ המצורף 644156
אם יש לך שאלות בשמחה!!!
זה מהמם
על כמה מעלות חום את אופה?
 

שעון מעורר

משתמש פעיל
5757.PNG5656.PNG
 

ברכת מרום

משתמש מקצוען
טוב אז אני ממש ממש אבל ממש מולהבת מעצמי
פעם ראשונה שהכנתי חלות לבד בלי עזרה של שכנה כי התחייבתי או משהו
חלות תוצרת בית קרדיט לאחותי שהביאה לי מתכון של
@hbecker עם שיפורים קלים שלה
וואוי כל הבית מריח
החלות חוסלו עד תוםםםםםםםםם
לשבת נקנה כבר
לחמניות / חלות
1 כף מלח

1 קילו קמח

1/2 כוס סוכר

2 כפות שמרים יבשים

600 מ"ל מים (כ-3 כוסות מים).

1/2 כוס שמן

1 כף חומץ



שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים ומתחילים ללוש לבצק.

אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק. (אני מתחילה עם 2 כוסות מים ומוסיפה בהדרגה את הכוס השלישית עד למרקם הרצוי)

מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

סה"כ זמן לישה - 10 דקות.



מעבירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.



יוצרים לחמניות / חלות ומתפיחים פעם נוספת כשעה.

מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים.

אופים בתנור מחומם 180 מעלות: חלות - חצי שעה, לחמניות - 15 דקות.



מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.



ללחמניות שום:

מחלקים את הבצק לכדורים שווים (של כ-120 גר')

כל כדור מרדדים למלבן

בקצה המלבן מסמנים חריצים עד כשליש מהמלבן. מגלגלים לרצועה מהחלק השלם לחלק החתוך.

מכינים את הרוטב:

חצי שום כתוש

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס מים

כפית גדושה פפריקה מתוקה

כפית גדושה אורגנו

2 כפיות שומשום

מורחים על הלחמניות ואופים.


WIN_20200430_20_58_57_Pro.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

yudit:)

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
לא קראתי את כל התגובות שהיו כאן
אני רק ממליצה להציץ באשכול שהיה פה
מתכון טוב לחלות(אני לא ככ יודעת איך לשים פה קישור של האשכול)
גם לי קרה שהחלות לא הצליחו ,אחרי תקופה טובה שכן הלך לי ולקחתי כמה טיפים משם....
בהצלחה.
 

לב מרגיש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אני לא יודעת האם כתבו את זה אבל מה שאני ראיתי שכדאי לנסות זה להמיס את השמרים בחצי כוס מים פושרים
ולשפוך לעיסה ואז השמרים עובדים מצוין ומהיר והבצק טופח לגובה!
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
איכות הקמח קובעת בהחלט, אני כבר אופהה רבה שנים ב"ה, והיו פעמים שהבצק פשוט לא יצא כמו שאני רגילה, וקנינו קמח במקום אחר ויצא טוב, התברר שאיפה שקנינו קודם הקמח אוכסן בצורה לא נאותה, קנו בחנות אם תחלופה גבוהה! וכן שהמלח לא יגע בשמרים בתחילת הלישה.
אני אשמח לקל טיפים לחלות שלי שאני מכינה מקמח מלא 80% ואני רוצה שהן תהיינה יותר אווריריות יש למשהי לתת לי? תודה ממש.
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ולא מורחת בביצה בכלל?
אם אין לי בקבוק תרסיס אפשר להבריש ידנית במים?
בלי ביצה בכלל
מאמינה שכן,אבל שווה לך לקנות בכמה שקלים את ההכי פשוט כדי שתוך כדי אפיה תוכלי גם לרסס
 

פרפר סגול

משתמש מקצוען
המתכון שלי לחלות:
כוס בתכון היא כוס ח"פ רגילה.
(בד"כ אני עושה 2.5 ק"ג, ואגב ,גיליתי שהלישה ביד הרבה יותר מהירה וקלה)
1 ק"ג קמח (לבן / 80%)
1/2 כוס סוכר -או יותר לפי המתיקות הרצויה
כף שמרים יבשים
כפית מלח
3-4 כוסות מים (המים תלויים מאד בקמח, וזה יכול להשתנות, גם מאותה חברה)
את המים אני מחלקת 2/3 רותחים ושליש מהברז.(בחורף זה מאד מקצר את ההתפחה וגם בקיץ...)
1/2 כוס שמן.

סדר הכנסת החומרים:
המים,השמן,הסוכר.
מעליהם קמח.
בצד אחד של הקערה- שמרים ובנגדי- מלח.
(אני לשה בקערה רחבה עם שוליים גבוהים- מאד נח.)
ללוש היטב, להתפיח כחצי שעה,להוריד נפח, להתפיח שוב ולהתחיל ליצור חלות.

חשוב מאד- למרוח ביצה רק בסיום ההתפחה, אפשר לפזר, שומשום, פרג, גרעיני חמניות, דלעת -כיד הדמיון.
לאחרונה אני מפזרת מעל קצת סוכר.
אופה ב190 מעלות ,משך האפיה- תלוי בגודל החלה.
בהצלחה רבה.
ולא לשכוח לאמר "לכבוד שבת קודש".
 

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
למה החלות שלי תמיד מתפשלות... עשיתן ל חשק, אמרתי לילדים שמכינים חלות, העמדתי בצק, ואחרי שעה וחצי הוא החמיץ:(
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
למה החלות שלי תמיד מתפשלות... עשיתן ל חשק, אמרתי לילדים שמכינים חלות, העמדתי בצק, ואחרי שעה וחצי הוא החמיץ:(
ביום כזה זה המון נראה לי
אבל אל תתייאשי ,אני מנסה המון וגם לי לא תמיד מצליח,בתחום הזה זה רק המון המון לנסות עד שמגיעים לבצק המוצלח
אגב הקמח של אחרי פסח מאד מאד יבש אז יכול להיות גם סיבה ...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה