דרוש מתכון למה החלות שלי תמיד מתפשלות?

ש.ר

משתמש פעיל
א לעבד טוב את העיסה
ב ניתן לקנות בעקאלאך ברחוב אלי הכהן ירושלים פינת פנינה מכניסים את החלה בתוכו והוא נאפה הרבה יותר טוב גם נותנים שם דף עם הוראות ברורות ומתכון וזה יוצא ממש מצוין
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
אני עושה בדיוק את המתכון של אמא שלי והחלות לא יוצאות מספיק אווריריות
אשמח גם אם יש מתכונים מוצלחים לחלות שמצליחות
תודה!
אולי תספרי לנו איך את מכינה ונדע לזהות טעויות אם יש.
תכתבי מתכון ודרך הכנה מדויקת.
 

יוגורט

משתמש מקצוען
אני עושה בדיוק את המתכון של אמא שלי והחלות לא יוצאות מספיק אווריריות
אשמח גם אם יש מתכונים מוצלחים לחלות שמצליחות
תודה!

את מטפיחה אותן לפני שאת מכניסה לתנור, אחרי המריחה של הביצה והשומשום?
כמה סוכר את שמה?
התנור חם מאד? אני מחממת על 250 ומורידה את המעלות אחרי 3-5 דק'
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תבדקי את שלב הלישה שאת עושה מספיק ונכון
לישה ראשונה 10 דקות
תחכי רבע שעה ושוב לישה
ואז התפחה להכפלת הנפח
ואז לקלוע חלות
שוב לתפיח לפני האפיה
 

mina

משתמש מקצוען
הייתי באותו מקום שלך.
עשיתי בדיוק כמו המתכון של אמא שלי כל ההוראות והכל ויש לי תנור מצויין! ואין.. לא יצא...
תקופה ארוכה שלא עשיתי חלות.
לאחרונה אחותי הביאה לי מתכון אחר. מדהים! יוצא לי מהמם!!!
אולי פשוט שווה לנסות מתכון חדש??
אין לי את המתכון פה. אם אזכור כשאני בבית - ארשום אותו.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
האווריריות של החלה תלויה במס' גורמים -
1. כמות המים (ככל שיש יותר מים, החלה תהיה אוורירית יותר, אבל מדי הרבה מים לא יתן לך אפשרות לקלוע...)
2. ההתפחה הראשונה - עד להכפלת הנפח
3. מס' החלקים של החלה - ככל שהחלה מורכבת מיותר חלקים החלה תהיה אוורירית יותר
4. גלגול החלקים לנחשים - תריך לגלגל תוך כדי הכנסת אויר -מרדדים לעלה ומגלגלים.
5. התפחה לאחר הקליעה - לדעתי זה החלק הכי חשוב, אני מתפיחה בתנור חמים (50 מעלות) במשך כעשרים דקות.
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מה אתן עושות עם הביצה והשומשום?

כשאני מורחת לאחר התפתחת החלות וממש לפני אפיה, זה מצמק אותן מעט וחבל לי..
לאחרונה אני אופה כ10 דק' ואז מורחת ביצה , שומשום כבר לא נתפס וגם הביצה לא חלקה... :(

יש לכן פתרון אחר?

אגב, אני מכינה מקמח 80%
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
מה אתן עושות עם הביצה והשומשום?

כשאני מורחת לאחר התפתחת החלות וממש לפני אפיה, זה מצמק אותן מעט וחבל לי..
לאחרונה אני אופה כ10 דק' ואז מורחת ביצה , שומשום כבר לא נתפס וגם הביצה לא חלקה... :(

יש לכן פתרון אחר?

אגב, אני מכינה מקמח 80%
מורחת אחרי ההתפחה בעדינות יתרה עם מברשת סיליקון
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
זו באמת תורה קטנה שברגע שקולטים אותה החלות הופכות לתרפיה שבועית
המתכון שלי
מלח
קילו קמח
3 עד ארבע כוסות מים
כף מלח
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
העיקר חשוב לשים לב לשלבי ההכנה והלישה
קודם שמים את המלח מעליו קילו קמח
יוצרים גומה קטנה בתוכה מניחים את הסוכר והשמרים
מוספים 3 כוסות מים ומחילים ללוש
לפחות 12 דקות על השעון
אם יש צורך מוסיפים עוד מים
רק אחרי שהבצק מתגבש מוסיפים את השמן
מתפיחים לפחות שעה
מחלקים את הבצק לעיגולים כל אחד 130 גר
השקילה חשטבה כדי ליצור גודל אחיד
וכעת לשלבי הרידוד והקליעה
מרדדים כל עיגול לעלה כזה
ומגלגלים לאורך(לא לרוחב)
20200424_150902.jpg

כך נעשה עד שנקבל 4 רצועות כאלו
20200424_150918.jpg

עכשיו נרדד אותם בעדינות בידיים כדי לקבל 4 רצועות באורך 25 סמ כל אחד,חשוב שהקצות תהיינה מעט יותר דקות על מנת לסגור קצוות
20200424_151004.jpg

נתחיל לקלוע בסדר הזה:
שני למעלה ראשון לאמצע
נניח בעדינות על נייר אפיה
נרסס מים בנדיבות
זה המרסס
20200424_151040.jpg

אפשר גם לטבול בתוך קערה עם מים למי שאין מרסס
נפזר שומשום או קצח
נניח להתפחה לחצי שעה
ונכניס לתנור
גם תוך כדי האפיה מרססים מים
וזו התוצאה
20200424_160715.jpg

אם יש לך שאלות בשמחה!!!
 
נערך לאחרונה ב:

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  25  פעמים

לוח מודעות

למעלה