דיון טיפים בבישול

  • פותח הנושא ks
  • פורסם בתאריך

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני לא יודעת אם זה נחשב בגדר טיפ,
אבל אני כמעט לא משתמשת בתבלינים מתועשים אלא כמעט ורק בחומרים טבעיים
עשבי תיבול, על כל גווניהם יעשו את העבודה מעולה, ויתנו נחוח טרי ואיכותי לכל מאכל.
בתוספת שום טרי כתוש קצוץ או חתוך,
במידה וארצה להשתמש בתבלינים "רגילים" אעדיף תמיד לרכוש אותם בחנות תבלינים, פיצוחים וכו, הטעם שונה לחלוטין.

טיפ נוסף , ספציפי לשניצלים/מוסקה:
טבילה של החצלי לדוגמא בקמח תפו"א תתן מוצאה הרבה יותר טובה מטבילה בקמח רגיל.
נסו ותהנו.
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
נראה לי,כדי שלא יזוז כשמניחיםעליו
דברים.כששמים אותו בתבנית במצבו
הרגיל,לא יושב בצורה יציבה.
אני מרטיבה טיפה את התבנית ושמה את הנייר עם הקיפולים ללמעלה, לא לכיוון הצמוד לתבנית(הפוך מאינסטינקט). נידבק פיקס.
 

saralulu

משתמש מקצוען
שיטה לקליית חצילים שקראתי פעם ומאז אני תמיד עושה ככה.
הסיבה היא שהנוזלים של החצילים לא ילכלכו את התבנית ולכן מניחים את החצילים על נייר מקומט שפותחים אותו ופורסים על התבנית. הדגמה בגיף המצורף...
 

קבצים מצורפים

  • video1.gif
    video1.gif
    2.4 MB · צפיות: 132

חולמת אלף אלף

משתמש צעיר
אני לא יודעת אם זה נחשב בגדר טיפ,
אבל אני כמעט לא משתמשת בתבלינים מתועשים אלא כמעט ורק בחומרים טבעיים
עשבי תיבול, על כל גווניהם יעשו את העבודה מעולה, ויתנו נחוח טרי ואיכותי לכל מאכל.
בתוספת שום טרי כתוש קצוץ או חתוך,
במידה וארצה להשתמש בתבלינים "רגילים" אעדיף תמיד לרכוש אותם בחנות תבלינים, פיצוחים וכו, הטעם שונה לחלוטין.
את עושה את זה גם ביומיום העמוס? או רק לשבת?
אבל זה לא טיפ שמקצר עבודה! אולי צריך אשכול נפרד לטיפים של השבחת האוכל.
 

חולמת אלף אלף

משתמש צעיר
, אורז.
האמת שקראתי כאן כמה שרשורים על אורז, ולא נתקלתי בטיפ הזה. אולי הוא ידוע, ובכ"ז אולי יש מי שייעזר.
אני קלטתי אותו אחרי כמה פעמים שברחפנותי שלב הטיגון התארך מידי עד שהאורז כמעט התחיל להשחים, ולמרות זאת הוא היה טעים מתמיד. אחרי נסיונות - זו התוצאה המנצחת: אני מכניסה את האורז (אצלי רק יסמין) לסיר כשהוא יבש לגמרי. מוסיפה את השמן, ומטגנת עד שלפחות חצי מהגרגרים מקבלים צבע לבן אטום (ולא שקוף). מוסיפה את התיבול והמים ומבשלת כרגיל.
אבל למה לטגן את האורז?
ממהרות עוד יותר עושות כך: מרתיחות מים, שמן מלח
כשרותח מוסיפות אורז ומנמיכות להבה.
באורז יסמין ובסמטי - יוצא מצוין!

ובנוגע לתפו"א אפויים:
הבישול הקודם מקצר את זמן האפייה, אך מאריך את כל ההתעסקות. (שטיפת הסיר, להבה פנויה וכו')
אפשר לחתוך לקוביות קטנות יותר, לפזר בתבנית רק שכבה אחת ולאפות בהרבה פחות זמן.
לא ניסיתי בעצמי - אבל שקיות צלייה אמורות ג"כ לקצר מאוד אפייה.
 

חולמת אלף אלף

משתמש צעיר
אולי יש טיפים למטבחים לא מאובזרים?
אני, למשל, הכנתי לי צנטר כוכב משקית צלופן - גזרתי משולשים קטנים בקצה. - יצאו שושנים מושלמות!
אל דאגה, למחרת קניתי צנטר אמיתי, אבל אולי יש לכן טיפים נוספים - במקום אבזור מקצועי?
 

(:Chavy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הטיגון משביח את המרקם, כנראה שהנוזלים נספגים אח"כ בצורה שונה.
ומה שהבאתי לא נועד דווקא לזרוז תהליכים אלא גם להשבחה וייעול.
אנחנו עושים ככה תמיד
באמת רואים הבדל כשמקצרים תהליכים...
 

סוסה כתומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוד בנושא האורז:

כדי שיצא אורז אחד אחד אבל לא יבש
בסיום הבישול שמים נייר סופג על הסיר ומחזירים בחזרה את המכסה לשלוש ארבע דקות
הטיפ באדיבות חמותי היקרה :cool: אלופת הבישול והאפיה!!!!
 

מאמושקה

משתמש פעיל
קונה כמות גדולה של כוסברה/פטרוזליה בערך 9 חבילות משרה שוטפת מסננת ו...טוחנת עם הרבה שיני שום.
מקפיאים בכוסות ח.פ. בערך חצי כוס או 3/4 כוס כל פעם שאני מכינה תערובת של קציצות בקר /דגים או תיבול לדגים חריפים מוציאה כוס או שתיים תלוי לפי הצורך במיקרו מפשירה ומתבלת - פצצה
 

מאמושקה

משתמש פעיל
יום חמישי אני מוציאה כמות של תבניות ח.פ. שמתמלאות בזה אחרי זה
כל אחד חתוך לפי הסלט
אם זה חציל בצ'לי אז קוביות
אם זה חציל ברוטב אדום או בתחמיץ אז פרוסות או רבעים
תבנית של גמבות ופלפלים לסלט פלפל קלוי
תבנית של ירקות לדגים - עגבניות פלפל
תבנית לקישואים בפרוסות
כל התבניות נכנסות בזה אחרי זה לתנור , פצצה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  7  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה