דיון טיפים בבישול

  • פותח הנושא ks
  • פורסם בתאריך

מאמושקה

משתמש פעיל
משרים כמות גדולה של שעועית /גרגרי חומוס אחרי לילה בוררים את הקטניות ומקפיאים בשקיות לכמה שבתות
מכינה כמות של קישקע פרווה לצולנט ומקפיאים כל שבת רק "לשלוף"..
אפשר להכין עוגות טורט ולחתוך באמצע - מקפיאים שיש נייר אפיה מפריד בין 2 הקומות
כשבא לך את מפשירה - מקציפה ריץ או שמנת מתוקה והנה לך עוגה תוך 5 דק' אפשר לצפות עם כל ציפוי
 

Kelly

משתמש פעיל
אני קונה מגש של שניצלים, מפשירה ומצפה את כל השניצלים (מטבלת היטב את הביצה ואת הפירורים כמו שכתבו קודם, משדרג מאוד).
מסדרת אותם בחזרה במגש, כשנייר אפייה או ניילון מפרידים בין כל שכבה.
וברגע האמת - צריך רק להפשיר את הכמות הרצויה ולטגן. הלכלוך, הבלגן והזמן של הציפוי מתרכזים לפעם אחת.
 

Kelly

משתמש פעיל
קונה כמות גדולה של כוסברה/פטרוזליה בערך 9 חבילות משרה שוטפת מסננת ו...טוחנת עם הרבה שיני שום.
מקפיאים בכוסות ח.פ. בערך חצי כוס או 3/4 כוס כל פעם שאני מכינה תערובת של קציצות בקר /דגים או תיבול לדגים חריפים מוציאה כוס או שתיים תלוי לפי הצורך במיקרו מפשירה ומתבלת - פצצה

כזו"צית גיליתי שכשאני קונה עשבי תיבול אני לא מספיקה להשתמש בהכל לפני שבא הריקבון.
לכן אני עושה משהו דומה:
קונה שקיות של פטרוזיליה/שמיר, משרה, שוטפת, מיבשת.
קוצצת דק דק ומכניסה לתבנית של קוביות קרח.
ממלאה כל 'תושבת' במים או בשמן זית.
ובמהלך הבישול אני שוברת קוביות ומוסיפה לסיר או למחבת לפי הצורך. ממש כמו קוביות תיבול שקונים מוכן.
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
את עושה את זה גם ביומיום העמוס? או רק לשבת?
אבל זה לא טיפ שמקצר עבודה! אולי צריך אשכול נפרד לטיפים של השבחת האוכל.
משתדלת גם ביום יום,
והיו כאן טיפים נהדרים מקצרי זמן איך לעשות זאת גם מראש.
אישית לא מצאתי את חיתוך עשבי התיבול כזולל זמן.

והטיפים כאן בהחלט מעשירים לא רק מבחינת חסכון בזמן..
 

saryk

משתמש מקצוען
למתכון של דגים אפויים בירקות -
אופה את הירקות בתנור חלקית, מתבלת ומקפיאה.
ככה כשרוצים לאפות דג עם ירקות - שולפים קופסה מהמקפיא, מתבלים עם הדג ומקבלים דגים טריים וטעימים בכלום עבודה.
למרק ירקות עם המוןןןן ירקות מגורדים מאודים:
למי שמקפיאה.... כדי לחסוך מקום במקפיא - מאדה את הירקות ומקפיאה לפני שלב הבישול והוספת המים.
בשעת הצורך - שולפת קופסת ירקות מאודים, מוסיפה מים וקטניות (עדשים / חומוס, אפשר גם גריסים) והנה מרק טרי באפס עבודה.
כשמגיע לי עופות טריים מחולקים - מנקה וחותכת את החזות/שניצלים, ומקפיאה עם רוטב של סויה+סילאן ותבלינים.
כשצריך מוציאה שקית אחת להפשרה על השיש, ומיד למחבת. בלי לנקות/לחתוך/לפרוס ולהשרות ברוטב.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמא

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה קְרָאתִיךָ חוּשָׁה לִּי הַאֲזִינָה קוֹלִי בְּקָרְאִי לָךְ:ב תִּכּוֹן תְּפִלָּתִי קְטֹרֶת לְפָנֶיךָ מַשְׂאַת כַּפַּי מִנְחַת עָרֶב:ג שִׁיתָה יְהוָה שָׁמְרָה לְפִי נִצְּרָה עַל דַּל שְׂפָתָי:ד אַל תַּט לִבִּי לְדָבָר רָע לְהִתְעוֹלֵל עֲלִלוֹת בְּרֶשַׁע אֶת אִישִׁים פֹּעֲלֵי אָוֶן וּבַל אֶלְחַם בְּמַנְעַמֵּיהֶם:ה יֶהֶלְמֵנִי צַדִּיק חֶסֶד וְיוֹכִיחֵנִי שֶׁמֶן רֹאשׁ אַל יָנִי רֹאשִׁי כִּי עוֹד וּתְפִלָּתִי בְּרָעוֹתֵיהֶם:ו נִשְׁמְטוּ בִידֵי סֶלַע שֹׁפְטֵיהֶם וְשָׁמְעוּ אֲמָרַי כִּי נָעֵמוּ:ז כְּמוֹ פֹלֵחַ וּבֹקֵעַ בָּאָרֶץ נִפְזְרוּ עֲצָמֵינוּ לְפִי שְׁאוֹל:ח כִּי אֵלֶיךָ יְהוִה אֲדֹנָי עֵינָי בְּכָה חָסִיתִי אַל תְּעַר נַפְשִׁי:ט שָׁמְרֵנִי מִידֵי פַח יָקְשׁוּ לִי וּמֹקְשׁוֹת פֹּעֲלֵי אָוֶן:י יִפְּלוּ בְמַכְמֹרָיו רְשָׁעִים יַחַד אָנֹכִי עַד אֶעֱבוֹר:
נקרא  5  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה