מאפים חלות עם התפחה מהלילה

רוצה יותר

משתמש מקצוען
אני נמנעתי במשך זמן רב להכין את הבצק בלילה ולהתפיח לילה במקרר מתוך מחשבה כי זה לא טוב לבצק.
בדיוק לאחרונה קראתי, ולצערי אינני זוכרת היכן, כי התפחה של לילה במקרר היא אפילו טובה יותר לבצק!
מאז אני מכינה את הבצק בלילה, מניחה במקרר, על הבוקר קולעת ואופה בלי לכלוך ומיקסר ובלגן, ועם תוצאות מצוינות!
 

saryk

משתמש מקצוען
ניסיתי פעם, המתכון הרגיל של החלות ללא שינויים. הכנסתי ללילה למקרר, תפח מצוין!
הבעיה- בבוקר צריךלחכות לא מעט זמן עד שהבצק מתחמם חזרה לטמפ' החדר.
אז אם זוכרים להוציא ב7 בבוקר מהמקרר, ומגיעים לקליעה ב9 - מצוין. אם לא, כבר לא שוה...
 

יונלה

משתמש מקצוען
לפני כמה שנים הייתי קולעת חלות בלילה, מכסה במגבת ומתפיחה כל הלילה במקרר.
בבוקר נשאר לי רק לחמם תנור ולאפות.
היה מצויין.

מפאת חוסר מקום במקרר אני מכינה בצק על הבוקר של יום שישי, לשה אותו עם מים חמימים מה שמזרז את ההתפחה.

שמעתי שהמאפיות גם מתפיחים בתנאי קירור.
 

רוצה יותר

משתמש מקצוען
אני לא מחכה שהחלות תגענה לטמפרטורת החדר. אולי לא קולעת ישר מהמקרר, מחכה קצת, אבל לא עד לטמפרטורת החדר דווקא.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה