אוקיי!חלות לשבת/ מתכון מצוין
יוצא מושלם!!
החומרים:
קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות סודה
1 כוס מים חמימים
כף מלח
1/2 עד 3/4 כוס שמן
הכל כוסות ח״פ רגילות (שתיה קרה)!!
שמים במיקסר את הקמח הסוכר והשמרים
מערבלים קצת (רק לאחד את החומרים)
מוסיפים את הסודה והמים
מפעילים על מהירות 3 למשך 2 דקות
אחר כך מוסיפים את המלח והשמן (בזרם דק לאט לאט)
וממשיכים על מהירות גבוהה למשך 10 דקות!!
משמנים בספריי שמן קערה
שמים את הבצק להתפחה למשך שעתיים
כאשר בין שעה לשעה מורידים את נפח הבצק ומכדררים את הבצק לכדור לשעת התפחה נוספת.
(אני מתפיחה כאשר הקערה מכוסה בניילון נצמד עליו מגבת ...)
לאחר מכן מחלקים את הבצק ל 3
מכל חלק מחלקים ל4
מרדדים ומגלגלים כמו רולדה כל פס כזה
ואז קולעים חלות של 4
שמים בתבנית להתפחה של עוד חצי שעה
בינתיים מחממים תנור על 220 מעלות
מורחים ביצה+ כפית סוכר+ חצי קורט מלח ושומשום
מכניסים לתנור ל20 דקות להשחמה
ואח״כ מנמיכים את התנור ל180 מעלות לעוד כ20 דקות
אז לי יש ממש אותו מתכון רק יש גם 2 ביצים בבצק
זה מוסיף רכות....