מאפים חלות, חלות...

הדס וערבה

משתמש פעיל
צילום מקצועי
חלות לשבת/ מתכון מצוין
יוצא מושלם!!

החומרים:
קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים

2 כוסות סודה
1 כוס מים חמימים

כף מלח
1/2 עד 3/4 כוס שמן

הכל כוסות ח״פ רגילות (שתיה קרה)!!

שמים במיקסר את הקמח הסוכר והשמרים
מערבלים קצת (רק לאחד את החומרים)

מוסיפים את הסודה והמים
מפעילים על מהירות 3 למשך 2 דקות

אחר כך מוסיפים את המלח והשמן (בזרם דק לאט לאט)
וממשיכים על מהירות גבוהה למשך 10 דקות!!

משמנים בספריי שמן קערה

שמים את הבצק להתפחה למשך שעתיים
כאשר בין שעה לשעה מורידים את נפח הבצק ומכדררים את הבצק לכדור לשעת התפחה נוספת.
(אני מתפיחה כאשר הקערה מכוסה בניילון נצמד עליו מגבת ...)

לאחר מכן מחלקים את הבצק ל 3
מכל חלק מחלקים ל4
מרדדים ומגלגלים כמו רולדה כל פס כזה
ואז קולעים חלות של 4

שמים בתבנית להתפחה של עוד חצי שעה

בינתיים מחממים תנור על 220 מעלות

מורחים ביצה+ כפית סוכר+ חצי קורט מלח ושומשום

מכניסים לתנור ל20 דקות להשחמה
ואח״כ מנמיכים את התנור ל180 מעלות לעוד כ20 דקות
אוקיי!
אז לי יש ממש אותו מתכון רק יש גם 2 ביצים בבצק
זה מוסיף רכות....
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
@תילי5565
חייבת לומר שהחלות יצאו מעולה.
האמת אני אוהבת את החלות שלי אבל הוספתי את הסודה ובביצה את הסוכר.
יצא מהממם. רך ביותר.
 

קבצים מצורפים

  • חלות.jpg
    חלות.jpg
    1.4 MB · צפיות: 45
  • חלות1.jpg
    חלות1.jpg
    1.5 MB · צפיות: 47
נערך לאחרונה ב:

nikit

משתמש צעיר
@סימי לדעתי הבעיה בביצים - הם גורמות לחלות להתפורר
אני פעם עשיתי מתכון של לחמניות עם ביצים והם היו די מתפוררות
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
המתכון מצוין. דומה לכל המתכונים שמעלים כאן, בפרוג.
מעניין מה תפקיד הסודה בבצק... אני שמה רק מים.
ועוד דבר- אני מוסיפה 2 ביצים ל-2.25 ק"ג. אנסה לאפות השבת בלעדיהם, ונראה מה תהיה התוצאה...
ביצים גורמות להתפוררות של החלה
אפשר לוותר עליהם, הם נותנות מרקם שקרוב לעוגה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גם את השמרים היבשים צריך להתסיס
לא.
זו פעולה שמקורה בימי עבר בהם איכות השמרים היבשים לא היתה אחידה וההתססה שימשה כבדיקה לתקינותם.
בימינו כשאיכותם מצוינת אין צורך בכך.
(אא"כ אחסנו שמרים ושכחנו מה התאריך האחרון לשימוש).
ואני משתמשת רק ביבשים.
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
לא.
זו פעולה שמקורה בימי עבר בהם איכות השמרים היבשים לא היתה אחידה וההתססה שימשה כבדיקה לתקינותם.
בימינו כשאיכותם מצוינת אין צורך בכך.
(אא"כ אחסנו שמרים ושכחנו מה התאריך האחרון לשימוש).
ואני משתמשת רק ביבשים.
כמובן שאין חובה להתסיס
אבל כשמתסיסים התפיחה הרבה יותר טובה.
מנסיון יום יומי בבצקים
 

saralulu

משתמש מקצוען
אני אופה חלות מדי שבוע, והטעם והמירקם- נפלאים!
אבל... בשבת בבוקר ,אחרי ההקפאה, הן מתפוררות משום מה, והרבה פחות מוצלחות...
איך משמרים את החלות טריות, רכות ונפלאות?
משפר אפיה של רובינפלד, וגם תלוי כמה הבצק היה רך, כשהוא רך זה נשאר עסיסי ונימוח. וגם כשהחלות גדולות הן רכות יותר.
 

ישועת השם

משתמש פעיל
החלות שלי יוצאות מקסימות בטעם ובמראה.אבל,הן שבריריות.
כשצריך להחזיק אותן בידיים,בברכת המוציא,הן נוטות להתקפל,
וקשה להחזיקאותן שלמות.
מה יכולה להיות הסיבה.
 

מגיבים לעניין

משתמש מקצוען
אצלי אוהבים חלות כמו של ויזניץ, שחומות היטב, אז אני אופה על 250 מעלות רבע שעה ואח"כ מורידה ל200 מעלות.
והסוד הגדול:לא למרוח ביצה על החלות אלה רק מים עם סוכר, רבע כוס מים רותחים עם כפית סוכר, להמיס ולהוסיף עוד רבע מים קרים ולהבריש את החלה ואז לפזר ים שומשום, יוצא מראה מושלם!
 

carizma

משתמש מקצוען
אני מכינה חלות בימי רביעי מצננת ומקפיאה אותם אחרי שאני עוטפת כל חלה בניר נצמד ועל זה ניר כסף
ושמה על המיחם או סיר שע"ג הפלטה ויוצא טעם טרי מהתנור!!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה