אז אולי זו הבעיה שלי...על הפלטה אחרי ההקפאה.
בלי פלטה הם מתפוררות...
אני אופה כל שבוע ביום שישי. בליל שבת החלות מיוחדות! ממש!
מכניסה למקפיא, ומוציאה בבוקר. אני מפשירה אותן על השיש. הן עדין טעימות, אבל הרבה פחות... כמו שכתבתי- קצת מתפוררות...
אז אולי זו הבעיה שלי...על הפלטה אחרי ההקפאה.
בלי פלטה הם מתפוררות...
פה זה קליעה של 4על כמה את קולעת כל צמה?
ומה מורחת על החלות מלמעלה- ביצה?
חלות לשבת/ מתכון מצויןיש ביקוש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אצלנו אסור בשבת לשים מהקפאה על הפלטה.על הפלטה אחרי ההקפאה.
בלי פלטה הם מתפוררות...
איזה קמח את משתמשת?חלות לשבת/ מתכון מצוין
יוצא מושלם!!
החומרים:
קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות סודה
1 כוס מים חמימים
כף מלח
1/2 עד 3/4 כוס שמן
הכל כוסות ח״פ רגילות (שתיה קרה)!!
שמים במיקסר את הקמח הסוכר והשמרים
מערבלים קצת (רק לאחד את החומרים)
מוסיפים את הסודה והמים
מפעילים על מהירות 3 למשך 2 דקות
אחר כך מוסיפים את המלח והשמן (בזרם דק לאט לאט)
וממשיכים על מהירות גבוהה למשך 10 דקות!!
משמנים בספריי שמן קערה
שמים את הבצק להתפחה למשך שעתיים
כאשר בין שעה לשעה מורידים את נפח הבצק ומכדררים את הבצק לכדור לשעת התפחה נוספת.
(אני מתפיחה כאשר הקערה מכוסה בניילון נצמד עליו מגבת ...)
לאחר מכן מחלקים את הבצק ל 3
מכל חלק מחלקים ל4
מרדדים ומגלגלים כמו רולדה כל פס כזה
ואז קולעים חלות של 4
שמים בתבנית להתפחה של עוד חצי שעה
בינתיים מחממים תנור על 220 מעלות
מורחים ביצה+ כפית סוכר+ חצי קורט מלח ושומשום
מכניסים לתנור ל20 דקות להשחמה
ואח״כ מנמיכים את התנור ל180 מעלות לעוד כ20 דקותצפה בקובץ המצורף 700815צפה בקובץ המצורף 700816 (תלוי במידת האפיה שאוהבים)
מוציאה ישר לרשת של התנור כדי לשמור על קריספיות של תחתית החלה!
בהצלחה!!
המתכון הזה קמח לבןאיזה קמח את משתמשת?
לא מידי הרבה נוזלים לקילו קמח?2 כוסות סודה
1 כוס מים חמימים
כף מלח
1/2 עד 3/4 כוס שמן
לא מידי הרבה נוזלים לקילו קמח?
לא נכנס לדיונים הלכתיים, רק תבדקי את הנקודות הבאות: לשים על תבנית הפוכה או סיר סגור, ובלי קרח על החלה. גם אסור?אצלנו אסור בשבת לשים מהקפאה על הפלטה.
גם אני עושה כך והן יוצאות מצוינות, רכות ולא מתפוררות כלל וכלל.אז אולי זו הבעיה שלי...
אני אופה כל שבוע ביום שישי. בליל שבת החלות מיוחדות! ממש!
מכניסה למקפיא, ומוציאה בבוקר. אני מפשירה אותן על השיש. הן עדין טעימות, אבל הרבה פחות... כמו שכתבתי- קצת מתפוררות...
המתכון מצוין. דומה לכל המתכונים שמעלים כאן, בפרוג.גם אני עושה כך והן יוצאות מצוינות, רכות ולא מתפוררות כלל וכלל.
נשמע שהבעיה היא בבצק או בהתפחה ובאפיה.
מציעה לקחת מתכון מוצלח ולהיצמד אליו מהחל ועד כלה.
וכן לבדוק את תקינות התנור.
הביצים לא אמורות לשנות או להוות הבדל בין חלה מתפוררת לשאינה.המתכון מצוין. דומה לכל המתכונים שמעלים כאן, בפרוג.
מעניין מה תפקיד הסודה בבצק... אני שמה רק מים.
ועוד דבר- אני מוסיפה 2 ביצים ל-2.25 ק"ג. אנסה לאפות השבת בלעדיהם, ונראה מה תהיה התוצאה...
ידיים מבחינת תוצאה זה אותו דבר או יותר (תלוי באנרגיות), רק השאלה אם יש כח פיזי וזמן..פינוק
שאין לי
אנסה...הביצים לא אמורות לשנות או להוות הבדל בין חלה מתפוררת לשאינה.
אני כן הייתי מנסה שבוע אחד מתכון אחר ולא משנה ממנו כלום. אבל זה עניין שלך כמובן.
בכל מקרה, ממליצה בחום לבדוק את התנור. פעמים רבות זה "באשמתו".
כך קרה לאמא שלי - כשהתנור כבר יצא לפנסיה.אנסה...
החלות מתפוררות רק למחרת. אחרי האפיה הן מעולות! כל מי שטועם- מתלהב...
יש לי מתכון שאני מכינה ואוהבת מאד אם כי יש גם את המתכון ש @שרינה פרסמה וזכה לשפע של תגובות נלהבות מאד ותמונות יפהפיות מכל מי שניסו. ממליצה לך לבדוק.תודה על העזרה. אנסה מתכון אחר השבת, למרות שאני ממש אוהבת את החלות שלי...
אולי יש לך הצעה של מתכון טוב? "המתחיל במצווה..."
ציינתי, כוסות ח״פ שתיה קרהלא מידי הרבה נוזלים לקילו קמח?
מקווה מאד שהתנור לא יצא לפנסיה... הוא עוד ממש צעיר...כך קרה לאמא שלי - כשהתנור כבר יצא לפנסיה.
לעיתים רחוקות זה קורה גם בשל החלפת סוג קמח או יותר מדי מים בבצק.
יש לי מתכון שאני מכינה ואוהבת מאד אם כי יש גם את המתכון ש @שרינה פרסמה וזכה לשפע של תגובות נלהבות מאד ותמונות יפהפיות מכל מי שניסו. ממליצה לך לבדוק.
הנה המתכון של @שרינהמקווה מאד שהתנור לא יצא לפנסיה... הוא עוד ממש צעיר...
איפה המתכון המדובר של שרינה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
21.05
י"ג אייר
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
דיגיטל בגובה העיניים
עם מנדי נאבול
כל האפשרויות הטמונות בעולם הדיגיטל שיגרמו לך להרוויח יותר!
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קמ
א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב חַלְּצֵנִי יְהוָה מֵאָדָם רָע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי:ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב כָּל יוֹם יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת:ד שָׁנֲנוּ לְשׁוֹנָם כְּמוֹ נָחָשׁ חֲמַת עַכְשׁוּב תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה:ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה מִידֵי רָשָׁע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי אֲשֶׁר חָשְׁבוּ לִדְחוֹת פְּעָמָי:ו טָמְנוּ גֵאִים פַּח לִי וַחֲבָלִים פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד מַעְגָּל מֹקְשִׁים שָׁתוּ לִי סֶלָה:ז אָמַרְתִּי לַיהוָה אֵלִי אָתָּה הַאֲזִינָה יְהוָה קוֹל תַּחֲנוּנָי:ח יְהוִֹה אֲדֹנָי עֹז יְשׁוּעָתִי סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי בְּיוֹם נָשֶׁק:ט אַל תִּתֵּן יְהוָה מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה:י רֹאשׁ מְסִבָּי עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ (יכסומו) יְכַסֵּמוֹ:יא (ימיטו) יִמּוֹטוּ עֲלֵיהֶם גֶּחָלִים בָּאֵשׁ יַפִּלֵם בְּמַהֲמֹרוֹת בַּל יָקוּמוּ:יב אִישׁ לָשׁוֹן בַּל יִכּוֹן בָּאָרֶץ אִישׁ חָמָס רָע יְצוּדֶנּוּ לְמַדְחֵפֹת:יג (ידעת) יָדַעְתִּי כִּי יַעֲשֶׂה יְהוָה דִּין עָנִי מִשְׁפַּט אֶבְיֹנִים:יד אַךְ צַדִּיקִים יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים אֶת פָּנֶיךָ: