עוגות/עוגיות העוגות שלי נופלות....

נעמה93

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
כמעט תמיד... בסופו של דבר מתקבלת עוגה בגובה של עוגייה....
אשמח לקבל טיפים איך לדאוג שזה לא יקרה
 

RIVKAG

ציורים יהודיים וקטורים להורדה משאטרסטוק
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הקצפה של רבע שעה על השעון אם הבלנדר ידני או חלש.
לשים מיץ תפוזים 100% טבעי במקום מים.
לא לפתוח את התנור לפני הזמן.
לא להניח לבלילה להמתין לפני ההכנסה לתנור.
לשים צדקה לפני האפיה.
להתפלל.
בהצלחה רבה!
 

ישועת השם

משתמש פעיל
לא לערבב את הבלילה הרבה,במיוחד
בעוגות בחושות.
תקפידי שהקצף יהיה מוצק ולא נישפך כשאת מטה את הקערה.
לא להתייאש.בהצלחה!
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
עוגה בגובה של עוגייה....
ומה רע בזה :)
אפשר לנסות -
כשמוציאים מהתנור להניח את התבנית הפוכה על קרש חיתוך מרופד בנייר אפייה
לא לגעת עד שהיא מתקררת לחלוטין
השיטה הזאת מושכת את העוגה לכיוון ההפוך מכיוון "הגובה של העוגייה"
 

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איזה סוגי עוגות?
מאיפה המתכונים?
אולי משהו ביחסים לא תקין
 

מירי:)

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
לי נשמע כמו שכתבו כאן שקשור לתנור ולא לצורת ההכנה של העוגות
יש הרבה מתכונים שצורת ההכנה שלהם מאד פשוטה ולא מוקפדת כמו עוגות בחושות וגם טורט ועוד ועדיין העוגות לא נופלות
 

יש לך כנפי רוח

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אז מדוע עוגות נופלות וכיצד ניתן ולמנוע אפיית עוגות לא מוצלחות ?

פחות מדי לחות או יותר מדי לחות.​

אם העוגה לא מספיק לחה, סיכוי גבוה שהיא תשקע במרכזה. מצד שני אם העוגה יותר מדי לחה היא תעלה מהר מדי ואז תשקע כשתתקרר.לחות נוספת יכולה להמצא באופן טבעי במרכיבים כמו קמח – מרכיב שיגרום לעוגות לעלות במהירות ואז לקרוס במהלך תהליך האפייה.

  • אז מה ניתן לעשות בנוגע לזה? אחסנו את החומרים היבשים במקרר כדי שיישארו יבשים.

תכנון לקוי​

  • ארגון מראש יעזור לשמור על רוגע ולעקוב אחר המתכון.
  • צרו אזור עבודה נקי עם כל המרכיבי המתכון מוכנים ומדודים מראש.
  • הקפידו לקרוא את המתכון תחילה, בכדי שתוכלו לבצע שלב אחר שלב.
  • הקפידו לבצע במדויק את המתכון.
  • שקלו את המרכיבים במקום למדוד אותם בעזרת כוסות.

טמפרטורת תנור שגויה​

  • העוגה קורסת פנימה? יתכן שהתנור אשם.
    גם אם הטמפרטורה מוגדרת כראוי, אין זה אומר בהכרח שזו הטמפרטורה בפועל בתנור.
    יש לבדוק את התנור מדי פעם בעזרת מדחום עמיד בחום בכדי לוודא כי טמפרטורת התנור מדויקת.
  • הערה: רוב העוגות נאפות בצורה אופטימלית בטמפרטורה של 180 מעלות. אם במתכון הטמפרטורה גבוהה או נמוכה מ- 180 מעלות,זה אמור להדליק לכם נורה.

חוסר אפייה​

  • העוגה שאפיתם אולי נראית מרשימה וזהובה מלמעלה.
    אבל, כשהוצאתם אותה מהתנור היא שקעה והפכה לגומי באמצע. אין ספק שלא אפיתם מספיק זמן.
  • אל תסתפקו ברמזים חזותיים כדי להבין אם העוגה אפויה היטב. פשוט הכניסו שיפוד עץ במספר מקומות בעוגה והוציאו. אם השיפוד יוצא נקי ויבש, פירוש הדבר שהעוגה אפויה במלואה.

אין מספיק אמולסיה​

  • המונח רק נשמע מסובך מדובר בעיקר בשילוב וקישור של שני חומרים שבדרך הטבע כלל לא היו דבקים: למשל שומן ומים . נקרא גם "תחליב", על מנת שהאימולסיה (במקרה שלנו איחוד בין שומן למים) לא תתפרק. המיקסר מאפשר לנו בצורה מכנית לבצע את האימולסיה, לכן חשוב מאוד להגביר את פעולת המיקסר אחרי כל הכנסה של ביצה. (במקרה שלנו חלמון הביצה הוא מרכיב מתחלב).

טמפרטורת חומרי הגלם​

  • ביצים קרות לא מתמזגות היטב עם מרכיבים אחרים ויכולים לגרום לכיסי אוויר בתוך הבלילה דבר שיגרום לעוגה שלכם להתמוטט.ולכן יש להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר.
  • מומלץ להביא את חומרי הגלם לטמפרטורת החדר לפני הערבוב וזאת מכיוון שחומרי הגלם יתערבבו טוב יותר בטמפרטורה לא קרה.
  • בנוסף, חמאה בטמפרטורת החדר היא אידיאלית למיזוג. אם היא קרה מדי היא לא תשתלב עם שאר המרכיבים, אם היא חמה מדי החמאה תתפרק ותגרום למרקם של העוגה להשתנות.

סודה ואבקת אפייה​

  • יש למדוד בזהירות מכיוון שהוספת כמות מעבר לרצוי תגרום להתפתחות של אוויר רב בעוגה ותביא למבנה מוחלש.
  • יש להוסיף בדייקנות את הסודה לשתיה ולא להתבלבל, קל מאוד לטעות ולהוסיף כף במקום כפית,פעולה שעשויה להסתיים בעוגה שעולה במהירות בתנור ואז נופלת באופן טרגי.
  • יש לוודא כי לא פג תוקפה של אבקת האפייה. אם כן, פעולת הוספת האויר לבלילה – לא תתבצע. אפשר לבדוק שאבקת האפייה בתוקף על ידי הוספת חצי כפית לחצי כוס מים חמים, אם היא מבעבעת מיד זה מעיד על טריות אם היא קצת מבעבעת זרקו אותה לפח.
  • היחס בין קמח לאבקת אפייה הינו: לכל כוס קמח יש להוסיף בין 1-1.5 כפיות של אבקת אפייה.
לסיכום, גם אם קורות טעויות באפייה, אל תוותרו. האפייה מצריכה ניסיון, וגם קונדיטורים לעתים נופלים בה, אך ככל שתנסו כך תצליחו. אם תקפידו על על כמה כללים: כמויות מדויקות, לחות מדוייקת, טמפרטורות נכונות ואל תדלגו על שלבי המתכון, האפייה שלכם תצליח.

(VTOP)
 

נעמה93

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
איזה תכנית כדאי לאפות עוגות בחושות/טורט?
יש לי תנור בילד אין של אלקטרולוקס
טורבו? או בלי?
 

bnoya

משתמש מקצוען
לי יש תנור של אלקטרולוקס
אופה תמיד בטורבו
לא נופלות לי עוגות
בעוגות בחושות צריך להימנע מערבוב יתר
עוגות גבינה צריכות חום נמוך יותר
בכלל שמתי לב שהחום שלו יותר גבוה מהתנורים האחרים מה שכמובן מקצר את זמן האפיה ויכול גם לפעמים להרוס עוגה
אני תמיד אופה על חום נמוך יותר ממה שרשום במתכון (רשום 180 אופה 170)
 

קוויק

משתמש מקצוען
כמעט תמיד... בסופו של דבר מתקבלת עוגה בגובה של עוגייה....
אשמח לקבל טיפים איך לדאוג שזה לא יקרה
ד"ש
וניסיתי כבר את כל השיטות והעצות שנתנו, ואחרי כל הסבלנות, העוגה שבתנור היתה נראית שלמות, נוחתת בקול מאכזב.
אני חושבת שזה ענין של תנור, כי בתנור הקודם שהיה לי אותן עוגות היו יוצאות שלמות.
מבאס, אבל כחלק מהניסיונות ניסיתי את כל המעלות בתנור, ואת כל סוגי ההפעלות, ונאדה.
הפיתרון - להכין עוגות בצק, עוגות גבינה שגם הן טפו טפו יוצאות מעולה, עוגיות, ועופות.
 

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
תעשי כזה דבר:
תכיני תערובת עוגה כפול 2.
תצקי אותה ל2 תבניות.
תבנית אחת- תאפי בתנור שלך.
תבנית שניה- תשלחי לשכנה שהעוגות שלה תמיד מוצלחות.
תראי אם זו בעיה של התנור.

במידה ולא-
אנסה לתת לך טיפים כאחת שהעוגות שלי נהגו להתפשל,
עקב אי דיוק וזלזול בשלבי הוראות ההכנה.
(כי אף אחד לא יגיד לי מה לעשות, יכתוב לי את זה בספר, ועוד יצפה שאבצע את זה בול).
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  51  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה