מאפים הלחמניות הכי טריות בכיתה----

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
רק לי הן יצאו לבקניות עם מעט נמשים? :(
אפויות לגמרי. מספיק זמן, ולא ממש השחימו כמו הלחמניות החתיכיות הנ"ל...
מריחות:rolleyes::rolleyes: אין דברים כאלה ורכות.
אבל למה הן לא יוצאות לי שחומות?
ידידתי זה תלוי בתנור!
אין לך בילד אין אני צודקת?
אולי הוא ישן?
ואולי מראש לא משהו...
 

FrameiT

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תודה :)

עשיתי כדורים, ואחרי שתפחו גזרתי להם אוזניים עם מספריים
אחכ חוררתי עינים עם קיסם, ותקעתי בפנים את השפיץ של השוקולד ציפס.

רק התעצלתי במריחת הביצה, ולא חשבתי שיתפח הרבה בתנור...
העיקר הילדה מרוצה ;)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
100 מ"ל מים שוקל 100 גר'.
אוקיי
מדדתי 100 מ"ל בבקבוק שבו אני משתמשת למדידה.
שמתי בכוס חד פעמית.
שקלת במשקל מטבח
קיבלתי 77 גרם....
העני, מה המקשל לפני אפיה של כל לחמניה?
תמיד מסתבכת עם הגודל של הלחמניות.
שקלתי לך 100 גרם כל לחמניה לפני האפיה.
יצאו לי 17 לחמניות + 1 קטן יותר מקילו קמח
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מדדתי 100 מ"ל בבקבוק שבו אני משתמשת למדידה.
שמתי בכוס חד פעמית.
שקלת במשקל מטבח
קיבלתי 77 גרם....
בקבוקי פעוטות לא תמיד מדוייקים...
וגם, אם המים לא מים טהורים (H2C), מסתבר שהמשקל הסגולי שלהם משתנה לטוב או למוטב, אז זה עלול להיות לא מדויק :(
 

חנמה

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
אוקיי
מדדתי 100 מ"ל בבקבוק שבו אני משתמשת למדידה.
שמתי בכוס חד פעמית.
שקלת במשקל מטבח
קיבלתי 77 גרם....
מוזר
(אפילו בדקתי עכשיו בגוגל כי חשבתי אולי המצאתי, וכן זה אמור להיות אותו משקל)
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מוזר
(אפילו בדקתי עכשיו בגוגל כי חשבתי אולי המצאתי, וכן זה אמור להיות אותו משקל)
בקבוקי פעוטות לא תמיד מדוייקים...
וגם, אם המים לא מים טהורים (H2C), מסתבר שהמשקל הסגולי שלהם משתנה לטוב או למוטב, אז זה עלול להיות לא מדויק :(
 

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
@hbecker , איזה קשה לתייג אותך. די תחליפי ל@בקר או @הני מהלחמניות.
אין תמונה,
וגם לא כדאי להוציא את הרוק לעמ"י...
4 קילו לחמניות(כפול X תבניות...) אפינו היום ב"ה.
יצאו טעימות, מגרות ומריחות נפלא!!

תודה גדולה.
אל תפסיקי עם המתכונים,
והייתי אומרת אפילו תתחילי להאיץ לקראת החגים:)

אין מילים!
בשם בעלה,בני ובנות @פדואלה .
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker , איזה קשה לתייג אותך. די תחליפי ל@בקר או @הני מהלחמניות.
אין תמונה,
וגם לא כדאי להוציא את הרוק לעמ"י...
4 קילו לחמניות(כפול X תבניות...) אפינו היום ב"ה.
יצאו טעימות, מגרות ומריחות נפלא!!

תודה גדולה.
אל תפסיקי עם המתכונים,
והייתי אומרת אפילו תתחילי להאיץ לקראת החגים:)

אין מילים!
בשם בעלה,בני ובנות @פדואלה .
יואו את ממש משמחת אותי
 

*טובית*

משתמש מקצוען
אני יודעת אבל זה מה יצא לי
מוזר.
באמת מוזר.
הבקבוק שלי שקל עשרים גרם.
איפסתי את המשקל.
והתחלתי מחדש.
ניסיתי אפילו פעמיים.
העיקר, כבר פעמיים הכנתי ויצא מושלם.
חייב להיות שהמשקל שלי תקין :)
 

סמייל (:

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב

1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות

מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.

להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
רוצה מאוד להכין
נראה ונשמע טוב
זה יצא טוב אם יש לי קמח תופח?

אולי נאחד את כל המתכונים שלך לספר מתכונים?
אפילו בגירסה דיגטלית בלי הוצאות דפוס:D
ממוין לפי נושאים
אם זה מענין אותך אשמח לעזור בעריכה ועיצוב:D
את מעלה לנו כל פעם כאלה מתכונים מיוחדים וטובים
וחבל שהם נעלמים באשכולות הרבים..
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker
אם אני רוצה חלות מתוקות...להוסיף עוד סוכר? כמה? או שזה מספיק מתוק?
ושאלה נוספת לגבי חלות, כמה יוצא לך מקילו ואם תוכלי לתת הכוונה כמה להתפיח בקערה וכמה אחרי הקליעה וכדו'...
תודה!!!
לנו זה מספיק מתוק
את יכולה להוסיף עוד רבע כוס סוכר שיהיה כוס שלימה

מקילו יוצאות לי 3 חלות ממש גדולות שתופסות תבנית תנור זו לצד זו לרוחב.
אולי אכין היום ואצלם.

בקערה התפחה להכפלת הנפח
אחרי הקליעה בערך רבע שעה במקום חמים. אני שמה בד"כ על הגז כשהתנור דולק
אופה ב 200 מעלות כ -20-25 דקות
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
רוצה מאוד להכין
נראה ונשמע טוב
זה יצא טוב אם יש לי קמח תופח?

אולי נאחד את כל המתכונים שלך לספר מתכונים?
אפילו בגירסה דיגטלית בלי הוצאות דפוס:D
ממוין לפי נושאים
אם זה מענין אותך אשמח לעזור בעריכה ועיצוב:D
את מעלה לנו כל פעם כאלה מתכונים מיוחדים וטובים
וחבל שהם נעלמים באשכולות הרבים..
לי אין כח להתעסק עם זה
אבל אם יש מי שמתנדבת לעשות את זה אז לא אכפת לי, בכיף
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
באמת מוזר.
הבקבוק שלי שקל עשרים גרם.
איפסתי את המשקל.
והתחלתי מחדש.
ניסיתי אפילו פעמיים.
העיקר, כבר פעמיים הכנתי ויצא מושלם.
חייב להיות שהמשקל שלי תקין :)
באמת מוזר גם לי
ניסיתי כמה פעמי וזה מצחיק כי אני יודעת ש 100 מ"ל מים זה 100 גרם. בנוזלים אחרים זה משתנה.
שקלית אחר כך דברים אחרים, ארוזים והיה תקין.
תעלומה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  29  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה