מאפים הלחמניות הכי טריות בכיתה----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב

1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
550 מ"ל מים
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות

מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.

להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
 
נערך לאחרונה ב:

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הילדים יסכימו לאכול?
הם תמיד עושים לי פרצופים על לחמניות ביתיות ואני מתחרפנת כבר מהלחם הפשוט שהם אוכלים :(
 

רחל1234

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון-

מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות
תודה על המתכון
כמה זמן את מתפיחה בד"כ?
את אופה על תבנית תנור או על התבניות אלומיניום?
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה על המתכון
כמה זמן את מתפיחה בד"כ?
את אופה על תבנית תנור או על התבניות אלומיניום?
אני אישית, נותנת לזה בהתחלה עירבול קל כל 10 דקות למשל איזה חצי שעה(3 פעמים), ואז מתפיחה שעה ואני אוהבת לאפות בתבנית ח"פ.
 

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
האמת שיש לי מתכון ללחמניות כוסמין רכות ומעלפות,
עדיין סקרנית לשמוע מה יש לך להציע :)
אבל הדבר שהכי קנה אותי היה המשפט הנ"ל!
מה זה אומר באופן שנשאר ממש טרי?
אצלי במקפיא הרגיל זה מקבל טעם לוואי
במקפיא של ההקפאה עמוקה זה מעולה, אבל הוא לא בקומת המטבח -
אז מתעצלים בפועל... :)
יש דרך להקפיא במקפיא רגיל ושיצא ממש ממש בלי טעם לוואי?
חוץ מלעטוף בניילון צמוד ולקשור, את זה אני עושה.

אשמח למתכון כוסמין
תודה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הילדים יסכימו לאכול?
הם תמיד עושים לי פרצופים על לחמניות ביתיות ואני מתחרפנת כבר מהלחם הפשוט שהם אוכלים :(
אצלי חוטפים
וגם השכנים באים בגלל הריח ומקבלים...

עשית את זה מהר הפעם :)
תודה!!
לגבי המים, יש לי כוסות מדידה של 240 גרם.
איך אני מחשבת 600 מל? (את מחפידה אותי עם האזהרה של הדיוק...)
ולא צריך ביצים?
לי יש בקבוק עם מידות ואיתו אני מודדת. הדיוק בכמות המים חשוב.
לא צריך ביצים

תודה על המתכון
כמה זמן את מתפיחה בד"כ?
את אופה על תבנית תנור או על התבניות אלומיניום?
מתפיחה להכפלת הנפח יכול להיות שעה, שעה וחצי ופחות תלוי במזג האויר

משתמשת גם בתבנית תנור וגם בחד פעמי
 

זה אני :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
איזה גודל כוס?
200 או 240?
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב

1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות

מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.

להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
העני, אפשר לרדת לפרטים?
כף מלח / שמרים - כפות מדידה / ח"פ?
כוס סוכר / שמן - כמה מ"ל הכוס שלך?
אפיה - האם בטורבו או על רגיל?
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני, אפשר לרדת לפרטים?
כף מלח / שמרים - כפות מדידה / ח"פ?
כוס סוכר / שמן - כמה מ"ל הכוס שלך?
אפיה - האם בטורבו או על רגיל?
כף רגילה
סוכר, שמן חד פעמי. כתבתי הרבה פעמים שאני דוקא משתמשת בכוסות חד פעמי כי יש נשים שאין להן כוסות מדידה
בלי טורבו


[ראיתי שהתעצבנת היום על מתכונים "לא מדוייקים" :)
 

פ.צ.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
הכנו מהר עוד = מתכון לבוקר רגוע:)
והפעם במגוון טעמים
upload_2019-9-9_17-57-57.png
 

שריתי גוט

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר להפוך אותם ללחמניות שום?
איך?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
חשבתי שאני המשוגעת היחידה שרוקדת לקול צלילי הילדים...
אני מכינה מהבצק של החלות ביום שישי ק"ג נוסף (כ-25 לחמניות)
מכינה עיגולים, מורחת בביצה ושומשום
מסדרת ומקפיאה בתוך תבנית

כל המעוניין בלחמניה מוזמן לפתוח את המקפיא להפשיר לחמניה (כחצי שעה)
ולהכניס לתנור לאפיה של 15-20 דקות
אז מיד כשמתעוררים בבוקר מוציאים, ועד ליציאה מהבית יש לחמניות
 
נערך לאחרונה ב:

yudb

משתמש סופר מקצוען
טיפ לבצק אורירי,
אבל רק למי שיש כוח.
חמותי עושה כך,
וזה פשוט מוכיח את עצמו.

חמש דקות המקסר מסתובב.
חמש דקות נח.
כך במשך שעה.
אחר כך,
שעה נוספת התפחה.
וזהו :)

בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה