ראשית, קבלו את התנצלותי על האיחור...קצת בלאגן כאן עכשיו והחיים לא בדיוק מתקתקים לפי השעון שבניתי לעצמי...
---------
האמת- הכל התחיל ממייל ששלחה חברה ובו העלתה תמונה של מוצר חדש של עלית שראתה בחנות. היא ביקשה רעיונות מה לעשות עם המוצר הזה.
בראש שלי עלה מיד המוצר האותנטי.....
החלטתי לנסות לחקות את המוצר המקורי. החטיף האהוב "פסק זמן".
ניסיתי לחשוב מה יש בו.
האמת שזה ממש פשוט כי ברגע שיש את הקרם עצמו אז כל מה שצריך זה שוקולד חלבי וגליליות ממולאות קרם אגוזי.
אז יצאתי לדרך.
ותוך 25 דקות [כולל הקפאה] היו לי 15 קוביות חטיף....
נתחיל?
300 גרם שוקולד חלבי [מספיק ל-30 יחידות].
3 כפות שמן
1 קופסא קרם פסק זמן [מספיק ליותר]
1 חבילה גליליות ממולאות בקרם אגוזים.
תבנית סיליקון עם שקעים בגודל בינוני.
ממיסים שוקולד עם שמן. ממלאים את השקעים ומשהים כ-2 דקות.
מרוקנים את השוקולד מהשקעים מעל לסיר או קערה שתקלוט את השוקולד המתרוקן מהשקעים.
עכשיו יש לנו שקעים שדפנותיהם שוקולד והפנים שלהן ריק. מקפיאים להתקשות.
חותכים את הגליליות לחלקים קטנים ומכניסים 2 חלקים בתוך כל שקע.
מעבירים מהקרם לשקית זילוף ומזלפים מעט לתוך כל שקע מעל לגליליות. מטלטלים מעט את התבנית כדי שהקרם ישתטח. חשוב לא למלא עד למעלה כדי שנוכל לסגור בשוקולד.
סוגרים בשוקולד מומס שנותר מריקון השקעים.
מקפיאים לפחות 15 דקות. מחלצים בזהירות.
אין לך תבנית שקעים אבל את גם רוצה להכין את הפטיפור? אין בעיה.
ערבבי שוקולד מומס עם קרם פסק זמן. 3 כפות מהקרם על כל 100 גרם שוקולד. רפדי תבנית אינגליש בניילון וצקי את התערובת לתבנית. דחסי אל תוך השוקולד גליליות לרוחב התבנית ברווחים קטנים זה מזה.
העבירי למקרר להתקשות.
פרסי בסכין חדה ולא משוננת.
בהצלחה
---------
האמת- הכל התחיל ממייל ששלחה חברה ובו העלתה תמונה של מוצר חדש של עלית שראתה בחנות. היא ביקשה רעיונות מה לעשות עם המוצר הזה.
בראש שלי עלה מיד המוצר האותנטי.....
החלטתי לנסות לחקות את המוצר המקורי. החטיף האהוב "פסק זמן".
ניסיתי לחשוב מה יש בו.
האמת שזה ממש פשוט כי ברגע שיש את הקרם עצמו אז כל מה שצריך זה שוקולד חלבי וגליליות ממולאות קרם אגוזי.
אז יצאתי לדרך.
ותוך 25 דקות [כולל הקפאה] היו לי 15 קוביות חטיף....
נתחיל?
300 גרם שוקולד חלבי [מספיק ל-30 יחידות].
3 כפות שמן
1 קופסא קרם פסק זמן [מספיק ליותר]
1 חבילה גליליות ממולאות בקרם אגוזים.
תבנית סיליקון עם שקעים בגודל בינוני.
ממיסים שוקולד עם שמן. ממלאים את השקעים ומשהים כ-2 דקות.
מרוקנים את השוקולד מהשקעים מעל לסיר או קערה שתקלוט את השוקולד המתרוקן מהשקעים.
עכשיו יש לנו שקעים שדפנותיהם שוקולד והפנים שלהן ריק. מקפיאים להתקשות.
חותכים את הגליליות לחלקים קטנים ומכניסים 2 חלקים בתוך כל שקע.
מעבירים מהקרם לשקית זילוף ומזלפים מעט לתוך כל שקע מעל לגליליות. מטלטלים מעט את התבנית כדי שהקרם ישתטח. חשוב לא למלא עד למעלה כדי שנוכל לסגור בשוקולד.
סוגרים בשוקולד מומס שנותר מריקון השקעים.
מקפיאים לפחות 15 דקות. מחלצים בזהירות.
אין לך תבנית שקעים אבל את גם רוצה להכין את הפטיפור? אין בעיה.
ערבבי שוקולד מומס עם קרם פסק זמן. 3 כפות מהקרם על כל 100 גרם שוקולד. רפדי תבנית אינגליש בניילון וצקי את התערובת לתבנית. דחסי אל תוך השוקולד גליליות לרוחב התבנית ברווחים קטנים זה מזה.
העבירי למקרר להתקשות.
פרסי בסכין חדה ולא משוננת.
בהצלחה