עוגות/עוגיות הדרכה מצולמת -עוגיות אלפחורס

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ברוב מוחץ נבחרה הדרכה זו....
אז הרי היא לפניכן


1 מרגרינה או 200 גרם חמאה
2 כוסות אבקת סוכר
4 חלמונים
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות קורנפלור
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה

למילוי: 1 קופסא ריבת חלב.
לציפוי בצדדים: קוקוס

מעבדים סוכר ומרגרינה או חמאה עם אבקת סוכר לקרם חלק.
IMG_6397.jpg


מוסיפים חלמונים ומעבדים עוד. מוסיפים את יתר החומרים. מתקבל בצק רך מאוד דומה לבר בצק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים [מעט...].
IMG_6399.jpg


מרדדים את הבצק על משטח מקומח בנדיבות בקורנפלור. מרדדים לעובי של כ 1/2 סנטימטר. קורצים עיגולים.
IMG_6402.jpg


מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ברווחים. העוגיות מתפשטות.

IMG_6403.jpg

אופים ב 180 מעלות כ-10-11 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. הן צריכות להיות בהירות.

מחכים שהעוגיות יתקררו ורק אז מחלצים בזהירות מהתבנית. זהירות- העוגיות עדינות ומעט שבירות.
IMG_6405.jpg


מורחים ריבת חלב על עוגיה וסוגרים בעוגיה נוספת, לוחצים קלות.
IMG_6407.jpg

מגלגלים את העוגיה בקוקוס. הקוקוס נתפס בריבת חלב שמציצה בין העוגיות.
IMG_6406.jpg

מחביאים מהר, שלא יגמר....
IMG_6410.jpg




בתאבון.......

המתכון מתבסס על מתכון ישן שמצאתי אבל עבר מוטציה רצינית כדי שיצא מושלם!!!
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י chely;1985383:
תודה רבה על הכל!!!
איזה ריבת חלב מומלצת?

אני משתמשת רק בעד"ח. יש צנצנת זכוכית שהריבת חלב שלה מהמם.
יצא לי פעם להשתמש בשל מיה וגם לא היה רע.
בכשרות חת"ס, למי שמשתמש, ראיתי גם כאלו שנראים טוב [צבע, מרקם]
 

מירי456

משתמש מקצוען
בקר, את שוב מכניסה אותי למטבח!
מגרה!!!

2 שאלות:
מה קוטר העוגיות לפני האפיה
ואיזו כמות של עוגיות מתקבלת
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י מירי456;1985401:
בקר, את שוב מכניסה אותי למטבח!
מגרה!!!

2 שאלות:
מה קוטר העוגיות לפני האפיה
ואיזו כמות של עוגיות מתקבלת

קוטר העוגיה תלוי בקוטר הקורצן. אני הכנתי XL אבל קוטר של בערך 5 ס"מ זה מעולה.
מתקבלים כ- 30 סנדויצ'ים XL. קטנים יותר תקבלי כמות גדולה יותר.
 

SN

משתמש מקצוען
2 כוסות קורנפלור?? זה לא טעות?
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י hbecker;1985400:
אני משתמשת רק בעד"ח. יש צנצנת זכוכית שהריבת חלב שלה מהמם.
יצא לי פעם להשתמש בשל מיה וגם לא היה רע.
בכשרות חת"ס, למי שמשתמש, ראיתי גם כאלו שנראים טוב [צבע, מרקם]

והכי טעים ומשובח - של אמא שלי...
אבל את זה לא תצליחו לקנות בשום מחיר,
אני מוכנה לכתוב מתכון, אם יהיה ביקוש...

חני
 

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ממממ...מושלם!
מרגישים את הרכות והנימוחות שלהם..
תודה רבה :)
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בקר, תודה!!! זה נראה טוב!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י SPOT;1985473:
אין מילים!!
יש ריבת חלב פרווה?
יש מלית קרמל פרווה. פחות מוצלח אבל גם לא רע. הכנתי גם פרווה פעם.

נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1985491:
והכי טעים ומשובח - של אמא שלי...
אבל את זה לא תצליחו לקנות בשום מחיר,
אני מוכנה לכתוב מתכון, אם יהיה ביקוש...

חני
אין אין אין כמו ריבת חלב שמכינים בבית דולצ'ה דה ל'צה. גם אני מכינה לפעמים אבל בד"כ מתעצלת....
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י hbecker;1985531:
אין אין אין כמו ריבת חלב שמכינים בבית דולצ'ה דה ל'צה. גם אני מכינה לפעמים אבל בד"כ מתעצלת....

רק תיקון קטן - דולסה דה לצ'ה...

גילוי נאות מעולם לא הכנתי בעצמי, אבל זה חלק מחוויות הילדות שלי.
הריח... אוי הריח... נראה לי שכל הבנין ידע שמכינים היום ריבת חלב...

חני
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1985543:
רק תיקון קטן - דולסה דה לצ'ה...

גילוי נאות מעולם להכנתי בעצמי, אבל זה חלק מחוויות הילדות שלי.
הריח... אוי הריח... נראה לי שכל הבנין ידע שמכינים היום ריבת חלב...

חני

רק הבנין? נראה לי כל השכונה. כשהכנתי פעם דפקה שכנה ואמרה "יש םה ריבת חלב על האש, נכון? אז אפשר טעימה כשהיא מוכנה....?"
 

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שאלה-- מה הכמות בערך שיוצאת מנגלה אחת כזאת?
 

chely

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1985491:
והכי טעים ומשובח - של אמא שלי...
אבל את זה לא תצליחו לקנות בשום מחיר,
אני מוכנה לכתוב מתכון, אם יהיה ביקוש...

חני

יש ביקוש...:)
 

מישי

משתמש צעיר
הכי טעים עם ריבת חלב
אולם הכנתי פעם עם מלית אוכמניות וגם היה מוצלח ואהבו מאוד
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בקר...............כמו תמיד את אלופה בלגרות :)
את רואה שאת עושה לנו קורסים מידי פעם , לא הצלחת להתחמק ...;)
אז דבר ראשון נראה לי שסתם טעים לאכול אותה ככה ריקה לא ?
שנית , אולי תגלי לנו את הסוד איך באמת מכינים ריבת חלב ביתית??
 

זוהר טל

משתמש מקצוען
וואי, תודה על המתכון.
חייבת לנסות.
אני שומרת 2 צנצנות של ריבת חלב בשביל זה...
אגב, הריבת חלב של מיה היא מאד נוזלית ולא נוחה כ"כ לעבודה.
כשהייתי משתמשת בה, הייתי מקפיאה קודם ועובדת כשזה קפוא.
היום אני כבר משתמשת בריבת חלב של טופ מותגים בצנצנת זכוכית, מאד טעימה ויותר מוצקה.

אגב, בקר, למה העוגיות יוצאות כאלה נשברות ולא חלקות? יש אפשרות שיצאו יותר חלקות?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמג

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה שְׁמַע תְּפִלָּתִי הַאֲזִינָה אֶל תַּחֲנוּנַי בֶּאֱמֻנָתְךָ עֲנֵנִי בְּצִדְקָתֶךָ:ב וְאַל תָּבוֹא בְמִשְׁפָּט אֶת עַבְדֶּךָ כִּי לֹא יִצְדַּק לְפָנֶיךָ כָל חָי:ג כִּי רָדַף אוֹיֵב נַפְשִׁי דִּכָּא לָאָרֶץ חַיָּתִי הוֹשִׁיבַנִי בְמַחֲשַׁכִּים כְּמֵתֵי עוֹלָם:ד וַתִּתְעַטֵּף עָלַי רוּחִי בְּתוֹכִי יִשְׁתּוֹמֵם לִבִּי:ה זָכַרְתִּי יָמִים מִקֶּדֶם הָגִיתִי בְכָל פָּעֳלֶךָ בְּמַעֲשֵׂה יָדֶיךָ אֲשׂוֹחֵחַ:ו פֵּרַשְׂתִּי יָדַי אֵלֶיךָ נַפְשִׁי כְּאֶרֶץ עֲיֵפָה לְךָ סֶלָה:ז מַהֵר עֲנֵנִי יְהוָה כָּלְתָה רוּחִי אַל תַּסְתֵּר פָּנֶיךָ מִמֶּנִּי וְנִמְשַׁלְתִּי עִם יֹרְדֵי בוֹר:ח הַשְׁמִיעֵנִי בַבֹּקֶר חַסְדֶּךָ כִּי בְךָ בָטָחְתִּי הוֹדִיעֵנִי דֶּרֶךְ זוּ אֵלֵךְ כִּי אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי נַפְשִׁי:ט הַצִּילֵנִי מֵאֹיְבַי יְהוָה אֵלֶיךָ כִסִּתִי:י לַמְּדֵנִי לַעֲשׂוֹת רְצוֹנֶךָ כִּי אַתָּה אֱלוֹהָי רוּחֲךָ טוֹבָה תַּנְחֵנִי בְּאֶרֶץ מִישׁוֹר:יא לְמַעַן שִׁמְךָ יְהוָה תְּחַיֵּנִי בְּצִדְקָתְךָ תוֹצִיא מִצָּרָה נַפְשִׁי:יב וּבְחַסְדְּךָ תַּצְמִית אֹיְבָי וְהַאֲבַדְתָּ כָּל צֹרֲרֵי נַפְשִׁי כִּי אֲנִי עַבְדֶּךָ:
נקרא  1  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה