בשרי הבחנה בין סוגי בשר אולי מישהי מבינה

מיהו

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מה יותר טוב להכין בשר לליל הסדר מס' 8 או 10 ? (זה מה יש..)
או ששתיהם לא רלונטים
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
מה יותר טוב להכין בשר לליל הסדר מס' 8 או 10 ? (זה מה יש..)
או ששתיהם לא רלונטים
בגדול שתיהם יותר שומניים
אבל דווקא בגלל שזה יכול לא להפרס יפה אולי תבשלו כגוש שלם ואז לפרק את זה ולהגיש על מצע פירה בטטה מעדןןןןןןןןןןן
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
יש לכם מתכון טוב לבשר מס' 5 לפסח?
תודה
תחתכי לקוביות ותצרבי אותן בסיר. להוציא:
לרקמל בצל (כמו שעושים לאטריות בקיגעל רק להוסיף בצל)
להוסיף קוביות של הבשר יין, (סילאן אם משתמשים) מלח, ופלפל
ולבשל
לקראת סוף הבישול להוסיף קוביות בטטה
 

מיהו

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בגדול שתיהם יותר שומניים
אבל דווקא בגלל שזה יכול לא להפרס יפה אולי תבשלו כגוש שלם ואז לפרק את זה ולהגיש על מצע פירה בטטה מעדןןןןןןןןןןן
תודה רבה גם על התשובה וגם על המתכון ופירוט
נראה לי זה מה שנעשה
 

הולי הובי

משתמש פעיל
בריסקט
בשר בבישול איטי וממושך, כגוש שלם.
אני צורב אותו מבחוץ.
עוטף אותו בראב של תבלינים (פפריקה מתוקה, זרעי כוסברה גרוסים, זרעי חרדל, סילאן ורוטב סויה או ברביקיו, מלח פלפל)
עוטף אותו היטב בנייר אפיה, ומעליו נייר אלומיניום.
ומשאיר אותו בתנור לליילה שלם על חום של 140 מעלות.
אפשר לפרק אותו כשהוא חם, או לחתוך אותו לפרוסות דקות ועסיסיות.
בצורת ההכנה הזו
יוצא יבש או עם רוטב?
תודה!
 

הולי הובי

משתמש פעיל
בריסקט
בשר בבישול איטי וממושך, כגוש שלם.
אני צורב אותו מבחוץ.
עוטף אותו בראב של תבלינים (פפריקה מתוקה, זרעי כוסברה גרוסים, זרעי חרדל, סילאן ורוטב סויה או ברביקיו, מלח פלפל)
עוטף אותו היטב בנייר אפיה, ומעליו נייר אלומיניום.
ומשאיר אותו בתנור לליילה שלם על חום של 140 מעלות.
אפשר לפרק אותו כשהוא חם, או לחתוך אותו לפרוסות דקות ועסיסיות.
בצורת ההכנה הזו
יוצא יבש או עם רוטב?
תודה!
 

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
בריסקט
בשר בבישול איטי וממושך, כגוש שלם.
אני צורב אותו מבחוץ.
עוטף אותו בראב של תבלינים (פפריקה מתוקה, זרעי כוסברה גרוסים, זרעי חרדל, סילאן ורוטב סויה או ברביקיו, מלח פלפל)
עוטף אותו היטב בנייר אפיה, ומעליו נייר אלומיניום.
ומשאיר אותו בתנור לליילה שלם על חום של 140 מעלות.
אפשר לפרק אותו כשהוא חם, או לחתוך אותו לפרוסות דקות ועסיסיות.
מה עושים בפסח?
 

מזמור לתודה!!!

משתמש פעיל
האם יש אפשרות לקנות רשת כלשהי,
כמו אלו של הרולדות
כדי לבשל בתוכה חלקי בשר שמתפרקים?
מישהו מכיר דבר כזה לפסח?
 

Tzvi@

משתמש פעיל
אשמח לקבל מתכון לצלעות אונטריב או כתף
תודה!!!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בצורת ההכנה הזו
יוצא יבש או עם רוטב?
תודה!
יחסית יבש אבל אם הבשר שומני מספיק, ומפריש נוזלים, הבשר יוצא מאוד עסיסי מבפנים.
חשוב לשמור עליו בתנאים דומים עד להגשה, ולא לשחק איתו עם קירור וחימום..
 

Tzvi@

משתמש פעיל
אשמח לפירוט
בבישול לא באפיה
תודה רבה!!
 

ל.ק.י

משתמש פעיל
אני צריך מתכון לצוואר ולשריר הזרוע וגם ל 4 לצלי או בתנור
 

שקד מצוי

משתמש פעיל
אשמח לפירוט
בבישול לא באפיה
תודה רבה!!
מזמן לא עשיתי את זה, מקווה שאני זוכרת נכון:
לוקחים סיר רחב שיכול להכיל את כל הנתח.
צורבים את הנתח מכל הצדדים - פשוט שמים בסיר עם קצת שמן על האש והופכים כל כמה דקות כך שישחים מכל הצדדים.
אחרי שהשחים ממלאים מים כך שיכסו בערך ¾ מהגובה של הבשר.
אפשר להוסיף פלפל אנגלי ועלי דפנה, גזר, בצל, סלרי.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בישול ארוך - זכור לי 3-4 שעות.
מקררים במקרר למשך הלילה, אחרת הבשר לא ייפרס יפה.
אחרי קירור מוחלט פורסים לפרוסות.
מכינים רוטב שאוהבים וכשהוא חם מכניסים אליו את הפרוסות ומבשלים יחד כדי שהטעמים ייספגו.
 

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
האם צלעות אונטריב מתאים להכין איתו גולש או משהו דומה לשבת חוה"מ בבוקר? ואם כן אם למישהו יש מתכון.
ואם לא מתאים אז מה אפשר להכין איתו לשבת חוה"מ או מנה עיקרית ללילה או משהו אחר לבוקר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  22  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה