עוגות/עוגיות גושי קמח בעוגה בחושה

CN

משתמש חדש
כתיבה ספרותית
שלום וברכה!
אופה ומבשלת ב"ה כבר הרבה שנים, ועדיין כל פעם מחדש נתקעת עם העוגות הבחושות -
מה עושים כדי שלא יהיו גושי קמח?
מה שבדר"כ אני עושה, גם במתכונים של בחושות - מפרידה חלבונים וחלמונים, מקציפה חלבונים וסוכר, ואת שאר החומרים מקציפה עם החלמונים. ואז לא נוצרים לי גושי קמח.
אבל מידי פעם ממש מתחשק לי עוגה לערבב בקערה אחת ולתנור, ולא מצליחה להגיע לבלילה בלי גושים.
אשמח לעצת המומחים!
 

hbecker

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
שלום וברכה!
אופה ומבשלת ב"ה כבר הרבה שנים, ועדיין כל פעם מחדש נתקעת עם העוגות הבחושות -
מה עושים כדי שלא יהיו גושי קמח?
מה שבדר"כ אני עושה, גם במתכונים של בחושות - מפרידה חלבונים וחלמונים, מקציפה חלבונים וסוכר, ואת שאר החומרים מקציפה עם החלמונים. ואז לא נוצרים לי גושי קמח.
אבל מידי פעם ממש מתחשק לי עוגה לערבב בקערה אחת ולתנור, ולא מצליחה להגיע לבלילה בלי גושים.
אשמח לעצת המומחים!
לטרוף היטב בעזרת מטרפה.
 

רותי ינאי.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אולי תלוי בסדר נתינת החומרים לקערה?
אני קודם מערבבת את החומרים הרטובים והסוכר
אח"כ קמח וקקאו וכו'
עם מזלג
אין שום גושים
 

racheli.

משתמש צעיר
אולי תלוי בסדר נתינת החומרים לקערה?
אני קודם מערבבת את החומרים הרטובים והסוכר
אח"כ קמח וקקאו וכו'
עם מזלג
אין שום גושים
אני מערבבת קודם את כל החומרים היבשים ואז מוסיפה את החומרים הרטובים ומערבבת.
ואין שום גושים.
 

ks

משתמש מקצוען
להוסיף את הקמח לנוזלים באיטיות תוך כדי טריפה במטרפה. כך מתפרקים גם גושים קטנים, בדומה לפעולת המקצף.
 

CN

משתמש חדש
כתיבה ספרותית
תודה לכולכן!
אנסה בשבת הקרובה את השיטה של היבשים ומעליהם את הרטובים, ואעדכן בתוצאות בעז"ה
 

הרי זהב

משתמש מקצוען
כאחת שנמצאת המווון במטבח המטרפה היא ממש יד ימיני, כל תערובת/בלילה/סירופ/רוטב/קרם מבושל וכו'. בקיצור כל מסה המצריכה ערבוב, זה עם המטרפה...
לא זזה בלי זה, וממליצה להשתמש ולא רק לעוגות בחושות שאז זה וודאי חיוני...
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
שלום וברכה!
אופה ומבשלת ב"ה כבר הרבה שנים, ועדיין כל פעם מחדש נתקעת עם העוגות הבחושות -
מה עושים כדי שלא יהיו גושי קמח?
מה שבדר"כ אני עושה, גם במתכונים של בחושות - מפרידה חלבונים וחלמונים, מקציפה חלבונים וסוכר, ואת שאר החומרים מקציפה עם החלמונים. ואז לא נוצרים לי גושי קמח.
אבל מידי פעם ממש מתחשק לי עוגה לערבב בקערה אחת ולתנור, ולא מצליחה להגיע לבלילה בלי גושים.
אשמח לעצת המומחים!
בלנדר יד, עחרבוב קל של כל החומרים יד להעלמות הגושים! ולא לערבב מידי הרבה את הקמח בכדי שהעוגה תצא אוירירית
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שלום וברכה!
אופה ומבשלת ב"ה כבר הרבה שנים, ועדיין כל פעם מחדש נתקעת עם העוגות הבחושות -
מה עושים כדי שלא יהיו גושי קמח?
מה שבדר"כ אני עושה, גם במתכונים של בחושות - מפרידה חלבונים וחלמונים, מקציפה חלבונים וסוכר, ואת שאר החומרים מקציפה עם החלמונים. ואז לא נוצרים לי גושי קמח.
אבל מידי פעם ממש מתחשק לי עוגה לערבב בקערה אחת ולתנור, ולא מצליחה להגיע לבלילה בלי גושים.
אשמח לעצת המומחים!
אין שום סיבה להפריד ולהקציף ביצים בבחושה. זה משנה את מרקמה לחלוטין.
כמה טיפים:
א. מערבבים רק במטרפה.
ב. קערה גדולה בלבד.
ג. מערבבים ביצים, שמן , סוכר, נוזלים וחומרי טעם בקערה אחת היטב היטב.
ד. מוסיפים לקערת הנוזלים את החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
אין שום סיבה להפריד ולהקציף ביצים בבחושה. זה משנה את מרקמה לחלוטין.
כמה טיפים:
א. מערבבים רק במטרפה.
ב. קערה גדולה בלבד.
ג. מערבבים ביצים, שמן , סוכר, נוזלים וחומרי טעם בקערה אחת היטב היטב.
ד. מוסיפים לקערת הנוזלים את החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מצטרפת לטיפים החשובים האלה.
שימי לב: מיקסר עם מקצף, מהירות גבוהה, כמה שניות עד דקה והכל מעורבב הייטב.
אם נשארו מעט גושים אז תנועות קיפול עם מרית יעזרו. לא לערבב הרבה זמן!!!!
 

שנדי כהן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב גרפי
יצא לי לא מזמן עוגה מרה כזאת עם גושים של קמח וא. אפיה...
הלכה ישר לפח בחוץ. (לא לפני שהקטנה הצליחה להוציא את השוקולד צ'יפס מלמעלה...)
 
למעלה