עוגות/עוגיות גושי קמח בעוגה בחושה

  • פותח הנושא CN
  • פורסם בתאריך

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
שלום וברכה!
אופה ומבשלת ב"ה כבר הרבה שנים, ועדיין כל פעם מחדש נתקעת עם העוגות הבחושות -
מה עושים כדי שלא יהיו גושי קמח?
מה שבדר"כ אני עושה, גם במתכונים של בחושות - מפרידה חלבונים וחלמונים, מקציפה חלבונים וסוכר, ואת שאר החומרים מקציפה עם החלמונים. ואז לא נוצרים לי גושי קמח.
אבל מידי פעם ממש מתחשק לי עוגה לערבב בקערה אחת ולתנור, ולא מצליחה להגיע לבלילה בלי גושים.
אשמח לעצת המומחים!
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
אני אף פעם לא מפרידה אלא מקציפה את הביצים חזק חזק להרבה זמן וזה יוצר קצפת יפה מאוד...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שלום וברכה!
אופה ומבשלת ב"ה כבר הרבה שנים, ועדיין כל פעם מחדש נתקעת עם העוגות הבחושות -
מה עושים כדי שלא יהיו גושי קמח?
מה שבדר"כ אני עושה, גם במתכונים של בחושות - מפרידה חלבונים וחלמונים, מקציפה חלבונים וסוכר, ואת שאר החומרים מקציפה עם החלמונים. ואז לא נוצרים לי גושי קמח.
אבל מידי פעם ממש מתחשק לי עוגה לערבב בקערה אחת ולתנור, ולא מצליחה להגיע לבלילה בלי גושים.
אשמח לעצת המומחים!
לטרוף היטב בעזרת מטרפה.
 

ישועת השם

משתמש פעיל
לעוגות בחושות כדאי להשתמש במטרפה,הערבוב שלה מפורר גושים
אם ישנם בבלילה.
בהצלחה רבה.
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אולי תלוי בסדר נתינת החומרים לקערה?
אני קודם מערבבת את החומרים הרטובים והסוכר
אח"כ קמח וקקאו וכו'
עם מזלג
אין שום גושים
 

racheli.

משתמש פעיל
אולי תלוי בסדר נתינת החומרים לקערה?
אני קודם מערבבת את החומרים הרטובים והסוכר
אח"כ קמח וקקאו וכו'
עם מזלג
אין שום גושים
אני מערבבת קודם את כל החומרים היבשים ואז מוסיפה את החומרים הרטובים ומערבבת.
ואין שום גושים.
 

ks

משתמש מקצוען
להוסיף את הקמח לנוזלים באיטיות תוך כדי טריפה במטרפה. כך מתפרקים גם גושים קטנים, בדומה לפעולת המקצף.
 

Brachad

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
לנפות את הקמח לתוך הקערה של הרטובים כך נטמע יותר טוב.
 

דינוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני מערבבת קודם את כל החומרים היבשים ואז מוסיפה את החומרים הרטובים ומערבבת.
ואין שום גושים.
כנ"ל
הבנתי שיש בזה הגיון כימי כלשהו וזה משפר את המתכון (לא רק לעוגות)
 

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
תודה לכולכן!
אנסה בשבת הקרובה את השיטה של היבשים ומעליהם את הרטובים, ואעדכן בתוצאות בעז"ה
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
כאחת שנמצאת המווון במטבח המטרפה היא ממש יד ימיני, כל תערובת/בלילה/סירופ/רוטב/קרם מבושל וכו'. בקיצור כל מסה המצריכה ערבוב, זה עם המטרפה...
לא זזה בלי זה, וממליצה להשתמש ולא רק לעוגות בחושות שאז זה וודאי חיוני...
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
שלום וברכה!
אופה ומבשלת ב"ה כבר הרבה שנים, ועדיין כל פעם מחדש נתקעת עם העוגות הבחושות -
מה עושים כדי שלא יהיו גושי קמח?
מה שבדר"כ אני עושה, גם במתכונים של בחושות - מפרידה חלבונים וחלמונים, מקציפה חלבונים וסוכר, ואת שאר החומרים מקציפה עם החלמונים. ואז לא נוצרים לי גושי קמח.
אבל מידי פעם ממש מתחשק לי עוגה לערבב בקערה אחת ולתנור, ולא מצליחה להגיע לבלילה בלי גושים.
אשמח לעצת המומחים!
בלנדר יד, עחרבוב קל של כל החומרים יד להעלמות הגושים! ולא לערבב מידי הרבה את הקמח בכדי שהעוגה תצא אוירירית
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שלום וברכה!
אופה ומבשלת ב"ה כבר הרבה שנים, ועדיין כל פעם מחדש נתקעת עם העוגות הבחושות -
מה עושים כדי שלא יהיו גושי קמח?
מה שבדר"כ אני עושה, גם במתכונים של בחושות - מפרידה חלבונים וחלמונים, מקציפה חלבונים וסוכר, ואת שאר החומרים מקציפה עם החלמונים. ואז לא נוצרים לי גושי קמח.
אבל מידי פעם ממש מתחשק לי עוגה לערבב בקערה אחת ולתנור, ולא מצליחה להגיע לבלילה בלי גושים.
אשמח לעצת המומחים!
אין שום סיבה להפריד ולהקציף ביצים בבחושה. זה משנה את מרקמה לחלוטין.
כמה טיפים:
א. מערבבים רק במטרפה.
ב. קערה גדולה בלבד.
ג. מערבבים ביצים, שמן , סוכר, נוזלים וחומרי טעם בקערה אחת היטב היטב.
ד. מוסיפים לקערת הנוזלים את החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אין שום סיבה להפריד ולהקציף ביצים בבחושה. זה משנה את מרקמה לחלוטין.
כמה טיפים:
א. מערבבים רק במטרפה.
ב. קערה גדולה בלבד.
ג. מערבבים ביצים, שמן , סוכר, נוזלים וחומרי טעם בקערה אחת היטב היטב.
ד. מוסיפים לקערת הנוזלים את החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מצטרפת לטיפים החשובים האלה.
שימי לב: מיקסר עם מקצף, מהירות גבוהה, כמה שניות עד דקה והכל מעורבב הייטב.
אם נשארו מעט גושים אז תנועות קיפול עם מרית יעזרו. לא לערבב הרבה זמן!!!!
 

שנדי כהן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
יצא לי לא מזמן עוגה מרה כזאת עם גושים של קמח וא. אפיה...
הלכה ישר לפח בחוץ. (לא לפני שהקטנה הצליחה להוציא את השוקולד צ'יפס מלמעלה...)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה