• משתמשים יקרים!
    בשל עבודות תחזוקה בשרתים ייתכן שתחוו שיבושים ואיטיות באתר. אנחנו מטפלים בתקלות ומקווים שהן תבאנה על פתרונן בהקדם. תודה על הסבלנות!

סיפור בהמשכים אשליה - סיפור מתח.

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ב"ה

איזה פרק, מושלם!!
קודם כל, אפילו האפיזודה הזו שהעיפו את אלירן, ובסוף אלישע מחזיר את כבודו האבוד,
זה לבד יוצר חיבור רגשי לפרק הזה.

אהבתי את המהפכים החדים, את העובדה שאלישע הפך למפקד של אנשים ותיקים ומנוסים ממנו, ובחסות העייפות השינוי הזה מצליח להחליק אליו בטוב
(הרבה פעמים אנשים בשלב הזה לוקח להם הרבה זמן להשתחרר מעמדת החייל ולהיכנס לנעלי המפקד. ואלישע, עם כל תפקידו הבכיר בתחנה, היה חוקר ביחידת תשאול - ולא היו תחתיו פיקודים. אולי עוזרי חקירה, אבל הוא לא היה בעמדת פיקוד)

והכי אהבתי בפרק הזה את העובדה, שאביגדור מספר על תעלומה שאנחנו - הקוראים - יודעים את הפתרון שלה, ואביגדור לא (לפחות בפרק הזה לא רואים שהוא יודע)
מדברת על החיפוש אחרי העתיקות, שאנחנו יודעים שנמרוד מחפש את הלוח, הלוח שהוא תקוות הנודדים..
אנחנו עוד לא יודעים מהו הלוח הזה, ולמה הוא החשוב, אבל אנחנו יודעים מה הפריט המבוקש.

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
התקדמות משמעותית! איזה כיף, סוף סוף.
כמה שעות אלישע לא ישן?
ומי אומר שאחרי שעה וחצי הוא יצליח להקיץ?
הוא מותש מעבר לכל ספק סביר, והוא זקוק למנוחה הגונה. אני קצת חוששת ששעה-שעה וחצי זה מדי קצת זמן למרות הדחיפות. אני פשוט חוששת.
אלא אם כן הוא יקבל את החומר ויפרוש למנוחה נוספת. סוף כל סוף, הוא יציר אנוש ולא רובוט עם טעינה אלחוטית.

ולגבי המידע, לאלישע יש המון מידע, והוא צריך להתחיל להצליב אותו עם המשרד החדש שלו.
מקווה שמעכשיו הכל יתחיל לעוף ולקבל קצב משוגע וכיפי.

@CN, תודה שרעננת את זכרוני בנוגע ללוח המדובר. הפרקים מפוזרים לי מדי מכדי לזכור ויש דברים שחומקים ממני.
ועוד יותר תודה, שהחזרת את האנושיות לאלישע. תראי איזו תגובה אנושית וחוששת נוצרה פה...

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
אגב אלישע, בפרק הזה מרגישים גם את העייפות שלו הרבה יותר מהפרקים הקודמים.
יש מצב שעצם זה שהוא כרגע יושב ולא עומד או הולך - גם מכניס את הגוף למצב רפיון מסויים. כשאביגדור מגיע - הוא כבר במצב עייפות קיצונה, עובדה הזכרונות מהבר-מצווה שלו. מה הסבירות שזה יעלה לו כשהוא חד ומפוקח?...

(בלי קשר: יש לך אישו עם האות א'? אלישע, אפרים, אלירן, אביגדור, אמיר...)

mic003

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
התקדמות משמעותית! איזה כיף, סוף סוף.
כמה שעות אלישע לא ישן?
האמת, שבתחילת הערב הוא ישן בין שעה וחצי לשעתיים. זה מוזכר בפרק 32 - חוק וסדר.
ומי אומר שאחרי שעה וחצי הוא יצליח להקיץ?
יש לו שעון מעורר בפלאפון : )
הוא מותש מעבר לכל ספק סביר, והוא זקוק למנוחה הגונה. אני קצת חוששת ששעה-שעה וחצי זה מדי קצת זמן למרות הדחיפות. אני פשוט חוששת.
אלא אם כן הוא יקבל את החומר ויפרוש למנוחה נוספת. סוף כל סוף, הוא יציר אנוש ולא רובוט עם טעינה אלחוטית.
שלוש - שלוש וחצי שעות ביממה, זה נורמלי לגמרי, בפרט בשביל חוקר במשטרה. אנשי ביטחון בתפקיד, מסתפקים במקרי חירום בהרבה פחות מזה (אא״כ הם בחופשה באילת בליל פתיחת מלחמה, אבל זה כבר דחיפה נלוזה של אקטואליה לא רלוונטית).
ולגבי המידע, לאלישע יש המון מידע, והוא צריך להתחיל להצליב אותו עם המשרד החדש שלו.
מקווה שמעכשיו הכל יתחיל לעוף ולקבל קצב משוגע וכיפי.
דיברתי לפני כמה פרקים על זה שהמידע היה עד עכשיו בטפטופים, אבל מתישהו זה יהפוך לברז.
בפרק הזה - הברז התחיל להיפתח.
@CN, תודה שרעננת את זכרוני בנוגע ללוח המדובר. הפרקים מפוזרים לי מדי מכדי לזכור ויש דברים שחומקים ממני.
זה לא נורא. אני יוצא מנקודת הנחה שאיש לא זוכר את כל הפרטים הקטנים, כי אפילו אני לא זוכר אותם. כשיהיה משהו שדורש עיסוק במה שכבר הוזכר בעבר, אני אדאג להבליע תזכורת בתוך העלילה.
ועוד יותר תודה, שהחזרת את האנושיות לאלישע. תראי איזו תגובה אנושית וחוששת נוצרה פה...
בשני הפרקים האחרונים, אלישע עובר איזה שינוי מפתיע, וזה לא משהו שתוכנן מראש (אני אף פעם לא מתכנן מראש שינויים רגשיים או שינויי התנהגות אצל דמויות. אני מתכנן אירועים עלילתיים, ובכל אירוע - אני מנתח מיידית, לפי ההבנה שלי את הדמות, כיצד היא אמורה להרגיש, ומה זה אמור לגרום לה לעשות. מהסיבה הזו, פסלתי כמה קווים עלילתיים יפהפיים, שכאשר התחלתי לכתוב אותם - הם פשוט דחקו את הדמויות הראשיות למקומות פסיכוטיים או למקומות שלא רציתי שהדמויות יגיעו). איכשהו, נראה שהאחריות שהוא חש, התובנות שנוצרו אצלו מאירועי היום, המוות של אמיר - שאלישע די חיבב, יחד עם מערכת היחסים המורכבת שנוצרה בינו לבין אלירן (סוג של יחסי אהבה - שנאה, אם לא שמתם לב עד עכשיו) וגרמה לו להרגיש סוג של קשר אמיתי עם חבר לעבודה, יצרו אצלו שינוי שמתבטא בבגרות, ובדאגה לא אופיינית לאחר. במקרים כאלו, אני נותן לזה לזרום לבד. אני לא נוגע, ולא מכוון את הדמות לדרך הנכונה בעיניי. רק נותן לה לזרום. בעיניי, העובדה שהדמות הזו משתנה לטובה, מוכיחה שמלכתחילה - היא הייתה חיובית, למרות הפגמים הבולטים שלה, וזה חשוב מאוד בעיניי - כי היא דמות ראשית, וגם אם מבחינה עלילתית זה לא משנה, באופן אישי - כיוצר, לא הייתי רוצה שהדמות הראשית שלי תהיה שלילית.
אגב אלישע, בפרק הזה מרגישים גם את העייפות שלו הרבה יותר מהפרקים הקודמים.
יש מצב שעצם זה שהוא כרגע יושב ולא עומד או הולך - גם מכניס את הגוף למצב רפיון מסויים. כשאביגדור מגיע - הוא כבר במצב עייפות קיצונה, עובדה הזכרונות מהבר-מצווה שלו. מה הסבירות שזה יעלה לו כשהוא חד ומפוקח?...
האמת, שכשקראתי היום את הפרק, ראיתי שהוא מבטא היטב את העייפות של אלישע. גם בפרטים כמו אלו שהוזכרו, אבל בעיקר בקפיצה כל הזמן בין נושאים שונים, וחוסר הסבלנות שלו לאפשר לאביגדור להשלים נושא אחד במלואו. זו צורה מאוד מוזרה של כתיבת פרק, ובמקרים כאלו - אני די לוקח סיכון, אבל אין מה שמבטא יותר מזה את התשישות של אלישע, ואת ה׳קוצים׳ האופיניים למי שהעביר לילה בלי שינה.
אם אתם שואלים איך ידעתי להבין את התחושות שלו באופן מדוייק כל כך - תסתכלו על השעה שפרסמתי את הפרק, ותבינו הכול מיד.
(בלי קשר: יש לך אישו עם האות א'? אלישע, אפרים, אלירן, אביגדור, אמיר...)
גם אליאב.
ולא. זה לא מכוון. באופן כללי, אני לא משקיע כמעט זמן במחשבה על שמות פרטיים, מתוך תפיסה - שאני והקוראים נתרגל ממילא לכל שם שיהיה, ולכן אני רק מתאים התאמה מינימלית, כדי שלא יווצר מצב שלשוטר חילוני קוראים זונדל, וכיוצא בזה.
היחיד שבאמת השקעתי מחשבה לגבי השם המתאים לו, הוא נמרוד. אבל מלבדו, אפילו השמות החריגים - כמו עמיקם, נוצרו באופן כמעט אוטומטי.

mic003

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
ב"ה

איזה פרק, מושלם!!
קודם כל, אפילו האפיזודה הזו שהעיפו את אלירן, ובסוף אלישע מחזיר את כבודו האבוד,
זה לבד יוצר חיבור רגשי לפרק הזה.
תודה!
אהבתי את המהפכים החדים, את העובדה שאלישע הפך למפקד של אנשים ותיקים ומנוסים ממנו, ובחסות העייפות השינוי הזה מצליח להחליק אליו בטוב
(הרבה פעמים אנשים בשלב הזה לוקח להם הרבה זמן להשתחרר מעמדת החייל ולהיכנס לנעלי המפקד. ואלישע, עם כל תפקידו הבכיר בתחנה, היה חוקר ביחידת תשאול - ולא היו תחתיו פיקודים. אולי עוזרי חקירה, אבל הוא לא היה בעמדת פיקוד)
חששתי קצת מפני הנקודה הספציפית הזו, אני שמח לשמוע שזה עבר חלק, כי חששתי קצת מהעניין הזה. מקווה שזו התחושה של כלל הקוראים, וכמובן - פתוח לשמוע דעות אחרות, אם ישנן.
והכי אהבתי בפרק הזה את העובדה, שאביגדור מספר על תעלומה שאנחנו - הקוראים - יודעים את הפתרון שלה, ואביגדור לא (לפחות בפרק הזה לא רואים שהוא יודע)
מדברת על החיפוש אחרי העתיקות, שאנחנו יודעים שנמרוד מחפש את הלוח, הלוח שהוא תקוות הנודדים..
נכון. בראייה שלי, זה יכול לעורר שאלות על מידת ההבנה של אביגדור, למרות ההילה של קהיליית המודיעין שאופפת אותו, בפרטים החשובים והקריטיים של החקירה.

mic003

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
בכללי הסיפור הוא מטורף, נדיר באיכותו!
אני מחכה לכל פרק מחדש, ורוב הפרקים לא מאכזבים.
תודה רבה!
וכמו ש @א-ירושלמית אמרה, קצת חסר השילוב בין הסיפורים
זה חיסרון טכני, שנוצר בגלל השינוי שעשיתי תוך כדי תנועה, ויצר פיצול בין העלילות. אני מניח שאם העלילות היו שזורות מלכתחילה זו בזו - הן היו משלימות זו את זו באופן יעיל וכיף לקריאה.
אני אישית אהבתי את הרמזים המתרימים ששתולים בסיפור, יותר בהתחלה, כי אחר כך כבר הפסקתי לעקוב ולנסות לנחש מה הם מתרימים, אהבתי את הדמויות, את ההתקדמות של אלישע עם עצמו, איטית, אבל מציאותית.
אהבתי את המבנה של הסיפור, את ההתקדמות וההתפתחויות שלו, אני מקווה שהוא לא יסתיים באופן מידי פנתזי, כי זה יהיה מאכזב.
הסיפור אף פעם לא היה פנטזיה. הוא נע בין ריאליזם למד״ב, והוא ימשיך כך עד הסוף. הקטעים שאינם ריאליסטיים, מוסברים בהרבה מאוד היגיון, שאמור להחליק את זה גם לאלו שאינם מסוגלים לעכל סיפורים בידיוניים.
אגב, עוד כמה נשאר לסיפור עד לסיומו?
להערכתי, בערך שליש. זה המינימום, אם ארצה לעשות ממנו סדרה - אני יכול להרחיב אותו גם פי שלוש או יותר.

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הפרק האחרון היה מעולה! כמו שכולם כתבו, היה כיף לגלות את האנושיות שבאלישע, את לקיחת הפיקוד, העייפות, וכו', היה טוב להתחיל לקבל מידע, למרות שהוא לא פתר לנו כלום, הוא לפחות לא סיבך את העלילה, אלא קידם אותה לסוף...
, על פניו הבעה של אורך רוח. ״הזמן שלנו קצר,״ הוא התריע, ״אם אתה רוצה משהו, המפקד, הזמן הוא עכשיו״.
אורך רוח' פירושו סבלנות, מתינות והתאפקות – 'אורך' מלשון אריכות, ההפך מן 'קוצר רוח'. ‍‍ הצירוף השגוי 'אורח רוח' מושפע ודאי מצירופים דוגמת 'באורח פלא', 'אורח חיים'. המילה אֹרַח (בלי ניקוד אורח) משמעותה 'דרך', 'נתיב', ובהשאלה 'אופן', 'צורת התנהגות'. (גיגלתי)
תחילה, ראה אלישע רק שיער כסוף מתנפנף ומתפרע לכל עבר.
זה היה נראה לי קצת מוזר, כשמורידים קסדה נראה לי שרואים קודם כל את הפנים, לא מסתדר לי שהשיער שלו התנופף הראשון.

mic003

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
54

חול.
המחשבה הראשונה שחלפה במוחו כשהתעורר הייתה: ״איפה אני נמצא?!״

עיניו היו עצומות, ולחרדתו – הוא לא הצליח לפתוח אותן. הוא ניסה למצמץ, ניסה להניע את שרירי הפנים שלו, אולם איבריו סירבו להישמע לו, מה שהגביר את הלחץ שבו הוא היה נתון. קולות מעומעמים חדרו אל אזניו, קולות של שיחה – שנשמעה מרוחקת, כאילו הפרידה שמיכה עבה בינו לבין המשוחחים. הוא ניסה לקרוא לעזרה, אבל לחרדתו – לא הצליחו מיתרי הקול שלו להפיק אפילו צליל קלוש.

הוא ניסה להניע את ידיו, ולמרבה המזל – הן נעו, אבל שמחתו הייתה מוקדמת, כי תנועתן הייתה מוגבלת, כאילו קשר אותן מישהו ברצועות למצע הקשה עליו הוא שכב. הוא ניסה לחשוב בצלילות, להבין איך הגיע לכאן, אבל גם מחשבתו הייתה מעורפלת, והוא מצא את עצמו מתקשה להתרכז במחשבה אחת יותר משניים או שלושה רגעים.

כשיכולת החשיבה העצמאית התחילה לחזור אליו, הוא הבין שהוא בנסיעה. הייתה זו נסיעה מהירה, והעובדה שהיא הייתה חלקה – הוכיחה שכלי הרכב בו הוא שוכב נוסע על כביש, אולם מדי פעם הוא היטלטל בעוצמה – כך שכנראה, לא היה זה כביש מהיר, אלא כביש עירוני רצוף פסי האטה.

הוא ניסה לקרוא שוב לעזרה, והפעם – בקע צליל מוזר מבין שפתיו החרבות. קולות השיחה הופסקו באחת, וכמה רגעים אחר כך – נשמעו מעליו נשימות כבדות.

זרועו הימנית שידרה תחושה מוזרה, כמו עקיצה קלה מלווה בתחושה של נמלול מקומי. רגע לאחר מכן, החלה כבדות להתפשט בגופו, ועל אף שעיניו היו עצומות – הוא חש פתאום שהעלטה מתגברת. ״אל תירדם!״ קרא לו מנגנון אזהרה בתוך מוחו, והוא נאבק בתחושת הכבדות. המאמץ היה עצום, ותחושת העייפות רק התגברה.

בסוף, הוא נכנע, מרפה את שרירי גופו. תחושה חזקה של סחרחורת תקפה אותו, כאילו הוא נע בתוך מערבולת פראית.

״אני רוצה לישון״. חשב, מאפשר למערבולת לסחוף אותו.

כשהתעורר שוב, הייתה אלומת אור מכוונת לעבר פניו. אלומה בעלת עוצמה כה גדולה, עד שהאור חדר דרך עפעפיו, וכנראה זו הייתה הסיבה לכך שהתעורר. הוא ניסה להסב את פניו מהאור, אבל שוב חש את אותו שיתוק מעורר אימה. כאילו איבריו כבר אינם נשמעים להוראות שמוחו מעביר אליהן.

״הוא מתעורר,״ חדר צליל מעוות לתוך מחשבותיו, והפעם – היה הצליל קרוב מאוד. הוא התאמץ לפקוח את עיניו, ולרווחתו – הפעם, לא היה המאמץ לשווא. עפעפיו אמנם היו דבוקים זה לזה, אולם הוא הצליח להרחיק אותם, וליצור חרך צר שמאפשר לו יכולת ראייה מסוימת.

למרבה הצער, היה האור מסנוור מדי, והוא נאלץ לעצום שוב את עיניו. האור הפריע לו לראות היכן הוא נמצא, או מה המראה של האיש שכנראה גהר מעליו. הוא ניסה לשחרר שוב קריאה, מתוך עקשנות מוזרה שלא ידע להסביר. הוא ניסה לומר: ״עזרו לי״, אבל מיתרי הקול שלו פלטו שוב רק קריאה מוזרה.

״זה בסדר,״ הוא שמע קול קרוב, ומישהו תפס את ידיו באחיזה עוצמתית. ״אתה תרגיש טוב. הכול יהיה בסדר. אתה צריך מנוחה, תן לעצמך את זה״.

שוב עקיצה מוזרה, שוב תחושה של כבדות שמתפשטת בכל גופו. הפעם, הוא לא ראה צורך להילחם.

פיצוץ אדיר העיר אותו בפעם השלישית, והוא צעק באימה – צעקה שהתגברה על מחסום האלם הזמני שלפני כן היה בלתי ניתן לחדירה. הוא חש את המרחב כולו מזדעזע סביבו, המצע הנוקשה עליו הוא שכב היטלטל מצד לצד בפראות, ואיש לא היה שם כדי לבלום אותו.

רק כשנמוגו הדי הפיצוץ, וההתנודדות החלה להיות נסבלת, פרצו הקריאות מסביבו.

מישהו זעק בכאב, אחר השיב לו בצרחות של חרדה, משהו נורא קרה או קורה – והוא זרוק היכן שהוא, משותק מכף רגל ועד ראש.

יצר החיים התעורר בתוכו. הוא ניסה להניע את עצמו, להתגלגל, להתרומם. גופו עבר למתכונת חירום, והוא התחיל לחוש את התנועה בגפיו. רגע לאחר מכן, נפקחו עיניו. הזרקור כבר לא היה מכוון אליהן, כעת – הייתה הסביבה אפלולית, והחלל בו שהה – היה צר מכדי להיות ראוי למגורים.

לצדו היה שרוע מישהו בתנוחה של חצי שכיבה – חצי ישיבה. הוא נאנח אנחות מצמררות של כאב, ביד אחת הוא החזיק את כתף היד השנייה – ובקלות ניתן היה להבין מדוע. החלק העליון של שרוול חולצתו היה ספוג דם, טיפות גדולות נשרו מהמקום בו הוא ישב לרצפת המתכת המחוספסת.

הפצוע היה לבוש במדים לבנים מגוהצים, לרגליו הוא נעל נעלי ספורט כהות. על חולצתו היה רקום סמל, ובבת אחת העלתה התמונה במחשבתו את ההבנה.

״אני באמבולנס״.

הוא הניע בחרדה את מבטו אל גופו, חושש מפני מה שהוא עומד לגלות. פתאום הבין, שייתכן ויש סיבה מאוד לא טובה לכך שהוא אינו מצליח להניע את איבריו.

פלג גופו התחתון היה מכוסה בשמיכה עבה, כך שהוא לא הצליח לקלוט את מצב הגפיים התחתונות שלו. פלג הגוף העליון, לעומת זאת, היה חשוף. כנראה נשרה השמיכה ממנו באופן חלקי בעת הרעידה העוצמתית. משום מה, הוא לא לבש חולצה. סביב עורו היו כרוכות תחבושות – ובבת אחת, חזר אליו הזיכרון, מעורפל אמנם, אבל יציב. ברור.

הוא הרים את ראשו, חש סחרחורת שגרמה לו לרצות להקיא. משמאלו ישב פרמדיק צעיר בפה פעור. לרגע נדמה היה שזוהי גופה, אבל מבטו קלט מיד את תנועות הנשימה. זהו אדם חי, נראה שהוא אפילו במצב טוב – לאור העובדה שהמדים שלגופו לא היו מוכתמים בכתמי דם. הוא רק בהלם, הפיצוץ גרם לו לאבד קשר עם המציאות.

״היי,״ הוא קרא, והצליל שהפיק היה הכי קרוב לזה שהתכוון אליו, מבין הניסיונות האחרונים. ״אתה,״ הוא קרא. ״עזור לי. אתה צריך לעזור לי״.

הצעיר המשיך לשבת באותה תנוחה, בוהה באוויר.

רעש חזק מבחוץ, גרם לו להסיט את מבטו ולהתמקד בצמד הדלתות הסגורות שהיו ממש ממולו וחסמו את טווח הראייה שלו. הרעש הגיע מכיוון הדלתות, ונדמה היה לו שמדובר בצליל של התנגשות מתכת במתכת. נראה היה, שמישהו מנסה לפרוץ אל הניידת, והוא קיווה בכל לבו שמדובר בכוחות ההצלה.

ממולו, הזדעזעו הדלתות, כל העת. צלילים עזים של חבטה נשמעו, ומול עיניו התעקמו הדלתות עם כל מכה. עיניו נדדו אל הפרמדיק הפצוע, שהייתה בעיניו תקווה של ממש. ״השמשות...״ הוא לחש. ״שייכנסו דרך השמשה הקדמית...״

זו הייתה מחשבה הגיונית, וקשה היה להבין מדוע המחלצים שבחוץ אינם מיישמים אותה. לתחושתו, הייתה תשובה ברורה לשאלה הזו, והוא התאמץ להתגבר על הערפל, על הסחרחורת, על תחושת הכבדות, ועל קושי הריכוז – שמנע ממנו את היכולת לבצע כל סוג של פעולת חשיבה יעילה.

למרות הכול, הוא התאמץ להבין מה קורה סביבו. הייתה לו תחושה שזה חשוב, משהו בלתי מפוענח שניקר במוחו כל העת. ״למה זה חשוב?!״ הוא מלמל בקול מוזר, מתוך מחשבה שאולי אם יוציא את המילים מפיו – הוא יוכל להבין טוב יותר את מה שמאחוריהן.

כשההבנה הופיעה סוף – סוף, היה זה מאוחר מדי.

״תתכופף,״ הוא הספיק להזהיר את הפרמדיק הפצוע, לפני שהדלתות נכנעו באופן סופי, מתפרקות בקול פיצוח. בחלל שנוצר במקום בו הן עמדו, נחשף רקע מדברי, שנראה כמו תצלום שמתאים לגלויה. אדמה צהבהבה עד לקו האופק, רקיע כחול כהה, וקו אדמדם עבה בנקודת המפגש בין שניהם. זהו מראה קלאסי של נוף לפני זריחה, אבל המקום לא היה מוכר לו. הנוף החריג גרם לו לתהות לרגע, אם הוא עדיין בגבולות הארץ.

רוח עזה פרצה פנימה, דרך החלל הפעור, וגופו הצטמרר מקור. ״תתכופף...״ הוא לחש שוב לפרמדיק הפצוע, תוהה אם הוא בכלל מסוגל באופן טכני ליישם את ההוראה. ״הם באים...״

הפרמדיק הביט בציפייה לעבר הפתח, וברור היה שהוא אינו מבין את המשמעות.

שני רגעים לאחר מכן, הוסתר הנוף הפתוח על ידי שתי צלליות כהות. הפרמדיק צעק: ״עזרה!״

הדמויות נעו במהירות, והוא עצם את עיניו בחרדה, מבין מה עומד לקרות. רעש נורא של צרור יריות הדהד בחלל הקטן, מחריש את האוזניים. הוא צעק והתפתל, מנסה להניע את גופו, למצוא מחסה. ריח שרוף חדר לנחיריו, והוא התאמץ לתחוב את אפו כמה שיותר קרוב למצע שעליו שכב.

כשהסתיים הירי, הוא נשאר לשכב באותה התנוחה, גופו רועד באימה. הוא המתין כמה רגעים, ואז – דווקא ברגע בו חשב שהסכנה המיידית חלפה, חזר הסיוט והחל מחדש, הפעם משמאלו.

כשפסק הירי, הוא מצא את עצמו בתנוחה שלא מאפשרת לו לראות דבר. חוסר הוודאות היה בלתי נסבל, אבל יחד עם זאת – הוא לא העז להניע אבר. האפשרות היחידה שלו לקלוט רשמים מהמתרחש – הייתה דרך אזניו, והוא התאמץ ככל יכולתו להבין מה בדיוק קורה סביבו.

היורים לא החליפו ביניהם מילה, ולמרות זאת – הם נעו באופן מתואם, מה שהודגש במיוחד כעת, כאשר הוא יכול היה רק להאזין להם. הצלילים שנשמעו היו כפולים, אחד משמאל ואחד מימין, מה שאומר – שהשניים פועלים כיחידה אחת עם שתי זרועות ביצוע. תיאום מושלם, שמתבטא אפילו ברמת הצליל.

הוא שמע רחש כפול של צעדים, מימין ומשמאל. צעדי מגפיים שהשמיעו צליל ברור מאוד במפגש עם רצפת המתכת. כמה רגעים אחר כך, נשמעו הצעדים בסמוך אליו, והוא מצא את עצמו רועד באופן בלתי נשלט, מהפחד ומהקור יחד. מישהו רכן מעליו, מרחרח אותו – כאילו היה בעל חיים. ״ליאוניד!״ לחש האחר את שמו, ולמרות שהיה לו מבטא זר שגרם אפילו למילה הבודדת להישמע מעוותת - היה מפתיע שהוא מסוגל לדבר.

ברגע אחד, תקפו אותו השניים משני צדדיו, לופתים אותו בזרועו. הייתה להם אחיזה חזקה כאחיזת צבת, ולמרות שעורו היה חשוף – הוא לא חש במגע אנושי, אלא במגע של בד מחוספס כלשהו. נדרש ממנו אומץ רב כדי להביט אל השניים שאוחזים אותו, ולמרות שציפה לכך – עורר המראה צמרמורת בכל גופו.

הם היו מכוסים מכף רגל ועד ראש בגלימות חסרות צורה. לראשם ברדסים אטומים, מעליהם היה מושלך ברישול כיסוי רשת נוסף – שהסתיר גם את אזור העיניים המגולה. על מתניהם הם חגרו סכינים ארוכות תחובות בנדני עור. אבל ההפתעה הגדולה ביותר במראה שלהם – הייתה דווקא כלי הנשק הנוסף שנשאו עליהם, שלא תאם את המראה הכללי הנזירי שלהם. כל אחד מהם נשא באמצעות רצועה שהייתה מונחת על כתפו, רובה סער אוטומטי ארוך קנה. כלי הנשק, מדגם אם שש עשרה, היו אמנם כרוכים במעין מפות בד מרופטות מסוג האריג שממנו נעשו בגדיהם של השניים, אולם לא ניתן היה שלא לשים לב לכך שהכלים שתחתיהם – היו חדשים ומשופרים. נראה שהאחראי על לבושי השחורים הפיק לקחים, וקיבל החלטה לצייד אותם בכלי נשק אפקטיביים שמותאמים ללחימה מודרנית.

שני לבושי השחורים גררו את ליאוניד אל פתח הניידת, ולרגע הוא תהה באיזה אופן הם מתכוונים להוציא אותו מהניידת הגבוהה, כאשר את האלונקה המשמשת לשם כך – הם השאירו מאחור. רגע לאחר מכן, הוא קיבל את התשובה, שהייתה פחות נעימה משחשב. הם פשוט השליכו אותו, בלי שום גינונים, היישר מהפתח הגבוה, אל אדמת המדבר, ולמרות שהחול היה רך ובלם את הנפילה – לא היה רגע משפיל יותר מאותו הרגע, בו הוא שכב כשגופו שקוע בחול, והשניים ניצבים מעליו – מביטים בו מהמדרגה המוגבהת של הניידת.

למרות שהיה בהלם מוחלט, פעל בתוכו מנגנון הישרדות בלתי רצוני, שגרם לו להביט כל העת סביבו ולנסות להבין היכן הוא נמצא. טווח הראייה שלו היה מוגבל, אבל די היה בו כדי להבין – שהוא נמצא באזור מדברי שומם לגמרי, שבו עובר כביש מפותל וצר. הניידת עמדה באלכסון, כששניים מגלגליה על הכביש, והשניים האחוריים שקועים באדמה החולית, אפקט שנוצר כנראה בעקבות הפיצוץ, שהסיט את החלק האחורי של הניידת מהכביש בו היא נסעה.

עיניו של ליאוניד נעו אל שתי הדמויות שהחזיקו בו. הוא חשב על האופן בו הם ביצעו את הירי בשני הפרמדיקים – שכל חטאם היה, בכך שהיו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. לבושי השחורים פעלו בלי שום היסוס, בקור רוח – כאילו הייתה זו פעולה סתמית כמו הדלקת אור או פתיחת ברז. בכך הם הוכיחו עד כמה הם מסוכנים, עד כמה הם חסרי עכבות, ועד כמה קלים חיי אדם בעיניהם.

מכיוון שלא היה באזור כלי רכב נוסף, שאל ליאוניד את עצמו אם הם מתכוונים לדרוש ממנו להתלוות אליהם בהליכה רגלית, מה שלא היה מופרך בהתחשב באופן ההתנהגות הכללי שלהם. אלא שאז, בעודו תוהה לגבי הסבל הצפוי לו תחת אחריותם של שני המטורפים שהצליחו להניח עליו את ידם, נבלעו פתאום השניים בתוך הניידת ונעלמו מטווח הראייה שלו. אלו היו רגעים נדירים של רגיעה, והוא ניצל את ההזדמנות – שמי יודע מתי תחזור, לשם התבוננות בנוף המדהים שסביבו, מתוך מחשבה שייתכן ואלו רגעי החירות האחרונים שלו.

כשחלפה דקה והשניים לא חזרו והופיעו, החלה תחושה בלתי נוחה להטריד אותו, והוא שאל את עצמו מה הם מתכננים, ומה מעסיק אותם ברגעים אלו. תוך כדי שמוחו מייצר השערות שונות, כל אחת מזוויעה יותר מקודמתה, הפתיע אותו רעש עוצמתי של טרטור מנוע. הוא הפנה את מבטו בחשש לעבר הניידת, בדיוק כאשר החלו הגלגלים העבים להסתובב במהירות במקומם, תוך כדי שהם מתיזים עננה של חול ואבק לכל עבר.

רגע לאחר מכן, נאחזו הצמיגים במקומם. הניידת הזדעזעה כאשר התרוממו הצמיגים האחוריים בחזרה אל הכביש הצר, התנודות החדות ממטירות גשם של חלקיקי פלסטיק צבעוניים שמקורם בפנסים האחוריים של כלי הרכב. היה עוד רגע שבו תהה ליאוניד לגבי הכוונה של לבושי השחורים, אבל ברגע הבא – זינק כלי הרכב ממקומו, ופתח בנסיעה מטורפת במורד הכביש.

הם השאירו אותו לבד. במדבר.​

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
אלישע מצא את ליאוניד בבאר שבע.
מסתבר שהפרמדיקים לקחו אותו לבית החולים בבאר שבע.
גם אם נגיד שהתחיל מרדף פתאומי באמצע באר שבע ונהג האמבולנס נאלץ לברוח מחוץ לעיר, הרי הוא יכול להזעיק עזרה עד ליציאה מהעיר.
איך הוא הגיע לכביש מדברי?

חייבים הבהרות, ובדחיפות.

mic003

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
אלישע מצא את ליאוניד בבאר שבע.
מסתבר שהפרמדיקים לקחו אותו לבית החולים בבאר שבע.
גם אם נגיד שהתחיל מרדף פתאומי באמצע באר שבע ונהג האמבולנס נאלץ לברוח מחוץ לעיר, הרי הוא יכול להזעיק עזרה עד ליציאה מהעיר.
איך הוא הגיע לכביש מדברי?

חייבים הבהרות, ובדחיפות.
ברור.
יהיו הבהרות. אולי אפילו בפרק הבא.

mic003

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
55

מדבר.

רוח סערה השתוללה, שורקת במרחבים המדבריים הפתוחים.

ליאוניד שכב על החול, הוא היה עסוק בניסיון נואש להגן על פלג גופו העליון – שהיה מכוסה בתחבושות בלבד, מפני הרוח הצולפת. שיניו נקשו, גופו רעד בתזזיתיות. ברור היה לו שאם המצב יימשך כך – הוא לא יחזיק מעמד.

קשה היה להפריז בחומרת המצב הכללי שלו. למרות שחלק מיכולות התנועה שלו שבו אליו, עדיין היה רוב גופו משותק, ואפילו פעולות פשוטות כמו עמידה על רגליו – נראו לו עתה כמו דמיון רחוק. מזג האוויר הקשה, הקור הנורא והרוחות העזות, היו מסוגלים להביא אפילו אדם בריא לגמרי לסכנת חיים תוך זמן קצר. במקרה שלו, כאשר הוא עדיין במצב קשה שדורש טיפול רפואי רצוף – הייתה ההישרדות נראית בלתי אפשרית.

ככל שעברו הרגעים, הלכה והתפוגגה השפעת החומרים המרדימים שכנראה ניתנו לו במהלך הטיפול הראשוני באמבולנס. מצד אחד, הלכה חשיבתו והצטללה, והוא מסוגל היה לחשוב בהיגיון – למרות שלתחושתו, הייתה חשיבתו איטית מהרגיל. יחד עם זאת, בכל רגע שעבר, התעוררו עוד חלקים בגופו מהתרדמת שבה הם היו שרויים, ולמרות שהיה זה רק צל חיוור של תחושה אמיתית תקינה – הוא החל לחוש תחושה של כאב קלוש, שבישרה לו – שלצלילות המחשבתית יש מחיר. כשתתפוגג לגמרי השפעתם של חומרי ההרדמה, הוא אמנם יקבל בחזרה את החירות המחשבתית, אבל מצד שני – הוא עתיד לחוש במלא העוצמה את הכאב הנורא, שבשעות האחרונות הוא חווה מעט ממנו, כאשר הפעם – אין ברשותו שום משכך כאבים או חומר הרדמה.

הפחד מפני הכאב הצפוי, גרם לו לאמץ את כל מחשבותיו בניסיון למצוא דרך לחלץ את עצמו מהמקום. עיניו נדדו אל הכביש הצר, והוא שאל את עצמו – היכן הוא נמצא, כמה הוא רחוק ממקום יישוב, והאם יש סיכוי שיחלוף מישהו בנתיב הזה בשעות הקרובות.

הוא ניסה להבין מה בדיוק קרה בזמן בו היה רדום. הזיכרון האחרון הברור שלו היה מהסיטואציה שאירעה על גג תחנת המשטרה, והתמונה האחרונה שנצרבה בזיכרונו, היא מהרגע בו הובל בידי הפרמדיקים אל האמבולנס. מכל מה שאירע אחר כך, הוא זכר רק רגעים בודדים שבהם היה ער באופן חלקי בלבד, רגעים שלא ניתן היה להבין מה בדיוק אירע בהם ומתי.

במזרח הרקיע, החלו להפציע קרני השמש הראשונות. בתחילה הוא הביט בהן, מהופנט מול המראה המרהיב. אולם לאחר כמה רגעים של התבוננות, קלט מוחו פתאום את המשמעות של המחזה, ותמיהות שונות החלו לנקר במוחו.

אף פעם לא היה ליאוניד בקי במיוחד במסלול השמש בעונות השנה השונות, ולמרות זאת – הוא יכול היה להיות בטוח בוודאות מלאה, שבתקופה הזו – הלילה הוא מהארוכים בשנה. לידיעה הזו הייתה חשיבות רבה בעבורו, שכן – היא שינתה את כל מה שחשב שהוא יודע על האירועים שעברו כשהוא היה מורדם.

אם בתחילה היה ברור לו שההשתלטות על האמבולנס אירעה זמן קצר לאחר הפינוי, כאשר היה האמבולנס בדרכו לבית החולים, הרי שברגעים אלו – לאור התובנות החדשות, ברור היה לו שסדר האירועים לא יכול היה להיות פשוט כל כך.

אם אכן יצאה ניידת האמבולנס מבניין תחנת המשטרה, ונסעה כמתוכנן – אל בית החולים ׳סורוקה׳, הרי שתוך רבע שעה לכל היותר, צפויה הייתה הניידת להגיע ליעדה, בפרט כאשר מדובר בניידת טיפול נמרץ – שרמזורים ופקקי תנועה אינם מעכבים אותה, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בשעת לילה מאוחרת שבה מלכתחילה התנועה דלילה עד אפסית.

למרות שהשעה המדויקת בה הוא פונה מגג בניין תחנת המשטרה לא הייתה ידועה לו במדויק, הוא יכול היה להיות בטוח שהפינוי אירע בשעה מוקדמת לפנות בוקר, כאשר השמש עדיין הייתה רחוקה מלהפציע. בתקופה כזו, כאשר הלילות הם מהארוכים בשנה, הייתה הזריחה אמורה להתעכב לפחות שעתיים וייתכן שאף יותר, אחרי אותה נקודת זמן בה הוא פונה לבית החולים. מהסיבה הזו, התקשה ליאוניד להבין מתי בדיוק אירעה ההשתלטות על האמבולנס. האם התעכב האמבולנס למעלה משעתיים בנסיעתו אל בית החולים, כאשר משך הזמן הצפוי עבור נסיעה כזו הוא רבע שעה לכל היותר?! האם יש משהו שמסוגל לעכב ניידת אמבולנס במשך זמן רב כל כך?! האם נעשה הדבר בתיאום עם מי מהאחראים על האמבולנס?!

עיניו של ליאוניד סקרו את הסביבה בה הוא נמצא, והוא שאל את עצמו – כיצד הגיע האמבולנס לשטח המדברי והשומם בו הוא נמצא?! למיטב ידיעתו, הדרך מתחנת המשטרה אל בית החולים ׳סורוקה׳, עוברת בשטחים עירוניים בנויים, כך שאין ספק – שאם הייתה ההשתלטות על האמבולנס מבוצעת תוך כדי הנסיעה לבית החולים, לא היה השטח נראה כך. גם בהנחה ונאלצה ניידת האמבולנס לבצע עיקוף מסוים, ולסטות מן המסלול הקבוע בדרכה לבית החולים, עדיין – לא הייתה לנהג האמבולנס שום סיבה הגיונית לבחור ביציאה מן העיר, ובוודאי שהוא לא היה צריך לבחור בנתיב נסיעה שומם כל כך, שנראה כאילו נועד עבור נסיעה של כלי רכב בודדים ביממה. הכבישים סביב העיר באר שבע הם ברובם כבישים בין עירוניים תקינים ומהירים, ולמרות שליאוניד – תושב המרכז, הכיר את העיר ואת סביבותיה רק באופן חלקי, ברור היה לו שהנתיב בו נסע האמבולנס, אינו קרוב לעיר באר שבע או לכל עיר או עיירה אחרת. מלבד זאת, קל היה לזהות שמדובר בנתיב פיראטי למחצה, על פי כמה סימנים ברורים, ביניהם: הרוחב של הכביש, שהספיק בקושי לכלי רכב בינוני, היעדר סימונים או תמרורים – לפחות לאורך הנתיב שהיה גלוי לעיני ליאוניד, ובעיקר - היעדר כל סימן לתאורה מלאכותית תקנית.

מחשבותיו של ליאוניד התמקדו כעת באירוע עצמו. האירוע היה מהיר מאוד, אבל הוא התחיל – ללא ספק, עם אותו פיצוץ מסתורי, שהיה בעוצמה מספיקה – כדי להעיר את ליאוניד מההרדמה שבה הוא היה שרוי. ברור היה לליאוניד שהפיצוץ היה חלק בלתי נפרד מההשתלטות על ניידת האמבולנס, אבל הוא עדיין לא הבין באופן מדויק את האירוע, ואת האופן בו הוא התרחש.

החוויה העיקרית שנחרטה במוחו של ליאוניד מהפיצוץ, כללה את הרגעים שלאחר ההתעוררות הפתאומית שלו, בהם היטלטלה הניידת מצד לצד בעצמה רבה. התופעה העידה על כך שההדף פגע תחילה באחד מן הצדדים של הניידת, והוא היה בעל עוצמה מספיק גבוהה – על מנת לגרום לצד האחורי של כלי הרכב להתרומם ממקומו, לסטות מן הכביש, ולנחות על החול שבצידי הכביש. פיצוץ מהסוג הזה, מתאים לרימונים מונחי טיל, כדוגמת אר. פי. ג׳י, אולם קשה היה לליאוניד להאמין שזהו סוג הנשק בו השתמשו לבושי השחורים. ממה שהספיק ליאוניד לראות – לא היו לבושי השחורים מצוידים במטול שמאפשר שיגור של טיל כתף, ולמיטב ידיעתו – מטול כזה הוא גדול מדי מכדי שניתן יהיה להסתירו. בנוסף, עוצמת הפיצוץ הייתה הרבה פחות הרסנית מזו שמספק נשק מהסוג עליו חשב ליאוניד. אופן הפעולה של לבושי השחורים העיד, שהם תכננו מראש את ההשתלטות, ושימוש בטיל כתף – עלול היה לגרום לניידת כולה לעלות באש. זהו סיכון מדי גדול בשבילם, ולמרות שליאוניד היה רחוק מלהבין את צורת החשיבה שלהם, עדיין – לא היה זה תרחיש סביר.

עיניו של ליאוניד הביטו אל קטע הכביש בו הייתה הניידת. הכביש היה זרוע שברי פלסטיק צבעוניים, וניתן היה לזהות עליו כתם כהה של פיח, בנקודה בה אירע הפיצוץ. אם הבין ליאוניד נכון את הסימנים, הרי שהתרחיש ההגיוני ביותר, הוא הנחת מטען בעל עוצמת הרס מוגבלת בצד הכביש, כאשר כמות חומר הנפץ מיועדת להשיג בדיוק את המטרה אליה כיוונו לבושי השחורים. אם אכן התרחשו הדברים כך, הרי שהמשמעות היא – שלבושי השחורים ידעו מבעוד מועד על הדרך בה עתידה הניידת לנסוע. בכך, נשללה כל מחשבה על אפשרות שבה סטתה הניידת במקרה מהנתיב הקבוע לה, ונתקלה איכשהו בלבושי השחורים שניצלו את ההזדמנות. לפי כל הסימנים, הכירו לבושי השחורים את הנתיב שבו עתידה הניידת לעבור, והכינו לקראתה מארב מתוכנן.

החידה הגדולה ביותר בעיניו של ליאוניד הייתה, מדוע הפקירו אותו לבושי השחורים לבדו. ההשתלטות על הניידת הייתה צריכה להיות מאוד מדויקת ומאוד מתוכננת, וברור היה שהתוכנית המקורית נועדה מלכתחילה – לשמור את ליאוניד בחיים, בניגוד לשני הפרמדיקים – שלא היו חשובים כלל בעיני לבושי השחורים. משכך, הייתה התנהגותם של לבושי השחורים, שהשליכו את ליאוניד כמה רגעים אחרי שהצליחו הצלחה מושלמת בביצוע משימתם, תמוהה במיוחד. קשה היה להבין מה רצו להשיג בצעד הזה. אם רצו לדאוג למותו – הייתה להם דרך פשוטה בהרבה לגרום לכך. ואם רצונם היה להשאיר אותו בחיים – מדוע השאירו אותו במצב כה קשה, שללא כל ספק מסכן את חייו?!

לליאוניד לא הייתה שום תשובה לשאלות הללו, ובשלב מסוים – נמאס לו להמשיך ולחשוב על עוד שאלות פתוחות, שייתכן ולעולם לא תהיה לו תשובה עליהן. הוא מצא את עצמו מביט בעגמומיות לעבר הרקיע המתבהר, שואל את עצמו – אם מישהו מחפש אחריו. אם יש בכלל דרך לאתר אותו תוך זמן קצר, במרחבים המדבריים העצומים. סיכויי ההישרדות שלו היו אפסיים, אבל משהו בתוכו אמר לו – שזה עדיין לא הסוף. איכשהו, התקווה שלו כעת הייתה, דווקא העובדה שהוא חשוב כל כך ללבושי השחורים. הוא האמין בכל ליבו שהכול חלק מתוכנית אחת גדולה, תוכנית שלא אמורה להסתיים במותו, לא באופן הזה לפחות.

כשנשמע מרחוק רעש טרטור מנוע, התעוררה התקווה הקלושה שבתוכו והציפה אותו. בתחילה, הוא עדיין לא הניח לעצמו להאמין שאכן מדובר בכלי רכב שמתקרב אליו. עדיין חשש שמדובר בדמיון מאכזב, בהזיה של אדם גוסס.

אולם ככל שעברו הרגעים – הלכה התקווה והתחזקה בתוכו. מישהו מגיע, כלי רכב כלשהו, והוא לא יכול היה שלא לחשוב על כך שאולי בכל זאת נשלח מישהו לחלץ אותו. הוא התאמץ להישאר ערני ומרוכז, ובמאמצים אדירים – הצליח אפילו להתרומם ולהתיישב. עיניו בהו בכביש המתפתל, והוא ייחל לרגע שבו תיפסק תחושת חוסר הוודאות, יהיו ההשלכות אשר יהיו.

כשהתקרב כלי הרכב ורעש המנוע התגבר, יכול היה ליאוניד לזהות שמדובר בכלי רכב גדול וכבד מהרגיל. עוד לפני שהוא הספיק להרהר במשמעות של הדבר לגביו, אם בכלל יש כזו, פלשה לתוך מרחב הראייה שלו משאית, שתפסה את כל רוחב הכביש הצר, מצד לצד, צמיגיה כמעט ופולשים אל השוליים. המשאית התקרבה בזחילה, וליאוניד שאל את עצמו – אם מדובר במשאית שנשלחה לכאן בשבילו, על ידי כל גורם שלא יהיה, או שמא מדובר באזרח בלתי מעורב שנקלע לזירה בלי שום כוונה. את התשובה לכך, קיבל ליאוניד כמה רגעים לאחר מכן, כאשר החלה המשאית להאט את מהירות נסיעתה, ונעצרה מולו. על המשאית לא היה שום סימן זיהוי, מלבד לוחיות רישוי, והיא נעצרה כך – שהוא לא יכול היה לראות את הנהג. החלק שהיה כעת מול עיניו, כלל את דלתות הצד של המשאית, שנקבעו במכולת המשא שבצדה האחורי.

עוד לפני שהספיק ליאוניד לחשוב, נפתחה דלת הצד של מכולת המשאית באופן חלקי, חושפת מאחוריה שתי דמויות כהות. באינסטינקט בלתי רציונלי, ניסה ליאוניד לזחול ולהתרחק מהמשאית, אבל היה זה צעד חסר סיכוי בהתחשב במצבו הגופני. הדמויות הכהות ירדו בזריזות מהמשאית, והתקרבו אליו כשהן ניצבות משני צדדיו. לא היה לו דבר לעשות, והוא פשוט התיישב שוב על מקומו, מביט בעיניים עצובות לעבר המשאית הפתוחה.

בפתח המשאית הופיעו תוך רגע שתי דמויות נוספות. גם הן נעו בזריזות, נעמדות בחצי הדרך בין ליאוניד ושני לבושי השחורים שמצדדיו לבין המשאית. התיאום בו נעו הדמויות, והעובדה שכל אחת מהן ידעה היכן להתייצב, הוכיחו – שלא מדובר בעמידה מקרית, אלא בסדר מתוכנן מראש. הם נראו כאילו הם מתכוננים לטקס כלשהו, וליאוניד שאל את עצמו מה תפקידו בטקס, ומה עלולים המטורפים לעולל לו.

רגעים לאחר מכן, הופיעו עוד שתי דמויות בפתח הצר, וליאוניד שאל את עצמו כמה לבושי שחורים מצטופפים בשטח המכולה המוסתר. הדמויות האחרונות נותרו לעמוד בפתח המשאית, ובשונה מחברותיהן – הן לא ירדו ממנה אל החול, כך שניתן היה להעריך שמדובר באחרוני הניצבים.

לליאוניד לא הייתה שום יכולת, הוא לא החזיק בשום דבר שמסוגל לאיים על לבושי השחורים, ומצבו הגופני לא אפשר לו כמעט לנוע, אבל ברור היה לו – שהוא לא יאפשר להם לנהוג בו כאילו הוא בובה בהצגת תיאטרון. האופן היחיד בו יכול היה להשיב לעצמו, לפחות בעיניו, מעט מכבודו האבוד, היה באמצעות יכולת הדיבור שלו, יכולת שתמיד הייתה הנשק הסודי והמנצח שלו.

״מה קרה?!״ הוא שאל בקול, הדממה המדברית גורמת לקולו להדהד גבוה יותר משציפה. ״לא הייתם מספיק חכמים או חזקים להתקבל לתפקיד ראשי, אז הופעתם פה בתור ניצבי משנה?!״

שום תגובה לא באה, וליאוניד התיישב בנינוחות מזויפת, גבו משדר אותות של כאב נורא. הוא הרים את עיניו אל לבוש השחורים שמימינו. ״בטח אהבת להתחפש בבית ספר יסודי,״ הוא אמר בלעג מושחז, ״אבל ההורים אמרו לך שזה רכרוכי מדי, אז החלטת להצטרף לכנופיית התחפושות הראשית של העולם התחתון...״

כצפוי, שום תגובה לא באה מצדו של לבוש השחורים. אולם דווקא מכיוון המשאית – השיב לו קול שהיה מוכר למדי. ״הוא לא מדבר עברית, אז חבל על המאמץ,״ קרא הקול, וליאוניד הסב את פניו בחטף – מוצא את עצמו מביט בדמות גבוהה ומוכרת שעמדה בפתח המשאית.

משום מה, אפילו ברגעים הללו – כאשר לא היה לו שום דבר להפסיד, תקף אותו רעד למראה דמותו של נמרוד גואטה, הבוס הישיר שלו עד לפני פחות מיממה. הוא רצה לומר משהו ציני, אבל מצא את עצמו חסר מילים. הוא רק עקב כמהופנט אחר דמותו של נמרוד שדילג בחינניות מהמדרגה הגבוהה הסמוכה לפתח המשאית, חולף בצעדים נינוחים בין שתי שורות לבושי השחורים – שלא נעו למראהו אפילו תנועה קלה.

נמרוד כעס, כל כך כעס – עד שליאוניד לא יכול היה להעלות במחשבתו זיכרון של נמרוד כועס כל כך. באופן מסתורי, גרם לו הכעס להיראות מרשים יותר. הדמויות הכהות והנזיריות שמצדדיו – הבליטו את המראה האלגנטי שלו. במעיל הארוך, החולצה המכופתרת ומשקפי השמש, הוא נראה כמו מנהיג בעל עוצמה, ובאופן מפתיע – הייתה זו הפעם הראשונה אי פעם בה ראה אותו ליאוניד כך, כשהוא מגלם מנהיג אמיתי – עם אישיות וכריזמטיות של מנהיג, ולא סתם איש עולם תחתון אלים.

״היית לי חבר,״ אמר נמרוד, וקולו היה מלא כעס. ״היית איש האמון שלי. בחרתי בך על פני כולם. דאגתי לך באמת. אהבתי אותך, כמו אח שמעולם לא היה לי. ראיתי בך את האיש שמסוגל לנהל את האימפריה שלי, אם לא אהיה מסוגל לנהל אותה. מילא אחרים, שהתנהגתי אליהם בקשיחות. מילא אחרים, שנאלצתי להיות קשה עם בני המשפחות שלהם. אבל אתה?! מעולם לא ראית את הצד האפל שבי! כיבדתי אותך, כי ידעתי שאתה נציג החוק באימפריה שלי. האמנתי בך, כי מאז ומתמיד היית איש חוק. הכנסתי אותך בידיעה שזה מי שאתה, נתתי לך כבוד שאף פעם לא היית זוכה לו. הפכתי אותך מעולה חדש וחסר ביטחון לאיש של כבוד. עורך הדין היחיד אי פעם שכל אנשי עולם הפשע כיבדו באמת...״

ליאוניד קפא על מקומו, ונמרוד התקרב עוד כמה צעדים. ״בוגד!״ הוא צעק, וצעקתו הדהדה בין הדיונות הצהובות. ״בוגד חסר כבוד!״ הוא חזר שוב.

לרגע נדמה היה שהוא עומד להכות את ליאוניד מרוב כעס, אולם אז – התפשטה על פניו הבעה מפתיעה של איפוק. ״העונש על בגידה,״ לחש, ״הוא יותר ממה שאתה יכול לדמיין״. באופן בלתי מוסבר, הוא הסתובב לכיוון המשאית, מפנה את גבו לליאוניד.

בפתח המשאית הופיעה דמות גבוהה כהה. היא עמדה שם לרגע אחד, צופה במחזה, אבל לפני שהספיק ליאוניד לקלוט את המראה הכללי שלה, היא שבה ונעה אל הצללים, נעלמת מן העין.

״טיפש שכמותך,״ שמע ליאוניד את קולו של נמרוד, לוחש אליו – באופן שאיש מלבדו לא יוכל לשמוע. ״עכשיו, אין איש שיוכל למנוע ממך את הגורל שצפוי לך. אפילו לא אני״.​

שמואל י

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
55

מדבר.

רוח סערה השתוללה, שורקת במרחבים המדבריים הפתוחים.

ליאוניד שכב על החול, הוא היה עסוק בניסיון נואש להגן על פלג גופו העליון – שהיה מכוסה בתחבושות בלבד, מפני הרוח הצולפת. שיניו נקשו, גופו רעד בתזזיתיות. ברור היה לו שאם המצב יימשך כך – הוא לא יחזיק מעמד.

קשה היה להפריז בחומרת המצב הכללי שלו. למרות שחלק מיכולות התנועה שלו שבו אליו, עדיין היה רוב גופו משותק, ואפילו פעולות פשוטות כמו עמידה על רגליו – נראו לו עתה כמו דמיון רחוק. מזג האוויר הקשה, הקור הנורא והרוחות העזות, היו מסוגלים להביא אפילו אדם בריא לגמרי לסכנת חיים תוך זמן קצר. במקרה שלו, כאשר הוא עדיין במצב קשה שדורש טיפול רפואי רצוף – הייתה ההישרדות נראית בלתי אפשרית.

ככל שעברו הרגעים, הלכה והתפוגגה השפעת החומרים המרדימים שכנראה ניתנו לו במהלך הטיפול הראשוני באמבולנס. מצד אחד, הלכה חשיבתו והצטללה, והוא מסוגל היה לחשוב בהיגיון – למרות שלתחושתו, הייתה חשיבתו איטית מהרגיל. יחד עם זאת, בכל רגע שעבר, התעוררו עוד חלקים בגופו מהתרדמת שבה הם היו שרויים, ולמרות שהיה זה רק צל חיוור של תחושה אמיתית תקינה – הוא החל לחוש תחושה של כאב קלוש, שבישרה לו – שלצלילות המחשבתית יש מחיר. כשתתפוגג לגמרי השפעתם של חומרי ההרדמה, הוא אמנם יקבל בחזרה את החירות המחשבתית, אבל מצד שני – הוא עתיד לחוש במלא העוצמה את הכאב הנורא, שבשעות האחרונות הוא חווה מעט ממנו, כאשר הפעם – אין ברשותו שום משכך כאבים או חומר הרדמה.

הפחד מפני הכאב הצפוי, גרם לו לאמץ את כל מחשבותיו בניסיון למצוא דרך לחלץ את עצמו מהמקום. עיניו נדדו אל הכביש הצר, והוא שאל את עצמו – היכן הוא נמצא, כמה הוא רחוק ממקום יישוב, והאם יש סיכוי שיחלוף מישהו בנתיב הזה בשעות הקרובות.

הוא ניסה להבין מה בדיוק קרה בזמן בו היה רדום. הזיכרון האחרון הברור שלו היה מהסיטואציה שאירעה על גג תחנת המשטרה, והתמונה האחרונה שנצרבה בזיכרונו, היא מהרגע בו הובל בידי הפרמדיקים אל האמבולנס. מכל מה שאירע אחר כך, הוא זכר רק רגעים בודדים שבהם היה ער באופן חלקי בלבד, רגעים שלא ניתן היה להבין מה בדיוק אירע בהם ומתי.

במזרח הרקיע, החלו להפציע קרני השמש הראשונות. בתחילה הוא הביט בהן, מהופנט מול המראה המרהיב. אולם לאחר כמה רגעים של התבוננות, קלט מוחו פתאום את המשמעות של המחזה, ותמיהות שונות החלו לנקר במוחו.

אף פעם לא היה ליאוניד בקי במיוחד במסלול השמש בעונות השנה השונות, ולמרות זאת – הוא יכול היה להיות בטוח בוודאות מלאה, שבתקופה הזו – הלילה הוא מהארוכים בשנה. לידיעה הזו הייתה חשיבות רבה בעבורו, שכן – היא שינתה את כל מה שחשב שהוא יודע על האירועים שעברו כשהוא היה מורדם.

אם בתחילה היה ברור לו שההשתלטות על האמבולנס אירעה זמן קצר לאחר הפינוי, כאשר היה האמבולנס בדרכו לבית החולים, הרי שברגעים אלו – לאור התובנות החדשות, ברור היה לו שסדר האירועים לא יכול היה להיות פשוט כל כך.

אם אכן יצאה ניידת האמבולנס מבניין תחנת המשטרה, ונסעה כמתוכנן – אל בית החולים ׳סורוקה׳, הרי שתוך רבע שעה לכל היותר, צפויה הייתה הניידת להגיע ליעדה, בפרט כאשר מדובר בניידת טיפול נמרץ – שרמזורים ופקקי תנועה אינם מעכבים אותה, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בשעת לילה מאוחרת שבה מלכתחילה התנועה דלילה עד אפסית.

למרות שהשעה המדויקת בה הוא פונה מגג בניין תחנת המשטרה לא הייתה ידועה לו במדויק, הוא יכול היה להיות בטוח שהפינוי אירע בשעה מוקדמת לפנות בוקר, כאשר השמש עדיין הייתה רחוקה מלהפציע. בתקופה כזו, כאשר הלילות הם מהארוכים בשנה, הייתה הזריחה אמורה להתעכב לפחות שעתיים וייתכן שאף יותר, אחרי אותה נקודת זמן בה הוא פונה לבית החולים. מהסיבה הזו, התקשה ליאוניד להבין מתי בדיוק אירעה ההשתלטות על האמבולנס. האם התעכב האמבולנס למעלה משעתיים בנסיעתו אל בית החולים, כאשר משך הזמן הצפוי עבור נסיעה כזו הוא רבע שעה לכל היותר?! האם יש משהו שמסוגל לעכב ניידת אמבולנס במשך זמן רב כל כך?! האם נעשה הדבר בתיאום עם מי מהאחראים על האמבולנס?!

עיניו של ליאוניד סקרו את הסביבה בה הוא נמצא, והוא שאל את עצמו – כיצד הגיע האמבולנס לשטח המדברי והשומם בו הוא נמצא?! למיטב ידיעתו, הדרך מתחנת המשטרה אל בית החולים ׳סורוקה׳, עוברת בשטחים עירוניים בנויים, כך שאין ספק – שאם הייתה ההשתלטות על האמבולנס מבוצעת תוך כדי הנסיעה לבית החולים, לא היה השטח נראה כך. גם בהנחה ונאלצה ניידת האמבולנס לבצע עיקוף מסוים, ולסטות מן המסלול הקבוע בדרכה לבית החולים, עדיין – לא הייתה לנהג האמבולנס שום סיבה הגיונית לבחור ביציאה מן העיר, ובוודאי שהוא לא היה צריך לבחור בנתיב נסיעה שומם כל כך, שנראה כאילו נועד עבור נסיעה של כלי רכב בודדים ביממה. הכבישים סביב העיר באר שבע הם ברובם כבישים בין עירוניים תקינים ומהירים, ולמרות שליאוניד – תושב המרכז, הכיר את העיר ואת סביבותיה רק באופן חלקי, ברור היה לו שהנתיב בו נסע האמבולנס, אינו קרוב לעיר באר שבע או לכל עיר או עיירה אחרת. מלבד זאת, קל היה לזהות שמדובר בנתיב פיראטי למחצה, על פי כמה סימנים ברורים, ביניהם: הרוחב של הכביש, שהספיק בקושי לכלי רכב בינוני, היעדר סימונים או תמרורים – לפחות לאורך הנתיב שהיה גלוי לעיני ליאוניד, ובעיקר - היעדר כל סימן לתאורה מלאכותית תקנית.

מחשבותיו של ליאוניד התמקדו כעת באירוע עצמו. האירוע היה מהיר מאוד, אבל הוא התחיל – ללא ספק, עם אותו פיצוץ מסתורי, שהיה בעוצמה מספיקה – כדי להעיר את ליאוניד מההרדמה שבה הוא היה שרוי. ברור היה לליאוניד שהפיצוץ היה חלק בלתי נפרד מההשתלטות על ניידת האמבולנס, אבל הוא עדיין לא הבין באופן מדויק את האירוע, ואת האופן בו הוא התרחש.

החוויה העיקרית שנחרטה במוחו של ליאוניד מהפיצוץ, כללה את הרגעים שלאחר ההתעוררות הפתאומית שלו, בהם היטלטלה הניידת מצד לצד בעצמה רבה. התופעה העידה על כך שההדף פגע תחילה באחד מן הצדדים של הניידת, והוא היה בעל עוצמה מספיק גבוהה – על מנת לגרום לצד האחורי של כלי הרכב להתרומם ממקומו, לסטות מן הכביש, ולנחות על החול שבצידי הכביש. פיצוץ מהסוג הזה, מתאים לרימונים מונחי טיל, כדוגמת אר. פי. ג׳י, אולם קשה היה לליאוניד להאמין שזהו סוג הנשק בו השתמשו לבושי השחורים. ממה שהספיק ליאוניד לראות – לא היו לבושי השחורים מצוידים במטול שמאפשר שיגור של טיל כתף, ולמיטב ידיעתו – מטול כזה הוא גדול מדי מכדי שניתן יהיה להסתירו. בנוסף, עוצמת הפיצוץ הייתה הרבה פחות הרסנית מזו שמספק נשק מהסוג עליו חשב ליאוניד. אופן הפעולה של לבושי השחורים העיד, שהם תכננו מראש את ההשתלטות, ושימוש בטיל כתף – עלול היה לגרום לניידת כולה לעלות באש. זהו סיכון מדי גדול בשבילם, ולמרות שליאוניד היה רחוק מלהבין את צורת החשיבה שלהם, עדיין – לא היה זה תרחיש סביר.

עיניו של ליאוניד הביטו אל קטע הכביש בו הייתה הניידת. הכביש היה זרוע שברי פלסטיק צבעוניים, וניתן היה לזהות עליו כתם כהה של פיח, בנקודה בה אירע הפיצוץ. אם הבין ליאוניד נכון את הסימנים, הרי שהתרחיש ההגיוני ביותר, הוא הנחת מטען בעל עוצמת הרס מוגבלת בצד הכביש, כאשר כמות חומר הנפץ מיועדת להשיג בדיוק את המטרה אליה כיוונו לבושי השחורים. אם אכן התרחשו הדברים כך, הרי שהמשמעות היא – שלבושי השחורים ידעו מבעוד מועד על הדרך בה עתידה הניידת לנסוע. בכך, נשללה כל מחשבה על אפשרות שבה סטתה הניידת במקרה מהנתיב הקבוע לה, ונתקלה איכשהו בלבושי השחורים שניצלו את ההזדמנות. לפי כל הסימנים, הכירו לבושי השחורים את הנתיב שבו עתידה הניידת לעבור, והכינו לקראתה מארב מתוכנן.

החידה הגדולה ביותר בעיניו של ליאוניד הייתה, מדוע הפקירו אותו לבושי השחורים לבדו. ההשתלטות על הניידת הייתה צריכה להיות מאוד מדויקת ומאוד מתוכננת, וברור היה שהתוכנית המקורית נועדה מלכתחילה – לשמור את ליאוניד בחיים, בניגוד לשני הפרמדיקים – שלא היו חשובים כלל בעיני לבושי השחורים. משכך, הייתה התנהגותם של לבושי השחורים, שהשליכו את ליאוניד כמה רגעים אחרי שהצליחו הצלחה מושלמת בביצוע משימתם, תמוהה במיוחד. קשה היה להבין מה רצו להשיג בצעד הזה. אם רצו לדאוג למותו – הייתה להם דרך פשוטה בהרבה לגרום לכך. ואם רצונם היה להשאיר אותו בחיים – מדוע השאירו אותו במצב כה קשה, שללא כל ספק מסכן את חייו?!

לליאוניד לא הייתה שום תשובה לשאלות הללו, ובשלב מסוים – נמאס לו להמשיך ולחשוב על עוד שאלות פתוחות, שייתכן ולעולם לא תהיה לו תשובה עליהן. הוא מצא את עצמו מביט בעגמומיות לעבר הרקיע המתבהר, שואל את עצמו – אם מישהו מחפש אחריו. אם יש בכלל דרך לאתר אותו תוך זמן קצר, במרחבים המדבריים העצומים. סיכויי ההישרדות שלו היו אפסיים, אבל משהו בתוכו אמר לו – שזה עדיין לא הסוף. איכשהו, התקווה שלו כעת הייתה, דווקא העובדה שהוא חשוב כל כך ללבושי השחורים. הוא האמין בכל ליבו שהכול חלק מתוכנית אחת גדולה, תוכנית שלא אמורה להסתיים במותו, לא באופן הזה לפחות.

כשנשמע מרחוק רעש טרטור מנוע, התעוררה התקווה הקלושה שבתוכו והציפה אותו. בתחילה, הוא עדיין לא הניח לעצמו להאמין שאכן מדובר בכלי רכב שמתקרב אליו. עדיין חשש שמדובר בדמיון מאכזב, בהזיה של אדם גוסס.

אולם ככל שעברו הרגעים – הלכה התקווה והתחזקה בתוכו. מישהו מגיע, כלי רכב כלשהו, והוא לא יכול היה שלא לחשוב על כך שאולי בכל זאת נשלח מישהו לחלץ אותו. הוא התאמץ להישאר ערני ומרוכז, ובמאמצים אדירים – הצליח אפילו להתרומם ולהתיישב. עיניו בהו בכביש המתפתל, והוא ייחל לרגע שבו תיפסק תחושת חוסר הוודאות, יהיו ההשלכות אשר יהיו.

כשהתקרב כלי הרכב ורעש המנוע התגבר, יכול היה ליאוניד לזהות שמדובר בכלי רכב גדול וכבד מהרגיל. עוד לפני שהוא הספיק להרהר במשמעות של הדבר לגביו, אם בכלל יש כזו, פלשה לתוך מרחב הראייה שלו משאית, שתפסה את כל רוחב הכביש הצר, מצד לצד, צמיגיה כמעט ופולשים אל השוליים. המשאית התקרבה בזחילה, וליאוניד שאל את עצמו – אם מדובר במשאית שנשלחה לכאן בשבילו, על ידי כל גורם שלא יהיה, או שמא מדובר באזרח בלתי מעורב שנקלע לזירה בלי שום כוונה. את התשובה לכך, קיבל ליאוניד כמה רגעים לאחר מכן, כאשר החלה המשאית להאט את מהירות נסיעתה, ונעצרה מולו. על המשאית לא היה שום סימן זיהוי, מלבד לוחיות רישוי, והיא נעצרה כך – שהוא לא יכול היה לראות את הנהג. החלק שהיה כעת מול עיניו, כלל את דלתות הצד של המשאית, שנקבעו במכולת המשא שבצדה האחורי.

עוד לפני שהספיק ליאוניד לחשוב, נפתחה דלת הצד של מכולת המשאית באופן חלקי, חושפת מאחוריה שתי דמויות כהות. באינסטינקט בלתי רציונלי, ניסה ליאוניד לזחול ולהתרחק מהמשאית, אבל היה זה צעד חסר סיכוי בהתחשב במצבו הגופני. הדמויות הכהות ירדו בזריזות מהמשאית, והתקרבו אליו כשהן ניצבות משני צדדיו. לא היה לו דבר לעשות, והוא פשוט התיישב שוב על מקומו, מביט בעיניים עצובות לעבר המשאית הפתוחה.

בפתח המשאית הופיעו תוך רגע שתי דמויות נוספות. גם הן נעו בזריזות, נעמדות בחצי הדרך בין ליאוניד ושני לבושי השחורים שמצדדיו לבין המשאית. התיאום בו נעו הדמויות, והעובדה שכל אחת מהן ידעה היכן להתייצב, הוכיחו – שלא מדובר בעמידה מקרית, אלא בסדר מתוכנן מראש. הם נראו כאילו הם מתכוננים לטקס כלשהו, וליאוניד שאל את עצמו מה תפקידו בטקס, ומה עלולים המטורפים לעולל לו.

רגעים לאחר מכן, הופיעו עוד שתי דמויות בפתח הצר, וליאוניד שאל את עצמו כמה לבושי שחורים מצטופפים בשטח המכולה המוסתר. הדמויות האחרונות נותרו לעמוד בפתח המשאית, ובשונה מחברותיהן – הן לא ירדו ממנה אל החול, כך שניתן היה להעריך שמדובר באחרוני הניצבים.

לליאוניד לא הייתה שום יכולת, הוא לא החזיק בשום דבר שמסוגל לאיים על לבושי השחורים, ומצבו הגופני לא אפשר לו כמעט לנוע, אבל ברור היה לו – שהוא לא יאפשר להם לנהוג בו כאילו הוא בובה בהצגת תיאטרון. האופן היחיד בו יכול היה להשיב לעצמו, לפחות בעיניו, מעט מכבודו האבוד, היה באמצעות יכולת הדיבור שלו, יכולת שתמיד הייתה הנשק הסודי והמנצח שלו.

״מה קרה?!״ הוא שאל בקול, הדממה המדברית גורמת לקולו להדהד גבוה יותר משציפה. ״לא הייתם מספיק חכמים או חזקים להתקבל לתפקיד ראשי, אז הופעתם פה בתור ניצבי משנה?!״

שום תגובה לא באה, וליאוניד התיישב בנינוחות מזויפת, גבו משדר אותות של כאב נורא. הוא הרים את עיניו אל לבוש השחורים שמימינו. ״בטח אהבת להתחפש בבית ספר יסודי,״ הוא אמר בלעג מושחז, ״אבל ההורים אמרו לך שזה רכרוכי מדי, אז החלטת להצטרף לכנופיית התחפושות הראשית של העולם התחתון...״

כצפוי, שום תגובה לא באה מצדו של לבוש השחורים. אולם דווקא מכיוון המשאית – השיב לו קול שהיה מוכר למדי. ״הוא לא מדבר עברית, אז חבל על המאמץ,״ קרא הקול, וליאוניד הסב את פניו בחטף – מוצא את עצמו מביט בדמות גבוהה ומוכרת שעמדה בפתח המשאית.

משום מה, אפילו ברגעים הללו – כאשר לא היה לו שום דבר להפסיד, תקף אותו רעד למראה דמותו של נמרוד גואטה, הבוס הישיר שלו עד לפני פחות מיממה. הוא רצה לומר משהו ציני, אבל מצא את עצמו חסר מילים. הוא רק עקב כמהופנט אחר דמותו של נמרוד שדילג בחינניות מהמדרגה הגבוהה הסמוכה לפתח המשאית, חולף בצעדים נינוחים בין שתי שורות לבושי השחורים – שלא נעו למראהו אפילו תנועה קלה.

נמרוד כעס, כל כך כעס – עד שליאוניד לא יכול היה להעלות במחשבתו זיכרון של נמרוד כועס כל כך. באופן מסתורי, גרם לו הכעס להיראות מרשים יותר. הדמויות הכהות והנזיריות שמצדדיו – הבליטו את המראה האלגנטי שלו. במעיל הארוך, החולצה המכופתרת ומשקפי השמש, הוא נראה כמו מנהיג בעל עוצמה, ובאופן מפתיע – הייתה זו הפעם הראשונה אי פעם בה ראה אותו ליאוניד כך, כשהוא מגלם מנהיג אמיתי – עם אישיות וכריזמטיות של מנהיג, ולא סתם איש עולם תחתון אלים.

״היית לי חבר,״ אמר נמרוד, וקולו היה מלא כעס. ״היית איש האמון שלי. בחרתי בך על פני כולם. דאגתי לך באמת. אהבתי אותך, כמו אח שמעולם לא היה לי. ראיתי בך את האיש שמסוגל לנהל את האימפריה שלי, אם לא אהיה מסוגל לנהל אותה. מילא אחרים, שהתנהגתי אליהם בקשיחות. מילא אחרים, שנאלצתי להיות קשה עם בני המשפחות שלהם. אבל אתה?! מעולם לא ראית את הצד האפל שבי! כיבדתי אותך, כי ידעתי שאתה נציג החוק באימפריה שלי. האמנתי בך, כי מאז ומתמיד היית איש חוק. הכנסתי אותך בידיעה שזה מי שאתה, נתתי לך כבוד שאף פעם לא היית זוכה לו. הפכתי אותך מעולה חדש וחסר ביטחון לאיש של כבוד. עורך הדין היחיד אי פעם שכל אנשי עולם הפשע כיבדו באמת...״

ליאוניד קפא על מקומו, ונמרוד התקרב עוד כמה צעדים. ״בוגד!״ הוא צעק, וצעקתו הדהדה בין הדיונות הצהובות. ״בוגד חסר כבוד!״ הוא חזר שוב.

לרגע נדמה היה שהוא עומד להכות את ליאוניד מרוב כעס, אולם אז – התפשטה על פניו הבעה מפתיעה של איפוק. ״העונש על בגידה,״ לחש, ״הוא יותר ממה שאתה יכול לדמיין״. באופן בלתי מוסבר, הוא הסתובב לכיוון המשאית, מפנה את גבו לליאוניד.

בפתח המשאית הופיעה דמות גבוהה כהה. היא עמדה שם לרגע אחד, צופה במחזה, אבל לפני שהספיק ליאוניד לקלוט את המראה הכללי שלה, היא שבה ונעה אל הצללים, נעלמת מן העין.

״טיפש שכמותך,״ שמע ליאוניד את קולו של נמרוד, לוחש אליו – באופן שאיש מלבדו לא יוכל לשמוע. ״עכשיו, אין איש שיוכל למנוע ממך את הגורל שצפוי לך. אפילו לא אני״.​
כתיבה מעולה ומשובחת! אתה מצליח להפוך סצנות שבסיפור אחר היו די סתמיות לרגעי שיא, והמון מזה הוא בזכות ה"בימוי" של הסצנות.

נראה לי שאני יקרא בנשימה עצורה כל דבר שתכתוב אני כבר לא יכול לחכות לראות איך אתה כותב מתכון לקניידעלך

מחכים להמשך!!

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ב"ה

חיכיתי לפרק השני כדי להגיב על הסצנה הזו, הרגיש לי שזה כמו פרק ארוך מחולק.

א. הפרק הראשון (54) מתחיל כשהמספר הוא הגיבור. היה לי ברור לחלוטין שזה אלישע, איתו סיימנו את הפרק הקודם כשהוא הולך לישון.
קראתי את הכל בנשימה עצורה, ורק כשהגעתי לסוף - פתאום קלטתי שזה ליאוניד. בקריאה הראשונה לא תפסתי שכתוב ליאוניד, וזה באמת כתוב ממש לפני סוף הפרק, בשליש האחרון.
ומכיוון שעד עכשיו לא היה לנו גיבור נוסף שמספר על עצמו חוץ מאלישע (מלבד הקטעים בעבר), זה ממש לא ברור וכדאי שזה כן יהיה ברור יותר.

ב. סצנת הירי בפראמדיקים - חוץ מזה שהיא לא ברורה, כי למה שפראמדיקים יסחבו אותו באמבולנס לטיול שנתי, ואם הם מאנשי השבלולים - למה הרגו אותם (שעל זה הסיפור אמור לתת לנו תשובות), הנקודה שרציתי לומר היא שדי התאכזבתי.
מרגל להשכרה יש לנו כבר 7 כרכים, הפעם רצינו סיפור אימה אבל בלי יריות כאלה משעממות!
חרבות, להעיף מהצוק, לנעוץ רעל - זה נשמע הרבה יותר מתאים לסיפור הזה.
אז אם חייבים להרוג אותם, ולדעתי הרבה יותר כיף בלי להרוג כ"כ הרבה - אז עם חץ וקשת, חרב מורטם או למצער שייהרגו מהמטען. והוא לא יינזק כי שכב על האלונקה נניח.
מה שעוד חשבתי על זה, האם זה הגיוני מבחינה טכנית.
אני לא מבינה בכלי נשק, אבל האם הגיוני לירות צרורות מm16 בתוך חלל סגור וקטנטן כמו אמבולנס, בלי להיפגע מריקושטים? ואם נניח שהם היו עדיין בחוץ במרחק, הם בקלות יכלו לפגוע בטעות בליאוניד, אם הוא היה מנסה להתרומם למשל.
בקיצור, נראה לי שגם מהסיבה הזו כדאי להחליף את צורת המוות של הפראמדיקים.

ג. הפרק החדש - קודם כל אהבתי את השימוש של ליאוניד בציניות שלו. גם כי זה מחזק את האפיון של הדמות, וגם כי זה פשוט מעולה וכתוב טוב.
הדבר שהתלבטתי עליו זה על הנאום של נמרוד. שבענו מנאומי נבלים שלפני המוות שלהם (כמובן ע"י הגיבור) - הם מסבירים את כל המניעים שלהם לאורך כל הדרך לאוזני הקוראים הלא-מספיק-נבונים, הוהו.
גם כאן, הנאום שלו נשמע מפרט לנו, הקוראים, למה נמרוד כועס, ולא מה שהיה צפוי יותר שנמרוד יצעק.
הנאום גם לא 'נקרא' כמו מישהו כועס. הייתי מחכה לשמוע קצף על השפתיים, נחנק תוך כדי דיבור, שאגות,
או לחילופין - קר ציני ואכזרי כמו זירו.
אבל כאן הפרק הוא לא שם ולא שם - ויש מה לשפר.

מזכירה שאני מעירה רק בגלל שאני מעריכה מאוד את הסיפור והכותב, גם על ההתמדה, גם על הרמה הגבוהה, וגם על עלילה משובחת.

נערך לאחרונה ב:

mic003

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית

mic003

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
ב"ה

חיכיתי לפרק השני כדי להגיב על הסצנה הזו, הרגיש לי שזה כמו פרק ארוך מחולק.

א. הפרק הראשון (54) מתחיל כשהמספר הוא הגיבור. היה לי ברור לחלוטין שזה אלישע, איתו סיימנו את הפרק הקודם כשהוא הולך לישון.
קראתי את הכל בנשימה עצורה, ורק כשהגעתי לסוף - פתאום קלטתי שזה ליאוניד. בקריאה הראשונה לא תפסתי שכתוב ליאוניד, וזה באמת כתוב ממש לפני סוף הפרק, בשליש האחרון.
ומכיוון שעד עכשיו לא היה לנו גיבור נוסף שמספר על עצמו חוץ מאלישע (מלבד הקטעים בעבר), זה ממש לא ברור וכדאי שזה כן יהיה ברור יותר.
זה היה מכוון. הזהות של הדמות הראשית בפרק לא אמורה להיות ידועה לפני ששמה מוזכר בפירוש.
זה היה נראה לי כמו דרך טובה לבלבל את הקוראים, ואני מאמין בבלבול הקורא כערך יסודי בסיפור מתח.
אבל שיערתי שלא כולם יאהבו. השאלה היא רק עד כמה זה היה נורא.
ב. סצנת הירי בפראמדיקים - חוץ מזה שהיא לא ברורה, כי למה שפראמדיקים יסחבו אותו באמבולנס לטיול שנתי, ואם הם מאנשי השבלולים - למה הרגו אותם (שעל זה הסיפור אמור לתת לנו תשובות), הנקודה שרציתי לומר היא שדי התאכזבתי.
מרגל להשכרה יש לנו כבר 7 כרכים, הפעם רצינו סיפור אימה אבל בלי יריות כאלה משעממות!
חרבות, להעיף מהצוק, לנעוץ רעל - זה נשמע הרבה יותר מתאים לסיפור הזה.
אז אם חייבים להרוג אותם, ולדעתי הרבה יותר כיף בלי להרוג כ"כ הרבה - אז עם חץ וקשת, חרב מורטם או למצער שייהרגו מהמטען. והוא לא יינזק כי שכב על האלונקה נניח.
מה שעוד חשבתי על זה, האם זה הגיוני מבחינה טכנית.
אני לא מבינה בכלי נשק, אבל האם הגיוני לירות צרורות מm16 בתוך חלל סגור וקטנטן כמו אמבולנס, בלי להיפגע מריקושטים? ואם נניח שהם היו עדיין בחוץ במרחק, הם בקלות יכלו לפגוע בטעות בליאוניד, אם הוא היה מנסה להתרומם למשל.
בקיצור, נראה לי שגם מהסיבה הזו כדאי להחליף את צורת המוות של הפראמדיקים.
כל הטענות כאן נכונות.
עד עכשיו, הערך הכי חשוב של הסיפור היה - השמירה על הדמויות האפלות רחוק מההיגיון האנושי. אנחנו מפחדים מהבלתי ידוע, כך שהידוע - אפילו אם הוא באמת מסוכן יותר ונורא יותר, שובר את מימד הפחד. לכן, עד לרגע זה - בחרתי להרחיק כל סצנה עם הדמויות הללו, מכל היגיון אנושי מוכר. בני אדם זה לא מספיק מפחיד, ולכן - אם הם יתנהגו בסוג מסוים של אנושיות - זה הורס את כל המימד הנורא שלהם והופך אותם לחבורת שלומיאלים עם כלי נשק מיושנים.
עד עכשיו, הייתי זקוק להם כמניעי עלילה. אבל בפרק הזה, במכוון, עשיתי אותם אנושיים. מהירים, קטלניים, מדויקים, מתואמים, אבל אנושיים. ודרך אגב: השבירה האמיתית היא לא בנשק, אלא בדיבור. מספיקה מילה אחת שהם אמרו, במבטא זר, כדי להחזיר אותם להיות בני אנוש. אמנם מטורפים, אבל בטח לא כמו טרוריסט חות׳י ממוצע.
רציתי לכתוב למה עשיתי את זה, אבל נראה לי שכדאי להמתין ולקרוא עוד כמה פרקים, כי זה יתבהר. אחר כך, במחשבה לאחור, ננתח את המהלכים שהיו.
ג. הפרק החדש - קודם כל אהבתי את השימוש של ליאוניד בציניות שלו. גם כי זה מחזק את האפיון של הדמות, וגם כי זה פשוט מעולה וכתוב טוב.
הדבר שהתלבטתי עליו זה על הנאום של נמרוד. שבענו מנאומי נבלים שלפני המוות שלהם (כמובן ע"י הגיבור) - הם מסבירים את כל המניעים שלהם לאורך כל הדרך לאוזני הקוראים הלא-מספיק-נבונים, הוהו.
הוא לא הסביר מניעים. הוא האשים. זה משהו אחר. הוא הביע רגש, וזה גם חלק מהעניין. גם הוא יצא פתאום מהקובייה של הפושע הנרקסיסט והפך למישהו שממש האמין במישהו אחר ומרגיש נבגד (לא שזה אומר שהוא לא נרקסיסט, כן?! הוא בהחלט היה יכול לקבל אבחון כזה, אילולי ההערצה שלו לקלפטון שסותרת את התיאוריה). גם בדמות שלו חיבלתי, בשביל עתיד טוב יותר.
גם כאן, הנאום שלו נשמע מפרט לנו, הקוראים, למה נמרוד כועס, ולא מה שהיה צפוי יותר שנמרוד יצעק.
הנאום גם לא 'נקרא' כמו מישהו כועס. הייתי מחכה לשמוע קצף על השפתיים, נחנק תוך כדי דיבור, שאגות,
או לחילופין - קר ציני ואכזרי כמו זירו.
אני חושב שהרעיון העיקרי הוא, שיש כאן סוג של משפט מאוד לא מאוזן. נמרוד טוען את הטענות שלו, כי יש מי ששומע אותן. מבחינת האישיות שלו, נמרוד היה צריך לסיים את זה בירייה אחת או משהו כזה, אבל הוא מרסן את עצמו, ובוחר להכפיף את עצמו לחוק המשונה של לבושי השחורים, כדי להשיג תועלת מפוקפקת עתידית.
הצורה שבה הוא מאשים, מטיח טענות, נועדה להביא את הדברים לאזניו של מישהו. מי שבמשאית. בשבילו נועדה כל ההצגה, כי אחרת - נמרוד לא היה מגביל את עצמו, ולא היה מבזבז את המילים שלו על מי שממילא לא עומד לזכור אותן.
מזכירה שאני מעירה רק בגלל שאני מעריכה מאוד את הסיפור והכותב, גם על ההתמדה, גם על הרמה הגבוהה, וגם על עלילה משובחת.
תודה! כיף לקבל ביקורת איכותית, כמו תמיד.

mic003

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
56

מוסד פסיכיאטרי.

״אלישע!״

הקול חדר אל תוך מחשבותיו, מפר את השלווה הנעימה שאפפה אותו. הוא הצטנף על הכיסא המשרדי ששימש בעבורו בשעה זו כמיטה, מצע רך וכרית בעת ובעונה אחת. באופן אוטומטי, הוא הצמיד את הצד הימני של ראשו אל משענת הכיסא, אזנו שוקעת בריפוד הרך. ידו השמאלית התרוממה מעל לראשו, והשריר העליון – הסמוך לכתף, נצמד ללחיו השמאלית, כשהוא אוטם לגמרי את חלל האוזן. בתנועה מגוחכת זו, כאשר שתי אזניו מכוסות באופן מאולתר ומסורבל, הוא ניסה למנוע מהצלילים להטריד את מנוחתו.

״אלישע!״ קרא שוב הקול, וכפי שניתן היה לשער – הוא הצליח לחדור ולהפסיק את השינה העמוקה שלו, למרות כיסויי האזנים שסידר לעצמו. הוא ניסה לשנות תנוחה, וליצור בכך איטום יעיל יותר מפני הצלילים, אולם התנוחה החדשה – לא הייתה טובה מקודמתה, וייתכן שאף הגנה פחות על אזניו מן הרעשים.

״אלישע בוסקוביץ׳!״ בפעם השלישית, כללה הקריאה גם את שם משפחתו, והפעם – היא הייתה מלווה בנענוע מסיבי של כתפיו. ״זהו מקרה חירום שאינו סובל דיחוי,״ הוסיף הפעם הקול הסבר נוסף לדחיפות שבקריאות, ״אתה צריך לקום עכשיו״.

המילים האחרונות, הפסיקו באחת את השינה העמוקה של אלישע, והוא פקח את עפעפיו – מוצא את עצמו מישיר מבט אל תוך עיניו של גבר בלתי מוכר.

באופן אוטומטי, נסוג אלישע אחורנית, יחד עם כסאו המתגלגל. ״מי אתה?!״ קרא בבהלה רגעית.

הגבר היטיב את חליפתו הכחולה, וחייך חיוך נעים. ״אני חנוך,״ אמר. ״אני מהיחידה״.

האופן בו הציג האיש את עצמו, העיד שהוא מתכוון לשדר רושם חיובי. זה יכול היה להועיל, אילולי העיר האיש את אלישע לפני רגע באופן תוקפני למדי. אלישע לא התאושש עדיין, והדבר ניכר היטב בפניו – שסימנים עמוקים בתבנית משענת הכיסא נחרצו בהן, ובקולו – שהייתה בו צרידות קלה. ״חנוך?!״ הוא שאל בזעף, כאילו לא מצא שמו של האיש חן בעיניו. ״מי אתה?!״ שאל בתרעומת. ״איפה אביגדור?! למה כל פעם מישהו אחר?! אתם מנסים לבלבל אותי בכוונה?!״

על פניו של הגבר שהציג את עצמו בשם חנוך, הייתה הבעה מתנצלת. ״אביגדור נמצא כעת בפעילות שאינה סובלת דיחוי,״ הוא הסביר. ״אני מצטער על כך שהערתי אותך משינה. כפי שאמרתי, התעורר משהו חשוב, בעל דחיפות עליונה, שמחייב פעולה מהירה. כמפקד היחידה, אתה מוכרח להיות נוכח במוקד קבלת ההחלטות. אי אפשר לקיים ישיבה בחדר המצב בלי הנוכחות שלך״.

אלישע הרים את עיניו, תוהה אם מדובר במקרה חד פעמי, או שזהו הנוהל ביחידה החדשה שעליה הוא מופקד. ״מה בדיוק קרה?!״ הוא ניסה לברר. ״על איזה סוג של אירוע חירום מדובר?!״

חנוך עטה על פניו הבעה זהירה. ״אני מצטער,״ אמר, ״אבל אני לא יכול לתת לך כאן עדכון. הפרטים כולם יימסרו לך בדרך אל המטה של היחידה, כך שאני מוכרח לבקש ממך להתלוות אליי, כמה שיותר מהר״.

אלישע צמצם את עיניו. ״המטה של היחידה?!״ שאל. ״על מה אתה בדיוק מדבר?!״

״המטה המרכזי,״ השיב חנוך. ״זה שבירושלים״. הוא קלט מיד את חוסר שביעות הרצון של אלישע, ומיהר להמשיך. ״אני יודע שהובטח לך שהעבודה תימשך מכאן, אבל לעת עתה – אי אפשר לסדר את זה. כפי שאמרתי לך, אביגדור עסוק בעניינים דחופים יותר, כך שבינתיים – אין דרך אחרת. אני יכול להבטיח לך רק, שאתה לא תמתין זמן רב למידע. אתה תפגוש את אביגדור בקרוב, והוא ימסור לך כל מה שאתה צריך לדעת״.

אלישע נאנח. ״אני מבין,״ אמר, ובקלות ניתן היה לראות שהוא איננו מרוצה. ״אני מבין ממך שאין לי ברירה, אני צודק?!״

חנוך הנהן בראשו. ״בדיוק״. אישר. ״קח אתך בגד חם, הולך להיות מזג אוויר סוער״.

המהירות בה נדרש אלישע לעבור ממצב של שינה למצב של פעילות מלאה, הייתה קיצונית מדי. מוחו היה עדיין קפוא כתוצאה מהשינה שנקטעה בפתאומיות, והוא התקשה אפילו בפעולות שגרתיות, כמו איסוף החפצים האישיים שלו לקראת היציאה לדרך. תנועותיו היו עצלות, והנוכחות של חנוך בחדר לא הקלה עליו. הוא מצא את עצמו מוטרד מנוכחותו של האיש הזר לצידו, עד שבנקודת זמן מסוימת – הוא אפילו שקל לדרוש ממנו לעזוב את החדר, למרות חוסר הנעימות שבדבר.

איכשהו, הצליח אלישע בסופו של דבר לארגן את חפציו ולדחוף אותם באופן לא מסודר לכיסי המכנסיים שלו, מבלי שיהיה הדבר כרוך באי נעימות מכל סוג. כשסיים, הוא חש תחושת רווחה, ועל אף שהייתה זו פעילות שגרתית שלא הייתה בה שום גבורה – הוא היה גאה בעצמו כאילו השלים משימה מורכבת וממושכת.

דקות ספורות לאחר מכן, מצא אלישע את עצמו עומד מחוץ לבניין תחנת המשטרה, לבוש במעיל מסורבל, כשלצידו ניצב חנוך בפנים קפואות. הוא לא נדרש להמתין זמן רב, שכן – רגעים ספורים אחר שיצא מבניין התחנה, הופיעה בקצה הכביש מכונית שרד שחורה. אלומת אור מסתובבת בצבעי כחול אדום ליוותה את המכונית בנסיעתה, מעידה שהרכב בשירות כוחות הביטחון.

כשנעצרה המכונית, מיהר חנוך להתקרב ולפתוח את דלת המושב האחורי. המחווה הייתה זרה לאלישע, והוא חש אי נעימות קלה. הוא הודה לחנוך בניע ראש, וכשהיסוס מסוים על פניו – התקרב והציץ לתוך חלל המכונית. כפי שניתן היה לצפות, היה פנים כלי הרכב מרווח ומפואר בהרבה מהסטנדרט אליו התרגל, מה שיצר אצלו – באופן בלתי מובן, תחושה של זרות. הוא העיף מבט בודד לעבר מבנה תחנת המשטרה, כאילו ביקש לשאוב חיזוק מהמראה שסימל עבורו את השגרה ואת החיים המוכרים. לאחר מכן, בצער מסוים, הוא היסב את פניו, משתחל לתוך כלי הרכב, ומתיישב על אחד מהמושבים הנוחים – המרופדים בריפוד עור בהיר.

כשסיים אלישע להתמקם במושב האחרון משורת המושבים שלפניו, פנה חנוך ונכנס, מתיישב לצדו כשהבעה סתמית על פניו. כעת, לא היה איש בשורת המושבים מלבדם, ולמרות שלמכונית היה מוכרח להיות נהג – קיומו לא הורגש, בגלל מחיצה שהפרידה בין שורת המושבים הקדמית לשורה שבה ישב אלישע. כשהביט אלישע לעבר חנוך, הוא ראה אותו טורק את הדלת, ובאותו הרגע התעמעמה התאורה, והפכה לקלושה ורכה. רגע אחר כך, פתח הרכב בנסיעה שקטה.

רק כאשר החלה המכונית את נסיעתה, קלט אלישע – שלמעשה, הוא כלל לא בירר את אמינות המידע שמסר לו חנוך, ואפילו לא ביקש ממנו להציג בפניו תעודה. האירועים היו כל כך מהירים, והבלבול שלו אחרי השינה הקצרה היה כה גדול, עד שהוא פשוט הניח שכל מה שנאמר לו הוא אמת לאמיתה. רק ברגעים אלו, קלט אלישע פתאום – שהוא יושב במכונית זרה, לצד אדם שפגש לראשונה לפני דקות ספורות, כאשר הראיה היחידה לטוהר כוונותיו – היא העובדה שהוא מכיר את שמו של אביגדור, שבעצמו – לא היה מוכר לאלישע עד לפני הלילה הזה.

מבלי להתכוון, הפכה ישיבתו של אלישע למכווצת ונוקשה. ״איפה אביגדור?!״ הוא שאל, והחשש שלו גרם לשאלה לקבל אופי של דרישה נחרצת.

נראה היה שחנוך קלט משהו מחוסר השלווה של אלישע, שכן – הוא עטה על פניו הבעה מרגיעה. ״מיד תוכל לשוחח אתו,״ אמר, ״רק כמה רגעים של סבלנות בבקשה, והכול יסתדר״.

אם ביקש חנוך להרגיע את אלישע, הרי שהוא השיג את ההפך הגמור. הלחץ של אלישע רק התגבר, והוא מצא את עצמו מביט לצדדים וחושב על דרך מילוט אפשרית מתוך כלי הרכב. עיניו נעו באופן אוטומטי אל החלון שלצידו, שהיה כהה למחצה – כך שאלישע היושב בתוך הרכב, יכול היה להביט דרכו אל הנוף שהואר כעת באורן האדמדם של קרני השמש הראשונות. ההתבוננות החוצה גרמה לו להבין, שהמהירות בה הם נוסעים – היא גבוהה מאוד, דבר שכמעט ולא הורגש עד כה בשל העובדה שהשמשה הקדמית לא נראתה כלל מהמקום בו ישב.

למרות החשש של אלישע, הוא עדיין לא היה נואש ברמה שתצדיק ניסיון מילוט מתוך המכונית כשהיא נוסעת במהירות כזו, מה שעלול להיות כרוך בסכנת חיים. כיוון שכך, נותר אלישע במקומו, כאשר מרגע לרגע מתחזקת בתוכו תחושה בלתי נעימה, כאילו נכלא בעל כורחו בחלל הצר והדחוס.

בלית ברירה, הוא החליט לפנות לאיש שלצידו, מתוך מחשבה – שאולי יצליח לדלות מידע דרך שיחה סתמית, כזו שעשויה להיראות תמימה למראית עין. הוא לא היה צריך לאמץ את מוחו במחשבה על משפט פתיחה מתאים, שכן לאורך הקריירה שלו הוא ניהל כל כך הרבה שיחות שתכליתן הייתה לדלות מידע ממי שאינו רוצה למסור אותו - עד שבמחשבתו צצו ברגע אחד אינסוף רעיונות אפשריים לשיחה מעין זו.

״אז תאמר לי בבקשה,״ הוא פתח, מעלה חיוך ידידותי מזויף על פניו. ״מה בדיוק התפקיד שלך ביחידה?!״

חנוך סובב אליו את פניו, הבעה בלתי מרוכזת על פניו. ״אה?!״ הוא הגיב.

אלישע שאל את עצמו אם מדובר בניסיון התחמקות שנועד לקנות לאיש שממולו זמן. ״התפקיד שלך,״ הוא חזר שוב, והפעם הייתה מעט יותר קשיחות בקולו. ״מה בדיוק אתה עושה ביחידה?!״

״שאלה טובה,״ הגיב חנוך, בוחר לא להשיב תשובה ישירה. ״הייתי מעדיף להמתין עם התשובה הזו, לפחות עד שנוכל ליצור בינינו אמון בסיסי״.

החיוך נמחק מעל פניו של אלישע. ״יהיה לי אמון בסיסי בך אם תשיב תשובות על השאלות שלי,״ אמר בתקיפות.

״בסדר, קיבלתי,״ נרתע חנוך. ״פשוט... בתפקידי אני המזכיר האישי שלך״.

אלישע הופתע מהתשובה. על פניו הופיעו קמטים של מחשבה. ״מזכיר...״ הוא חזר. ״למה אני צריך מזכיר?!״

חנוך חייך. ״אני מניח שאתה לא רגיל למעמד החדש שלך,״ ניחש. ״בתפקיד שלך, אתה תידרש לנהל סדר יום אינטנסיבי, כזה שיש בו פגישות עבודה מהבוקר עד אחר הצהריים, תדרוכים, ניהול אירועים, ועוד הרבה מאוד משימות יומיומיות. בשביל שלא תצטרך להתעסק בעצמך עם יומן האירועים, ולא תמצא את עצמך תקוע אחרי שהזמנת את מפקד מחוז מרכז במשטרה לפגישה בזמן שאתה בכלל אמור להיות בפגישת עדכון אצל השר – אתה צריך מזכיר צמוד״.

אלישע כיווץ את גבותיו. ״כמה שנים אתה בתפקיד?!״ שאל שלא מן העניין.

חנוך לא היה זקוק אפילו לשבריר שנייה כדי להשיב. ״שבע שנים ביחידה, ועוד חמש עשרה במשרד הביטחון,״ הגיב מיד. ״הייתי המזכיר הראשי של שני שרי ביטחון, כך שאתה יכול לסמוך עליי. אני מכיר את העבודה שלי, ויודע איך לעשות אותה״.

משהו הטריד את אלישע בדבריו של חנוך, והוא לא ידע להסביר מה. ״אני בטוח שאתה מקצועי,״ הוא החמיא באופן כמעט אוטומטי, הבעה מהורהרת על פניו. ״רק תגיד לי,״ המשיך אחרי שני רגעים של מחשבה. ״תמיד היית מזכיר של מפקדי היחידה?!״

חנוך נראה כמו מי שאינו נלהב להשיב תשובה לשאלה הזו. רק כאשר חלפו הרגעים והוא הבין שאלישע אינו מתכוון לאפשר לו להתחמק, הוא הסכים להשיב. ״בחמשת השנים האחרונות, כן״. הוא אמר בחצי פה, מביט באלישע בחשש. ״אבל אני מבטיח לך,״ קולו הפך באחת מלא ערנות, ״שזה לא יפגע בשום דרך בעבודה שלי איתך. לאורך השנים עבדתי עם מנהלים שונים, והנאמנות שלי היא תמיד למי שתחתיו אני עובד״.

אלישע הניע את ראשו, מופתע מהאופן בו הבין חנוך את החשש שלו. ״ברור, שטויות,״ הוא מחה את חששותיו של חנוך במחי יד. ״אני לא חושש. פשוט...״ הוא השתתק לרגע, קולט סוף סוף מה הפריע לו. ״זו הפעם הראשונה שאני חושב באמת על כך שליחידה הזו היו מפקדים נוספים. איך זה ייתכן שפתאום התפנה מקום בראש היחידה?! מה קרה לזה שהיה המפקד האחרון?!״

על פניו של חנוך הופיעה פתאום עננה של עצבות. ״עזוב, מה זה משנה,״ הוא ניסה להסיט את השיחה. ״הוא כבר לא ביחידה, אז אין לך מה לחשוש שמישהו ינסה לחתור תחתיך. בכלל, האווירה ביחידה די טובה, כל אחד אוהב את העבודה שלו...״

אלישע עצר אותו בתנועת יד. ״אתה כנראה מחליף אותי עם מישהו אחר,״ אמר בנימה קרה. ״אני מבין שאתה רגיל לסגנון אחר של מפקדים, שהדבר היחיד שמעניין אותם זה הכיסא שלהם. מבחינתי, יש רק דבר אחד שמעניין – ואלו התוצאות. אני לא מאוים ולא כלום, וחשוב לי לשמוע תשובה לשאלה ששאלתי. איפה נמצא המפקד הקודם?!״

חנוך גירד בראשו במבוכה. ״התשובה לא כל כך נעימה,״ הודה. ״אבל אם אתה מתעקש – אז הנה לך. המפקד האחרון של היחידה נמצא כרגע במוסד פסיכיאטרי, אחרי שהוא נחשף למשהו שהוא לא היה צריך להיחשף אליו...״

אלישע פקח את עיניו בתדהמה. ״מה זאת אומרת?!״ שאל בחשד. ״למה אתה בדיוק מתכוון?!״

חנוך נאנח. ״זה מורכב מכדי להסביר את זה על רגל אחת,״ אמר בנימה קדורנית. ״אני יכול רק לומר לך, שלא מדובר במפקד היחידה הראשון שהקריירה שלו מסתיימת באופן הטרגי הזה. אני לא יודע כמה אתה מכיר את היחידה, אבל גם אם אמרו לך משהו לפני שמינו אותך – אני לא מאמין שאתה באמת יכול להבין את המורכבות של העבודה ביחידה. זה מסוג הדברים שצריך לחוות בפועל כדי להבין. לפעמים זה נראה כאילו אנחנו חיים ביקום אחר לגמרי. מחוץ ליחידה, אנשים חיים את החיים שלהם, מנהלים סדר יום מטופש שכולו מסתובב סביב אגירת רכוש או הצלחה אישית כזו או אחרת, בזמן שאנחנו מתמודדים התמודדות יומיומית מול מערבולת שמאיימת לבלוע את כולנו...״

אלישע אמנם השתוקק לכל פיסה של מידע על יחידתו החדשה, אולם התובנות של חנוך לא הוסיפו לו דבר, כך שמבחינתו – המשפטים האחרונים לא היו אלא מטרד. למרות קוצר הרוח שלו, הוא התאמץ להציג מצג שווא של התעניינות. ראשו נע באופן רנדומלי בהסכמה אחת לכמה רגעים, אולם מוחו היה עסוק בתכנון המשך השיחה, שבינתיים – לא הניבה תוצאות איכותיות, למרות הפוטנציאל שבהחלט היה קיים.

לאורך השיחה הקצרה ביניהם, השיב חנוך תשובה לכל שאלה שהופנתה אליו, ולמרות זאת - לא ניתן היה להתעלם מהנטייה שלו להתחמק או לקמץ במידע בכל נושא שיש בו חשיבות אמיתית. על פי האופן הזהיר בו התנסח חנוך בכל פעם שהופנתה אליו שאלה רגישה, יכול היה אלישע לשער שהוא יודע הרבה יותר ממה שהוא מוכן לספר, והיה בכך גירוי עבור אלישע – ששאף לדלות ממנו את המידע בכל דרך שהיא.

על לשונו של אלישע כבר עמדה השאלה הבאה, והפעם – היא הייתה מנוסחת כך שקשה יהיה הרבה יותר להתחמק ממנה או להשיב עליה תשובה קצרה ובלתי ממצה. הוא המתין בקוצר רוח לרגע בו יסיים חנוך לחלוק עמו סופית את תובנותיו לגבי העבודה ביחידה, אולם דווקא כשנראה היה שחנוך עומד לפני סיום – השתנתה פתאום תנועת כלי הרכב, והוא סטה לימין באופן חד כל כך – עד שאלישע מצא את עצמו מושלך הצידה בפראות, גופו נבלם רק באמצעות חגורת הבטיחות, שנמתחה עד קצה גבול יכולת הגמישות שלה.

מתוך סוג של רפלקס בלתי רצוני - נע מבטו של אלישע אל החלון שלצידו, והוא הבין תוך שבריר שנייה – שבסך הכול, הייתה זו סטייה אל שולי הכביש הימניים. מסיבה מסוימת, האט נהג המכונית את המהירות, ואלישע הספיק לקלוט גוף גדול כלשהו ניצב בשוליים הקיצוניים מימין. הוא לא הצליח להבין מה בדיוק הוא רואה, משום שהחלון שלו – הפונה לצד שמאל של הכביש, סיפק לו יכולת ראייה מצומצמת בלבד, שנסגרה רגע לאחר מכן – כשהתקרבה המכונית אל המקום.

״מה בדיוק קורה?!״ שאל אלישע בדאגה, שאלה שלא זכתה לתגובה משום סוג. חנוך היה מרותק אל החלון שלצידו, ממנו ניתן היה לראות את שולי הכביש. לתחושתו של אלישע, מהירות הנסיעה פחתה מרגע לרגע, והוא התקשה להבין מה הסיבה לכך. ״הכול בסדר?!״ חזר אלישע ושאל, כאשר הפעם – קולו גבוה יותר.

תשומת ליבו של חנוך הייתה נתונה באופן מוחלט למה שמבעד לחלון, כך שבתשובה לשאלתו של אלישע – הוא רק מלמל מילה או שתיים שאלישע לא הצליח להבין. אלישע שחרר את חגורת הבטיחות שלו, גורר את עצמו בישיבה לעבר החלק הימני של שורת המושבים, מתוך רצון להבין מה קורה בחוץ. ״אתה בטוח שהכול בסדר?!״ הוא שאל בחשד.

המכונית עצרה את נסיעתה, וחנוך התנתק סוף – סוף מהחלון, מסתובב לעבר אלישע. ״כן... כן...״ הוא אמר בפיזור דעת, ״אל תחשוש הכול כמתוכנן״. הוא השתהה רגע, ואז הסתובב שוב לעבר החלון. ״רק... אם אפשר... רגע אחד,״ הוא המשיך באופן בלתי ברור, ופתאום – בלי שום התראה מראש, נפתחה דלת המכונית וחנוך התחמק החוצה, נעלם מאחורי הדופן האטומה הסמוכה לפתח.

רוח קרה חדרה מבעד לפתח הפתוח, ואלישע חש את ליבו הולם. מבלי לשים לב, נשלחה ידו אל חגורתו, כאילו חשש שיידרש להשתמש בכלי הנשק שלו. אזניו קלטו את קולו של חנוך משוחח עם מישהו, ולמרות שהיה זה במרחק של כמה מטרים בודדים – התקשה אלישע להבין משהו, משום שהרוח בלבלה את קולות הדיבור. הוא שמע מישהו אומר: ״אבל תשתמש בקסדה,״ ואז את קולו של חנוך משיב: ״תחליף אותי״. עוד כמה רגעים של דריכות חלפו, עד שלתוך החלל המצומצם של פנים המכונית התגלגל מישהו מכווץ ומכודרר, שנוכחותו הפיצה תוך רגע בחלל כלי הרכב ניחוח של עשן. ״אתה לא תסגור לי בפנים, שמעת?!״ נהם האיש בתוקפנות, גורם לאלישע לסגת בהתגוננות אל קצה שורת המושבים.

״מה אתה רוצה?!״ הספיק אלישע למלמל בקול מבוהל, רגע לפני שקלט שהאיש כלל אינו מדבר אליו. נראה שהאיש לא הבחין כלל בנוכחותו של אלישע, שכן – הוא התעלם ממנו לגמרי, ממשיך לדבר באותה נימה תוקפנית. ״אתה שומע אותי?!״ הוא קרא, וקריאתו כנראה לא זכתה לתגובה – שכן, קולו נעשה גבוה ותוקפני יותר. ״הלו?! הלו?! אתה שם?!״ הוא צעק, ולא ניתן היה לטעות בנימת הכעס שבקולו.

נראה היה ששוב לא זכתה הקריאה למענה, משום שהוא השתתק, משפיל את מבטו אל כפות ידיו, מתוכן בקע אור של מכשיר דיגיטלי כלשהו. ״ניתק!״ הוא אמר בנימה של הלם מוחלט. ״החוצפן ניתק לי בפרצוף!״ חזר ואמר, ונראה היה שהוא מתקשה להשלים עם העובדה הזו.

למרות שהכעס לא היה מופנה אליו, העדיף אלישע להמשיך ולשמור על מרחק בטוח, ולכן – הוא נותר לשבת מכווץ בקצה שורת המושבים, עיניו בוחנות בסקרנות את הדמות – שנראתה תימהונית למדי, בעיקר בגלל הבחירה שלה להתעטף במעיל דקיק בצבע חום כהה, שהזכיר במראהו כיסוי גשם מהסוג המשמש לכיסוי רהיטי גינה או כלי רכב. המעיל, כמו רוב הבגדים שלבשה הדמות, היה קרוע בכמה מקומות, ומוכתם בבוץ ופיח.

רק משחלפו כמה רגעים, במהלכם התרשם אלישע שהאיש שלצידו עסוק בניסיונות להירגע, הרשה אלישע לעצמו לפעול. ״אתה בסדר?!״ פנה אלישע בעדינות אל האיש, חושש להתקרב יותר מדי. ״אתה צריך עזרה?!״

דומה היה, כאילו רק ברגע זה – הפנים האיש את העובדה שהוא אינו לבדו במכונית. הוא הניע את ראשו, מישיר מבט לתוך עיניו של אלישע. ״הכול בשליטה,״ מלמל. ״אני מצטער על זה, המפקד״.

הקול היה מוכר, ואלישע מצא את עצמו בוהה בהפתעה בדמות שממולו, מנסה להתאים את הצליל אל התמונה הצרובה בזיכרונו.

קשה היה לזהות בדמות הכנועה את הסוכן בעל ההופעה המוקפדת אותו פגש אלישע מוקדם יותר. הפנים היו חבולות, השיער המפואר מלא קשרים ומלוכלך בדם קרוש, והבגדים האלגנטיים והיקרים – היו מוכתמים וקרועים. לא רק המראה החיצוני היה שונה, אלא גם ההבעה - שהייתה לפני כן מלאה ביטחון ואפילו מעט יהירה, הפכה כעת כנועה ומובסת.

עד כדי כך היה גדול הפער, עד שלרגע תהה אלישע אם ייתכן שהוא טועה בזיהוי. הוא כבר תכנן לשאול שאלה בלתי מנומסת, אלא שאז – הרים האיש את עיניו, וכשהביט אלישע לתוכן – הוא לא יכול היה שלא לזהות את האיש, למרות הזיק הרדוף שהיה בהן.

״אביגדור!״ הוא קרא בחרדה. ״מה קרה לך?!״​

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ב"ה

זהו. הסיפור הזה בלתי אפשרי.
איך אתם מצליחים להחזיק אותנו עוד פרק במתח?
חשבנו שכבר אי אפשר למתוח אותנו יותר!
קשה לי קצת ששוב נפתחים קצוות, ששוב קורים דברים סביבנו, שאנחנו לא מבינים כלום.
האמת, כמו אלישע..
מקווה שבפרק הבא נקבל קצת תשובות.

היה לי טיפה לא אמין שאלישע נכנס ככה בקלות לרכב, אחרי יום כל כך מתוח ומטורלל ואיומים על החיים שלו.
למרות שהוא קם משינה טרופה, הייתי מצפה למינימום זהירות. התירוצים שהוא מתרץ לעצמו אח"כ - מרגישים לנו, הקוראים, כמו תירוצים למה הוא טעה.
מצד שני, אולי זה עושה את הסיפור לאנושי יותר, גם לאלישע מותר לטעות..
אבל אז הייתי מצפה להיתדיינות פנימית של אלישע עם עצמו על הטפשות שלו, או הכחשות עצמיות שזה היה טפשות, ושיקולי סיכונים - אבל מצד אלישע, לא מצד המספר יודע-כל.

מחכה לפרקים הבאים, נשאר לנו זכות מערב פסח לכמה וכמה..

אולי מעניין אותך גם...