מהו הסוד הקולינרי של סלטי "אחלה"? כמה טון חומוס הם מייצרים בשבוע? (רמז: המון!) ואיך הסלטים האהובים הפכו לאורח קבוע בשולחן השבת היהודי? סיור מיוחד שערכתי במפעלי אחלה חשף בפניי את התשובות לשאלות אלו ואחרות • סיקור מיוחד

שף קבוצת שטראוס - יניב גור אריה (2).jpg

כך מייצרים חומוס אחלה • קרדיט: שלומי כהן

לכבוד חגיגות 30 שנה למותג "אחלה" האהוב, זכיתי להזדמנות יוצאת דופן: סיור במפעלי החברה בכרמיאל. כמי שעוקב שנים אחר התעשייה הקולינרית, תמיד הערכתי את מקומו של "אחלה" במטבח הישראלי ובפרט כמוצר צריכה בסיסי בשולחן השבת היהודי. מוצר שזכה גם לחותמת הכשרות המהודרת של בד"צ שארית ישראל. אולם הביקור הזה חשף בפניי דברים חדשים שלא הכרתי לגבי המותג - עולם שלם של עבודה קשה, מסירות אין קץ ובעיקר זכיתי להכיר את האנשים המדהימים שעומדים מאחורי כל האימפריה הזו.

הגענו לאזור התעשייה בכרמיאל, והדבר הראשון שבלט הוא תחושת החוסן וההתמדה. למרות התקופה המאתגרת שעברה על האזור בשנה וחצי האחרונות, במפעל "אחלה" המשיכו לעבוד במלוא המרץ, מספקים לצרכנים ברחבי הארץ את הסלטים האהובים והמוכרים.


חומוס אחלה על פס הייצור (2).jpg

חומוס אחלה על פס הייצור • קרדיט: שלומי כהן



הסיור במפעל עצמו היה חוויה מרתקת. נכנסנו אל מטבח עצום ובו עקבנו מקרוב אחר התהליך המופלא של הכנת הסלטים. תהליך שכיף ומסקרן לראות בכל גיל… החל משטיפה יסודית וקפדנית של הירקות הטריים; שימוש בחומרי הגלם האיכותיים ועד לאריזת הסלטים בקופסאות הממותגות. לאורך כל הדרך, היה ניתן להתרשם מרמת החיטוי והסטריליות הגבוהה. זה התחיל באמצעי הבטיחות והמיגון של העובדים והמשיך בשטיפה וחיטוי ידיים ונעליים שבוצעו בתדירות גבוהה.

קופסאות חומוס גלילי של אחלה לפני המילוי (1).jpg

קופסאות חומוס גלילי • קרדיט: שלומי כהן


בהמשך הסיור הגענו אל האזור בו מייצרים את המוצר האייקוני ביותר של אחלה – החומוס. המדריך חשף בפנינו נתון מדהים: במפעל זה מיוצרים כ-500 טון חומוס מדי שבוע! קשה לתפוס את הכמויות האלה, אך זה מעיד יותר מכל על הביקוש הגובר למוצר הדגל האהוב.

גולת הכותרת של הביקור הייתה סדנה מקצועית עם השף של קבוצת שטראוס, יניב גור אריה. השף שיתף אותנו בתהליך בחירת חומרי הגלם המשובחים ביותר. הוא סיפר על פיתוח מתכונים חדשים ומגוונים ועל הרצון המתמיד להביא לשולחן הישראלי טעמים מיוחדים ואיכות בלתי מתפשרת. השף אף הדגים בפנינו את אופן ההכנה המקצועי, תוך שיתוף בטיפים וסודות מקצועיים בהכנת החומוס.


חצילים לאחר הטיגון במפעל (2).jpg

חצילים לאחר טיגון • קרדיט: שלומי כהן

כאן חשוב לי לציין נקודה משמעותית שהודגשה בפנינו במהלך הסיור: מפעלי "אחלה" אינם מקיימים ביקורי אורחים באופן שגרתי. מדובר בהזדמנות ייחודית שנפתחה בפני אנשי תקשורת. אני מבקש להדגיש זאת כדי למנוע תיאום סיורים פרטיים בעתיד.

הביקור במפעלי "אחלה" היה עבורי חוויה מלמדת ומרתקת. ראיתי מקרוב את העבודה הקשה, את הסטנדרטים הגבוהים ואת האנשים הנפלאים שעומדים מאחורי המותג האהוב. אני בטוח שגם ב-30 השנים הבאות, "אחלה" תמשיך לחדש, להפתיע ולשמור על מקומה כבחירה הראשונה של רבים מאיתנו.
  • שף קבוצת שטראוס - יניב גור אריה.JPG
    שף קבוצת שטראוס - יניב גור אריה.JPG
    6.6 MB · צפיות: 56
  • חצילים לאחר הטיגון במפעל (1).jpg
    חצילים לאחר הטיגון במפעל (1).jpg
    KB 587.5 · צפיות: 5
  • חומוס אחלה על פס הייצור (1).jpg
    חומוס אחלה על פס הייצור (1).jpg
    KB 529.8 · צפיות: 7
  • שף קבוצת שטראוס - יניב גור אריה (1).jpg
    שף קבוצת שטראוס - יניב גור אריה (1).jpg
    KB 30.7 · צפיות: 7
  • שף קבוצת שטראוס - יניב גור אריה (1) (1).jpg
    שף קבוצת שטראוס - יניב גור אריה (1) (1).jpg
    KB 3 · צפיות: 6