לי יש ולו מסיבה פשוטה שזה מתכון שלי שאני כתבתי בקטיפה.למישהי יש את המתכון של עוגת הפרורים הפסחית הופיעה בקטיפה לפני שבוע?
[אני כותבת שם מתכונים]
עוגת שוקולד פירורים
עוגה קלה, מרשימה והעיקר- טעימה.
מזכירה מאוד בטעמה את בת דודתה- הגרסא שלה לכל השנה.
--------------
תבנית בינונית.
לבסיס:
2 כוסות קמח שקדים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח תפו"א
1 ביצה
לשכבת השוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/3 כוס יין
1/2 כוס שמן
4 ביצים
3 כפות קמח תפו"א
לפירורים:
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס קמח תפו"א
הכנה:
מערבבים בקערה את רכיבים הבסיס. משטחים 3/4 מהכמות בתבנית מרופדת בניר אפיה בשכבה אחידה לא גבוהה. את הרבע הנותר שומרים בצד לפירורים.
מכינים את שכבת השוקולד:
בסיר קטן, על אש נמוכה, ממיסים שוקולד, קקאו, סוכר, יין ושמן תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק.
מסירים מהאש. מוסיפים ביצים טרופות אחת, אחת תוך כדי טריפה במהירות במטרפה עד לקבלת תערובת קרמית חלקה. מוסיפים קמח תפו"א. טורפים היטב במטרפה להטמעה מוחלטת של הקמח.
יוצקים את תערובת השוקולד מעל לשכבת הבסיס.
מכינים פירורים: מוסיפים סוכר וקמח תפו"א ליתרת הבצק ששמרנו בצד.
מפזרים פירורים מעל לשכבת השוקולד
אופים ב 180 מעלות כחצי שעה להתייצבות של העוגה.
פורסים רק לאחר קירור מוחלט.
העוגה מעולה בהקפאה.