אשכול מרקים לסתיו ולחורף---

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
מרק עגבניות עם ביצה- אהוב בעיקר על ילדים, אבל גם למבוגרים מותר....

מרתיחים מים מוסיפים רסק עגבניות, סוכר ומעט פלפל שחור.
אחרי שהמרק רותח שוברים לתוכו ביצים שלמות
ממשיכים לבשל כמה דקות עד לבישול של הביצים.
הכי טעים להשאיר אותן טיפה רכות, שהחלמון מתפוצץ בתוך המרק...
נשמע מוזר...
זה טעים?
 

שביל חדש

משתמש מקצוען
אשמח למתכון או קישור למרק בצל חלבי מוקרם?
2 בצל
2 חבילות רוטב פטריות
1 שמנת מתוקה
1 ליטר חלב
מאט מלח
חופן גבינה צהובה מגורדת

הוראות:

2 בצל לטגן
כאשר הבצל מזהיב להוסיף 2 חבילות רוטב פטריות
לערבב טוב
והוסיף 1 שמנת מתוקה
להביא להרתחה
אחרי שהשמנת רותחת להוסיף את החלב
מלח וחופן גבינה צהובה
אחד המרקים האוהבים עלינו!!!
 

נופר מרים

משתמש רשום
ארוחה בקערה

מרק ירקות עם חומוס


השמש כבר לא ממש קופחת
ומשב רוח נעים פוגש את המטיילים בחוץ.
היורה כבר הגיע ובישר על סתיו.

זה הזמן שבו אני מתחילה להכין מרקים.

אין כמו לשבת מול קערת מרק מהבילה כשהגם דופק על החלון ואדי המרק מטשטשים את הראות.

סיפרתי פעם לחברה, משחה לתומי, שבאותו יום אכלו אצלי מרק לארוחת צהריים. היא פערה מולי זוג עיניים ושאלה "מה רק מרק"?
אני זוכרת שבאותו רגע הרגשתי מין רפיון. מה? אני מכינה לארוחת צהריים רק מרק מה רק"
אבל אחרי רגע התעשתי ואמרתי לה כן רק מרק. אבל מרק שיש בו הכל.
כי ביננו מה זה משנה אם החלבון יושב בצלחת לצד פחמימה וירק או שהוא יושב בקערה ביחד?


גם בקיץ אני מכינה מרקים, כי כאן לא מוותרים עליהם בקלות, אבל בסתיו ובחורף הם אורחי קבע אצלינו בבית.
בעז"ה בשבועות הקרובים אעלה מתכונים למרקים מזימים ומשביעים, כאלו שחלקם יכולים להוות ארוחה בפני עצמה.
הפעם-
מרק ירקות עם חומוס.
הטריק הוא בבסיס המרק.
10 דקות הכנה.
צפה בקובץ המצורף 985085

לסיר 6 ליטר

1 שקית לקט השדה קפוא של סנפרוסט או בודק

2 בצלים קצוצים
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
קופסת שימורי פטריות
2 כוסות נבטים סיניים+ בטים סיניים להגשה [לא חובה]
2 כוסות כרוב לבן קצוץ
קופסת שימורי תירס גמדי או רגיל [אני מעדיפה גמדי כי הוא לא נחשב לפחמימה לעומת התירס הרגיל שנחשב לפחמימה עם לא מעט סוכר]
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף [לא כדאי לוותר]
2 כפות מלח
מעט פלפל שחור
1 כף כורכום
מים

מכניסים את כל הירקות לסיר. מוסיפים תיבול ומכסים במים רק עד לכיסוי הירקות.

מבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
טוחנים חלקית במקל טחינה.

טועמים ותקנים תיבול לפי הצורך.

מניחים במרכז מעט נבטים.

מגישים עם פסטה, אטריות או אורז מבושלים ועם ארבעס [בעדיפות כמובן לביתי אבל אפשר משמורים]. פשוט שמים בקערה עם המרק. אני אוהבת אטריות דקות קטנות- ריבועם קטנים. בתמונה זה אטריות ולא שקדי מרק

אני אוהבת להכין כמות של ארבעס ולהקפיא ואש אני מוציאה לפי הצורך

צפה בקובץ המצורף 985269
נראה מעולה ממש
מעתיקה לי לנסות.
תודה (:
 

SN

משתמש מקצוען
יש לי שאלה-
אני הכנתי לתינוקת שלי מרק מרוסק - קשוא, גזר, בטטה ותפו"א .
המרק נכרי ומסובך לי להביא לה אותו ולשמור עליו קדושת שביעית.
רציתי להסב אותו בשבילינו, אבל אנחנו לא אוהבים כזה מרק מרוסק,
יש לכם רעיון איך אני יכולה לשדרג אותו ולהפוך אותו למרק בלי הרגשה שהוא מרק טחון?
(מה להוסיף, באיזה צורה וכו')
יש בו גם הרבה תפו"א ביחס שיצא סמיך לתינוקת מה שעוד יותר אני פחות אוהבת...
אפשר להוסיף בורגול או גריסי פנינה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אשמח לקבל מתכון של מרק כתום חלבי
כל מרק כתום
תוסיפי לו שמנת לבישול
תקבל מרק כתום חלבי מוקרם

אני אוהבת חהגיש מרק כזה עם תלולית שמנת חמוצה במרכז המרק, נוסף לשמנת לבישול שבמרק עצמו

עשית לי חשק להכין מחר
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
@shira bira , תודה על הטיפ של המירפואה (כתבתי טוב?!)
עשיתי את זה במרק ירקות פשוט- עם בצל וגזר כי לא היה לי סלרי, והטעם של המרק הרבה יותר עשיר וגם המרקם היה טוב יותר מתמיד

אשמח לעצת המומחיות פה- אפשר להקפיא מרק ירקות רגיל? יישמר טוב?
ועוד שאלה לגבי סלרי- אני מאד רוצה לנסות להשתמש במרקים אחרי כל ההמלצות פה, אבל אין לי מה לעשות עם כמות גדולה
הולך להקפיא סלרי קצוץ?
תודה רבה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לי אין נסיון עם הקפאת סלרי.
רוב המרקים נשמרים טוב במקפיא אא"כ יש בהם חתיכות גדולות של תפו"א או בטטה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
בסיעתא דשמיא

מחפשת מתכון למרק כתום סמיך וטעים
עם כמה שפחות פחמימות.
יש?
אם את לא מוגבלת מבחינה קלורית, אני מכינה מרק מהמם חלבי וטעים מאווד!!!
מכינה אותו לעיתים קרובות, ואתמול גם למפגש משפחתי וזה היה להיט.
2 בצל
7 שיני שום
קוביות גדולות של חתיכה רצינית של דלעת
1 בטטה (אמנם פחמימה, אבל רק זה)
70 גר'חמאה
לאדות על אש נמוכה לריכוך חלקי לפחות
להוסיף מים ולהביא לרתיחה
1 שמנת מתוקה (יש סוגים המכילים סוכר, לא את זה.)
2-3 כפות א. מרק פטריות (טיפה פחמימה לסיר גדול)
מלח (לטעום ולתקן)
כשהכל מבושל ורך, לטחון בבלנדר סטיק.
אני מגישה לצד גבינ"צ מגורדת

אם את רוצה פרווה, תשמיטי שמנת.
אבל זה לא להשוות לחלבי.

נ.ב. כל הכמויות שכתבתי הם סתם השערה, אני שמה הכל לפי העין
גוש חמאה, גוש דלעת, חופן שיני שום וכד'
 
נערך לאחרונה ב:

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
בסיעתא דשמיא

מחפשת מתכון למרק כתום סמיך וטעים
עם כמה שפחות פחמימות.
יש?
מרק פרווה סמיך וטעים:
אני מטגנת קלות 2 בטטות, 1 כוס עדשים כתומים שטופים ובצל אחד.
מוסיפה קופסא קטנה של רסק עגבניות. אם רוצה יכולה להוסיף גם עגבנייה אחת מקולפת וחתוכה לקוביות. (אני קצת עצלנית בעניין)
מתבלת בקצת כמון, אבקת שום (שוב, יכולה כמובן להוסיף פשוט שום כתוש...) ואם רוצה ממש מתובל אז גם פלפל.
מוסיפה מים (רמת הסמיכות תלויה בכמות המים. אם את רוצה ממש סמיך תוסיפי מים רק קצת מעל גובה הירקות) ומלח, מרתיחה.
מבשלת כשעה או עד שמתרכך וטוחנת.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מרק פרווה סמיך וטעים:
אני מטגנת קלות 2 בטטות, 1 כוס עדשים כתומים שטופים ובצל אחד.
מוסיפה קופסא קטנה של רסק עגבניות. אם רוצה יכולה להוסיף גם עגבנייה אחת מקולפת וחתוכה לקוביות. (אני קצת עצלנית בעניין)
מתבלת בקצת כמון, אבקת שום (שוב, יכולה כמובן להוסיף פשוט שום כתוש...) ואם רוצה ממש מתובל אז גם פלפל.
מוסיפה מים (רמת הסמיכות תלויה בכמות המים. אם את רוצה ממש סמיך תוסיפי מים רק קצת מעל גובה הירקות) ומלח, מרתיחה.
מבשלת כשעה או עד שמתרכך וטוחנת.
המרק מורכב מפחמימות.
יש בו כמובן הרבה דברים בריאים
אבל עמוס בפחמימות.
במיוחד רסק עגבניות שהוא עם התוית של סוכר בכמות גבוהה.
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
המרק מורכב מפחמימות.
יש בו כמובן הרבה דברים בריאים
אבל עמוס בפחמימות.
במיוחד רסק עגבניות שהוא עם התוית של סוכר בכמות גבוהה.
תודה, עודדת אותי:(
אוף, לא מסכימים אצלי להכניס שום ירקות לפה. עד שמצאתי משהו שעובר, בסוף גם הוא פחמימות...
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
ואגב, @הרי זהב לא קשור לפה, אבל ראיתי פה מתכון שלך לתפו"א מוקרמים על בסיס חמאה וחלב ומאז שגיליתי את המתכון שלך סיימתי סוף סוף עם הניסוי וטעיה... תודה!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
תודה, עודדת אותי:(
אוף, לא מסכימים אצלי להכניס שום ירקות לפה. עד שמצאתי משהו שעובר, בסוף גם הוא פחמימות...
אל תצטערי
עדיין המרק שלך בריא ומזין. (העדשים מכילות חלבון מעולה)
אם תוסיפי גזרים-זה ירק.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  36  פעמים

לוח מודעות

למעלה