אשכול מרקים לסתיו ולחורף---

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
מרק אפונה
צפה בקובץ המצורף 1011879
סיר 4 ליטר

2 בצל
500 גרם אפונה יבשה
3 גזרים
מלח
פלפל שחור
4 כפות אבקת מרק בטעם עוף- אפשר להשמיט
מעט שמן לטיגון הבצל


קוצצים בצל ומטגנים בסיר גדול בשמן להשחמה.
מוסיפים את יתר הרכיבים. גזר חתוך לטבעות

ממלאים את הסיר במים לגובה 4/5 בערך
מבשלים כארבעים וחמש דקות
האפונה תתפורר וזה בסדר גמור.
מרסקים מעט במקל. או ריסוק מלא למרק קרם אפונה חלק.

לילדים אני אוהבת להוסיף בקערה טבעות נקניקיות סויה [רק בגיל שמתאים]. וכך יש ארוחה טובה ומזינה.

האפונה היבשה נחשבת בארוחה כחלבון.
אפונה קפואה היא פחמימה.
צפה בקובץ המצורף 1011881
הני תודה ענקית!!!!
יצא מהמם וטעים
אפילו הבררנים אכלו ונהנו
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איך זה יתכן שהיא נהפכת לפחמימה
אם הייתה קודם חלבון?
לא יודעת מה ההסבר. אבל כך נאמר לי לא מעט פעמים על ידי דיאטניות שונות

ב 100 גרם אפונה יבשה יש גם יותר קלוריות מבקפואה, אבל בגלל ערך החלבון הגבוה יותר זה עדיין טוב יותר.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
חיפשתי לי עוד מרשמים של מרקים והנה, מצאתי משהו מצויין, וכבר חזרתי עליו כמה פעמים
יוצא קטיפתי וטעים!
מרק קולרבי - מצרפת קישור

אני עושה שנוים כשחסר דברים בבית, לדוג'
עלי פטרוזליה קצוצים, לא היה אז פשו שמתי כוסברה קצוצה יבשה שהייתה לי.
ויצא מצוין!
הגיע החורף והקולרבי כבר ללא סיבים.
הכנתי אתמול את המרק וכל סרבני האכילה ממש אהבו אותו.
תודה.
 

טלטל22

משתמש צעיר
לא יודעת מה ההסבר. אבל כך נאמר לי לא מעט פעמים על ידי דיאטניות שונות

ב 100 גרם אפונה יבשה יש גם יותר קלוריות מבקפואה, אבל בגלל ערך החלבון הגבוה יותר זה עדיין טוב יותר.
ההדל הוא באינדקס הגליקמי של האפונה- אפונה יבשה מתפרקת לאט יותר וזה משפיע על הערך התזונתי הכולל
 

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
בלת"ק
מרק עדשים מצויין שאני מכינה מידי פעם,
טעים ומשביע, כולם אוהבים אותו מאד כולל הילדים:
> 2 בצלים בינויים - לחתוך לקוביות ולטגן עם מעט שמן
> להוסיף כוס וחצי עדשים אדומות, להמשיך לטגן. (מומלץ להשרות קודם את העדשים ללילה או שעה במים רותחים)
> להוסיף מים, אחרי שהמים רותחים, מומלץ להוציא עם מצקת את הקצף שנוצר למעלה, לבשל עוד מספר דקות.
> ניתן להוסיף כפית א. מרק בצל
> להוסיף 2 כפיות מלח
> להוסיף מעט חוואג' או כורכום
> בכמה דקות האחרונות להוסיף כ3/4 כוס קוואקר.
לטחון הכל בבלנדר יד
(ניתן להוסיף גזר/דלעת/סלרי/כוסברה).

1639504688061.png
 

דאון

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מרק קרמי עם קוביות גזר ואפונה

2 בצלים גדולים
6 שיני שום
דלעת חתוכה לקוביות
2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
250 גרם אפונה וגזר קפוא

לטגן את הבצל כ20 דקות בשמן
להוסיף ל3 דקות את שיני השום
להוסיף את קוביות הדלעת והקישוא
להמשיך לאדות את הירקות במשך עוד כ20 דקות עד שיוציאו נוזלים
להוסיף תיבול (מלח פלפל אבקת מרק)
לכסות במים רותחים
לבשל עד לרתיחה חוזרת
לטחון במוט בלנדר
להוסיף את הירקות הקפואים
להרתיח שוב ולבשל על אש נמוכה 15 דקות

מרק מצויין ומחמםםם

המלצה שלי: להוסיף קרוטונים בהגשה
 

רחל לה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מרק קרמי עם קוביות גזר ואפונה

2 בצלים גדולים
6 שיני שום
דלעת חתוכה לקוביות
2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
250 גרם אפונה וגזר קפוא

לטגן את הבצל כ20 דקות בשמן
להוסיף ל3 דקות את שיני השום
להוסיף את קוביות הדלעת והקישוא
להמשיך לאדות את הירקות במשך עוד כ20 דקות עד שיוציאו נוזלים
להוסיף תיבול (מלח פלפל אבקת מרק)
לכסות במים רותחים
לבשל עד לרתיחה חוזרת
לטחון במוט בלנדר
להוסיף את הירקות הקפואים
להרתיח שוב ולבשל על אש נמוכה 15 דקות

מרק מצויין ומחמםםם

המלצה שלי: להוסיף קרוטונים בהגשה
טיפ
מרק דומה אני מכינה כל יום ראשון
מטגנת בצל ושום
מוסיפה אפונה וגזר קפוא
מרק שנשאר משבת (עם ירקות)
וזהו!! טעים מאוד וקלי קלות.
 

estik

משתמש פעיל
מרק אפונה עם בצקניות (נוקרלך/שפצאלאך)
שמים בסיר חצי חב' אפונה ירוקה קפואה (סנפרוסט ודומיו)
2 בצלים חתוכים לרבעים
6-7 שיני שום - שלמות
2-3 גזרים - פרוסים
מכסים בהרבה מים ומבשלים עד לריכוך של הירקות
מתבלים במלח, פפריקה, פלפל שחור ואבקת מרק (גם פה האבקה אינה חובה, כמובן, אבל משום מה את המרק הזה קשה לי להטעים בלי אבקה)
מסמיכים את המרק בעזרת רביכה (כף קמח מעורבבת עם רבע כוס שמן, מוסיפים לסיר כשהמים מבעבעים)

טוחנים את המרק? באיזה שלב?
 

החיים תותים

משתמש מקצוען
עשיתי את המרק בטטה ואת המרק קולורבי שפרסמו פה ויצא-
טעים טעים!!!
הוספתי לאוסף המתכונים שלי

אז תודה רבה ותמשיכו להעלות כאן מתכונים טעימים!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מרק דלעת

IMG_0364_800x600.jpg

מרק סמיך, קטיפתי ומשביע

לסיר 6-7 ליטר

2 קילו דלעת חתוכה
2 בטטות חתכים לקוביות גדולות
2 בצלים חתוכים לחתיכות גדולות
2 קישואים חתוכים לטבעות
מלח
פלפל שחור
מים

שמין את הירקות בסיר
מכסים במים
מוסיפים מלח ופלפל
מבשלים לריכוך של הירקות.
טוחנים במקל במשך כחמש דקות עד המרק טחון ממש ונעשה קטיפתי

אם רוצים שמרק יהיה מוקרם ממש מוסיפים שמנת לבישול [פרווה או חלבי,] לקראת סוף הבישול.

מגישים עם גרעיני דלעת קלופים
 

חייצ'ו

משתמש פעיל
מרק שעועית לבנה, עם אטריות*

בצל, גזר אחד ו4 שיני שום קצוצים- לטגן עד שמזהיב, להוסיף תבלינים ולטגן עוד קצת.
להוסיף קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות או 3 עגבניות מגורדות וכ2 כוסות שעועית לבנה שהושרתה במים לילה.
(מומלץ לבדוק קודם אם העגבניות מרוסקות לטעמכם, זה משתנה בין חברות)
להוסיף 2 ענפי סלרי קצוץ, 2 כפות רסק עגבניות וכ5-6 כוסות מים, בהתאם לגודל הסיר.
להרתיח ולבשל כשעתיים עד שהשעועית רכה ממש.

תבלינים: כפית מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה, כפית כרכום, כפית סוכר, כף אבקת מרק ולתקן תיבול..

לקראת סוף הבישול מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וחופן אטריות ומבשלים עוד 5 דק' (לא צריך לחכות שהאטריות יהיו ממש רכות, הן גם ככה יספגו עוד הרבה נוזלים)
*את האטריות אפשר להחליף בגריסים אבל לצרף מתי ששמים את השעועית. אפשר גם בלי ולהגיש עם אורז.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_3690.JPG
    IMG_3690.JPG
    2.7 MB · צפיות: 48
  • IMG_3688.JPG
    IMG_3688.JPG
    2.8 MB · צפיות: 44

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש מתכון של מרק כתום שמכיל שמנת מתוקה?
לא מתכון מסודר אבל בגדול
2 קישאים
4 גזר
דלעת\ דלורית
אפשר להוסיף בטטה\ תפו"א
לבשל עם מים
לרסק ולהוסיף את השמנת
בתאבון :)

יש גם את המרק של העני שתי הודעות למעלה
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מחפשת מתכון מנצח לקניידאלך
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה