עזרה אשכול הבחושות השוות

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוגת שוקולד מעולה!! עסיסית וגבוהה.
מדידה:כוס חד פעמית
תבנית:אלומיניום בינונית

בקערה א' מניחים:

4 ביצים L (כשאין לי אני משתמשת ב5 M)
2 כוסות מים רותחים
1 כוס שמן
1/2 כוס קקאו

בקערה ב' מניחים:
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס קוקוס

לציפוי: (לא חובה)
1 שוקולד מריר
1 שוקולד חלב
25 גר' חמאה
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות
מקציפים את כל החומרים של קערה א' לקצף תפוח.
מערבבים את כל החומרים של קערה ב' ומכניסים לקערה א'.
מקציפים קלות עד לאיחוד החומרים.
משמנים תבנית אפיה בינונית. שופכים את העיסה ומשטחים.
מנמיכים את התנור ל150 מעלות ומכניסים את התבנית לאפיה.
אופים 30-40 דקות עד שקיסם יוצא מעט לח.

הכנת הציפוי:
ממיסים את כל רכיבי הציפוי על האש שופכים על העוגה בעודה חמה ומפזרים מעל קוקוס/ סוכריות וכדו'.

לרוב אני מותרת על הציפוי או לחילופין מכינה ציפוי פרווה.
בגרסא ללא גלוטן הכי מוצלח היה השילוב של כוס קמח קונדיטור וכוס קמח מולינו.


@פרקטית, תודה על המתכון !!הכנתי ויצא ממש מוצלח!!
 

יעלי1

משתמש מקצוען
עוגה בחושה קפה - לוטוס
אילתור שלי מעוגה אחרת, יוצא אשש
2 תבניות אינגליש
כוסות חד פעמי לשתיה קרה

שמים בקערה :
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים מעורבבים עם 2 כפות שטוחות קפה נמס
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
3 כפות פודינג וניל
2.5 כוסות קמח

עם מזלג או מטרפה מערבבים את כל החומרים
שופכים ל2 תבניות אינגליש
אופים בחום של 180 עד שמכניסים קיסם ויצא יבש

כשהעוגה יוצאת מהתנור
לוקחים בכף ממרח לוטוס ומניחים בכמה מקומות על העוגה
מחכים דקה שהלוטוס ימס ומורחים על העוגה

העוגה טעימה בטמפרטורת החדר
עד יומיים בחוץ
ניתן להקפיא

בהצלחה ושבת שלום !!
 

עיתונאית

משתמש סופר מקצוען
עוגת שוקולד מעולה!! עסיסית וגבוהה.
מדידה:כוס חד פעמית
תבנית:אלומיניום בינונית

בקערה א' מניחים:

4 ביצים L (כשאין לי אני משתמשת ב5 M)
2 כוסות מים רותחים
1 כוס שמן
1/2 כוס קקאו

בקערה ב' מניחים:
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס קוקוס

לציפוי: (לא חובה)
1 שוקולד מריר
1 שוקולד חלב
25 גר' חמאה
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות
מקציפים את כל החומרים של קערה א' לקצף תפוח.
מערבבים את כל החומרים של קערה ב' ומכניסים לקערה א'.
מקציפים קלות עד לאיחוד החומרים.
משמנים תבנית אפיה בינונית. שופכים את העיסה ומשטחים.
מנמיכים את התנור ל150 מעלות ומכניסים את התבנית לאפיה.
אופים 30-40 דקות עד שקיסם יוצא מעט לח.

הכנת הציפוי:
ממיסים את כל רכיבי הציפוי על האש שופכים על העוגה בעודה חמה ומפזרים מעל קוקוס/ סוכריות וכדו'.

לרוב אני מותרת על הציפוי או לחילופין מכינה ציפוי פרווה.
בגרסא ללא גלוטן הכי מוצלח היה השילוב של כוס קמח קונדיטור וכוס קמח מולינו.
עוגה מוצלחת ממש!
 

המורה אסתר

משתמש רשום
עוגת ''הבית''- וריאציה של עוגת שיש קלה
יוצאת ממש כמו של אוסם הקנויה רק נטולת מרגרינה

3 תבניות ''אינגליש'' מאורכות
אין צורך במיקסר
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):

1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
להוסיף לפי סדר:
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 אפיון
2\1 כפית מלח
2\1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

לשפוך לתבניות ולהשאיר בקערה 4\1 בלילה ולא יותר
להוסיף לבלילה:
4\1 כוס קקאו
4\1 כוס סוכר
4\1 כוס מים רותחים
4\1 כפית סודה לשתיה

לשפוך פס ארוך לכל תבנית ואפשר גם ל'קשקש' קצת עם שפוד לדוגמת שיש
180 מעלות 40-45 דקות

לא חייבים אבל טעים להוסיף גנש
יצא מצוייןןןן!!! מה שחיפשתי..
 

מירי84

משתמש פעיל
עוגת ''הבית''- וריאציה של עוגת שיש קלה
יוצאת ממש כמו של אוסם הקנויה רק נטולת מרגרינה

3 תבניות ''אינגליש'' מאורכות
אין צורך במיקסר
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):

1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
להוסיף לפי סדר:
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 אפיון
2\1 כפית מלח
2\1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

לשפוך לתבניות ולהשאיר בקערה 4\1 בלילה ולא יותר
להוסיף לבלילה:
4\1 כוס קקאו
4\1 כוס סוכר
4\1 כוס מים רותחים
4\1 כפית סודה לשתיה

לשפוך פס ארוך לכל תבנית ואפשר גם ל'קשקש' קצת עם שפוד לדוגמת שיש
180 מעלות 40-45 דקות

לא חייבים אבל טעים להוסיף גנש
רק 3 ביצים??? זה לא מעט מידי? העוגות יוצאות גבוהות?
 

פרקטית

משתמש מקצוען
עוגה בחושה מעולה!
החלפתי שמנת בקצפת צמחית
וחלב במים
 
נערך לאחרונה ב:

cherry c

משתמש סופר מקצוען

ישתבח שמו

משתמש פעיל
עוגה בחושה קפה - לוטוס
אילתור שלי מעוגה אחרת, יוצא אשש
2 תבניות אינגליש
כוסות חד פעמי לשתיה קרה

שמים בקערה :
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים מעורבבים עם 2 כפות שטוחות קפה נמס
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
3 כפות פודינג וניל
2.5 כוסות קמח

עם מזלג או מטרפה מערבבים את כל החומרים
שופכים ל2 תבניות אינגליש
אופים בחום של 180 עד שמכניסים קיסם ויצא יבש

כשהעוגה יוצאת מהתנור
לוקחים בכף ממרח לוטוס ומניחים בכמה מקומות על העוגה
מחכים דקה שהלוטוס ימס ומורחים על העוגה

העוגה טעימה בטמפרטורת החדר
עד יומיים בחוץ
ניתן להקפיא

בהצלחה ושבת שלום !!
נשמע מעולה ממש! מתחשק לי לנסות...רק הערה קטנה לגבי המריחה של הלוטוס-נראה לי יותר קל להמיס במיקרוגל וליצוק מעל. מנסיוני בעוגה אחרת-יוצאת כבה יפה וחלקה באפס מאמץ
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגה בחושה קפה - לוטוס
אילתור שלי מעוגה אחרת, יוצא אשש
2 תבניות אינגליש
כוסות חד פעמי לשתיה קרה

שמים בקערה :
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים מעורבבים עם 2 כפות שטוחות קפה נמס
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
3 כפות פודינג וניל
2.5 כוסות קמח

עם מזלג או מטרפה מערבבים את כל החומרים
שופכים ל2 תבניות אינגליש
אופים בחום של 180 עד שמכניסים קיסם ויצא יבש

כשהעוגה יוצאת מהתנור
לוקחים בכף ממרח לוטוס ומניחים בכמה מקומות על העוגה
מחכים דקה שהלוטוס ימס ומורחים על העוגה

העוגה טעימה בטמפרטורת החדר
עד יומיים בחוץ
ניתן להקפיא

בהצלחה ושבת שלום !!
יצאה מעולה!
הבת שלי, בת ה-8 מתחננת כבר המון זמן שארשה לה להכין עוגה בעצמה (כבר הכינה בעבר עוגיות מסוגים שונים)
היום הרשיתי לה לנסות
הדפסתי את המתכון שלך
והיא הכינה בעצמה מתחילה (פרט לביצים, אותן פתחתי ובדקתי עבורה, ויצאתי מהמטבח לבקשתה) ועד הציפוי, כולל סידור השולחן והשיש אחריה
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
מסתובבים אצלינו כמה מתכונים של עוגות בחושות שאופים בתבניות אינגליש.
מכנים אותם בשם "עוגת סידני", אולי מישהי תזהה את המקור.
עוגת סידני קוקוס/ 4 תבניות אינגליש קייק
2.5 כוסות שמן
2 ורבע כוסות סוכר
2 סוכר וניל
2.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 ו 2/3 כוסות קוקוס
1 כוס מיץ תפוזים
8 ביצים

מערבבים סוכר עם שמן ומוסיפים את שאר החומרים אחד אחרי השני.
שופכים חצי מהתערובת לתבניות. לחצי הנותר מוסיפים כף קקאו, מערבבים היטב ושופכים לאמצע התבניות.

לאחר האפיה מורחים זיגוג:
1.5 כוסות אבקת סוכר
6 כפות מים רותחים
4 כפות שמן
1 כף קקאו
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
עוגת סידני קינמון/ 3 תבניות אינגליש קצרות
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
5 ביצים
4 סוכר וניל
2.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס מיץ תפוזים
כף שטוחה קינמון

לאחר האפיה מורחים סירופ מייפל
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
עוגת סידני/ 3 תבניות אינגליש קצרות
1כוס שמן
2 כוסות סוכר
1 סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
6 ביצים

מקציפים את השמן והסוכר, מוסיפים את שאר החומרים אחד אחרי השני.
שופכים מחצית מהכמות לתבניות. למחצית השנה מוסיפים סירופ שוקולד (- 3 לחיצות חזקות וארוכות) לערבב היטב ולשפוך למרכז התבניות.

(בפעם האחרונה לא היה לי סירופ שוקולד אז הוספתי שוקולד מריר מומס)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  20  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה