עזרה אשכול הבחושות השוות

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
עוגת סידני שוקולד/ 3 תבניות אינגליש
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
1/4 כוס קפה מומס ב 3/4 כוס מים רותחים
4 ביצים
4 סוכר וניל
1/4 כוס קקאו
2.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה

מקציפים לפי הסדר, שופכים לתבניות ואופים.
לאחר האפיה שופכים זיגוג:
1 כפית קפה
1 כוס אבקת סוכר
2.5 כפות מים חמים
2.5 כפות שמן
 

בייביליס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוגת קראנצ' קינמון ואגוזים
3 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
1 א.אפיה
1 ס.וניל
מעט מלח
2 ביצים
1 כוס מיץ תפוזים( אני מגלה לכם סוד,
ממירה את זה לכוס סודה מוגזת וככה 'מאוורת' את העוגה....)
חצי כוס שמן
לקראנצ'
חצי כוס סוכר חום
3 כפות שמן
1 סוכר וניל
1כפית קינמון
חצי כוס אגוזים טחונים
2 כפות קמח
לערבב הכל יבשים ורטובים, ולהוסיף את הקראנצ , אפשר לקפל אחכ לא חובה , אופים על 180
בתאבון.
 

1zipi

משתמש מקצוען
עוגת קפה וחלבה בחושה, פרווה ללא מרגרינה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: תבנית בינונית, כ-12 מנות

מרכיבים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס קפה חזק
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם חלבה

הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הביצה, השמן, הקפה, הוניל והסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית משומנת (לא ממש משנה איזה צורה...), ומפוררים את החלבה מעל הבלילה. לחלופין, אפשר לערבב את החלבה המפוררת לתוך הבלילה לפני ההעברה לתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

עוגה מעולה ממש.
זו תבנית A4 או הגדולה יותר?
 

בייביליס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוגת קראנצ' קינמון ואגוזים
3 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
1 א.אפיה
1 ס.וניל
מעט מלח
2 ביצים
1 כוס מיץ תפוזים( אני מגלה לכם סוד,
ממירה את זה לכוס סודה מוגזת וככה 'מאוורת' את העוגה....)
חצי כוס שמן
לקראנצ'
חצי כוס סוכר חום
3 כפות שמן
1 סוכר וניל
1כפית קינמון
חצי כוס אגוזים טחונים
2 כפות קמח
לערבב הכל יבשים ורטובים, ולהוסיף את הקראנצ , אפשר לקפל אחכ לא חובה , אופים על 180
בתאבון.
 

קבצים מצורפים

  • 20211216_174819.jpg
    4 MB · צפיות: 279

תמר יונה

משתמש מקצוען
@ש.ב.א
רוצה להכין את העוגה, נשמע טוב
יכולה להסביר לי על הקפה רגע? לא הבנתי
רבע כוס גרגרי קפה ועוד 3 רבעי כוס מים?
ומה זה מקציפים?
את כל החומרים במיקסר או שאפשר גם בקערה וכף?
תודה
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
@ש.ב.א
רוצה להכין את העוגה, נשמע טוב
יכולה להסביר לי על הקפה רגע? לא הבנתי
רבע כוס גרגרי קפה ועוד 3 רבעי כוס מים?
ומה זה מקציפים?
את כל החומרים במיקסר או שאפשר גם בקערה וכף?
תודה
ממיסים את הקפה עם 3/4 כוס מים רותחים.
אני משתמשת בקפה נמס, לא בטוחה אם יש הבדל, אולי הטעם יותר מודגש.
מערבבים את כל החומרים במיקסר עם המקצפה לערבוב מושלם.
לא ניסיתי אף פעם ביד.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מסתובבים אצלינו כמה מתכונים של עוגות בחושות שאופים בתבניות אינגליש.
מכנים אותם בשם "עוגת סידני", אולי מישהי תזהה את המקור.
עוגת סידני קוקוס/ 4 תבניות אינגליש קייק
2.5 כוסות שמן
2 ורבע כוסות סוכר
2 סוכר וניל
2.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 ו 2/3 כוסות קוקוס
1 כוס מיץ תפוזים
8 ביצים

מערבבים סוכר עם שמן ומוסיפים את שאר החומרים אחד אחרי השני.
שופכים חצי מהתערובת לתבניות. לחצי הנותר מוסיפים כף קקאו, מערבבים היטב ושופכים לאמצע התבניות.

לאחר האפיה מורחים זיגוג:
1.5 כוסות אבקת סוכר
6 כפות מים רותחים
4 כפות שמן
1 כף קקאו
יצא ממש ממש טעים!!!
ממליצה בחום!!
יישר כח על המתכון המוצלח.
מה שכן, הייתי מפחיתה קצת שמן בפעם הבאה. וכן, העוגה יצאה נמוכה ככה שהייתי שמה ב3 אינגלישקייק במקום ב4.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
תנסי גם את שאר העוגות.
כולן קלות להכנה וממש מוצלחות.
יצא ממש ממש טעים!!!
ממליצה בחום!!
יישר כח על המתכון המוצלח.
מה שכן, הייתי מפחיתה קצת שמן בפעם הבאה. וכן, העוגה יצאה נמוכה ככה שהייתי שמה ב3 אינגלישקייק במקום ב4.
 

יהודיה נחמדה

משתמש מקצוען
ואוו העוגות כאן איכותיות ומגרות אחת אחת!
האם יש למשהו מתכון של עוגת "פרג" בחושה ללא מרגרינה או חמאה?
זה יעזור לי מאוד! תודה רבה!
 

פרקטית

משתמש מקצוען
הכנתי היום את העוגה הזאת
ממולצת ממש!! ובכלל לא נטעמת כפסחית.
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
גם אני שמתי ריבת חלב מהמקרר
אבל השקעתי אותה עם כף קצת לפני האפיה..
את שמה למעלה ואז זה שוקע לאמצע?
גם אני הכנתי והתחסל מהר מדי!!
ובאמת ריבת החלב שקעה לתחתית... אולי אני אנסה להוציא מהמקרר מיד לפני השימוש.
מחר בבוקר בל"נ מכינה עוד נגלה.
ניסיתן שוב והצלחתן שריבת החלב לא תצנח לקרקעית?
צנחה לי, והוצאתי מהמקרר מייד לפני השימוש
 

שירה קיי אולפנים

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
מתכון לעוגת מייפל בחושה פרווה
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):

1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
אני באה להכין את זה ורציתי לבדוק איתך שלא נפלה טעות.
זה חצי קילו סוכר בשביל 3 פסים?
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
עוגת קראנצ' קינמון ואגוזים
3 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
1 א.אפיה
1 ס.וניל
מעט מלח
2 ביצים
1 כוס מיץ תפוזים( אני מגלה לכם סוד,
ממירה את זה לכוס סודה מוגזת וככה 'מאוורת' את העוגה....)
חצי כוס שמן
לקראנצ'
חצי כוס סוכר חום
3 כפות שמן
1 סוכר וניל
1כפית קינמון
חצי כוס אגוזים טחונים
2 כפות קמח
לערבב הכל יבשים ורטובים, ולהוסיף את הקראנצ , אפשר לקפל אחכ לא חובה , אופים על 180
בתאבון.
זה מעין 2 שכבות?
איזה גודל תבנית?
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עוגה טעימה מאוד, קלה להכנה , מחומרים שיש בבית ושתרצו להכין עוד ועוד!

עוגת מייפל:
4 ביצים
1 כוס סוכר
3 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1.5 כוס קמח
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים

נקציף תחילה את ביצים (שלמות) עם הסוכר במשך 4 דקות בדיוק. נוסיף את שאר החומרים ונערבב.
נשפוך ל 2 תבניות אינגליש ונפזר מעל אגוזים / שקדים קצוצים + קינמון .
נאפה 40 דקות על חום בינוני או עד שקיסם במרכז יוצא יבש.
נוציא מהתנור ונשים מעל סירופ מייפל.

בתאבון ושבת שלום!
רחלי
מישהי מהמבינות, אם אין לי מיץ תפוזים אפשר להמיר למים או שיצא תפל?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  26  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה