עזרה אשכול הבחושות השוות

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
ערכתי בגוף המתכון לקצוץ גס.
זה לא מדוייק,
זה לא אמור להיות בגודל של אגוז קצוץ גס,
אלא אני שוברת בפטיש שניצלים,
וכל גודל מגיע +- לגודל של תירס, אבל לא מגורד, או קצוץ, שברי קוביות שבורים בגודל קטן,
וזה אחת העוגות המובילות במשפחה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה לא מדוייק,
זה לא אמור להיות בגודל של אגוז קצוץ גס,
אלא אני שוברת בפטיש שניצלים,
וכל גודל מגיע +- לגודל של תירס, אבל לא מגורד, או קצוץ, שברי קוביות שבורים בגודל קטן,
וזה אחת העוגות המובילות במשפחה.
ניסיתי כמיטב יכלתי כי שבור לקוביות לא מתאים כהגדרה.
אם יש לך הגדרה קולעת יותר את יכולה לערוך.
 

תותחינוס

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עוגת ''הבית''- וריאציה של עוגת שיש קלה
יוצאת ממש כמו של אוסם הקנויה רק נטולת מרגרינה

3 תבניות ''אינגליש'' מאורכות
אין צורך במיקסר
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):

1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
להוסיף לפי סדר:
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 אפיון
2\1 כפית מלח
2\1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

לשפוך לתבניות ולהשאיר בקערה 4\1 בלילה ולא יותר
להוסיף לבלילה:
4\1 כוס קקאו
4\1 כוס סוכר
4\1 כוס מים רותחים
4\1 כפית סודה לשתיה

לשפוך פס ארוך לכל תבנית ואפשר גם ל'קשקש' קצת עם שפוד לדוגמת שיש
180 מעלות 40-45 דקות

לא חייבים אבל טעים להוסיף גנש

בתנור..
נראה מעולה!
 

מלכת שבא

משתמש מקצוען
עוגת ''הבית''- וריאציה של עוגת שיש קלה
יוצאת ממש כמו של אוסם הקנויה רק נטולת מרגרינה

3 תבניות ''אינגליש'' מאורכות
אין צורך במיקסר
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):

1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
להוסיף לפי סדר:
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 אפיון
2\1 כפית מלח
2\1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

לשפוך לתבניות ולהשאיר בקערה 4\1 בלילה ולא יותר
להוסיף לבלילה:
4\1 כוס קקאו
4\1 כוס סוכר
4\1 כוס מים רותחים
4\1 כפית סודה לשתיה

לשפוך פס ארוך לכל תבנית ואפשר גם ל'קשקש' קצת עם שפוד לדוגמת שיש
180 מעלות 40-45 דקות

לא חייבים אבל טעים להוסיף גנש
גם אני ניסיתי אותה. לצערי לא הצליחה.
משהו לא נראה לי הגיוני בכמויות. בדרך כלל לעוגה של שלוש אנגליש קייק
עם שלוש כוסות קמח יש 6 ביצים. ובאמת הבלילה יצאה לי סמיכה מדי.
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
גם אני ניסיתי אותה. לצערי לא הצליחה.
משהו לא נראה לי הגיוני בכמויות. בדרך כלל לעוגה של שלוש אנגליש קייק
עם שלוש כוסות קמח יש 6 ביצים. ובאמת הבלילה יצאה לי סמיכה מדי.
זו עוגה כבדה דחוסה יחסית וזה סוד קסמה
סגנון אמריקאי ודומה מאד לנמכרות של אוסם
 

בדוח

משתמש מקצוען
עוגה כושית שמכינה כמעט פעם בשבוע. טעימהההה!
מתאימה לגודל של תבנית תנור. כוסות של 200 מ"ל.
כמובן מחממת מראש (לפחות 20 דקות) תנור ל180 מעלות.

חומרים:
6 ביצים
3 כוסות סוכר
3 כוסות קמח
2 אבקת אפיה
5 כפות קקאו
1.5 כסות שמן
1.5 כסות מים רותחים

ההכנה:
מקציפים את הביצים (השלמות!) עם הסוכר לפחות 5 דקות. מוסיפים את שאר החומרים בהדרגה.
אופים כחצי שעה.
אני מוסיפה מעט קפה נמס ומעט יין, משדרג מאוד.
הכנו, יצא מעולה ממש!
כמו שהבנים אוהבים.. עוגת שוקולד רטובה..! וכמובן ביקשו גם שבוע הבא.
ואפילו שהורדתי כוס סוכר - כלומר שמתי רק 2 ולא 3.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
עוגת שוקולד מעולה!! עסיסית וגבוהה.
מדידה:כוס חד פעמית
תבנית:אלומיניום בינונית

בקערה א' מניחים:

4 ביצים L (כשאין לי אני משתמשת ב5 M)
2 כוסות מים רותחים
1 כוס שמן
1/2 כוס קקאו

בקערה ב' מניחים:
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס קוקוס

לציפוי: (לא חובה)
1 שוקולד מריר
1 שוקולד חלב
25 גר' חמאה
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות
מקציפים את כל החומרים של קערה א' לקצף תפוח.
מערבבים את כל החומרים של קערה ב' ומכניסים לקערה א'.
מקציפים קלות עד לאיחוד החומרים.
משמנים תבנית אפיה בינונית. שופכים את העיסה ומשטחים.
מנמיכים את התנור ל150 מעלות ומכניסים את התבנית לאפיה.
אופים 30-40 דקות עד שקיסם יוצא מעט לח.

הכנת הציפוי:
ממיסים את כל רכיבי הציפוי על האש שופכים על העוגה בעודה חמה ומפזרים מעל קוקוס/ סוכריות וכדו'.

לרוב אני מותרת על הציפוי או לחילופין מכינה ציפוי פרווה.
בגרסא ללא גלוטן הכי מוצלח היה השילוב של כוס קמח קונדיטור וכוס קמח מולינו.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
עוגת קינמון ואגוזים:
מושלמת לימות החורף לצד כוס תה
רכיבים:
3 ביצים
1.25 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 סוכר וניל
1 כפית סודה לשתיה
2.5 כוסות קמח
1.5 כוסות מיץ תפוזים
קינמון
אגוזים
אופן ההכנה:
מניחים בקערה ביצים, סוכר, שמן, וניל וסודה לשתיה ומקציפים במהירות בינונית כ4 דקות
מוסיפים לסרוגין את הקמח ומיץ התפוזים ומקציפים עוד 3 דקות.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ושופכים לתוכן רבע מהבלילה.
בצלוחית קטנה מערבבים כפית קנמון עם כפית סוכר
ומפזרים כחצי מהכמות מעל הבלילה שבתבניות.
שופכים מעל את יתרת הבלילה ושוב מפזרים את הקינמון והסוכר.
מפזרים מעל מעט אגוזים קצוצים.
אופים כ50 דקות בחום 170 מעלות.
 

partner

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מתכון -לעוגה בריאה במיוחד ומנצחת! שימו לב אינו מתאים לרגישים לשומשום...

מידה של כוסות חד פעמי ל3 אינגליש קייק (עדיף בתבניות כאלו יוצא הכי מוצלח)- עוגה בחושה

6ביצים
3 כוסות סוכר חום (אפשר פחות בסוכר לבן)
2 סוכר וניל

להקציף יחד טוב טוב ולהוסיף:
1.5 כוסות שמן
2 כוסות מיץ (אפשר לשים שלושת רבעי כוס תרכיז מיץ תפוחים והשאר מים * 2, אפשר אפילו פטל אננס וכו'...)
כוס וחצי טחינה (בפעם הראשונה תתחילו עם כוס אחת תראו אם לטעמכם, אני שמה כוס אחת)
2 כוסות קמח (כוסמין או לרגישים לגלוטן- אני שמתי כוס אחת שיבולת שועל וחצי תמי וחצי קונדיטור, או כוס וחצי שיבולת שועל וחצי אורז )
2-2.5 כוסות קוקוס
3 כפיות סודה לשתיה (בעדיפות אבל אם אין אז א.אפיה)

המלצה: כשאת שופכת את הבצק לתבניות תשאירי קצת בצק בצד, תוסיפי לו כ 2-3 כפות קקאו ותשפכי את את זה מעט לכל תבנית במרכז העוגה זה מאוד משדרג בטעם

לאפות 180 מעלות עד שמכניסים קיסם ויוצא יבש לחלוטין

עוגה שקבלה המון מחמאות!
 

secret

משתמש סופר מקצוען
בחושה לימון ויוגורט- נהדרת לאוהבי הלימון.
https://www.oogio.net/lemon-yogurt-cake/
מידות : כוס מדידה סנדרטית של 240 מ"ל.
מתקבלים שני פסי עוגה.
הערות שלי:
1. הזיגוג מוסיף אם כי העוגה מעולה גם בלעדיו.
2. ניתן להמיר את גביע היוגורט לגביע שמנת חמוצה.
3. לפס אחד הוספתי חופן פירות יער קפואים וזה היה שדרוג טעים במיוחד.
ממליצה גם!
אנינה במיוחד!
תשמרו אותה לעצמכן...
השאר יסתפקו בעוגת כושי :p
 

Brachad

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עוגת ''הבית''- וריאציה של עוגת שיש קלה
יוצאת ממש כמו של אוסם הקנויה רק נטולת מרגרינה

3 תבניות ''אינגליש'' מאורכות
אין צורך במיקסר
המדידה בכוסות מדידה של 240 מ''ל (כוס זכוכית פשוטה עם ידית לשתיה חמה):

1 כוס שמן +2 כוסות סוכר - לערבב היטב בקערה במטרפה
להוסיף לפי סדר:
3 ביצים
3 כוסות קמח
1 אפיון
2\1 כפית מלח
2\1 כוס מיץ תפוזים
2\1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

לשפוך לתבניות ולהשאיר בקערה 4\1 בלילה ולא יותר
להוסיף לבלילה:
4\1 כוס קקאו
4\1 כוס סוכר
4\1 כוס מים רותחים
4\1 כפית סודה לשתיה

לשפוך פס ארוך לכל תבנית ואפשר גם ל'קשקש' קצת עם שפוד לדוגמת שיש
180 מעלות 40-45 דקות

לא חייבים אבל טעים להוסיף גנש
הכנתי אותה אתמול יצאה טעימה ממש. ממליצה.
 

Brachad

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בחושה לימון ויוגורט- נהדרת לאוהבי הלימון.
https://www.oogio.net/lemon-yogurt-cake/
מידות : כוס מדידה סנדרטית של 240 מ"ל.
מתקבלים שני פסי עוגה.
הערות שלי:
1. הזיגוג מוסיף אם כי העוגה מעולה גם בלעדיו.
2. ניתן להמיר את גביע היוגורט לגביע שמנת חמוצה.
3. לפס אחד הוספתי חופן פירות יער קפואים וזה היה שדרוג טעים במיוחד.
טוב, תקשיבו זאת אחת העוגות!! בחיים לא טעמתי טעם מטורף שכזה...
תודה רבה על הגילוי והעזרה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה