מידע שימושי איך מכינים קוגל תפוחי אדמה שיצא עסיסי וטעים??

gs

משתמש פעיל
4 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים במגרדת דקה
3 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם
מתאים לתבנית חד פעמית צרה וארוכה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הנה האשכול שלי מלפני כמעט שנה

הניקיות כאן הצילו לי אותו! היום הוא לא מספיק להגיע לשבת, וכבר שתי תבניות מגיעות לקרקעית...

בהצלחה!
את יכולה לכתוב את המתכון והטיפים שלך?
ולאיזה גודל תבנית זה מתאים?
 

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
את יכולה לכתוב את המתכון והטיפים שלך?
ולאיזה גודל תבנית זה מתאים?

בשמחה

המתכון:
12 תפוח"א בינוניים
5 ביצים
6 כפות שמן
מלח, פלפל שחור

מגרדים במג'מיקס על דסקית דקה את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים +תיבול
משמנים 2-3 תבניות אינגלישקייק ושופכים את התערובת עם כל הנוזלים.
אופי כשעה ורבע בחום 200 מעלות, מכוסה
מורידים את הכיסוי וממשיכים אפייה עד לקבלת צבע שחום בשכבה העליונה.

בתיאבון!
 

תמיד בעליה

משתמש מקצוען
לחמם את השמן קודם
ואז לשפוך אותו לתפו"א
עושה אותם קריספיים יותר.

ורק אחר כך-
לתנור.

יאאאמי!
 

אברמל

משתמש פעיל
עצה טובה לכל סוגי הקוגלים והפשטידות
לשמן את התבנית עם קצת מרגרינה ולא עם שמן
כך הקוגל/פשטידה בורחת מהתבנית
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
קוגל תפוחי אדמה: (מרילין איילון)
מתכון מעולה!
8-9 תפוחי אדמה שני שליש מגורד גס ושליש דק. אפשר חצי חצי.
בצל גדול מגורד דק
חצי עד שלושת רבעי כוס שמן
4 ביצים
2 כפות קמח רגיל או קמח תפו''א ( לפסח)
שקית אבקת אפיה
פלפל שחור
מלח
קורט דבש
לערבב את כל המצרכים.
בתבנית בינונית לאפות בתנור שחומם מראש על 160 מעלות כשעתיים
עד שנוצר מעטה שחום.
בהצלחה.
 

ASHDOD

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
אני מוסיפה סודה לשתיה, יוצא נימוח וטעים

 

לאני. ש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מתכון לקוגל תפו"א:
4/5 ביצים עם 2/3 בצל במג'ימיקס עם הסכין המסתובבת,
לערבל הרבה זמן במהירות גבוהה עד שנהיה קציפה צהבהבה תפוחה מאד.
להעביר על החורים הכי קטנים כ10/14 תפו"א, להוסיף לקציפה,
לתבל- בערך כף מלח, פלפל, אפשר כף סוכר, (יש כאלה שמעיזות לטעום...:))
בתוך התבנית של הקוגל להכניס כוס שמן ולהרתיח בתנור, מיד כשרותח (להיזהר לא לשרוף!!! לא בריא) להוציא את התבנית ולשפוך את השמן הרותח לבלילה. לערבב. להכניס לתנור כשעתיים על 180'.
מניסיון עם הרבה מתכונים, יש במתכון הזה כמה פרטים שהופכים את הקוגל לטעים עסיסי ומושלםםםם.
 

יעל לבל

משתמש חדש
פתחתי אתר שישמש לי חוברת מתכונים אישית..
קישור למתכון לקוגל תפו"א הכי טעים אברר
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

יחדיו

משתמש פעיל
בבקשה

קוגל תפו"א

1.
תפו"א גרורים דק בכמות של מיכל מעבד מזון בראון [2 ל'] העבירי לקערה כולל הנוזלים!
2. צקי 1 כוס מים רותחים מעל
3. צקי 1 כוס שמן
4. הוסיפי 5 ביצים
5. תבלי בכף מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ערבבי
6. אפי ללא כיסוי בחום של 220 מעלות להזהבה אח"כ הורידי את החום ל-180 מעלות עד להשחמה.

בהצלחה!
לאיזה גודל תבנית ?
שני אינגליש קייק ?
 

mimi10

משתמש רשום
מתכון לקוגל תפו"א:
4/5 ביצים עם 2/3 בצל במג'ימיקס עם הסכין המסתובבת,
לערבל הרבה זמן במהירות גבוהה עד שנהיה קציפה צהבהבה תפוחה מאד.
להעביר על החורים הכי קטנים כ10/14 תפו"א, להוסיף לקציפה,
לתבל- בערך כף מלח, פלפל, אפשר כף סוכר, (יש כאלה שמעיזות לטעום...:))
בתוך התבנית של הקוגל להכניס כוס שמן ולהרתיח בתנור, מיד כשרותח (להיזהר לא לשרוף!!! לא בריא) להוציא את התבנית ולשפוך את השמן הרותח לבלילה. לערבב. להכניס לתנור כשעתיים על 180'.
מניסיון עם הרבה מתכונים, יש במתכון הזה כמה פרטים שהופכים את הקוגל לטעים עסיסי ומושלםםםם.
@פנינה :) -אני שואלת בהקשר למתכון הנל
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה