מידע שימושי איך מכינים קוגל תפוחי אדמה שיצא עסיסי וטעים??

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
הסוד הוא לא לסחוט את התפו"א! כמה יותר נוזלים יותר עסיסי. (ולדעתי אין צורך להוסיף מים)
המתכון שלי: (אין לי כמויות מדוייקות, אני עושה לפי העין...)
לתבנית בינונית- לגרד במעבד מזון בפומפיה דקה, כ-8 תפו"א בינוניים (תפו"א אדומים הכי טעים)
ובצל אחד גדול, להעביר לקערה עם כל הנוזלים.
להוסיף 2-3 ביצים, שמן (חצי כוס בערך), מלח ופלפל לפי הטעם. לערבב היטב.
לאפות פתוח בחום גבוה מאוד עד שמשחים היטב.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
הסוד הוא לא לסחוט את התפו"א! כמה יותר נוזלים יותר עסיסי. (ולדעתי אין צורך להוסיף מים)
המתכון שלי: (אין לי כמויות מדוייקות, אני עושה לפי העין...)
לתבנית בינונית- לגרד במעבד מזון בפומפיה דקה, כ-8 תפו"א בינוניים (תפו"א אדומים הכי טעים)
ובצל אחד גדול, להעביר לקערה עם כל הנוזלים.
להוסיף 2-3 ביצים, שמן (חצי כוס בערך), מלח ופלפל לפי הטעם. לערבב היטב.
לאפות פתוח בחום גבוה מאוד עד שמשחים היטב.

צודקת בקשר לנוזלים, אכן הוספתי הדגשה.
ועוד משהו, המים הרותחים משמרים את הצבע הלבן.
[משום מה השמן הרותח לא נתן לי את אותו אפקט]
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
צודקת בקשר לנוזלים, אכן הוספתי הדגשה.
ועוד משהו, המים הרותחים משמרים את הצבע הלבן.
[משום מה השמן הרותח לא נתן לי את אותו אפקט]
אבל זה לא מוגזם להוסיף עוד מים בנוסך לנוזלים של התפו"א?
 

חמישיה

משתמש פעיל
די רפרפתי על האשכול.
מה נסגר עם כמויות השמן?? לשתי פסים לשבת שמה 3 כפות.
וכן ההדגשה שנאמרה פה, לא לסחוט את הנוזלים!!!
זה משחים יפה ויוצא עסיסי.
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
די רפרפתי על האשכול.
מה נסגר עם כמויות השמן?? לשתי פסים לשבת שמה 3 כפות.
וכן ההדגשה שנאמרה פה, לא לסחוט את הנוזלים!!!
זה משחים יפה ויוצא עסיסי.
אני לא שמה שמן בקוגל אלא בתבנית, ככה הקוגל מתקלף יפה מהתבנית ופחות נדבק
 

פשוש

משתמש מקצוען
הרבה כתבו ולמרות זאת אכתוב גם:
הסוד הוא הרבה שמן והמים של תפוחי האדמה (לכן אני בוחרת תפוחי אדמה לבנים דווקא שידועים כיותר מימיים)
יוצא עסיסי!

7 תפוחי אדמה
שלוש רבעי כוס שמן
3 ביצים
כף מלח (שלא יהיה חסר)
פלפל
חצי שעה לאפות על חום הכי גבוה בלי ניר כסף ושעה וחצי מכוסה.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

רחלי ר

משתמש מקצוען
(לכן אני בוחרת תפוחי אדמה לבנים דווקא שידועים כיותר מימיים)
מוזר מאוד! דווקא ידוע
שתפוחי אדמה אדומים הכי טובים לקוגל!!
אני מרגישה את הרכות והעסיסיות של האדומים, בלי השוואה ללבנים.
 
  • תודה
Reactions: sth

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מוזר מאוד! דווקא ידוע
שתפוחי אדמה אדומים הכי טובים לקוגל!!
אני מרגישה את הרכות והעסיסיות של האדומים, בלי השוואה ללבנים.
צודקת שזו הדעה הרווחת
אבל ישנם סוגים שונים של זני תפו"א אדומים, ממש לא מתמצאת בשמות,
ולטעמי לא כל סוג אכן מתאים לקוגל
ולכן עפ"ר גם אני משתמשת עם תפו"א לבנים.
 

פרגית

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מתכון כמעט ללא שמן- יוצא עסיסי מאד ורך!!

8 תפו"א
4 קישוא לא גדולים (לא מרגישים בכלל- כאחת שלא אוהבת קישוא!)
2 בצלים
4-5 בצים
מעט שמן
מלח ופלפל לפי הטעם

במעבד מזון לגרד את כל הירקות.
לסחוט את הנוזלים
להוסיף את הבצים והטיבול (שמן, מלח, פלפל)

ולאפות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה