עוגות/עוגיות אשכול אפיה ללא מרגרינה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איך באמת ניתן לאחסן במקרר / במקפיא עוגות עם ציפוי שוקולד? אם רוצים למלא קופסא...
בשוקולד וגם הגנאש מתייבש
אני מחכה שיתייבש לגמרי, מקפיאה לחצי הקפאה ואז פורסת. מאחסנת בקופסא בשכבות כשבין כל שכבה לזו שמעליה אני מניחה שקית אוכל
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
בשוקולד וגם הגנאש מתייבש
אני מחכה שיתייבש לגמרי, מקפיאה לחצי הקפאה ואז פורסת. מאחסנת בקופסא בשכבות כשבין כל שכבה לזו שמעליה אני מניחה שקית אוכל
ממש תודה!
ועוד שאלה -
קניתי כוס מדידה לצורך אפית עוגות רבות פה שמוזכר בהן כוס מדידה
על הכוס יש שני סוגי סימונים, בצד אחד כתוב LIQUID והמידות הם לפי כוס / מ"ל
ובצד השני כתוב SEMOLINA (GRANULATED SUGAR) והמידות הם בגרמים
האם את כל הנוזלים עושים לפי הצד של המ"ל ואת כל היבשים עושים לפי הצד של הגרם (G)???
אשמח להחכים!! תודה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ממש תודה!
ועוד שאלה -
קניתי כוס מדידה לצורך אפית עוגות רבות פה שמוזכר בהן כוס מדידה
על הכוס יש שני סוגי סימונים, בצד אחד כתוב LIQUID והמידות הם לפי כוס / מ"ל
ובצד השני כתוב SEMOLINA (GRANULATED SUGAR) והמידות הם בגרמים
האם את כל הנוזלים עושים לפי הצד של המ"ל ואת כל היבשים עושים לפי הצד של הגרם (G)???
אשמח להחכים!! תודה
נראה לי שכן
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ממש תודה!
ועוד שאלה -
קניתי כוס מדידה לצורך אפית עוגות רבות פה שמוזכר בהן כוס מדידה
על הכוס יש שני סוגי סימונים, בצד אחד כתוב LIQUID והמידות הם לפי כוס / מ"ל
ובצד השני כתוב SEMOLINA (GRANULATED SUGAR) והמידות הם בגרמים
האם את כל הנוזלים עושים לפי הצד של המ"ל ואת כל היבשים עושים לפי הצד של הגרם (G)???
אשמח להחכים!! תודה
אם כל המידות במתכון הן לפי כוס, מתייחסים רק לצד הנוזלים.
 

(:Chavy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הציפוי יצא מעולה
העוגה יצאה די פירורית ויבשה מעניין למה?... והאם ניתן לעשות משהו??
אממ...את האמת שאת העוגה הזאת לא עשיתי אבל טעמתי ממנה השבת ולא הייתה פרורית
מעניין למה יצא לך ככה
 

שקדי

משתמש מקצוען
עוגה קלה ומהירה להכנה, בהצלחה!

עוגת שוקולד צ'יפס וקפה

לשכבת הוניל:

2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ביצה
1 סוכר-וניל

ללוש עד לקבלת בצק חלק
לשטוח בתבנית חד פעמית גדולה

לשכבת קפה- שוקולד: (אין צורך לשטוף את הקערה בין השכבות)
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קמח
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס איכותי
1 כפית תמצית וניל
3 כפות אבקת קפה נמס

לערבב ולשפוך מעל שכבת הוניל.
לאפות 25 דק' בדיוק בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

להוציא ולצנן היטב.

להמיס 100גר' שוקולד ו1/4 כוס שמן
לשפוך על העוגה ולהחליק לשכבה אחידה.
לחמם מעט את חמאת הבוטנים, לשים בשקית ולזלף קישקושים שונים.
לקרר עד להתמצקות השוקולד ואז לחתוך.
(אני מערבבת את החמת בוטנים עם השוקולד)
יש לך תמונה?
 

פוטו פיקסל

פוטו פיקסל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים

(:Chavy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
זה לא משנה איזו עוגה זו.
כשיש אשכול מרוכז של עוגות ללא מרגרינה אז הרבה יותר קל למצוא אותו מאשר שיש אשכול אחד לעוגות כאלו ואחר לעוגות אחרים. זה יוצר בלאגן בפורום, קושי למצוא משהו שמחפשים ודורש לא מעט עבודה מצד המנהלות.
כל מה שנעשה בפורום על ידי המנהלות [וזה נכון לכל פורום בפרוג] נעשה בהתנדבות מלאה, אחרי מחשבה, ולא סתם בהינף מקלדת.

איחוד האשכולות נעשה אחרי מחשבה ובידיעה שיש עוגות שכבות ויש בחושות וכו'.
סתם אגב, יש באשכול ההוא גם שכבות, לא רק בחושות.
האיחוד הוא לתועלת הגולשים כאן.
הרצון שלנו כמנהלות הוא שהפורום יהיה נגיש לכולם ויעיל.
אז לפעמים אנחנו מאחדות אשכולות.
מניסיון למדנו שזה כדאי.
ומה שאת מעלה ,פשוט מעשיר את האשכול ויהפוך אותו לאשכול ששווה הצצה.


------------------------------------
ואולי זו הזדמנות להסביר לכל מי שמבקר בפורום שלנו, ששום דבר לא אישי חלילה. אנחנו לא בעד או נגד מישהו או מתכון כזה או אחר.
הרצון שלנו הוא נטו טובת הגולשים בכל צורה, אם זה בהנגשת מתכונים ברורים, ולכן יש כללים איך מעלים מתכון, אם זה בהנגשת אשכולות במנוע החיפוש, ובגלל זה יש לפעמים איחוד נושאים, או מחיקה של נושא שכבר יש עליו מידע באשכול אחר, וכן על זו הדרך.

אפשר לוותר על הריצ' שבציפוי.

אפשר להמיר נטורינה לשמן

אפשר להשתמש בכל מלית שוקולד, גם קקאו+סוכר+פודינג שוקולד+ביצה במקום הממרח שוקולד הקנוי




אפשר לוותר על הגנאש - הציפוי

אפשר לוותר על הריצ' בציפוי ולהכין ציפוי משוקולד +שמן בכמות של 2 כפות לכל 100 גרם שוקולד





מהממת שאת שהבאת לפה הכל חסכת
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
עוגה #4
עוגת שכבות קפה וקרם שוקולד מיוחדת\קורץ

מצרכים:
שלב א:-בסקוויט שקדים
להכין 2 עוגות כנ"ל
5 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כף קפה נמס מומס ב-3 כפות מים.
2 כפות שמן
100 גרם א.שקדים
3 כפות קמח

שלב ב:-פריך
2 כוסות קמח
3\4 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1 ביצה
קצת יותר מחצי כוס שמן

שלב ג:-קרם שוקולד
רבע כוס קקאו
רבע כוס מים
רבע כוס טחינה
1 כף קורנפלור
חצי כוס סכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום



אופן הכנה:
שלב א:-בסקויט שקדים
הקציפי חלבונים וסוכר לקצף יציב.הנמיכי מהירות והוסיפי חלמונים וניל וקפה.
לבסוף הוסיפי קמח וא.שקדים.הניחי נייר אפיה על תבנית חד פעמית רגילה ושפכי את התערובת
אפי בחום 180 כ 12 דקות עד להזהבה.

שלב ב:-פריך
לושי לבצק חלק ורדדי ע"ג נייר אפיה
הניחי בתבנית בגודל בינוני
אפי בחום 180 מעלות 20 דקות

שלב ג:-קרם שוקולד
לערבב במעבד מזון

הרכבת העוגה:
הניחי על מגש בסקויט שקדים,מרחי שליש מכמות הקרם.
הניחי את שכבת הפריך ומרחי שליש מהקרם.
הניחי בסקויט שקדים נוסף ומרחי את יתרת הקרם
החליקי והקפיאי

כדי לקבל פרוסות יפות חתכי את העוגה כשהיא קפואה למחצה.

הכנתי, יצא מעולה!!!
ו... הערה חשובה:
הכנתי חצי כמות של השכבות, והמילוי השארתי כמות שלמה (יוצא ככוס שצריך להתחלק ל3) והספיק מדוייק מדוייק. ואפילו בקמצנות. כלומר, לכמות השלמה של השכבות צריך כפול מילוי.
אגב, זה טורט שקדים ולא ביסקויט
20210921_210905.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

(:Chavy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הכנתי, יצא מעולה!!!
ו... הערה חשובה:
הכנתי חצי כמות של השכבות, והמילוי השארתי כמות שלמה (יוצא ככוס שצריך להתחלק ל3) והספיק מדוייק מדוייק. ואפילו בקמצנות. כלומר, לכמות השלמה של השכבות צריך כפול מילוי.
אגב, זה טורט שקדים ולא ביסקויט
צפה בקובץ המצורף 968310
וואו יצא לך מושלם ותודה שהעלת תמונה
כי אני עשיתי כמות שלמה בתבנית רגילה ו...(אתן לא רוצות תמונה...)
ושכחתי לציין שבאמת הכנתי כמות כפולה
והשכבה האמצעית זה מעיין ביסקוויט
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
וואו יצא לך מושלם ותודה שהעלת תמונה
כי אני עשיתי כמות שלמה בתבנית רגילה ו...(אתן לא רוצות תמונה...)
ושכחתי לציין שבאמת הכנתי כמות כפולה
והשכבה האמצעית זה מעיין ביסקוויט
הספיק לך המילוי?
כי כפי שכתבתי, עשיתי חצי כמות עוגה עם כמות שלמה של מילוי והיה בקושי מספיק.
הכמות במתכון המקורי היא בשביל תבנית ענק.
 

(:Chavy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
זהו שהכפלתי מיד ושכחתי לכתוב את זה...
כן התבלבל לי הגדלים ועשיתי ברגיל
 

ערסל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוגה #2
עוגת חלווה


מצרכים:
בצק:
5 ורבע כוסות קמח
3 חלמונים
1 וחצי א.אפיה
1 כוס שמן
3 כפות סוכר
חצי כוס מים

מלית:
300 גרם חלווה
4 וחצי כפות קקאו
1 וחצי כוסות סוכר
9 כפות מים
רבע כוס שמן

אופן הכנה:
בצק:
לעבד לבצק
לחלק ל-3 ולרדד לעלים

מלית:
להמיס על האש
לחלק בין העלים

לחורר את העוגה

להכניס לתנור ולאפות כחצי שעה עד להזהבה
תודה רבה
העוגה בתנור
עושה רושם טעים

לא כתבת במתכון את גודל התבנית
שמתי לב תוך כדי, אז לא היה לי זמן לחכות לתשובה
אפיתי בתבנית בינונית A4 כי כך היה נראה לי שמתאים
כדאי שתצייני שם (את הגודל הנכון אם זה אחרת)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה