@רבקי בינעט לא מצליחה לתייג את חוי,
המתכונים נראים מעולים, אשמח מאד לתמונות.
המתכונים נראים מעולים, אשמח מאד לתמונות.
איך באמת ניתן לאחסן במקרר / במקפיא עוגות עם ציפוי שוקולד? אם רוצים למלא קופסא...אפשר לוותר על הריצ' שבציפוי.
בשוקולד וגם הגנאש מתייבשאיך באמת ניתן לאחסן במקרר / במקפיא עוגות עם ציפוי שוקולד? אם רוצים למלא קופסא...
ממש תודה!בשוקולד וגם הגנאש מתייבש
אני מחכה שיתייבש לגמרי, מקפיאה לחצי הקפאה ואז פורסת. מאחסנת בקופסא בשכבות כשבין כל שכבה לזו שמעליה אני מניחה שקית אוכל
נראה לי שכןממש תודה!
ועוד שאלה -
קניתי כוס מדידה לצורך אפית עוגות רבות פה שמוזכר בהן כוס מדידה
על הכוס יש שני סוגי סימונים, בצד אחד כתוב LIQUID והמידות הם לפי כוס / מ"ל
ובצד השני כתוב SEMOLINA (GRANULATED SUGAR) והמידות הם בגרמים
האם את כל הנוזלים עושים לפי הצד של המ"ל ואת כל היבשים עושים לפי הצד של הגרם (G)???
אשמח להחכים!! תודה
אם כל המידות במתכון הן לפי כוס, מתייחסים רק לצד הנוזלים.ממש תודה!
ועוד שאלה -
קניתי כוס מדידה לצורך אפית עוגות רבות פה שמוזכר בהן כוס מדידה
על הכוס יש שני סוגי סימונים, בצד אחד כתוב LIQUID והמידות הם לפי כוס / מ"ל
ובצד השני כתוב SEMOLINA (GRANULATED SUGAR) והמידות הם בגרמים
האם את כל הנוזלים עושים לפי הצד של המ"ל ואת כל היבשים עושים לפי הצד של הגרם (G)???
אשמח להחכים!! תודה
אממ...את האמת שאת העוגה הזאת לא עשיתי אבל טעמתי ממנה השבת ולא הייתה פרוריתהציפוי יצא מעולה
העוגה יצאה די פירורית ויבשה מעניין למה?... והאם ניתן לעשות משהו??
או מישהו אחר שהכין...@(:Chavy
מחכים לתמונות...
יש לך תמונה?עוגה קלה ומהירה להכנה, בהצלחה!
עוגת שוקולד צ'יפס וקפה
לשכבת הוניל:
2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ביצה
1 סוכר-וניל
ללוש עד לקבלת בצק חלק
לשטוח בתבנית חד פעמית גדולה
לשכבת קפה- שוקולד: (אין צורך לשטוף את הקערה בין השכבות)
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קמח
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס איכותי
1 כפית תמצית וניל
3 כפות אבקת קפה נמס
לערבב ולשפוך מעל שכבת הוניל.
לאפות 25 דק' בדיוק בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
להוציא ולצנן היטב.
להמיס 100גר' שוקולד ו1/4 כוס שמן
לשפוך על העוגה ולהחליק לשכבה אחידה.
לחמם מעט את חמאת הבוטנים, לשים בשקית ולזלף קישקושים שונים.
לקרר עד להתמצקות השוקולד ואז לחתוך.
(אני מערבבת את החמת בוטנים עם השוקולד)
צריך בישול , לא?1 כף קורנפלור
לא,יש לך תמונה?
אנא, תעלי תמונות.תמונות יעלה אחרי
חוזרת בי...אממ...את האמת שאת העוגה הזאת לא עשיתי אבל טעמתי ממנה השבת ולא הייתה פרורית
מעניין למה יצא לך ככה
זה לא משנה איזו עוגה זו.
כשיש אשכול מרוכז של עוגות ללא מרגרינה אז הרבה יותר קל למצוא אותו מאשר שיש אשכול אחד לעוגות כאלו ואחר לעוגות אחרים. זה יוצר בלאגן בפורום, קושי למצוא משהו שמחפשים ודורש לא מעט עבודה מצד המנהלות.
כל מה שנעשה בפורום על ידי המנהלות [וזה נכון לכל פורום בפרוג] נעשה בהתנדבות מלאה, אחרי מחשבה, ולא סתם בהינף מקלדת.
איחוד האשכולות נעשה אחרי מחשבה ובידיעה שיש עוגות שכבות ויש בחושות וכו'.
סתם אגב, יש באשכול ההוא גם שכבות, לא רק בחושות.
האיחוד הוא לתועלת הגולשים כאן.
הרצון שלנו כמנהלות הוא שהפורום יהיה נגיש לכולם ויעיל.
אז לפעמים אנחנו מאחדות אשכולות.
מניסיון למדנו שזה כדאי.
ומה שאת מעלה ,פשוט מעשיר את האשכול ויהפוך אותו לאשכול ששווה הצצה.
------------------------------------
ואולי זו הזדמנות להסביר לכל מי שמבקר בפורום שלנו, ששום דבר לא אישי חלילה. אנחנו לא בעד או נגד מישהו או מתכון כזה או אחר.
הרצון שלנו הוא נטו טובת הגולשים בכל צורה, אם זה בהנגשת מתכונים ברורים, ולכן יש כללים איך מעלים מתכון, אם זה בהנגשת אשכולות במנוע החיפוש, ובגלל זה יש לפעמים איחוד נושאים, או מחיקה של נושא שכבר יש עליו מידע באשכול אחר, וכן על זו הדרך.
מהממת שאת שהבאת לפה הכל חסכתאפשר לוותר על הריצ' שבציפוי.עוגות/עוגיות - עוד עוגה אחת ודי-
[רק אולי ודי] עוגת שלוש שכבות טעימה במיוחד. יש לה טעם מעודן עם נגיעות קפה וחמאת בוטנים או חלבה או נוגט או רק שוקולד. דרושת קצת יותר מרק ערבול במיקסר. אבל שווה. מסוג העוגות שחותכים לקוביות קטנטנות משורטטות ממש ומחביאים מהילדים שלא יחסלו אותה מדי מהר כדי שישאר משהו לאורחים. וכשהאורחים באים...www.prog.co.il
אפשר להמיר נטורינה לשמןעוגות/עוגיות - עוד עוגה אחת ודי-
[רק אולי ודי] עוגת שלוש שכבות טעימה במיוחד. יש לה טעם מעודן עם נגיעות קפה וחמאת בוטנים או חלבה או נוגט או רק שוקולד. דרושת קצת יותר מרק ערבול במיקסר. אבל שווה. מסוג העוגות שחותכים לקוביות קטנטנות משורטטות ממש ומחביאים מהילדים שלא יחסלו אותה מדי מהר כדי שישאר משהו לאורחים. וכשהאורחים באים...www.prog.co.il
אפשר להשתמש בכל מלית שוקולד, גם קקאו+סוכר+פודינג שוקולד+ביצה במקום הממרח שוקולד הקנויעוגות/עוגיות - בבקה שמרים וחלבה
אין אין אין על העוגה הזו פשוט מושלמת. אבל באמת. תחילתה של העוגה במחשבה של רגע לשלוח משהו ביתי לחברה חולת קורונה. הזמן: קצת פחות משלוש שעות לפני שבת זמן- לא היה לי יותר מדי. אז הייתי חייבת מילוי שנמרח ברגע. כזה שלא אצטרך להכין. מתכון- 2 בבקות גדולות מדידה בכוסות חד פעמיים לבצק [מתכון במצק...www.prog.co.il
מאפים - עוגת תפוחי עץ ברגע---
עוגה שמכינים בדקה וחצי. אם יש מלית תפו"ע וקינמון מוכנה. אם אין- יקח קצת יותר זמן. כמובן אתן מתכון גם למלית. תבנית קטנה. [2 גדלים מתחת A4 או עגולה קטנה] המדידה בכוסות חד פעמיות לבסיס: 3 כוסות קמח 2 כפות סוכר 2 סוכר וניל 1 ביצה 3/4 כוס שמן [אני שמה שמן קוקוס] 1/4-1/3 כוס מים מערבבים את...www.prog.co.il
עוגות/עוגיות - עוגת קפה ושוקולד עם נגיעות קינמון
עוגה שווה באמת. מתכון חדש מהיום. גילוי נאות: תכננתי לשים אבקת אפיה בבלילה של העוגה. שכחתי וכבר יצקתי לתבנית את השכבה התחתונה. אז רק בשכבה העליונה יש אבקת אפיה שהוספתי אחר כך. אם תכינו את העוגה, שימו אבקת אפיה בכל הבלילה, כמו שתראו בהוראות. תתקבל עוגה גבוהה יותר ושכבה תחתונה אורירית יותר ממה...www.prog.co.il
עוגות/עוגיות - עוגת בוטנים/אגוזים---
חדש מהערב. חברה ביקשה עוגה עם בוטנים. ביקשה, תקבל. לקחתי מתכון שלי של בלונדיס, שיניתי קצת. שדרגתי הרבה יצא מושלם. לא טעמתי. הקצוות נאכלו כאן. השאר- לחברה. אבל זה לא אומר שאין מתכון כאן. אז קבלו אותם, מלבנים מהוקצעים. נחתך מושלם תבנית חד פעמית ענקית כוסות חד פעמי פשוטים, שתיה קרה לעוגה: 1...www.prog.co.il
אפשר לוותר על הגנאש - הציפויעוגות/עוגיות - עוגת שוקולד קלה, רכה וטעימה
רציתי להכין עוגה פשוטה לשבת [בנוסף לשמרים ועוד כמה שהיו כבר במקפיא...] התחלתי להכין עוגת שוקולד, וגילית שאין לי מספיק קקאו. זכרתי שראיתי בעבר מספר מתכונים עם שוקולית החלטתי לנסות יצא מעולה. רכה עסיסית, גבוהה טעימה מה עוד צריך? אה, גנאש ופקאנים סיניים מעל. שילוב מושלם. רכיבים- 2 תבניות...www.prog.co.il
אפשר לוותר על הריצ' בציפוי ולהכין ציפוי משוקולד +שמן בכמות של 2 כפות לכל 100 גרם שוקולדעוגות/עוגיות - קצת בדילמה....עוד אחת אחת ו...????????
כבר לא אומרת די. 2 עוגות מעולות, טריות מהיום. ראשונה כאן. עוגת שכבות שוקולד ואגוזים. [תבנית A4, כוסות ד פעמיים פשוטים, כמו תמיד...] לבצק: 6 חלמונים 1/2 כוס סוכר קורט מלח 3/4 כוס שמן 2.5 כוסות קמח 1 כף אבקת אפיה 2 סוכר וניל למריחה על הבצק: מעט ריבה או ממרח שוקולד או ממרח חלבה או קרם נוגט...www.prog.co.il
עוגות/עוגיות - אוהבים שוקולד וחמאת בוטנים? כנסו. זה בשבילכם. בראוניס שוקולד חמאת בוטנים
פריכים, רכים, נימוחים, טעימים הכל ביחד שווה כל ביס. תשאלו את מי שטעם. אני אכלתי בעיניים. התמונה לא משהו. צולמה בלחץ של יום שישי רק בשביל שתהיה תמונה. ידעתי שאחרי שבת לא יהיה מה לצלם. תבנית A4 מדידה בכוסות חד פעמיות 3/4 כוס קקאו 2 ו 1/4 כוסות סוכר 1 ו 3/4 כוסות קמח 1/2 כפית מלח 150 גרם...www.prog.co.il
מאפים - עוגיות בראוניס---
טעימות אבל ממש. קצת פריכות בחוץ אבל רכות בפנים. מושלמות ליד הקפה. והעיקר- כלום עבודה. המתכון מתאים לכ-75 עוגיות לא גדולות. זו כמות לא קטנה. אל תפחיתו בשמן. בסוכר אל תפחיתו יותר מחצי כוס. ועדיף שלא להפחית בכלל. המרקם יהרס. מחממים תנור ל 170 מעלות 1.5 כוסות קקאו 2.5 כוסות סוכר 2 כוסות שמן 3...www.prog.co.il
עוגות/עוגיות - חיתוכיות פירורים-חלבה-שוקולד
לבסיס: 2.5 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1 כף וניל קורט מלח 200 גרם נטורינה חתוכה לקוביות [או כוס שמן, העוגה תתפורר יותר] למלית: 250 גרם שוקולד מריר 200 גרם חלבה לפירורים: שארית הבצק 50 גרם חלבה 3 כפות קמח 1 כף סוכר מעבדים בקערת מיקסר את כל החומרים לבצק אחיד. משטחים 3/4 ממנו בתבנית A4...www.prog.co.il
קינוחים - חטיף קוואקר-חמאת בוטנים ושוקולד איך לא?
האמת- קצת מזכיר את הפינאט צ'ו האמריקאי. הקטן שנמכר כיחידות ארוזות כל אחד בנפרד. למרות שה לא אותו דבר. ויש בו קואקר. הפנים רך וצ'ואי. השקולד עוטף אותו ומגן עליו מאובר רכות. האמת- שווה כל ביס. תבנית חד פעמית ענקית כוסות חד פעמיות פשוטות 2 כוסות חמאת בוטנים [אפשר להמיר לטחינה גולמית, הטעם...www.prog.co.il
עוגות/עוגיות - עוגה בחושה טעימה ומוצלחת- שיש-קרמל
הכנה ברגע טעימה ממש אין מצב לפשל איתה לעוגה: עוגת בסיס: מספיקה ל-2 אינגליש 6 ביצים M 1.5 כוסות סוכר 3/4 כוס שמן 4 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 1 כוס חלב סויה או מים 1/2 כוס שוקולד צ'יפס בטעם קרמל. אם אין אז רגיל מקציפים ביצים שלימות עם סוכר במשך כ -7 דקות עד לקבלת תערובת קצפית בהירה. מורידים את...www.prog.co.il
הכנתי, יצא מעולה!!!עוגה #4
עוגת שכבות קפה וקרם שוקולד מיוחדת\קורץ
מצרכים:
שלב א:-בסקוויט שקדים
להכין 2 עוגות כנ"ל
5 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כף קפה נמס מומס ב-3 כפות מים.
2 כפות שמן
100 גרם א.שקדים
3 כפות קמח
שלב ב:-פריך
2 כוסות קמח
3\4 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1 ביצה
קצת יותר מחצי כוס שמן
שלב ג:-קרם שוקולד
רבע כוס קקאו
רבע כוס מים
רבע כוס טחינה
1 כף קורנפלור
חצי כוס סכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
אופן הכנה:
שלב א:-בסקויט שקדים
הקציפי חלבונים וסוכר לקצף יציב.הנמיכי מהירות והוסיפי חלמונים וניל וקפה.
לבסוף הוסיפי קמח וא.שקדים.הניחי נייר אפיה על תבנית חד פעמית רגילה ושפכי את התערובת
אפי בחום 180 כ 12 דקות עד להזהבה.
שלב ב:-פריך
לושי לבצק חלק ורדדי ע"ג נייר אפיה
הניחי בתבנית בגודל בינוני
אפי בחום 180 מעלות 20 דקות
שלב ג:-קרם שוקולד
לערבב במעבד מזון
הרכבת העוגה:
הניחי על מגש בסקויט שקדים,מרחי שליש מכמות הקרם.
הניחי את שכבת הפריך ומרחי שליש מהקרם.
הניחי בסקויט שקדים נוסף ומרחי את יתרת הקרם
החליקי והקפיאי
כדי לקבל פרוסות יפות חתכי את העוגה כשהיא קפואה למחצה.
וואו יצא לך מושלם ותודה שהעלת תמונההכנתי, יצא מעולה!!!
ו... הערה חשובה:
הכנתי חצי כמות של השכבות, והמילוי השארתי כמות שלמה (יוצא ככוס שצריך להתחלק ל3) והספיק מדוייק מדוייק. ואפילו בקמצנות. כלומר, לכמות השלמה של השכבות צריך כפול מילוי.
אגב, זה טורט שקדים ולא ביסקויט
צפה בקובץ המצורף 968310
הספיק לך המילוי?וואו יצא לך מושלם ותודה שהעלת תמונה
כי אני עשיתי כמות שלמה בתבנית רגילה ו...(אתן לא רוצות תמונה...)
ושכחתי לציין שבאמת הכנתי כמות כפולה
והשכבה האמצעית זה מעיין ביסקוויט
תודה רבהעוגה #2
עוגת חלווה
מצרכים:
בצק:
5 ורבע כוסות קמח
3 חלמונים
1 וחצי א.אפיה
1 כוס שמן
3 כפות סוכר
חצי כוס מים
מלית:
300 גרם חלווה
4 וחצי כפות קקאו
1 וחצי כוסות סוכר
9 כפות מים
רבע כוס שמן
אופן הכנה:
בצק:
לעבד לבצק
לחלק ל-3 ולרדד לעלים
מלית:
להמיס על האש
לחלק בין העלים
לחורר את העוגה
להכניס לתנור ולאפות כחצי שעה עד להזהבה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
21.05
י"ג אייר
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
דיגיטל בגובה העיניים
עם מנדי נאבול
כל האפשרויות הטמונות בעולם הדיגיטל שיגרמו לך להרוויח יותר!
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קלז
א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע: