עוגות/עוגיות אשכול אפיה ללא מרגרינה

בדוח

משתמש מקצוען
חיתוכיות חמאת בוטנים:
תבנית A4, כוסות מדידה.

חומרים:
1/3 כוס שמן
1/3 כוס חמאת בוטנים (לא משנה הסוג, רק לא מקסיקנית :)
2 ביצים
2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית (קמצנית, כלומר קצת פחות) סודה לשתיה
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס

הכנה:
לערבב הכל (אפשר אפילו בשקית הקפאה עבה)
לשטח בתבנית עם נייר אפיה (אפשר להפוך את השקית הנ"ל על היד, ואז לשטח איתה, כמו כפפה)
לאפות 15-20 דקות, בחום 170 מעלות. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם פרורים לחים, לא יבש לגמרי.

אפשרות אלגנטית יותר- במקום לערבב את השוקוצ'יפס לתוך העוגה, מפזרים למעלה לפני האפיה. אחרי 4 דקות בתנור יוצרים דוגמת שיש בעזרת שיפוד. ממשיכים באפיה כרגיל.
וואי, תודה לך!!
 

בדוח

משתמש מקצוען
חיתוכיות חמאת בוטנים:
תבנית A4, כוסות מדידה.

חומרים:
1/3 כוס שמן
1/3 כוס חמאת בוטנים (לא משנה הסוג, רק לא מקסיקנית :)
2 ביצים
2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית (קמצנית, כלומר קצת פחות) סודה לשתיה
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס

הכנה:
לערבב הכל (אפשר אפילו בשקית הקפאה עבה)
לשטח בתבנית עם נייר אפיה (אפשר להפוך את השקית הנ"ל על היד, ואז לשטח איתה, כמו כפפה)
לאפות 15-20 דקות, בחום 170 מעלות. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם פרורים לחים, לא יבש לגמרי.

אפשרות אלגנטית יותר- במקום לערבב את השוקוצ'יפס לתוך העוגה, מפזרים למעלה לפני האפיה. אחרי 4 דקות בתנור יוצרים דוגמת שיש בעזרת שיפוד. ממשיכים באפיה כרגיל.
@אוריגמי , בטוחה שלא חסר סוכר?
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

קרוסלה

משתמש פעיל
יש גם עוגת שמרים מצויינת ממש ש @זהבהלה העלתה.
אני רוצה להכין גם את העוגה שמרים אבל עם המילוי שלך שהבאת בתוך האשכול.
לא הבנתי ממש את היחסים.
המילוי המקורי:

כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

ומה שאת הבאת זה:
שמתי פודינג וניל במקום שוקולד כדי לאזן קצת את הטעמים.
הכנתי כמות גדולה יותר פי 1.5. ביצים שמתי 2 והוספתי עוד קקאו וסוכר שיהיה ממש כמו מחית ומרחתי.
פלא פלאים יצא.

אשמח להסבר מה הכמות של הקקאו והסוכר שבסוף שמת(אם את זוכרת..)
והאם בשאר החומרים(מים שמן ופודינג) הכפלת ב1.5
וכן כמה מ"ג הכוסות שהשתמשת?
בתודה מראש!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני רוצה להכין גם את העוגה שמרים אבל עם המילוי שלך שהבאת בתוך האשכול.
לא הבנתי ממש את היחסים.
המילוי המקורי:

כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

ומה שאת הבאת זה:
שמתי פודינג וניל במקום שוקולד כדי לאזן קצת את הטעמים.
הכנתי כמות גדולה יותר פי 1.5. ביצים שמתי 2 והוספתי עוד קקאו וסוכר שיהיה ממש כמו מחית ומרחתי.
פלא פלאים יצא.

אשמח להסבר מה הכמות של הקקאו והסוכר שבסוף שמת(אם את זוכרת..)
והאם בשאר החומרים(מים שמן ופודינג) הכפלת ב1.5
וכן כמה מ"ג הכוסות שהשתמשת?
בתודה מראש!!!
הכפלתי הכל.
ואני לא זוכרת כמה סוכר וקקאו הוספתי.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
ת'אמת שלרוב אני רק עוקבת פה, ואפילו מבלי להתחבר - ולכן לא מלייקת :(
אבל @תפוח אדמה בקשה מתכונים ללא מרגרינה - ואני יכולה להבין מאיפה נבעה הבקשה - בימים האחרונים היתה הצפה של השומן הבלתי רווי הזה :(
ולא שזה רק המתכונים שמעלים פה, אבל בשבוע האחרון זה עלה בריכוזיות יתר - אז תכלס' יוצא לנו טוב שכל הללא מרגרינה יהיה במרוכז :)

אז קבלו את העוגיות טחינה הנימוחות בפה שלי :) טאדדםםם
(קרדיט: האמת שאין לי, זה מתכון שרץ במשפחה, אז אם למישהיא יש, אשמח שתכתוב לי ואוסיף).

רכיבים:

3/4 כוס טחינה גולמית מלאה/רגילה
3/4 כוס שמן קנולה
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות סילאן/מייפל (אני השתמשתי במייפל- אם זה משנה פה למישהיא:)
2.5 כוסות של קמח כוסמין לבן (אפשרי גם קמח לבן רגיל)
1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

בקערה אחת מערבבים את כל המוצרים, פרט לקמח ואבקת אפיה - לאחר שנוצרה בלילה - להוסיף את הקמח ואבקת האפיה - עד לקבלת תערובת אחידה.
ליצור עיגולים, להניח בתבנית על גבי נייר אפיה, לאפות בחום של 180 מעלות בין 10-15 דקות - יוצאות רכות, מעבר ל 15 דקות כבר מתחילות להתקשות מדי - פחות טעים.
ויאללה בתאבון.

ולפני שישאלו שאלות, אם בכלל - כי אולי אפח'ת לא תכין את המתכון ולחינם העליתי :(
אז הכוס- היא כוס מדידה (אין לי מושג מה זה אומר מבחינת כמויות).
אני השתמשתי במיקסר - כי אני אוהבת, אבל אפשרי רק בכף וקערה.
העוגיות יוצאות זהובות באפיה.
אין ביצים?
 

פוטו פיקסל

פוטו פיקסל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
סתם אגב, שמעתי שמי שלא אוהב קוקוס כן מרגיש את זה ולא אוהב.
מעניין..... אולי.
אני באמת אוהבת קוקוס אז אולי לא אני הכתובת להעיד.
אבל גם אז לדעתי זה מאוד משנה מה עוד יש במתכון ועד כמה השמן קוקוס דומיננטי.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

Art from the heart

משתמש פעיל
עוגיות קפה
עוגיות קפה קלות הכנה.jpg
 

דבורי מ.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
טיפ קטן :
יש אפשרות להכין מרגרינה משמן
לוקחים 3/4 כוס שמן ו1/4 כוס מים רותחים
מערבבים במעבד מזון או בלנדר לעיסה אחידה
ומוסיפים לעוגה מתקבל כמו מרגרינה ממש!!!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לכל אלה שמחפשות מתכונים ללא מרגרינה,
חמאת בוטנים מכילה שומן מוקשה לרוב
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לכל אלה שמחפשות מתכונים ללא מרגרינה,
חמאת בוטנים מכילה שומן מוקשה לרוב
למי שמחפשת בלי שומן מוקשה-
יש את B&D טבעי, במרחם של טחינה גולמית :(
ויש למיה חמאת בוטנים בתוספת סוכר ומלח, בלי שומן מוקשה, במרקם רגיל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה