עוגות/עוגיות אשכול אפיה ללא מרגרינה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא קראתי הכל.
יש את הבצק שמרים ש @hbecker העלתה פעם - ללא מרגרינה (לא זוכרת איך קראו לאשכול, נסי לחפש...)
למילוי אני מכינה תערובת של א. סוכר עם קקאו ופודינג שוקולד, מורחת שמן על עלה הבצק מפזרת מתערובת האבקות בנדיבות ומגלגלת, יוצא מדהים!
יש גם עוגת שמרים מצויינת ממש ש @זהבהלה העלתה.
 

שקדי

משתמש מקצוען
וגיות בלי מרגרינה גם?
העליתי כמה כאן:
@אוריגמי, אין עליך! באמת!
עשיתי את עוגיות הפרסה. יכול להיות שיש טעות במתכון? הבצק יצא מאד דביק (אפילו אחרי כמה שעות במקרר), והכמות- תבנית תנור אחת. אולי אני טעיתי?
בכ"א העוגיות בדרך לתנור... נראה טוב....
תודה!
 

sss8584

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עוגה מעולה!

העלתה את המתכון @photos by h באשכול שכן,
הנה המתכון לאחר שינויים שלי (החלפת מרגרינה בשמן בשכבה האמצעית ושינוי שכבת הציפוי)
כמו"כ, הצעה שלי - לדעתי כדאי לחלק את עוגת הטורט לשליש ולשני שליש, במקום חצי-חצי, כך השכבה האמצעית שהיא המעניינת כאן תהיה עם יותר נוכחות. (העוגה שבתמונה היא מאופן ההכנה הרגיל - חצי חצי)

צפה בקובץ המצורף 735508

עוגת שכבות - שכבה אמצעית חצי קפואה

הטורט:
9 ביצים
1.5 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
4\3 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 א. אפיה

הכנה:
להפריד ביצים ולהקציף עם סוכר, להנמיך מהירות ולהוסיף חומרים, לחלק לשליש ושני שליש ולאפות ב-180 מע' כ-10 דק'.

במעבד מזון:
1 טורט לבן - הכמות הגדולה יותר (כן, כן!)
4 כפות קקאו
1.5 כוס מים
4 כפות יין/מיץ ענבים
2/3 כוס סוכר
1.5 כף קפה
3 כפות ת. וניל
1/2 כוס שמן

הכנה:
לבלנדר היטב במעבד מזון ולמרוח על הטורט השני, להקפיא חצי שעה.

ציפוי:
50 גר' שוקולד מריר
4 כפות קקאו
כף שטוחה קפה
6 כפות מים
4 כפות סוכר

להמיס בסיר, לערבב היטב ולצקת ע"ג העוגה.
הכנתי ויצא מצוין תודה רבה!
רק רציתי לשאול. להשאיר את העוגה
כל הזמן במקפיא או להעביר למקרר
אחרי החיתוך?
 

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
הכנתי ויצא מצוין תודה רבה!
רק רציתי לשאול. להשאיר את העוגה
כל הזמן במקפיא או להעביר למקרר
אחרי החיתוך?
תודה, ושוב תודה ל @photos by h על המתכון המצוין.
אישית, מעדיפה תמיד להקפיא - מקפיאה, מוציאה לחיתוך ומחזירה למקפיא.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ממליצה או לתייג אותי או לצטט אותי אם רוצים תשובה מהירה
יחד עם זאת יש שעות שאני לא על המחשב אז ממילא לא רואה אם מישהי קראה לי.
בהצלחה
ושמחה לשמוע נשים שהכינו ויצא טוב.
 

ששונית

משתמש מקצוען
@חמג
המתכון שהעלית מהמרווה, בעוגה השניה בציפוי הרכיבים קצת מטושטשים,
כמה שקדים טחונים וכמה שמן?
תודה!!
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@אוריגמי, אין עליך! באמת!
עשיתי את עוגיות הפרסה. יכול להיות שיש טעות במתכון? הבצק יצא מאד דביק (אפילו אחרי כמה שעות במקרר), והכמות- תבנית תנור אחת. אולי אני טעיתי?
בכ"א העוגיות בדרך לתנור... נראה טוב....
תודה!
עברתי עליו שוב, וזה אכן המתכון
הבצק אמור לצאת דביק, אפשר לשמן ידיים אם צריך.
וכנראה שאני מרווחת יותר או שיש לך תנור ענק :) כי יוצא לי לפחות 2 תבניות
אבל תודה על הפידבק!
 

פוטו פיקסל

פוטו פיקסל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
עוגה קלה ומהירה להכנה, בהצלחה!

עוגת שוקולד צ'יפס וקפה

לשכבת הוניל:

2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ביצה
1 סוכר-וניל

ללוש עד לקבלת בצק חלק
לשטוח בתבנית חד פעמית גדולה

לשכבת קפה- שוקולד: (אין צורך לשטוף את הקערה בין השכבות)
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קמח
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס איכותי
1 כפית תמצית וניל
3 כפות אבקת קפה נמס

לערבב ולשפוך מעל שכבת הוניל.
לאפות 25 דק' בדיוק בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

להוציא ולצנן היטב.

להמיס 100גר' שוקולד ו1/4 כוס שמן
לשפוך על העוגה ולהחליק לשכבה אחידה.
לחמם מעט את חמאת הבוטנים, לשים בשקית ולזלף קישקושים שונים.
לקרר עד להתמצקות השוקולד ואז לחתוך.
(אני מערבבת את החמת בוטנים עם השוקולד)
 

ששונית

משתמש מקצוען
3/4 כוס שקדים טחונים(אני מנסה לפענח ממה שצילמתי זה הכמות ששמתי..)
1/3 כוס שמן
עד שענית החלטתי שזה 2/3 כוס שקדים טחונים ושליש כוס שמן,
רק מה? בטעות שפכתי את הכוס מים רותחים על השוקולד ציפס שנמסו... אבל למרות זאת יצא ממש מוצלח. תודה!!!!
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@חמג , הכנתי את עוגת קפה שהעלית ממרווה יצאה מצויין תודה רבה על השיתוף!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
 

סקר קוד

משתמש מקצוען
3/4 כוס טחינה גולמית מלאה/רגילה
3/4 כוס שמן קנולה
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות סילאן/מייפל (אני השתמשתי במייפל- אם זה משנה פה למישהיא:)
2.5 כוסות של קמח כוסמין לבן (אפשרי גם קמח לבן רגיל)
1 כפית אבקת אפיה

תודה על המתכון!
זה לא ממש מעט סוכר?
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נשמע טובב
אשמח למתכון
אפשר מתכון?
חיתוכיות חמאת בוטנים:
תבנית A4, כוסות מדידה.

חומרים:
1/3 כוס שמן
1/3 כוס חמאת בוטנים (לא משנה הסוג, רק לא מקסיקנית :)
1/2 1 כוס סוכר חום (אפשר להמיר חלק ללבן/דמררה)
2 ביצים
2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית (קמצנית, כלומר קצת פחות) סודה לשתיה
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס

הכנה:
לערבב הכל (אפשר אפילו בשקית הקפאה עבה)
לשטח בתבנית עם נייר אפיה (אפשר להפוך את השקית הנ"ל על היד, ואז לשטח איתה, כמו כפפה)
לאפות 15-20 דקות, בחום 170 מעלות. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם פרורים לחים, לא יבש לגמרי.

אפשרות אלגנטית יותר- במקום לערבב את השוקוצ'יפס לתוך העוגה, מפזרים למעלה לפני האפיה. אחרי 4 דקות בתנור יוצרים דוגמת שיש בעזרת שיפוד. ממשיכים באפיה כרגיל.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  25  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה