עוגות/עוגיות עוגת קפה ושוקולד עם נגיעות קינמון

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עוגה שווה באמת.

מתכון חדש מהיום.

IMG_4747_800x600.jpg


גילוי נאות:
תכננתי לשים אבקת אפיה בבלילה של העוגה.
שכחתי וכבר יצקתי לתבנית את השכבה התחתונה.
אז רק בשכבה העליונה יש אבקת אפיה שהוספתי אחר כך.
אם תכינו את העוגה, שימו אבקת אפיה בכל הבלילה, כמו שתראו בהוראות.
תתקבל עוגה גבוהה יותר ושכבה תחתונה אורירית יותר ממה שרואים בתמונה.

תבנית חד פעמית ענקית. כוסות חד פעמיים פשוטים

לעוגה:
6 ביצים L או 7 M
1 ו 3/4 כוסות סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום
1 ו 1/4 כוסות שמן
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1.5 כפות שטוחות קפה נמס
1 ו 1/4 כוסות חלב סויה, חלב שקדים, מים או מיץ תפוזים [אישית פחות אוהבת כאן מיץ תפוזים כי הטעם משתלט על טעם הקפה]
4.5 כוסות קמח

למלית:
3/4 כוס סוכר חום
1 כף קינמון
1 כף קקאו

לפירורים:
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כף קינמון
כ-1/2 כוס שמן
[תתחילו עם 1/4 כוס שמן. כי י מי שיצא לו פירורים רטובים מדי. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד עד 1/2 כוס]

מקציפים בוו של עוגות בחושות ביצים וסוכרים [כולל סוכר וניל] עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בקילוח דק.
מערבבים אבקת אפיה, קמח, וקפה נמס יחד
מוסיפים לסירוגין עם הנוזלים.

יוצקים מחצית מהבלילה בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.

מערבבים את רכיבי המלית ומפזרים מעל לשכבת הבלילה שבתבנית באופן שכל פני העוגה תתכסה במלית.

יוצקים בזהירות את יתרת הבלילה מעל למילוי. רצוי להיעזר במצקת ולשפוך לאט את הבלילה כדי שלא תתערבב עם המילוי.

מכינם פירורים:
מערבבים את רכיבי הפירורים בקערה. מפזרים מעל לבלילה באופן שווה

אופים ב 180 מעלות כ-50 דקות.

פורסים את העוגה רק אחרי שהיא מתקררת אחרת המילוי יהיה נוזלי.
 
נערך לאחרונה ב:

Rachefet

משתמש פעיל
נראה ממש מעולה, תודה!
האם הבנתי נכון שאת הביצים והסוכר לא מקציפים אלא מערבבים בוו בחישה (כמו הK בקנווד)?
 

(; Cool-It

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
האם הבנתי נכון שאת הביצים והסוכר לא מקציפים אלא מערבבים בוו בחישה (כמו הK בקנווד)?
מקציפים כרגיל:
מקציפים בוו של עוגות בחושות ביצים וסוכרים [כולל סוכר וניל] עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בקילוח דק.
מערבבים אבקת אפיה, קמח, וקפה נמס יחד
מוסיפים לסירוגין עם הנוזלים.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה הני! נשמע מעולה!
וו בחישה את מתכוונת כמו וו לישה ולא כמו בלון הקצפה?
 

אני הקטנה

משתמש צעיר
עוגה שווה באמת.

מתכון חדש מהיום.

צפה בקובץ המצורף 957147

גילוי נאות:
תכננתי לשים אבקת אפיה בבלילה של העוגה.
שכחתי וכבר יצקתי לתבנית את השכבה התחתונה.
אז רק בשכבה העליונה יש אבקת אפיה שהוספתי אחר כך.
אם תכינו את העוגה, שימו אבקת אפיה בכל הבלילה, כמו שתראו בהוראות.
תתקבל עוגה גבוהה יותר ושכבה תחתונה אורירית יותר ממה שרואים בתמונה.

תבנית חד פעמית ענקית. כוסות חד פעמיים פשוטים

לעוגה:
6 ביצים L או 7 M
1 ו 3/4 כוסות סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום
1 ו 1/4 כוסות שמן
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1.5 כפות שטוחות קפה נמס
1 ו 1/4 כוסות חלב סויה, חלב שקדים, מים או מיץ תפוזים [אישית פחות אוהבת כאן מיץ תפוזים כי הטעם משתלט על טעם הקפה]
4.5 כוסות קמח

למלית:
3/4 כוס סוכר חום
1 כף קינמון
1 כף קקאו

לפירורים:
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כף קינמון
כ-1/2 כוס שמן


מקציפים בוו של עוגות בחושות ביצים וסוכרים [כולל סוכר וניל] עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בקילוח דק.
מערבבים אבקת אפיה, קמח, וקפה נמס יחד
מוסיפים לסירוגין עם הנוזלים.

יוצקים מחצית מהבלילה בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.

מערבבים את רכיבי המלית ומפזרים מעל לשכבת הבלילה שבתבנית באופן שכל פני העוגה תתכסה במלית.

יוצקים בזהירות את יתרת הבלילה מעל למילוי. רצוי להיעזר במצקת ולשפוך לאט את הבלילה כדי שלא תתערבב עם המילוי.

מכינם פירורים:
מערבבים את רכיבי הפירורים בקערה. מפזרים מעל לבלילה באופן שווה

אופים ב 180 מעלות כ-50 דקות.

פורסים את העוגה רק אחרי שהיא מתקררת אחרת המילוי יהיה נוזלי.
וואו, בדיוק אני חושבת עכשיו להתחיל לאפות עוגות לקידוש של ראש השנה, ומעבירה לי בראש מתכונים טובים.
הגעת ממש בזמן, וזה בלי שוקולד ומרגרינה, אז בכלל!
תודה!
 

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
התגריתי קשותתתת...
מה יהיה העני?
 

תמיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יש לי משהו דומה ואהוב ממש, אבל עם טונות מרגרינה..
ממש תודה על המתכון המשודרג !

ואגב , טיפ לפיזור קל של הבלילה מעל המלית -
לשים עם כף -כיפות של המילית, ואח"כ רק "לחבר" אותן... ולא לשפוך הכל מעל , אח"כ קשה להחליק את זה , וכל המלית מתערבבת ...

מקווה שהובנתי
 

ציבי2

משתמש צעיר
נראה מעולה!
האם קריטי כאן סוכר חום כהה?
(יש לי בבית רק דמררה)
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
תודה על המתכון.
אני רוצה להכין חלק עם קינמון וחלק בלי, האם פשוט להשמיט? או לשנות משו מהרכיבים?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יש לי משהו דומה ואהוב ממש, אבל עם טונות מרגרינה..
ממש תודה על המתכון המשודרג !

ואגב , טיפ לפיזור קל של הבלילה מעל המלית -
לשים עם כף -כיפות של המילית, ואח"כ רק "לחבר" אותן... ולא לשפוך הכל מעל , אח"כ קשה להחליק את זה , וכל המלית מתערבבת ...

מקווה שהובנתי
לכן כתבתי שרצוי להיעזר במצקת
הולך מולה עם מצקת

נראה מעולה!
האם קריטי כאן סוכר חום כהה?
(יש לי בבית רק דמררה)
דמררה גם טוב
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
מה זה אומר חלק עם וחלק בלי?
חצי עוגה עם חצי עוגה בלי?
תסבירי
כן, נגלה בלי ונגלה עם.
לחובבים ולסולדים :)
נניח שאני רוצה בכלל בלי, האם יש שינוי במתכון חוץ מההשמטה?
אני כבר אעשה את החשבון לבד.
 

Kings hwy

משתמש פעיל
עוגה כלבבי בול במקום.
תודות!
@hbecker
לגבי הנוזלים, מים באמת יתנו תוצאה טובה? או שזה סוג של התפשרות?

אני תמיד שואלת את עצמי עד כמה העניין הזה של מים מול נוזלים עשירים אחרים משפיע על הטעם.
כי מצד אחד אני כן רוצה תוצאה משובחת, ומצד שני אני לא משתמשת בחלב סויה, שקדים וכד', ומיץ תפוזים לא תמיד בהישג יד.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כן, נגלה בלי ונגלה עם.
לחובבים ולסולדים :)
נניח שאני רוצה בכלל בלי, האם יש שינוי במתכון חוץ מההשמטה?
אני כבר אעשה את החשבון לבד.
פשוט תשמיטי את הקינמון
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עוגה כלבבי בול במקום.
תודות!
@hbecker
לגבי הנוזלים, מים באמת יתנו תוצאה טובה? או שזה סוג של התפשרות?

אני תמיד שואלת את עצמי עד כמה העניין הזה של מים מול נוזלים עשירים אחרים משפיע על הטעם.
כי מצד אחד אני כן רוצה תוצאה משובחת, ומצד שני אני לא משתמשת בחלב סויה, שקדים וכד', ומיץ תפוזים לא תמיד בהישג יד.
ההבדל הוא לא כל כך משמעותי.
לדעתי.
בעוגות בחושות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה