מתכון לקוגל תפו"א

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
טוב, נתחיל בסיפור חמוד ואז למתכון של סבתות.

אתמול בערב דיברתי עם בעלי על אוכל, נו טוב, נראה לי שזה נושא שמעסיק אותי הרבה :)
שאלתי אותו לאיזה מאכלים הוא ירוץ לבית של ההורים שלו ומתי יעדיף להישאר בבית מלכתחילה, כי האוכל שלי טוב יותר.

וסתם טיפ לשלום בית, אני אף פעם לא מכינה אוכל שהוא אוהב מאימא שלו, כי אני לא מתחרה איתה, ומה שהוא אוהב שלה, זה שלה, וזה קשר פשוט של אימא ובן, ואני לא יכולה להתערב בזה.

אז הוא אמר לי שלפלפל הממולא שלה ולקוגל תפו"א שלה,

אני לא מכינה כמוה, כי זה שלה, אבל בעבר היא נתנה לי את ה"מתכון" שלה

אז תפו"א לפי הצורך המשפחתי שלכם, מגוררים במגררת דקה (או במעבד מזון)
שמן רותח משהו כמו 2 כוסות לתבנית ענקית, לשפוך את תפו"א ולערבב מהר
5 ביצים לתבנית ענקית
מלח לפי הטעם
המון פלפל שחור

לאפות על 180 מע' כ-4 שעות
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
המתכון מגיליון טעימות של משפחה. טעים טעים ולא בריא בעליל:) :
10 תפוחי אדמה מגוררים
10 ביצים טרופות.
מלח פלפל
לערבב יחד.
לחמם על מחבת 3/4 כוס שמן, כשרותח - לשפוך על התערובת ולערבב מהר.
לאפות (תבנית רגילה), 45-60 דקות.
 

אביגיל ל.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
המתכון מגיליון טעימות של משפחה. טעים טעים ולא בריא בעליל:) :
10 תפוחי אדמה מגוררים
10 ביצים טרופות.
מלח פלפל
לערבב יחד.
לחמם על מחבת 3/4 כוס שמן, כשרותח - לשפוך על התערובת ולערבב מהר.
לאפות (תבנית רגילה), 45-60 דקות.

הוא אומנם לא בריא בכלל, אבל הכלל של מה שטעים לא בריא-עובד פה מצויין!
אחד המתכונים הטובים!! תמיד יוצא מוצלח!
טיפ למראה נקי-הוא לפתוח קודם את הביצים ולטרוף אותם, ולהוסיף את התפו"א המגוררים ישר לתערובת הביצים-שומר על הצבע של התפו"א....
ועוד טיפ-לאפות בחום נמוך לילה שלם... הקטע שזה טיפ פחות מוצלח, כי כשקמים בבוקר לריח הזה תוך רגע לא נשאר כלום;)
 

טוליפ לבן

משתמש מקצוען
בדיוק באתי לבקש...
אשמח מאוד למתכון!!
הרי הוא לפנייך:
הערה חשובה: מתכון מדויק לאחר תיקונים:

פשטידת פירה מעולה
כמויות - לתבנית תנור.

החומרים:
8 תפו"א
2 בצל
3/4 כוס שמן
4 ביצים
2 כוסות קמח
1 כף מלח
פלפל, פפריקה

ציפוי שאסור לוותר עליו:
1 ביצה
הרבה שומשום

הוראות:
תפו"א - לבשל ולמעוך היטב.
בצל - לקצוץ, ולהזהיב היטב (אני מזהיבה ב-3/4 כוס שמן שבמתכון)
לאחד, להוסיף את כל שאר החומרים ולערבב.
לשטוח בתבנית, למרוח את הביצה לציפוי מעל ולפזר שומשום בכמות נדיבה. צפוף ממש.

לאפות ב-*200, בלי כיסוי, כ- 40 דקות עד להזהבה וייצוב.

מחלצים ריבועים, שופכים רוטב פטריות (צריך מתכון?) בנדיבות ומלקקים ת'אצבעות... ;)

עלהדרך, מוסיפה פטנט חמוד לפיזור נח של השומשום:
לאחסן אותו בקופסת תבלין ריקה, ולהשתמש בחורים הגדולים לזרייה.
 
נערך לאחרונה ב:

תותחינוס

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הרי הוא לפנייך:
הערה חשובה: כרגע אני כותבת אותו מהזכרון, ולכאורה הכמויות מדויקות, כי אני אופה אותו כל שבוע.
תעקבי בעוד שעה, אז אוכל לוודא ולערוך אותו, בהתאם לצורך...


פשטידת פירה מעולה
כמויות - לתבנית תנור.

החומרים:
8 תפו"א
2 בצל
3/4 כוס שמן
4 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
פלפל, מלח

ציפוי שאסור לוותר עליו:
1 ביצה
הרבה שומשום

הוראות:
תפו"א - לבשל ולמעוך היטב.
בצל - לקצוץ, ולהזהיב היטב (אני מזהיבה ב-3/4 כוס שמן שבמתכון)
לאחד, להוסיף את כל שאר החומרים ולערבב.
לשטוח בתבנית, למרוח את הביצה לציפוי מעל ולפזר שומשום בכמות נדיבה. צפוף ממש.

לאפות ב-*200, בלי כיסוי, כ- 40 דקות עד להזהבה וייצוב.

מחלצים ריבועים, שופכים רוטב פטריות (צריך מתכון?) בנדיבות ומלקקים ת'אצבעות... ;)

עלהדרך, מוסיפה פטנט חמוד לפיזור נח של השומשום:
לאחסן אותו בקופסת תבלין ריקה, ולהשתמש בחורים הגדולים לזרייה.

נראה מעולה!
ננסה...
תודה רבה.
 

sheen

משתמש מקצוען
לנו יש גירסה אחרת לקוגל תפו"א: מוסיפים קופסת תירס!
מרסקים מעט במעבד מזון את התירס עם המים כך שעדיין ישארו גרגירים, ואז ממשיכים עם הרכיבים הרגילים: תפו"א, ביצים, שמן, תיבול. בלי בצל ושאר ירקות.
משדרג מאד את הטעם ואת המרקם!
 

רמזור

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אמא שלי פורסת את התפודי"ם במעבד מזון
יותר גדול מהרגיל
ואז יוצא מלמעלה כמו ציפס
מושלםםםםםםם
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
אוב בטח שמו פה מליוני מתכונים אז אני רק יתן כמה טיפים. קוגל הכי הכי הכי מוצלח בחיים! וניסיתי מליוני פעמים.
מלאאא ביצים קצת פחות מהכמות של בתפוחי אדמה.
לרסק גם בצל לא מטוגן.
ואז. בתוך המעבד מזון מכניסים את הביצים. שמן. ו......... כוס מי סודה!!!
מפעילים עד שהכל אחיד מוסיפים מלח ופלפל ואז מערבבים עם התערובת של בתפוחי אדמה ושופכים את כלללל התערובת לתבנית זה יוצא מאד נוזלי.
ואופים על חום גבוה יש שממש שחום.
לא מצליחה לצרף תמונה
בלת"ק
קחי את המתכון הזה-
יוצא קוגל לא מהעולם הזה......!!!

12 תפו"א
חצי בצל קטן
8-10 בייצים
כוס וחצי שמן
מל"פ (כפית מלח שטוחה על כל 4 תפודים)
חצי כוס מים רותחים
כוס סודה קרההההה


אופן ההכנה (חשוב מאד):
קודם כל תפתחי את כל הבייצים ושימי בקערה גדולה- תטרפי או ש"תקציפי " בבלנדר או מיקסר(לא חובה)
תגרדי דק (הכי שיש לך) את כל התפו"א +הבצל ותוסיפי לקערה עם הבייצים.
תוסיפי את שאר הדברים.
ותתקני תיבול.

קחי 3 תבניות אינגליש עם נייר אפיה,
תשמני את הנייר ושימי מהעיסה כולל כל הנוזלים.
מעל גם תשמני,
תאפי מגולה שעתיים בערך,
ולמחרת עוד שעה.

בתאבון ושבת שלום!!
יוצא מושלם!!!
 

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
חפשתי לתומי מתכון לקוגל תפו''א ומה שהדהים אותי זה זמן האפיה שלו...:eek::eek::eek:

אין מצב שזה נאפה קצת יותר מהר??
נשמע כאילו יש צורך בתנור מיוחד לקוגל ועוגות גבינה... :D ;)

מתנצלת על בורותי בעניין מעולם לא אפיתי קוגל תפו''א בבית.
 

lab

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אולי מדובר באובר נייט
קוגל רגיל לא לוקח יותר מ 45 דקות
 

(:chavi:)

משתמש פעיל
יש למישהיא את המתכון של הקוגלים של וויץ מבני ברק אלה שנמכרים גם בשמילו ואצלם בבית?
או מה הסוד שלהם לקוגל כזה רך ועסיסי?
תודה רבהההה
 

שיממממה

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
אני צריכה מתכון לקוגל ל2 תבניות אינגליש קייק
יש לכם?
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון של אחד שמתעסק במכירת קוגלים ביומיום, אבל הכמות היא לתבנית אינגליש (יש לו גם לכמות ענקית, תעשייתית), יוצא רך ונימוח ומלמעלה אפוי היטב:
6 תפו"א מגורדים דק עם הנוזלים, לא לסנן כלל.
3 ביצים
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מים (זה סוד העסיסיות)
מלח.
זהו. כמה פשוט ככה טעים.
אופים ב 180 מעלות עד שמשחים מלמעלה ברמה שאוהבים. בתאבון.
 

שיממממה

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
אם
בלת"ק
קחי את המתכון הזה-
יוצא קוגל לא מהעולם הזה......!!!

12 תפו"א
חצי בצל קטן
8-10 בייצים
כוס וחצי שמן
מל"פ (כפית מלח שטוחה על כל 4 תפודים)
חצי כוס מים רותחים
כוס סודה קרההההה


אופן ההכנה (חשוב מאד):
קודם כל תפתחי את כל הבייצים ושימי בקערה גדולה- תטרפי או ש"תקציפי " בבלנדר או מיקסר(לא חובה)
תגרדי דק (הכי שיש לך) את כל התפו"א +הבצל ותוסיפי לקערה עם הבייצים.
תוסיפי את שאר הדברים.
ותתקני תיבול.

קחי 3 תבניות אינגליש עם נייר אפיה,
תשמני את הנייר ושימי מהעיסה כולל כל הנוזלים.
מעל גם תשמני,
תאפי מגולה שעתיים בערך,
ולמחרת עוד שעה.

בתאבון ושבת שלום!!
יוצא מושלם!!!
אם אני מכינה היום אז כמה זמן לאפות?
 

בייביליס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הסוד שלי הוא לפני האפייה לשפוך מים רותחים ואח'כ לאפות.....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה