דרוש מתכון תפו"א ברוטב שמנת - לא מוקרמים

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
באחד מהאשפוזים במעיני הישועה
חילקו לארוחת ערב תפו"א ברוטב שמנת ופטריות
זה היה לא מוקרם ובלי גבינ"צ
זה היה רוטב יחסית נוזלי
מחפשת בנרות כזה מתכון
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
לא מוקרם את מתכוונת ללא גבינצ?
בטח שיש.

את מבשלת תפוחי אדמה במים,
במקביל את מכינה במחבת בצל מטוגן בחמאה אם אין לך אז בשמן... מוסיפה פטריות (לא חובה)
מוסיפה קצת שום כתוש ואת השמנת לבישול. מערבבת טוב עד שנהיה לרוטב אחיד
מתבלת במלח ופלפל שחור.

את התפו"א מעבירה לתבנית, שופכת עליהם את הרוטב ומכניסה ל10 דק' לתנור.

למי שרוצה מוקרם לפני שמכניסה לתנור מפזרת מעל גבינצ..



--
הכנתי את זה השבוע בלי בצל מטוגן היה ממש טעים, תיבלתי בקצת יותר תבלינים ושמתי גבינצ היה מעדן..
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
זה רק היה רוטב חלבי שמנת כזה עם פטריות
ולא הצריבה של התנור
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
את יכולה פשוט לא להכניס לתנור זה יהיה טעים מאד.

עשיתי את זה כמה פעמים את מכינה רוטב מוקרם על בסיס של בצל מטוגן + פטריות + תבלינים שאת אוהבת..

(במוקרם אני אוהבת לשמור על הנקיות של הטעם שמה רק מלח ופ.שחור)

שופכת את זה על התפו"א המוכנים..
 

משתמש משודרג

משתמש מקצוען

פסטה/ תפו"א/ תפו"א ובטטה רביולי במילויים שונים- מוקרמים



החומרים:


פסטה מבושלת ויבשה/ רביולי/ תפו"א ובטטה מבושלים וחתוכים- מבשלים במים תפו"א ובטטה קלופים ושלמים - נתונים 3 דקות רתיחה, מכבים ומוצאים את המים, לאחר שהתקרר מעט חותכים פרוסות עבות ומניחים בתבנית.

בצל גדול

חמאה

קופסת שימורים פטריות

2 כפות א. מרק פטריות

1/3 שקית חלב

1/3 מיכל שמנת מתוקה

מלח, פלפל

שום כתוש- אני אוהבת המון!


אופן ההכנה:

לקצוץ בצל ולטגן בחמאה, להוסיף פטריות ולאדות, להוסיף את שאר המרכיבים, להביא לרתיחה ולכבות. לערבב את הפסטה עם הרוטב ולשפוך לתבנית, (לפזר פתיתי גבינה צהובה ואפשר גם מעט שמנת מתוקה- אם את לא רוצה מוקרם- תוותרי על השלב הזה.)

לאפות בחום של *180 כ-1/4 שעה עד להמסת הגבינה הצהובה.- אם את לא רוצה מידי מוקרם- תאפי רק כמה דקות- שהתפו"א וההקרמה "יתחברו" בטעמים.


בהצלחה!
 

אקטיבית

משתמש פעיל
הרוטב הכי קל שיש:
1 שמנת מתוקה/ שמנת לבישול
1 שמנת חמוצה
1 כף א. מרק פטריות
1 כף א. מרק בצל.
לערבב הכל טוב לשפוך על תפו"א מבושלים
ולהכניס לתנור לזמן קצר.
בתאבון!
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אני עושה הרבה פעמים תפוחי אדמה מבושלים בחתיכות גדולות
בסוף הבישול מסננת ושופכת לסיר עצמו שמנת חמוצה
מתבלת במלח וזהו
לפעמים כשרוצה לגוון מוסיפה קצת אגוז מוסקט
טעים מאד מאד!
 

פעלול

משתמש רשום
הכי טעים שיש!
לטגן בצל וכשמושחם קצת להוסיף פרוסות או קוביות של תפו"א, לתת לזה בישול קצר ביחד ולאחר מכן להוסיף שמנת מתוקה קצת חלב פלפל שחור א.מרק פטריות ואפשר גם א.מרק בצל
לכסות במים עד גובה של התפו"א ולבשל עד שמתרכך
 

אביגיל אליאסוב

משתמש רשום

פסטה/ תפו"א/ תפו"א ובטטה רביולי במילויים שונים- מוקרמים



החומרים:


פסטה מבושלת ויבשה/ רביולי/ תפו"א ובטטה מבושלים וחתוכים- מבשלים במים תפו"א ובטטה קלופים ושלמים - נתונים 3 דקות רתיחה, מכבים ומוצאים את המים, לאחר שהתקרר מעט חותכים פרוסות עבות ומניחים בתבנית.

בצל גדול

חמאה

קופסת שימורים פטריות

2 כפות א. מרק פטריות

1/3 שקית חלב

1/3 מיכל שמנת מתוקה

מלח, פלפל

שום כתוש- אני אוהבת המון!


אופן ההכנה:

לקצוץ בצל ולטגן בחמאה, להוסיף פטריות ולאדות, להוסיף את שאר המרכיבים, להביא לרתיחה ולכבות. לערבב את הפסטה עם הרוטב ולשפוך לתבנית, (לפזר פתיתי גבינה צהובה ואפשר גם מעט שמנת מתוקה- אם את לא רוצה מוקרם- תוותרי על השלב הזה.)

לאפות בחום של *180 כ-1/4 שעה עד להמסת הגבינה הצהובה.- אם את לא רוצה מידי מוקרם- תאפי רק כמה דקות- שהתפו"א וההקרמה "יתחברו" בטעמים.


בהצלחה!
אממלללהההה הכנתי טעים ברמותתת
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני עושה הרבה פעמים תפוחי אדמה מבושלים בחתיכות גדולות
בסוף הבישול מסננת ושופכת לסיר עצמו שמנת חמוצה
מתבלת במלח וזהו
לפעמים כשרוצה לגוון מוסיפה קצת אגוז מוסקט
טעים מאד מאד!
שלום לך!
חסרת פה...
זה רק היה רוטב חלבי שמנת כזה עם פטריות
ולא הצריבה של התנור
כתבו לך הרבה מתכונים טובים.
אני רק רוצה להדגיש שחשוב מאוד להמליח את מי הבישול של התפו״א.
אחרת זה פחות טעים, בפער.
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
שלום לך!
חסרת פה...

כתבו לך הרבה מתכונים טובים.
אני רק רוצה להדגיש שחשוב מאוד להמליח את מי הבישול של התפו״א.
אחרת זה פחות טעים, בפער.
אכן הרתחתי סיר עם פרוסות תפו"א ומלח
סיננתי ושפכתי לתבנית
טיגנטי בצל מגורד
הוספתי פטריות
שמנת חמוצה
חלב
ואבקת מרק פטריות
הבאתי לרתיחה
זה יצא יותר נוזלי וממש לא מוקרם
ושפכתי את התכולה על התפו"א
ערבבתי ממש בזהירות
יצא בדיוק כמו שרציתי
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
שלום לך!
חסרת פה...
תודה!

מה שאני אוהבת במתכון שהבאתי זה הניטרליות
הוא ממש טעם נקי של תפו"א ושמנת שהם צמד חמד
ומלח שמעיף את המנה

ואם רוצים לעשות סיבוב לרוסיה - שמים צרור שמיר קצוץ
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה