מתכון לקוגל תפו"א

יעל שטיין

משתמש רשום
מחפשת מתכון טוב באמת לקוגל תפו"א....

הכנתי בשבוע שעבר משהו.. אבל זה לא זה...
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
וביצים בשפע, ראיתי מתכון שעל כל תפו''א - ביצה.
אצלי זה בדיוק ההפך ובאמת רציתי לברר למה...
כשאני שמה 5 ביצים (כמו שכתוב במתכון) הקוגל יוצא צמיגי, בד"כ אני שמה פחות ממה שרשום..
מה אני עושה לא נכון?
המתכון שלי מורכב כך:
7 תפו"א גדולים
5 ביצים
1/3 כוס שמן
כף מלח
פ.שחור
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אצלי זה בדיוק ההפך ובאמת רציתי לברר למה...
כשאני שמה 5 ביצים (כמו שכתוב במתכון) הקוגל יוצא צמיגי, בד"כ אני שמה פחות ממה שרשום..
מה אני עושה לא נכון?
המתכון שלי מורכב כך:
7 תפו"א גדולים
5 ביצים
1/3 כוס שמן
כף מלח
פ.שחור
לא לסנן את המים מהתפוחי אדמה, זה נהיה מרקם טוב יותר.
ואני מוסיפה גם בצלים.
 

(; Cool-It

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
תכל'ס,
יש למישהי מתכון טוב, שמצליח תמיד?
שיוצא עסיסי, אבל לא צמיגי...
מלוח, טוב וטעים...?
 

איש פנינים

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
על כל 6 תפו"א:
קישוא אחד (!)
בצל אחד קצוץ לקוביות
שני ביצים
לחמם את השמן לפני שמערבים אותו בתערובת,
אפשר באותה התבנית.
יש כאלה שמפרגנים שמן, לטעמי זה הורס.
 

miriamyedv

משתמש צעיר
צילום מקצועי
דווקא אני שמה לכל תבנית אינגשליש קייק בינונית
בערך6 תפו"א וביצה 1 ושליש כוס שמן-אולי קצת יותר
כף מלח שטוחה
קצת אבקת מרק עוף
פלפל שחור לא חובה
משמנת עם נייר סופג את התבנית וגוזרת נייר אפיה בגודל של התבנית בתחתית ללא הדפנות יוצא מעולה והעיקר תפו"א אדומים ולא לבנים
ומגרדת ביד לא במג'ימיקס הרבה פחות משחיר ולא מתפורר יוצא מרקם בדיוק כמו בחנויות
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לא מסננת את המים, לפעמים זה תפו"א שמוציאים הרבה מים ולפעמים ממש קצת, במקרה כזה כדאי להוסיף מים מהברז?
אם מוסיפים אז רק מים רותחים, אבל המים של התפוחי אדמה מכילים עמילן שיוצר את המרקם של הקוגל.
 

רחל1234

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני שמה ביצה אחת על כל 2 תפו"א
ואת כל הנוזלים שופכת לתבנית
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
[

אז אולי בגלל שאני משתמשת בתפו"א לבנים ולא אדומים?
בנוגע לבצל, את מטגנת אותו?
גם אני משתמשת בתפו''א לבנים אבל יש גם בהם כל מיני סוגים :)
את הבצל אני מרסקת במגמיקס יחד עם התפו''א ולא מטגנת קודם.
 

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
המתכון שלי:
4 תפו"א בינוניים.
1/3 כוס שמן.
1 ביצה L.
2/3 כפית מלח.
1 בצל קטן.

לחמם תנור ל200 מעלות.
לגרר דק את התפו"א והבצל.
לערבב את כל החומרים עם תפוחי האדמה המגוררים כולל הנוזלים שלהם.
להעביר לתבנית אינגליש ולאפות שעה ללא כיסוי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה