בשרי מתכון מנצח לעוף בסיר- יש לך?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני רואה שהמתכון השני נמצא בחכמת נשים.
אכתוב גם פה לטובת מי שלא מחוברת (כמוני).

רכיבים:

חלקי עוף (רצוי משולשים) מופשרים.
גמבות אדומות- לכל שני חלקי עוף גמבה אחת.
שיני שום מקולפות וחצויות לשני חלקים -כמספר חלקי העוף.
שתי כפות שמן זית.

אופן ההכנה:
חותכים את הגמבות לרצועות וביחד עם שיני השום והשמן מטגנים במשך 1-2 דקות.
מוציאים מהסיר.
מכניסים פנימה את חלקי העוף ומטגנים כ-30 שניות מכל כיוון -כדי "לסגור" את העוף.
מחזירים את הירקות לסיר, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ35-45 דקות או עד שהעוף רך מאד.
הופכים את העוף במהלך הבישול כדי שישחים מכל צדדיו.

אין צורך במים- העוף מפריש מספיק נוזלים והלהבה נמוכה כאמור.
אין צורך בתבלינים -טעמי הירקות חזקים מספיק והעוף גם ככה מומלח מאד בהכשרה.
מי שמסתפקת מוזמנת לנסות:)
טעים להגיש עם פירה +בצל מטוגן.
 

תותית 25

משתמש רשום
עוף עם ירקות ברוטב אדום:
מצרכים:
בצל,שיני שום, חציל, גמבה,עגבניות, תפוא- הכל חתוך לקוביות גדולות יחסית
רוטב:שמן זית/קנולה,מלח פלפל,מרק עוף,פפריקה מתוקה,כרכום,מים רותחים- מערבבים הכל בקערה עם הירקות

בסיר מטגנים מעט את העופות עד להשחמה, מוציאים לצלחת
מוסיפים לסיר את הירקות עם הרוטב ומעל מסדרים את העופות, נותנים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה עד שהעוף מוכן

עוף עם בצל ותפו"א:
*נשמע פשוט אבל הטיגון של כל חלק בנפרד ובישול על אש קטנה עושה את העבודה היטב*
מצרכים:
נדרש סיר גדול ורחב
שמן לטיגון
8 חלקי עוף
תפוחי אדמה
3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
תבלינים:כרכום, חוויג' לבישול(לא לוותר!),מלח,פלפל שחור
מים עד כיסוי חצי מהסיר

*לחמם שמן בסיר ולטגן את התפו"א עד השחמה(כמעט כמו ציפס)-להוציא לצלחת.
*לשפוך את השמן(להשאיר כמה כפות) ולטגן את חלקי העוף מכל הצדדים להשחמה-להוציא לצלחת.
*לטגן באותו שמן שבסיר את הבצל עד השחמה,
*להוסיף תבלינים ולטגן חצי דקה-דקה
*להוסיף מעל את העוף והמים, לסדר בין לבין את תפו"א
*להביא לרתיחה ולבשל כשעתיים על אש נמוכה
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עוף מרוקאי עם המון בצל
עוף פשוט וטעיםם!

מצרכים:
3 בצל
מעט שמן לטיגון
6-8 חלקי עוף (ירכיים, שוקיים, כנפיים...)
חצי כף כרכום
כף שטוחה פפריקה
פלפל
מלח

הכנה: פורסים את הבצל לרצועות ומטגנים על אש גבוהה, כשמתחיל לרתוח מעבירים את האש ללהבה נמוכה ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל הופך למקורמל ושחום.
מוסיפים את נתחי העוף לסיר הבצל ומטגנים מעט (לא חייב).
מתבלים ומוסיפים מים עד לחצי מגובה העופות.
מבשלים על אש גבוהה, וכשהרוטב מבעבע, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם, את ה-8 דקות האחרונות מבשלים עם מכסה פתוח כדי שהרוטב יצטמצם יותר ויסמיך יפה.
כמה פשוט - ככה טעים!

בתאבון :)
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
עוף של סבתא (שלנו)

מחממים שמן בסיר רחב
כשהשמן חם מכניסים פרוסות דקות של בצל אחד גדול ו7-8 שיני שום פרוסות.
מטגנים קלות דקה או שתים.
מניחים על הבצל את חלקי העוף (6-8) חלקים.
בקערית קטנה מערבבים: 2 כפות דבש, כף חרדל, פפריקה ופלפל שחור (סבתא שלנו אומרת פפריקה אדומה ושחורה...) אפשר להוסיף טיפה שמן שיתערבב היאב.
שופכים את התערובת על חלקי העוף שבסיר, מוסיפים כחצי כוס מים, כמה עלי דפנה ומס' גרגרי פלפל אנגלי.
מביאים לרתייה, מנמיכים אש, מכסים את הסיר ומחכים לריח...
מבשלים כ-3 שעות על אש נמוכה.
אם אתם רוצים הרבה רוטב (טעים במיוחד) תוסיפו יותר מים.

הולך מצוין עם אורז לבן, פתיתים או קוסקוס (סבתא שלנו מוציאה את חלקי העוף מהסיר ומבשלת את התוספת בתוך הרוטב, אח''כ היא שמה את הכל בתבנית פירקס יפה על הפלטה.

מומלץ!

גילוי נאות, את הכמויות לא קיבלתי מהסבתא ההונגריה, אלא מעצמי, אחרי אינספור נסיונות להגיע לעוף כמו שלה. לא.ממש הצלחתי אבל פחות או יותר
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
עוף שאמא שלי קוראת לו מרוקאי, אין לי מושג למה...

שמים בסיר רחב פרוסות של: בצל, שום, פלפלים בשלל צבעים (אפשר גם אחד חריף, בטטה, שמן זית.
מסדרים מעל הירקות את חלקי העוף, מתבלים בפפריקה מתוקה ואבקת מרק עוף.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה. ככל שיתבשל יותר - יהיה יותר טעים.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
עוד?

צלי הכי פשוט: (של פסח)
מכינים משחה משום כתוש, פפריקה מתוקה ושמן, מורחים היטב את חלקי העוף.
מחממים שמן בסיר ומכניסים את העוף לטיגון של כמה דקות מכל הצדדים.
זהירות! זה עלול להשפריץ מאד!
אם אין לכם סיר מספיק רחב אפשר לטגן את החלקים בכמה נגלות ואח''כ להכניס את כולם חזרה.
מוסיפה קצת מים, פרוסות תפו''א ובטטה מעל העופות וסוגרים את הסיר.
שוב, ככל שתבשלו יותר זמן, על אש נמוכה, כמובן, תקבלו עוף יותר עסיסי.
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
עוף של סבתא (שלנו)

מחממים שמן בסיר רחב
כשהשמן חם מכניסים פרוסות דקות של בצל אחד גדול ו7-8 שיני שום פרוסות.
מטגנים קלות דקה או שתים.
מניחים על הבצל את חלקי העוף (6-8) חלקים.
בקערית קטנה מערבבים: 2 כפות דבש, כף חרדל, פפריקה ופלפל שחור (סבתא שלנו אומרת פפריקה אדומה ושחורה...) אפשר להוסיף טיפה שמן שיתערבב היאב.
שופכים את התערובת על חלקי העוף שבסיר, מוסיפים כחצי כוס מים, כמה עלי דפנה ומס' גרגרי פלפל אנגלי.
מביאים לרתייה, מנמיכים אש, מכסים את הסיר ומחכים לריח...
מבשלים כ-3 שעות על אש נמוכה.
אם אתם רוצים הרבה רוטב (טעים במיוחד) תוסיפו יותר מים.

הולך מצוין עם אורז לבן, פתיתים או קוסקוס (סבתא שלנו מוציאה את חלקי העוף מהסיר ומבשלת את התוספת בתוך הרוטב, אח''כ היא שמה את הכל בתבנית פירקס יפה על הפלטה.

מומלץ!

גילוי נאות, את הכמויות לא קיבלתי מהסבתא ההונגריה, אלא מעצמי, אחרי אינספור נסיונות להגיע לעוף כמו שלה. לא.ממש הצלחתי אבל פחות או יותר
מה סוג הטעם של פלפל אנגלי?
בא לי להכין את זה לשבת רק מתלבטת בגללו
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אפשר להוסיף עוד מתכון?
רכיב אחד:

עוף


זהו, מנקים, שמים בסיר על אש קטנטנה, 3-4 שעות, והריח...
תנסי ותחזרי לספר...
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
עוף בקארי
מטגנים בצל ופלפל שחור גרוס, מקרמלים בסוכר חום
מניחים עליו כרעיים, מפזרים מלמעלה קארי בשפע, הופכים ומטגנים דקה שתיים
מנמיכים את האש
מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה מאוד המוןןן זמן, לוודא מידי פעם שיש מספיק נוזלים
בתאבון ממש!!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
למי שאוהב עוף מתוק (4 כרעיים)

מטגנת קלות 2 בצל גדול
מניחה על הבצל את העוף
ומעל העוף שופכת חבילת אפרסקים בשימורים כולל הנוזלים.

וזהו...

מרתיחה כמובן ואח"כ מבשלת על אש נמוכה בערך שעתיים.

יוצא טעים ועדין במתיקותו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה