חני, הכנתי לשבת יצא פצצה!!עוף של סבתא (שלנו)
מחממים שמן בסיר רחב
כשהשמן חם מכניסים פרוסות דקות של בצל אחד גדול ו7-8 שיני שום פרוסות.
מטגנים קלות דקה או שתים.
מניחים על הבצל את חלקי העוף (6-8) חלקים.
בקערית קטנה מערבבים: 2 כפות דבש, כף חרדל, פפריקה ופלפל שחור (סבתא שלנו אומרת פפריקה אדומה ושחורה...) אפשר להוסיף טיפה שמן שיתערבב היאב.
שופכים את התערובת על חלקי העוף שבסיר, מוסיפים כחצי כוס מים, כמה עלי דפנה ומס' גרגרי פלפל אנגלי.
מביאים לרתייה, מנמיכים אש, מכסים את הסיר ומחכים לריח...
מבשלים כ-3 שעות על אש נמוכה.
אם אתם רוצים הרבה רוטב (טעים במיוחד) תוסיפו יותר מים.
הולך מצוין עם אורז לבן, פתיתים או קוסקוס (סבתא שלנו מוציאה את חלקי העוף מהסיר ומבשלת את התוספת בתוך הרוטב, אח''כ היא שמה את הכל בתבנית פירקס יפה על הפלטה.
מומלץ!
גילוי נאות, את הכמויות לא קיבלתי מהסבתא ההונגריה, אלא מעצמי, אחרי אינספור נסיונות להגיע לעוף כמו שלה. לא.ממש הצלחתי אבל פחות או יותר
איזה יופי!חני, הכנתי לשבת יצא פצצה!!
אה ובעלי שכח לכבות את הסיר בזמן שאני הלכתי לנוח אז היה לנו תערובת של עוף ושברי עצמות... פשוט תענוג של רכותאיזה יופי!
האמת שזה נשמע כמו שילוב די בלתי אפשרי. מעניין איזה סוג זיתים .קופצת על האשכול
פעם פעם לפני מאתים שנה בערך, אכלתי אצל מישהו (לא זוכרת איפה, כך שאין לי אפשרות לשאול)
עוף עם זיתים וצימוקים.
זה היה מעדן
ומאד היה מתחשק לי לדעת מה היה המתכון.
אם מישהו מכיר - אני אשמח מאד!
הכנתי גם אני בערך, בלי החרדל, ועל הפלטה. עם תפוחי אדמה ובטטה והוספתי פלפל חריףאיזה יופי!
עוף בדבש-
מטגנים בצל שזהוב מוסיפים את העוף
ומוסיפים 1 כף דבש, 1 כף שמן, 1 כף אבקת מרק עוף, 1 כף שום כתוש ומים ומבשלים
תעשו כפול רוטב כי זה יוצא טעים.......
בלי מים?יש לי מתכון מעולה לעוף בסיר
פשוט וטעיםםםם!!
מטגנת בצל
שמה מעל את חלקי העוף ומטגנת מ-2 הצדדים
יוצקת מעל רוטב:
מים רותחים
סויה
סילאן/דבש
הרבה שום
מל"פ
א. מרק עוף
מבשלת על אש נמוכה עד שהעוף מבושל ומזהיב
לגבי כמויות - לא יודע להיד בדיוק סורי, אני עושה לפי העין
כן, כתבתי:בלי מים?
ערכתי. הוספתי את השום שאי אפשר בלעדיו...אויש תקשיבו
הכנתי השבוע עוף.... שללקק את האצבעות לא מספיק, אולי ללעוס אותן
רךךך טעיםםםם עסיסיייייי בטירוףף.
מטגנים טבעות בצל בשמן ופלפל שחור גרוס (אם את משתמשת בטחון תוסיפי יחד עם המים)
מטגנים עליו את העוף כמה דקות להשחמה
מוסיפים על העוף רוטב צ'ילי וריבת משמש מעורבבים בכמות זהה.
זורקים כמה שיני שום קלופות שלמות.
מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה מלאןןןן זמן. שיהיה רך.
מידי פעם לוודא שיש מספיק נוזלים, ולהפוך את העופות (לא חייב. ג'וק שלי)
וואי זה טעים.
תחזרו לספר, טוב?
אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: