תערבבי עם שמן זית, מלח ופלפל ולתנור.הי, אשמח לרעיונות מה לעשות עם ברוקולי וכרובית (חוץ מהמתכון של הפשטידה עם עלי בלינצ'ס כי אין לי כח להכין בילינצ'ס...)
הם קפואים. לבשל קודם?תערבבי עם שמן זית, מלח ופלפל ולתנור.
לא צריך לבשל או להפשיר.הם קפואים. לבשל קודם?
לא. אין צורך.הם קפואים. לבשל קודם?
תודה על המתכון. הכנתי לחג הראשון עם רוטב כבדים יצא מושלם!@חנה חיה מתכון מצויין לפחזניות של מירי זורגר אני לא מוסיפה את העירית והפטרוזיליה,
פחזניות לפסח – מתאים לפירורים לפסח
מצרכים
100 מל מים
70 מל שמן
175 גר' קמח תפוחי אדמה
10 גר' א אפיה
3-4 ביצים
3-4 כפות פטרוזליה
2-3 כפות עירית קצוצה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
מחממים שמן מים מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר
מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד
מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
לפירורי לחם לפסח פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור
טוחנים לפירורים
השקדים של הטחינ מולבנים?לא שרויה
פלאפל פסחי מתכון של שף ישראל דודק
התפרסם בעיתון בתוך המשפחה לפני 5 שנים לערך
* 200 גר אגוזי מלך שלמים מושרים לילה במים
*200 גר שקדים גפרורים או שלמים מושרים לילה במים
* צרור כוסברה קצוץ
* צרור פטרוזיליה קצוצה
* חצי בצל גדול
* 3 שיני שום
* כפית וחצי מלך
* כפית פלפל שחור
* כפית אבקת שום
* 1 אבקת אפיה
* 1 ביצה
* מעט קמח תפו"א
* שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
* מסננים את האגוזים והשקדים מהמים ושומרים את המים.
* מכניסים למעבד מזון או מטחנת בשר את כל המרכיבים למעט הביצה וקמח תפו";א, מעבדים
בפולסים עד שהכל טחון, לא ממרחי יותר מידי, זה יותר כמו גרגרים קצת גסים.
* מעבירים לקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
* מערבבים עם ביצה, בודקים עם העיסה יציבה, מוסיפים קמח לאט תוך כדי ערבוב / לישה
עד שהעיסה מספיק יציבה.
* מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, שומרים על חום טיגון נכון, ומכניסים לטיגון כדורי פלאפל
עד שמוכן, בערך דקה וחצי מכל צד, אם זה הרבה פחות זמן אז השמן חם מידי והוא לא
יהיה מוכן בתוכו.
מתכון בונוס כי הפלאפל חייב לבוא עם טחינה של פסח
חומרים:
* כוס שקדים
* 2 שיני שום
* מיץ מחצי לימון
*3 כפות שמן זית
* חצי כפית מלח דק
* קורט פלפל שחור
* מים עד לסמיכות רצויה
אופן ההכנה:
* מכניסים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון, טוחנים, עוצרים ומורידים מהדפנות, ממשיכים
לטחון ומזלפים מעט מים, עוצרים טועמים ומתקנים תיבול, ממשיכים להוסיף מים עד מרקם רצוי.
אין לי כמויות.מחפשת מתכון לרוטב למוסקה ללא רסק עגבניות. לא משתמשים ברסק עגבניות קנוי (יש לי מתכון לרסק עגבניות אבל זה לוקח זמן, לא אספיק להכין)
יש אולי רוטב אחר? או משהו מוצלח עם עגבניות ללא רסק? משהו שלא לוקח מידי הרבה זמן?
תודה מראש!!
אני לא השתמשתי במולבניםהשקדים של הטחינ מולבנים?
https://www.kore.co.il/viewArticle/128393יש למישהי מתכון לפשטידת ירקות טובה מאד
שאפשר גם בכוסיות אישיות?
יש בחוברת שלי מתכוןיש למישהי מתכון לפשטידת ירקות טובה מאד
שאפשר גם בכוסיות אישיות?
כרוב סגול [או ירוק]ומה עם סלט כרוב?
יש למישהי מתכון טוב ועסיסי
מאחר וזה האופציה היחידה הקיימת בירקות כאן
לטגן קודם את הבצל?פשטידת בצל מהממת עושה פעם שלישית ולא נמאס
תבנית בינונית
מדידה בכוסות מדידה או ח''פ לשתיה חמה
6 בצלים בינונים פרוסים דק מאד
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
6 ביצים
כפית מלח
מעט פלפל שחור
כוס ורבע קמח תפו''א
1 אבקת אפיה
לערבב תוך מעיכה יסודית של הבצל (עם כפפה ח''פ או שקית על היד)
50 דקות חום בינוני
מושלם!
אין עליך!!יש בחוברת שלי מתכון
כרוב סגול [או ירוק]
בצל ירוק
שקדים מולבנים פרוסים
לרוטב:
3 כפות מיונז
2 כפות שמן
1 כף מים
2 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון
פלפל שחור
2 שיני שום
מלח
כ-1/2 כוס סוכר [לפי הטעם]
טוחנים הכל יחד
אין לי בצל ירוקבצל ירוק
בצל רגיל קצוץאין לי בצל ירוק
קשה פה מצב הירקות בכפר...
מה אפשר במקום או תחליף?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
21.05
י"ג אייר
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
דיגיטל בגובה העיניים
עם מנדי נאבול
כל האפשרויות הטמונות בעולם הדיגיטל שיגרמו לך להרוויח יותר!
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קמ
א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב חַלְּצֵנִי יְהוָה מֵאָדָם רָע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי:ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב כָּל יוֹם יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת:ד שָׁנֲנוּ לְשׁוֹנָם כְּמוֹ נָחָשׁ חֲמַת עַכְשׁוּב תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה:ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה מִידֵי רָשָׁע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי אֲשֶׁר חָשְׁבוּ לִדְחוֹת פְּעָמָי:ו טָמְנוּ גֵאִים פַּח לִי וַחֲבָלִים פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד מַעְגָּל מֹקְשִׁים שָׁתוּ לִי סֶלָה:ז אָמַרְתִּי לַיהוָה אֵלִי אָתָּה הַאֲזִינָה יְהוָה קוֹל תַּחֲנוּנָי:ח יְהוִֹה אֲדֹנָי עֹז יְשׁוּעָתִי סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי בְּיוֹם נָשֶׁק:ט אַל תִּתֵּן יְהוָה מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה:י רֹאשׁ מְסִבָּי עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ (יכסומו) יְכַסֵּמוֹ:יא (ימיטו) יִמּוֹטוּ עֲלֵיהֶם גֶּחָלִים בָּאֵשׁ יַפִּלֵם בְּמַהֲמֹרוֹת בַּל יָקוּמוּ:יב אִישׁ לָשׁוֹן בַּל יִכּוֹן בָּאָרֶץ אִישׁ חָמָס רָע יְצוּדֶנּוּ לְמַדְחֵפֹת:יג (ידעת) יָדַעְתִּי כִּי יַעֲשֶׂה יְהוָה דִּין עָנִי מִשְׁפַּט אֶבְיֹנִים:יד אַךְ צַדִּיקִים יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים אֶת פָּנֶיךָ: