פסח אשכול פסח תשפ"ג מאכלים---

מצב
הנושא נעול.

דרך חדשה

משתמש מקצוען
הי, אשמח לרעיונות מה לעשות עם ברוקולי וכרובית (חוץ מהמתכון של הפשטידה עם עלי בלינצ'ס כי אין לי כח להכין בילינצ'ס...)
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הי, אשמח לרעיונות מה לעשות עם ברוקולי וכרובית (חוץ מהמתכון של הפשטידה עם עלי בלינצ'ס כי אין לי כח להכין בילינצ'ס...)
תערבבי עם שמן זית, מלח ופלפל ולתנור.
 

פלמונה

משתמש פעיל
@חנה חיה מתכון מצויין לפחזניות של מירי זורגר אני לא מוסיפה את העירית והפטרוזיליה,
פחזניות לפסח – מתאים לפירורים לפסח

מצרכים


100 מל מים

70 מל שמן

175 גר' קמח תפוחי אדמה

10 גר' א אפיה

3-4 ביצים

3-4 כפות פטרוזליה

2-3 כפות עירית קצוצה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

מחממים שמן מים מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר

מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד

מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

לפירורי לחם לפסח פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור

טוחנים לפירורים
תודה על המתכון. הכנתי לחג הראשון עם רוטב כבדים יצא מושלם!
בכנות, כשראיתי את העיסה שיצא לי הייתי בטוחה שזה דבק נגרים.
היה מפתיע! נרשמה התלהבות. יישר כוחך!
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
פשטידת בצל מהממת עושה פעם שלישית ולא נמאס
תבנית בינונית
מדידה בכוסות מדידה או ח''פ לשתיה חמה

6 בצלים בינונים פרוסים דק מאד
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
6 ביצים
כפית מלח
מעט פלפל שחור
כוס ורבע קמח תפו''א
1 אבקת אפיה

לערבב תוך מעיכה יסודית של הבצל (עם כפפה ח''פ או שקית על היד)
50 דקות חום בינוני
מושלם!
 

הכל תפילות

משתמש פעיל
לא שרויה
פלאפל פסחי מתכון של שף ישראל דודק
IMG_6538[1].JPG


התפרסם בעיתון בתוך המשפחה לפני 5 שנים לערך
* 200 גר אגוזי מלך שלמים מושרים לילה במים
*200 גר שקדים גפרורים או שלמים מושרים לילה במים
* צרור כוסברה קצוץ
* צרור פטרוזיליה קצוצה
* חצי בצל גדול
* 3 שיני שום
* כפית וחצי מלך
* כפית פלפל שחור
* כפית אבקת שום
* 1 אבקת אפיה
* 1 ביצה
* מעט קמח תפו"א
* שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
* מסננים את האגוזים והשקדים מהמים ושומרים את המים.
* מכניסים למעבד מזון או מטחנת בשר את כל המרכיבים למעט הביצה וקמח תפו";א, מעבדים
בפולסים עד שהכל טחון, לא ממרחי יותר מידי, זה יותר כמו גרגרים קצת גסים.
* מעבירים לקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
* מערבבים עם ביצה, בודקים עם העיסה יציבה, מוסיפים קמח לאט תוך כדי ערבוב / לישה
עד שהעיסה מספיק יציבה.
* מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, שומרים על חום טיגון נכון, ומכניסים לטיגון כדורי פלאפל
עד שמוכן, בערך דקה וחצי מכל צד, אם זה הרבה פחות זמן אז השמן חם מידי והוא לא
יהיה מוכן בתוכו.

מתכון בונוס כי הפלאפל חייב לבוא עם טחינה של פסח
חומרים:
* כוס שקדים
* 2 שיני שום
* מיץ מחצי לימון
*3 כפות שמן זית
* חצי כפית מלח דק
* קורט פלפל שחור
* מים עד לסמיכות רצויה

אופן ההכנה:
* מכניסים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון, טוחנים, עוצרים ומורידים מהדפנות, ממשיכים
לטחון ומזלפים מעט מים, עוצרים טועמים ומתקנים תיבול, ממשיכים להוסיף מים עד מרקם רצוי.
השקדים של הטחינ מולבנים?
 

מירי84

משתמש פעיל
מחפשת מתכון לרוטב למוסקה ללא רסק עגבניות. לא משתמשים ברסק עגבניות קנוי (יש לי מתכון לרסק עגבניות אבל זה לוקח זמן, לא אספיק להכין)
יש אולי רוטב אחר? או משהו מוצלח עם עגבניות ללא רסק? משהו שלא לוקח מידי הרבה זמן?
תודה מראש!!
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מחפשת מתכון לרוטב למוסקה ללא רסק עגבניות. לא משתמשים ברסק עגבניות קנוי (יש לי מתכון לרסק עגבניות אבל זה לוקח זמן, לא אספיק להכין)
יש אולי רוטב אחר? או משהו מוצלח עם עגבניות ללא רסק? משהו שלא לוקח מידי הרבה זמן?
תודה מראש!!
אין לי כמויות.
לטחון היטב עגבניות במעבד מזון (אם לא נוהגים לקלף, אין צורך)
לטגן בצל קצוץ דק עד להזהבה
להוסיף את העגבניות הטחונות, לתבל במלח, פלפל שחור ופפריקה, להרתיח ולבשל מספר דקות.
(משתמשת בזה כרוטב למוסקה, מבשלת בזה קציצות בשר, כתיבול לדגים ועוד...)
 

אלי7 ספורט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יש למישהי מתכון לפשטידת ירקות טובה מאד
שאפשר גם בכוסיות אישיות?
 

רוגעל'ה חם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
ראיתי מתכון לרוטב צלי
ועכשיו אני לא רואה את זה
מישהי יכולה להעלות קישור
 

אלי7 ספורט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
ומה עם סלט כרוב?
יש למישהי מתכון טוב ועסיסי
מאחר וזה האופציה היחידה הקיימת בירקות כאן
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יש למישהי מתכון לפשטידת ירקות טובה מאד
שאפשר גם בכוסיות אישיות?
יש בחוברת שלי מתכון
ומה עם סלט כרוב?
יש למישהי מתכון טוב ועסיסי
מאחר וזה האופציה היחידה הקיימת בירקות כאן
כרוב סגול [או ירוק]
בצל ירוק
שקדים מולבנים פרוסים


לרוטב:
3 כפות מיונז
2 כפות שמן
1 כף מים
2 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון
פלפל שחור
2 שיני שום
מלח
כ-1/2 כוס סוכר [לפי הטעם]

טוחנים הכל יחד
 

אא-אסתר

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
פשטידת בצל מהממת עושה פעם שלישית ולא נמאס
תבנית בינונית
מדידה בכוסות מדידה או ח''פ לשתיה חמה

6 בצלים בינונים פרוסים דק מאד
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
6 ביצים
כפית מלח
מעט פלפל שחור
כוס ורבע קמח תפו''א
1 אבקת אפיה

לערבב תוך מעיכה יסודית של הבצל (עם כפפה ח''פ או שקית על היד)
50 דקות חום בינוני
מושלם!
לטגן קודם את הבצל?
 

אלי7 ספורט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יש בחוברת שלי מתכון

כרוב סגול [או ירוק]
בצל ירוק
שקדים מולבנים פרוסים


לרוטב:
3 כפות מיונז
2 כפות שמן
1 כף מים
2 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון
פלפל שחור
2 שיני שום
מלח
כ-1/2 כוס סוכר [לפי הטעם]

טוחנים הכל יחד
אין עליך!!
המטבח השנה זה "מטבח העני" חחחח
הצלי בקר באמצע להתבשל
הפשטידה בדרך...
ועוד כמה דברים יש בד"כ
בע"ה יצא טוב
 

אלי7 ספורט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה