פסח אשכול פסח תשפ"ג מאכלים---

מצב
הנושא נעול.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
פותחת אשכול חדש במקום האשכול שנפתח ונעלתי.
נעלתי אותו כי חשוב היה לי לפתוח אשכול מסודר שנגדיר בו כללים כדי למנוע בלאגן ולשמור על אשכול ממוקד בלי כפילויות. כזה שלא יהפוך למפלצתי רק בגלל שאותו מתכון יופיע כמה פעמים מניקים שונים.

יהיו לנו 3 אשכולות:
1. מתוקים- עוגות, עוגיות, קינוחים וכיוצ"ב
2. אוכל- תבשילים, בשר, עוף, דגים, תוספות, סלטים וכיוצ"ב- האשכול הזה!
3. אשכול שאלות על מתכונים שהועלו

האשכולות יינעצו עד לאחר חג הפסח.

להלן כללי האשכול:
1. האשכול הזה הוא לבקשות מתכונים ומתכונים בלבד. כל השאלות על המתכונים באשכול הזה [אשכול שבו ירוכזו שאלות. אחרת האשכול שלנו יהיה ענק ויהיה קשה למצוא בו מתכונים]
2. בראש מתכון יש לרשום- שרויה/ללא שרויה/קטניות
3. לפני שמעלים מתכון, יש לוודא [לפחות לנסות לחפש באשכול] כי המתכון לא הועלה כבר ע"י מישהו אחר. זארת בכדי למנוע כפילויות ואשכול ארוך מדי שיקשה על מציאת מתכון.
4. הודעות שלא עמדו בכללים יימחקו, לתועלת כולנו.


חג כשר ושמח לכל בית ישראל.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
לא שרויה
'קניידלעך' של פסח - מתכון של מסעדת בית ישראל
ל'עוגה':
7 ביצים כפית מלח
1/3 כוס שמן
1 1/4 כוסות קמח

מקציפים את הביצים עם המלח לקצף יציב.
מאטים ומוסיפים שמן וקמח ומערבבים.
שוטחים על נייר אפיה ואופים בחום של 150 מעלות
כ-45 דק' כשמתייבש טוחנים לפירורים.

לכופתאות:
2 כוסות פרורים
מלח
1/4 כוס שמן
4 ביצים

מערבבים הכל יחד. מקררים כשעה
וזורקים כדורים למים רותחים או ישר למרק


הפירורים הנל מצויינים לשניצלים לילדים (למבוגרים)
כציפוי לדגים, פשטידות, טורטיות ועוד היד נטויה
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
לא שרויה
פלאפל פסחי מתכון של שף ישראל דודק
IMG_6538[1].JPG


התפרסם בעיתון בתוך המשפחה לפני 5 שנים לערך
* 200 גר אגוזי מלך שלמים מושרים לילה במים
*200 גר שקדים גפרורים או שלמים מושרים לילה במים
* צרור כוסברה קצוץ
* צרור פטרוזיליה קצוצה
* חצי בצל גדול
* 3 שיני שום
* כפית וחצי מלך
* כפית פלפל שחור
* כפית אבקת שום
* 1 אבקת אפיה
* 1 ביצה
* מעט קמח תפו"א
* שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
* מסננים את האגוזים והשקדים מהמים ושומרים את המים.
* מכניסים למעבד מזון או מטחנת בשר את כל המרכיבים למעט הביצה וקמח תפו";א, מעבדים
בפולסים עד שהכל טחון, לא ממרחי יותר מידי, זה יותר כמו גרגרים קצת גסים.
* מעבירים לקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
* מערבבים עם ביצה, בודקים עם העיסה יציבה, מוסיפים קמח לאט תוך כדי ערבוב / לישה
עד שהעיסה מספיק יציבה.
* מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, שומרים על חום טיגון נכון, ומכניסים לטיגון כדורי פלאפל
עד שמוכן, בערך דקה וחצי מכל צד, אם זה הרבה פחות זמן אז השמן חם מידי והוא לא
יהיה מוכן בתוכו.

מתכון בונוס כי הפלאפל חייב לבוא עם טחינה של פסח
חומרים:
* כוס שקדים
* 2 שיני שום
* מיץ מחצי לימון
*3 כפות שמן זית
* חצי כפית מלח דק
* קורט פלפל שחור
* מים עד לסמיכות רצויה

אופן ההכנה:
* מכניסים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון, טוחנים, עוצרים ומורידים מהדפנות, ממשיכים
לטחון ומזלפים מעט מים, עוצרים טועמים ומתקנים תיבול, ממשיכים להוסיף מים עד מרקם רצוי.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
לא שרויה
מציות פסחיות (אייער קיכעל) שטעימות עם כל ממרח פסחי וגם לבד
אני מקפיאה אותם (אצלנו אוהבים מהקפאה) מתחסלללל

מציות:
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/3 כוס שמן
1 1/4 כוס קמח תפוא
1 1/2 כפות יין מתוק

לערבב הכל יחד במעבד מזון אני אוהבת להוסיף גם כף וחצי של בצל מטוגן
בגלל שזה ככ טעים אני ישר אוהבת להכפיל אבל מכיוון שכמות אחת זה לגודל של תבנית. וכשמוסיפים בצל זה גורם לבלילה לגדול אז אני אני עשיתי פעמיים וחצי וחילקתי ל3 תבניות
לגבי האפיה
שוטחים את הבלילה על תבנית מרופדת בנייר אפיה שיהיה דק
אופים בחם של 180 מעלות אחרי 7 דק עושים סימנים עם סכין. אני מחלקת לריבועים אבל הכי בערך
ואז אופים עוד. כמה זמן זה צריך להיות שחום וקריספי.
לפעמים צריך לסובב באמצע האפיה שישחים בכל התבנית
 

פרסום קולע

משתמש פעיל
@חנה חיה מתכון מצויין לפחזניות של מירי זורגר אני לא מוסיפה את העירית והפטרוזיליה,
פחזניות לפסח – מתאים לפירורים לפסח

מצרכים


100 מל מים

70 מל שמן

175 גר' קמח תפוחי אדמה

10 גר' א אפיה

3-4 ביצים

3-4 כפות פטרוזליה

2-3 כפות עירית קצוצה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

מחממים שמן מים מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר

מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד

מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

לפירורי לחם לפסח פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור

טוחנים לפירורים
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
@חנה חיה מתכון מצויין לפחזניות של מירי זורגר אני לא מוסיפה את העירית והפטרוזיליה,
פחזניות לפסח – מתאים לפירורים לפסח

מצרכים


100 מל מים

70 מל שמן

175 גר' קמח תפוחי אדמה

10 גר' א אפיה

3-4 ביצים

3-4 כפות פטרוזליה

2-3 כפות עירית קצוצה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

מחממים שמן מים מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר

מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד

מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

לפירורי לחם לפסח פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור

טוחנים לפירורים
@פרסום קולע
אפשר ללא א. אפיה?
 

prigat

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אם אפשר נא להעלות גם תמונות, קל יותר לקבל השראות ככה:)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שאלות בקשה באשכול המיועד לכך.
המטרה היא להביא כאן רק מתכונים ברצף.
 

שלמה ה

משתמש רשום
אני צריכה אם אפשר מתכון לטחינה ללא חשש קטניות וללא שום.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אני צריכה אם אפשר מתכון לטחינה ללא חשש קטניות וללא שום.
טחינה
חומרים:
* כוס שקדים
* 2 שיני שום
* מיץ מחצי לימון
*3 כפות שמן זית
* חצי כפית מלח דק
* קורט פלפל שחור
* מים עד לסמיכות רצויה

אופן ההכנה:
* מכניסים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון, טוחנים, עוצרים ומורידים מהדפנות, ממשיכים
לטחון ומזלפים מעט מים, עוצרים טועמים ומתקנים תיבול, ממשיכים להוסיף מים עד מרקם רצוי.
תעשי את הטחינה הזו
לפי הבסיס שרשום כאן. ללא שום. מיץ לימון ומלח יתנו וטעם בהחלט
 

שקד מצוי

משתמש פעיל
סלמון בעלי סלק ולימון כבוש


מרכיבים

1 פילה סלמון
1/2 קופסת עלי סלק תרדי - אפשר וכדאי יותר
1 קופסת לימון כבוש

מתכון

חותכים את עלי הסלק לרצועות דקות
מניחים אותן על הסלמון
שופכים את הלימון הכבוש
מכסים ברדיד אלומיניום
אופים

ביום טוב אפשר להכניס בכניסת החג על 180 מעלות או 20-30 דקות לפני ההגשה על 230 מעלות
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
מחפשת איך להכין ממרח כבד בלי מעבד מזון / טוחן כל שהוא.
אני רוצה מרקם טוב למריחה על המצה.
וכן מה להוסיף לכבד הצלוי הגולמי כדי שיהפוך לממרח הכי טעים שאפשר.
פעם ראשונה שלי .
@java אפשר לקרוא לך?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מחפשת איך להכין ממרח כבד בלי מעבד מזון / טוחן כל שהוא.
אני רוצה מרקם טוב למריחה על המצה.
וואי. זה קצת מורכב בשביל המרקם שאת מחפשת.
בד״כ מכינים בלי מעבד מזון כשרוצים מרקם גס יותר. לא בשביל ממרח.
מנסה לאלתר, אולי עם פטיש שניצלים?
וכן מה להוסיף לכבד הצלוי הגולמי כדי שיהפוך לממרח הכי טעים שאפשר.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לחסומים (פורסם בחכמת)
המטרה שלי בקצרה היתה להגיע לפטה כהה ככל האפשר, מרקם אחיד ופטהי, שלא יצא קצוץ,
(אז הבנתי שביצה קשה היא לא לפה.)
ומצד שני - לא להשתמש רק בכבד כי אז זה יוצא כבד ודחוס מדי.
תכלס השילוב שהביא לתוצאה המבוקשת:
2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות או טבעות.
אני מטגנת אותם עד להזהבה - במעט שמן יחסית.
בשלב הזה הייתי מוסיפה מעט סילאן ומקרמלת,
עד שהבריק לי לי להחליף את הסילאן ברכז רימונים.
זה מוסיף טעם מטורף לתוצאה הסופית, אבל כאמור אפשר להחליף בסילאן.
כשזה מקורמל, אני מוסיפה בצד אחד של המחבת 200 גרם כבדים צלויים,
לוקחת 2 ביצים.
רגע, אמרתי בלי ביצים קשות...
טורפת אותן, ושופכת בצד השני של המחבת, על הבצלים!
כן. יוצא שאני מכינה את הפטה מאומלט.:LOL:
הביצה המטוגנת נותנת את השומן (פעם הכנתי רק מחלמונים אבל לא יצא הבדל משמעותי), מוסיפה נפח, אבל עדיין שומרת על מרקם אחיד.
מלח פלפל, הופכת את החביתה, הופכת את הכבדים,
וככה כשהכל רותח ממש - מעבירה לבלנדר וטוחנת לפטה חלק חלק.
הטחינה החמה היא חלק משמעותי מהמרקם.
(מצלצל לי במעומעם שטחינה חמה עלולה להרוס מנוע, לא לוקחת אחריות על מכשירים של אחרות אבל אני עושה את זה קבוע, גם בעוד מתכונים, וטפו טפו עובד מעולה)
לפעמים אני שמה את זה בתבניות אישיות עגולות ומחלצת כשמתקרר, לפעמים שוטחת באינגליש קייק ופורסת.
בכל מקרה, אחרי קרור מתקבל פטה יציב וכהה.

מהכמות הזו יוצאות כ5-6 מנות גדולות.
 

שלמה ה

משתמש רשום
שלום וברכה.
האם יש למישהו מתכון לפרגיות שאינו בתנור ובלי פלפל וכו'...
אקיצור מתכון לאלו המחמירים ולא אוכלים כמעט כלום בפסח..
תודה רבה
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמא

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה קְרָאתִיךָ חוּשָׁה לִּי הַאֲזִינָה קוֹלִי בְּקָרְאִי לָךְ:ב תִּכּוֹן תְּפִלָּתִי קְטֹרֶת לְפָנֶיךָ מַשְׂאַת כַּפַּי מִנְחַת עָרֶב:ג שִׁיתָה יְהוָה שָׁמְרָה לְפִי נִצְּרָה עַל דַּל שְׂפָתָי:ד אַל תַּט לִבִּי לְדָבָר רָע לְהִתְעוֹלֵל עֲלִלוֹת בְּרֶשַׁע אֶת אִישִׁים פֹּעֲלֵי אָוֶן וּבַל אֶלְחַם בְּמַנְעַמֵּיהֶם:ה יֶהֶלְמֵנִי צַדִּיק חֶסֶד וְיוֹכִיחֵנִי שֶׁמֶן רֹאשׁ אַל יָנִי רֹאשִׁי כִּי עוֹד וּתְפִלָּתִי בְּרָעוֹתֵיהֶם:ו נִשְׁמְטוּ בִידֵי סֶלַע שֹׁפְטֵיהֶם וְשָׁמְעוּ אֲמָרַי כִּי נָעֵמוּ:ז כְּמוֹ פֹלֵחַ וּבֹקֵעַ בָּאָרֶץ נִפְזְרוּ עֲצָמֵינוּ לְפִי שְׁאוֹל:ח כִּי אֵלֶיךָ יְהוִה אֲדֹנָי עֵינָי בְּכָה חָסִיתִי אַל תְּעַר נַפְשִׁי:ט שָׁמְרֵנִי מִידֵי פַח יָקְשׁוּ לִי וּמֹקְשׁוֹת פֹּעֲלֵי אָוֶן:י יִפְּלוּ בְמַכְמֹרָיו רְשָׁעִים יַחַד אָנֹכִי עַד אֶעֱבוֹר:
נקרא  4  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה