הבטחתי.
מקיימת את הבטחתי.
המתכון הזה נולד למעשה אחרי שהכנתי מתכון לעיתון קטיפה
מתכון לפטיפור שוקולד ופיצוחים מהמם.
זה:
מתכון תוכלו למצוא בעיתון קטיפה.
אחרי שהכנתי את אלו, שהם אגב קלים ממש להכנה. בתבנית. בלי התקשקשות מיותרת. והטעם שלהם- ממש לא מסגיר את קלות ההכנה, החלטתי להכין משהו נוסף, על אותו בסיס.
וכך נולדו אלו:
קשה לאמוד כמות שיצא מהמתכון מכיון שהכמות תלויה בתבנית בה תשתמשו. ככל שהחטיפים גדולים יותר, הכמות תרד.
המלצה: אל תכינו אותם גדול מדי. הם עשירים וקשה לאכול מהם חטיף גדול.
אני הכנתי גדול מדי. אכלו כאן בחצאים.
אז איך מכינים?
הכי קל שבעולם!
לחטיף:
200 גרם ביסקויטים טחונים
100 גרם קוקוס מקורמל
400 גרם תערובת פיצוחים ופירות יבשים. את הפיצוחים יש לקצוץ ואת הפירות לחתוך לקוביות קטנות.
המלצה לתערובת של: פיסטוק, קשיו, שקדים, קרוקנט לוז, קוביות קטנות ממש של אננס מסוכר [אני קניתי קוביות קטנות מוכנות], חמוציות.
300 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל ריצ'
100 גרם חלבה מפוררת
1 כף תמצית שקדים [לא חובה, אפשר רום]
בסיק קטן ממיסים שוקולד, ריצ' וחלבה לקרם חלק.
שמים בקערה את יתר הרכיבים ויוצקים מעליהם את הקרם.
מערבבין היטב לבלילה אחידה שמזכירה תערובת של כדורי שוקולד.
אם התערובת ממש יבשה- מוסיפים עוד קצת ריצ' [תלוי בכמה גורמים כמו סוג הביסקויטים וכו']
אם היא רטובה ממש- מוסיפים עוד קצת ביסקויט טחון
דוחסים את התערובת לשקעים בתבנית הנבחרת.
מקפיאים להתקשות מוחלטת ומחלצים מהתבנית.
ציפוי:
200-300 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
ממיסים יחד שמן ושוקולד.
טובלים את החטיפים בשוקולד המומס ומניחים על ניר אפיה לייבוש
מוציאים בכל פעם רק גמות קטנה של חטיפים מהמקפיא. עובדים בנגלות.
אפשר לקשט בזילוף פסי שוקולד לאחר שהציפוי התקשה ובריסוס עדין של תרסיס זהב אכיל.
תודה לבתי היקרה על הצילום במצלמה החדשה שלה.
מקיימת את הבטחתי.
המתכון הזה נולד למעשה אחרי שהכנתי מתכון לעיתון קטיפה
מתכון לפטיפור שוקולד ופיצוחים מהמם.
זה:
מתכון תוכלו למצוא בעיתון קטיפה.
אחרי שהכנתי את אלו, שהם אגב קלים ממש להכנה. בתבנית. בלי התקשקשות מיותרת. והטעם שלהם- ממש לא מסגיר את קלות ההכנה, החלטתי להכין משהו נוסף, על אותו בסיס.
וכך נולדו אלו:
קשה לאמוד כמות שיצא מהמתכון מכיון שהכמות תלויה בתבנית בה תשתמשו. ככל שהחטיפים גדולים יותר, הכמות תרד.
המלצה: אל תכינו אותם גדול מדי. הם עשירים וקשה לאכול מהם חטיף גדול.
אני הכנתי גדול מדי. אכלו כאן בחצאים.
אז איך מכינים?
הכי קל שבעולם!
לחטיף:
200 גרם ביסקויטים טחונים
100 גרם קוקוס מקורמל
400 גרם תערובת פיצוחים ופירות יבשים. את הפיצוחים יש לקצוץ ואת הפירות לחתוך לקוביות קטנות.
המלצה לתערובת של: פיסטוק, קשיו, שקדים, קרוקנט לוז, קוביות קטנות ממש של אננס מסוכר [אני קניתי קוביות קטנות מוכנות], חמוציות.
300 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל ריצ'
100 גרם חלבה מפוררת
1 כף תמצית שקדים [לא חובה, אפשר רום]
בסיק קטן ממיסים שוקולד, ריצ' וחלבה לקרם חלק.
שמים בקערה את יתר הרכיבים ויוצקים מעליהם את הקרם.
מערבבין היטב לבלילה אחידה שמזכירה תערובת של כדורי שוקולד.
אם התערובת ממש יבשה- מוסיפים עוד קצת ריצ' [תלוי בכמה גורמים כמו סוג הביסקויטים וכו']
אם היא רטובה ממש- מוסיפים עוד קצת ביסקויט טחון
דוחסים את התערובת לשקעים בתבנית הנבחרת.
מקפיאים להתקשות מוחלטת ומחלצים מהתבנית.
ציפוי:
200-300 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
ממיסים יחד שמן ושוקולד.
טובלים את החטיפים בשוקולד המומס ומניחים על ניר אפיה לייבוש
מוציאים בכל פעם רק גמות קטנה של חטיפים מהמקפיא. עובדים בנגלות.
אפשר לקשט בזילוף פסי שוקולד לאחר שהציפוי התקשה ובריסוס עדין של תרסיס זהב אכיל.
תודה לבתי היקרה על הצילום במצלמה החדשה שלה.