חגים חטיף שוקולד, פירות יבשים ופיצוחים--- ט"ו בשבט

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הבטחתי.
מקיימת את הבטחתי.

המתכון הזה נולד למעשה אחרי שהכנתי מתכון לעיתון קטיפה
מתכון לפטיפור שוקולד ופיצוחים מהמם.

זה:
IMG_5620_800x533.jpg
IMG_5629_800x533.jpg

מתכון תוכלו למצוא בעיתון קטיפה.

אחרי שהכנתי את אלו, שהם אגב קלים ממש להכנה. בתבנית. בלי התקשקשות מיותרת. והטעם שלהם- ממש לא מסגיר את קלות ההכנה, החלטתי להכין משהו נוסף, על אותו בסיס.

וכך נולדו אלו:
IMG_5604_800x533.jpg


קשה לאמוד כמות שיצא מהמתכון מכיון שהכמות תלויה בתבנית בה תשתמשו. ככל שהחטיפים גדולים יותר, הכמות תרד.
המלצה: אל תכינו אותם גדול מדי. הם עשירים וקשה לאכול מהם חטיף גדול.
אני הכנתי גדול מדי. אכלו כאן בחצאים.

אז איך מכינים?
הכי קל שבעולם!

לחטיף:
200 גרם ביסקויטים טחונים
100 גרם קוקוס מקורמל
400 גרם תערובת פיצוחים ופירות יבשים. את הפיצוחים יש לקצוץ ואת הפירות לחתוך לקוביות קטנות.
המלצה לתערובת של: פיסטוק, קשיו, שקדים, קרוקנט לוז, קוביות קטנות ממש של אננס מסוכר [אני קניתי קוביות קטנות מוכנות], חמוציות.
300 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל ריצ'
100 גרם חלבה מפוררת
1 כף תמצית שקדים [לא חובה, אפשר רום]

בסיק קטן ממיסים שוקולד, ריצ' וחלבה לקרם חלק.
שמים בקערה את יתר הרכיבים ויוצקים מעליהם את הקרם.
מערבבין היטב לבלילה אחידה שמזכירה תערובת של כדורי שוקולד.

אם התערובת ממש יבשה- מוסיפים עוד קצת ריצ' [תלוי בכמה גורמים כמו סוג הביסקויטים וכו']
אם היא רטובה ממש- מוסיפים עוד קצת ביסקויט טחון

דוחסים את התערובת לשקעים בתבנית הנבחרת.

מקפיאים להתקשות מוחלטת ומחלצים מהתבנית.


ציפוי:
200-300 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

ממיסים יחד שמן ושוקולד.
טובלים את החטיפים בשוקולד המומס ומניחים על ניר אפיה לייבוש
מוציאים בכל פעם רק גמות קטנה של חטיפים מהמקפיא. עובדים בנגלות.

אפשר לקשט בזילוף פסי שוקולד לאחר שהציפוי התקשה ובריסוס עדין של תרסיס זהב אכיל.
IMG_5602_800x533.jpg
IMG_5603_800x533.jpg


תודה לבתי היקרה על הצילום במצלמה החדשה שלה.
 

קדימה k

משתמש פעיל
@ה.בקר
יש לי שאלה לגבי הספריי המוזהב.

הלכתי לקנות אותו, אחרי כל השימושים המדהימים שראיתי שאת עושה.
אלא שהוא ממש יקר. רצו עליו 27 ש"ח.
השאלה אם זה מוצר שכמותית מספיק לשימוש ארך טווח, ואז אולי לא נורא?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@ה.בקר
יש לי שאלה לגבי הספריי המוזהב.

הלכתי לקנות אותו, אחרי כל השימושים המדהימים שראיתי שאת עושה.
אלא שהוא ממש יקר. רצו עליו 27 ש"ח.
השאלה אם זה מוצר שכמותית מספיק לשימוש ארך טווח, ואז אולי לא נורא?
משמש לדי הרבה.
אפשר תמיד לוותר זה לא חובה.
מרססים רק מעט ממש
הני היקרה נראה מדהים מה זה קוקוס מקורמל?
קוקוס קלוי ממותק
יש לו צבע מוזהב. יש בחנויות תבלינים ומוצרי אפיה
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
@ה. בקר אפשר בגרסא לעצלנים להכין כחיתוכיות? או שזה מתפרק? (כלומר לשטוח בתבנית ומעל שוקולד)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@ה. בקר אפשר בגרסא לעצלנים להכין כחיתוכיות? או שזה מתפרק? (כלומר לשטוח בתבנית ומעל שוקולד)
כחיתוכיות יש את המכון שהתפרסם בקטיפה.
משום מה כתוב 12 יחידות קוקטים בינוניים, זו טעות, אין קשר לקוקטים במתכון הזה.
 

קבצים מצורפים

  • 80 (2).pdf
    1.8 MB · צפיות: 115

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
@ה. בקר הכנתי את החטיף, מנה כפולה כמובן
יצא טעים ביותר

תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  16  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה