תשעת הימים בפתח!

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י sarit_f;1047359:
מג'דרה - אורז עם עדשים
אוכל שגם הילדים מאד אוהבים

לטגן בסיר טבעות בצל משני בצלים, להוציא לצלחת
על השמן להוסיף חצי כוס עדשים (אני משרה אותם לילה קודם) ומים, שיכסה, לא זוכרת כמות מדוייקת
אחרי שהעדשים רכים ומבושלים, להוסיף כוס וחצי אורז ו2 ורבע כוסות מים
לערבב מדי פעם עד שנגמר המים.

אנחנו אוכלים את זה עם יוגורט מעל - יוגורט דנובה מהול בקצת מים ומלח.
המבוגרים אוהבים לאכול את זה עם הבצל המטוגן.

ארוחה בריאה וטעימה.
שכחת משהו חשוב, לתבל בכמון, פלפל שחור ומלח, זה יתן את הטעם האופייני.
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
אני מוסיפה רק מלח.
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י אז מה;1047365:
למישי יש מתכון טעים לאפונה בשימורים?
אשמח למתכון אפילו רק של בישול רגיל ברוטב אדום.

חביתת אפונה (אמא שלי קוראת לזה טורטיז'ה - בספניולית)- פשוט לערבב קופסת שימורי אפונה (אחרי סינון) עם 4-5 ביצים להוסיף קצת מלח, לחמם שמן במחבת ולטגן. אפשר לקשקש ואפשר לעשות חביתה עגולה אבל על אש נמוכה (לי בד"כ אין סבלנות.
זה טעים מאד עם לחם עם חמאה / גבינה וסלט ירקות וזה קבוע אחת מארוחות הצהרים שלנו בתשעת הימים.


כתוספת - אפונה מתוקה - שמים בסיר תכולת קופסת אפונה מסוננת, מכסים במים, מוסיפים סוכר או ממתיק מלאכותי לפי הטעם.
כשרותח מסמיכים עם רביכה (3 כפות קמח + 3-4 כפות שמן מעורבבים היטב) עוד שתי דקות על האש וזה מוכן.
אצלנו זה אהוב מאד ליד השניצלים עם הפירה, ובתשעת הימים מחליפים את השניצלים בקציצות טונה או (בעוונותי) שניצל סויה.

בתאבון
חני
 

ov

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אתמול עשיתי קציצות של פירה ציפיתי את הקציצות עם פירורי קורנפלקס.
ואפיתי בתנור.
יצא מעדן!!!
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י סטאזרית;1047075:
אני פשוט אתן לך מתכון בלי להתפלסף...
אמנם גם לי לא נראה לי שצריך להשתגע בימים האלו (בטח לא אני שגם עובדת וגם אוטוטו) אבל אי אפשר לתת לילדים בוקר צהרים וערב לחם עם חביתה וגבינה - מסכימות?

קציצות טונה שילדים אוהבים - בקלי קלות

החומרים:
1 קופסא טונה
1 ביצה
1 תפו"א מבושל, מרוסק
1 בצל מרוסק

אופן ההכנה:
לערבב היטב בקערה את כל החומרים.
ניתן לטגן קציצות בגודל של כף וניתן לאפות.
לאפיה: ליצור קציצות על נייר פרגמנט משומן, בתבנית אפיה (אני עושה בגודל וצורה של קבב)
לאפות עד להזהבה.

ניתן להכפיל את הכמות ביחס הנ"ל פי כמה

עשיתי היום יצא מעולה!!
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י miri;1047154:
נראה לי שאני יכין חביתיות ממלאות בגבינות
קציצות טונה
דג מושט
סול מטוגן
סלט ירקות עם קוביות גבינה
יום אחד נקניקיות (אין אצלינו כל השנה)
אטריות עם גבינה
פירה חלבי עם חביתת עין מעליה
מרקים
קציצות פלאפל ביתיות בתנור
זה הרעיונת פחות או יותר


מחפשת מרשם טוב קל עם חומרים זמינים לדג מושט.
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
ואקל עליך את המלאכה:

מתכון אהוב, קליל וטעים למושט:
לערבב יחד: קטשופ, מיונז, מלח, סוכר, אבקת שום.
למרוח על המושט.
לאפות 20 ד' עם כסוי, 20 ד' בלי.
בתאבון!
 

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
אני מכינה מושט ב-2 דקות:
מורחת מעט שמן זית, מפזרת גריל דג, ולתנור. מעדן.
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
אין תחליף לשמן זית? אין לי בבית.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י yudb;1049124:
מחפשת מרשם טוב קל עם חומרים זמינים לדג מושט.

משהו ח-ל-ו-מ-י שרץ אצל כל מי שטעם אותו, מתכון נחמד שלי.
לחמם תנור על 200
המצרכים:
מושטים כמספ' הסועדים מופשרים ושטופים
לערבב בצלחת שטוחה:
פרורי לחם
פפריקה מתוקה
אבקת שום
מלח בנדיבות

הכנה:
טובלים את כל מושט משני הצדדים ומניחים בתבנית משומנת, אופים עד ששומעים את השמן מפצפץ, הופכים עם מרית (של חביתות) אופים עוד דקה. ואוכלים רותח!
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ארוחת צהרים קלי קלות (לא חגיגית בכלל, אבל מתאימה לתאריך):

פסטה ברוטב עגבניות (פשוט רסק עגבניות מעורבב עם קצת סחוג) + תירס משקית

מנת חלבון:
1 בצל גדול מאד / 2 קטנים
2/3 קופסת שימורי פטריות
כוסברה קצוצה, כמה שאוהבים
6 ביצים

מטגנים בצל,
מוסיפים כוסברה ושימורי פטריות ומאדים עוד טיפונת
שופכים את הביצים ומקשקשים הכל.
טעים וקל.
 

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י בראש מילה;1049152:
אני מכינה מושט ב-2 דקות:
מורחת מעט שמן זית, מפזרת גריל דג, ולתנור. מעדן.

כדאי מעט לימון (לפעמים יש לדגים הללו ריח מוזר וגם טעם... )
 

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תתחילו להשרות את הדגים (כל סוג שהוא) במלח ולימון, ואז תשאלו על מתכונים!!!

-אל תשרו אותם קפואים, זה לא יעזור!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י pinati;1049309:
תתחילו להשרות את הדגים (כל סוג שהוא) במלח ולימון, ואז תשאלו על מתכונים!!!

-אל תשרו אותם קפואים, זה לא יעזור!

לא'ידת, אצלי גם אם אני לא משרה, הם יוצאים ללא כל טעם לוואי של דגים.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  43  פעמים

לוח מודעות

למעלה