תשעת הימים בפתח!

חביבה

משתמש מקצוען
הבו מתכונים לארוחות צהריים פרווה- ועדיף קלים להכנה!
דברים שילדים אוהבים...
 

שני יוד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מרשם פשוט שילדים אוהבים... 'גולאש' פרווה:
נקניקיות ותפו"א.

טגני בצל
הוסיפי נקניקיות פרווה מופשרות (לא חמות) חתוכות לטבעות (ניתן גם גדול יותר)
הוסיפי תפו"א חתוך לקוביות

טיבול:
מלח
פפריקה מתוקה
גריל עוף
פלפל שחור
מעט אבקת שום
טיפטיפונת פפריקה חריפה - למי שאוהב.

תמלאי מים עד ל3/4 מגובה התבשיל.
הרתיחי, ובשלי עוד כשעה עד שהתפו"א רכים.

בתאבון!
 

שני יוד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מרשם פשוט שילדים אוהבים..
גולאש פרווה - תפו"א ונקניקיות.

טגני בצל
הוסיפי נקניקות חתוכות לטבעות
הוסיפי תפו"א חתוך לקוביות

טבלי:
מלח
פפריקה מתוקה
גריל עוף
פלפל שחור
מעט אבקת שום
מעט פפריקה חריפה - למי שאוהב

מלאי מים עד 3/4 מגובה התבשיל
הרתיחי ובשלי כשה עד שהתפו"א רכים

בתאבון
 

פיטפוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
למה צריך מתכונים, את מכינה כל יום בשרי ביום יום?
למה לא שאלתם שבוע שעבר מה להכין ארוחת צהרים?
תוציאו מהראש את "ההתכוננות" לתשעת הימים בענין האוכל, אז יש סיכוי שיוותר די פנאי לדברים המהותיים שבהם.

ובאמת שזה לא אישי אלייך.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מרק שעועית + אורז + בצל וגזר = ארוחה מליאה, מזינה ומשביעה.

המרק:
להשרות שעועית 24 ש', אח"כ מומלץ להניחה במסננת במקרר לפחות ל24 ש' נוספות.
לבשל כשהמים מכסים את השעועית וקצת יותר (סיר לחץ מעולה לעניין) להוסיף גזר ובצל מקולפים שלמים (הילדים שלי מאוד אוהבים את הבצל המבושל). אפשר להוסיף למרק קוואקר - מסמיך את המרק. לתבל בפפריקה ומלח.

אורז:
לא צריך להסביר. נכון?



אופציה נוספת:
תפו"א וביצה מרוסקים
שולקים תפו"א וביצים. מרסקים (במזלג!) עם שמן זית, פפריקה ומלח. שוב, יש כאן פחממה, חלבון ומנת שומן.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י רותי בן שימ;1046960:
למה צריך מתכונים, את מכינה כל יום בשרי ביום יום?
למה לא שאלתם שבוע שעבר מה להכין ארוחת צהרים?
תוציאו מהראש את "ההתכוננות" לתשעת הימים בענין האוכל, אז יש סיכוי שיוותר די פנאי לדברים המהותיים שבהם.

ובאמת שזה לא אישי אלייך.
קודם כל - שאלו גם שאלו בעבר על ארוחות צהרים.
חוץ מזה - יש כאלו שרוב ארוחות הצהרים שלהם נשענות איכשהו על בשרי.
כל עוד אישה היא אמא שצריכה להכין אוכל לבני ביתה, אין זה אלא נורמלי שהיא תתארגן להסעדה ללא בשר/עוף (לא מדברת על מתכונים מפוצצים, אלא בגדר הנורמה). אולי גם לפני ר"ה לא צריך להתכונן לסעודות כדי שיוותר זמן לדברים המהותיים? אישה היא אישה היא אישה.
 

דיני 2013

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
יש לי מתכון לפיצה ביתית מהמהמת מעניין???
מרק בצל עם פתיתי גבינה צהובה...

חסר דברים???
יש היום את כל הזובלובג, שאפשר לעשות איתם הרבה ולצידו תוספת...
 

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
באמת כבר כתבו בעבר שאין יותר קל ומהיר מאשר עוף עם תפו":א בתנור...
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י דיני 2013;1047038:
יש לי מתכון לפיצה ביתית מהמהמת מעניין???
מרק בצל עם פתיתי גבינה צהובה...

חסר דברים???
יש היום את כל הזובלובג, שאפשר לעשות איתם הרבה ולצידו תוספת...

הפיצה אצלך נוהגת להמהם? איזה פחד...:eek:

התכוונת לזוגלובק?
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י רותי בן שימ;1046960:
למה צריך מתכונים, את מכינה כל יום בשרי ביום יום?
למה לא שאלתם שבוע שעבר מה להכין ארוחת צהרים?
תוציאו מהראש את "ההתכוננות" לתשעת הימים בענין האוכל, אז יש סיכוי שיוותר די פנאי לדברים המהותיים שבהם.

ובאמת שזה לא אישי אלייך.

רוצה תשובה?
כן, אנחנו מתבססים על עוף יום יום.
סויה זה לא בריא.
דגים זה יקר.

ובכן, תשעת הימים זה באמת התארגנות טכנית, בלי להכין מעדנים.
 

שוצי

משתמש פעיל
D I G I T A L
כל הכבוד לאמהות שכן, גם בתשעת הימים חשוב להן להאכיל את ילדיהן באוכל מזין (ולא מפוצץ, אחרי הכל תשעת הימים)
זה חלק מהדברים המהותיים שאמא צריכה לספק כל יום, גם ב9 הימים!
זה לא סותר את זה שצריך לדבר עם הילדים על החורבן והכל,
ונכון, הם גם לא יקבלו ממתקים ומעדנים.
אל תשכחו את התפקיד הכי חשוב שלנו!
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני פשוט אתן לך מתכון בלי להתפלסף...
אמנם גם לי לא נראה לי שצריך להשתגע בימים האלו (בטח לא אני שגם עובדת וגם אוטוטו) אבל אי אפשר לתת לילדים בוקר צהרים וערב לחם עם חביתה וגבינה - מסכימות?

קציצות טונה שילדים אוהבים - בקלי קלות

החומרים:
1 קופסא טונה
1 ביצה
1 תפו"א מבושל, מרוסק
1 בצל מרוסק

אופן ההכנה:
לערבב היטב בקערה את כל החומרים.
ניתן לטגן קציצות בגודל של כף וניתן לאפות.
לאפיה: ליצור קציצות על נייר פרגמנט משומן, בתבנית אפיה (אני עושה בגודל וצורה של קבב)
לאפות עד להזהבה.

ניתן להכפיל את הכמות ביחס הנ"ל פי כמה
 

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
ארוחת פלפל ממולא:

לקטנים- אני מפזרת בתוך הרוטב עוד כחצי כוס אורז, כך יש להם"אורז אדום", בלי הפלפל.

משאריות הפלפלים - יש את התוספת: בצל מאודה עם הפלפלים, + כמה ביצים מלח ופלפל שחור.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י לללי;1047077:
ארוחת פלפל ממולא:

לקטנים- אני מפזרת בתוך הרוטב עוד כחצי כוס אורז, כך יש להם"אורז אדום", בלי הפלפל.

משאריות הפלפלים - יש את התוספת: בצל מאודה עם הפלפלים, + כמה ביצים מלח ופלפל שחור.
מה החלבון?
 

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
ביצים זה לא חלבון?
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י לללי;1047083:
ביצים זה לא חלבון?
אז לא הבנתי איך בדיוק עובדת הארוחה.
את מכינה פלפלים ממולאים, ואז?
 

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מה א עושה עם ה"מכסים" של הפלפלים, שאת מורידה לצורך המילויי?
אני מאדה אותם קוביות עם בצל קצוץ (לפעמים מוסיפה עוד פלפלים בצבעים שונים)
כשהירקות רכים, אני מוסיפה ביצים, מלח ופלפל שחור.
מוצלח מאד לצד הפלפל הממולא.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה