תשעת הימים בפתח!

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
שעועית ברוטב עגבניות על טוסט.

בזמן מלחמת העולם השניה ניסו לחקור ולראות מה היו הנזקים מבחינת ערכי התזונה בלונדון בגלל הרעב והחסור במוצרים בסיסיים וגילו שיחסית לכמות האוכל שהיתה בתקפה ההיא אנשים היו די בריאים והתברר שהסיבה היתה שהאוכל שעליו התבססה עיקר התזונה באותם ימים היה שעועית ברוטב עגבניות על טוסט [מה שהיה עדיין מאכל רגיל ומקובל בקרב הרבה בתים שם גם בתקופה שאני חייתי שם].
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י לללי;1047099:
מה א עושה עם ה"מכסים" של הפלפלים, שאת מורידה לצורך המילויי?
אני לא מורידה את כל הראש, אלא רק את הצ'ופצ'יק, ואחר כך מחזירה כדי לסגור.
 

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
נראה לי שאני יכין חביתיות ממלאות בגבינות
קציצות טונה
דג מושט
סול מטוגן
סלט ירקות עם קוביות גבינה
יום אחד נקניקיות (אין אצלינו כל השנה)
אטריות עם גבינה
פירה חלבי עם חביתת עין מעליה
מרקים
קציצות פלאפל ביתיות בתנור
זה הרעיונת פחות או יותר
 

אבש

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אנחנו ממש לא אוכלים בשרי כל יום, אלא שבת ומידי פעם. פשוט לא אוהבים...
ומה מכינים?
לכל אלו שדאגו על חלבונים, יש שילובים של קטניות ודגנים שיוצרים חלבון מלא, הרבה יותר בריא מאשר עוף מעובד בתוספת הורמונים וכו'....
אז באמת הרבה קטניות, (ואם אתם בשיגעון של בריאות אז גם מנביטים.. אני לא)
אם מתרגלים לזה אפשר להכין בצורות טעימות והילדים אוהבים מאוד.
ירקות בצורות שונות, ממולאים,
פשטידות חלביות עם ירקות כל מיני מה שיש במקרר,
קציצות טונה,
מרקים,
תאמינו לי לא יוצאים רעבים, ומרויחים אוכל בריא יותר ולא פחות טעים. לנו לפחות.

רוצים מתכון לקיש חלבי בשתי שניות ממה שיש בבית? ללא טיפת מרגרינה?
 

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
כן
 

דיני 2013

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י גלבוע;1047212:
אבש, אפשר מתכונים עם קטניות?

אני מכינה בורגול עם ירקות מאודים ברוב סויה...

בשלי בסיר 2 כוסות בורגול.
כשהבורגול מתבשל תחממי שמן במחבת ותוסיפי
קוביות קטנות של בצל, פטריות, גזר, קישוא וגמבות
שימי מלח ופלפל שחור, מידי כמה דקות תערבבי,
כשהירקות מוקפצים-מאודים, וכשהבורגול מוכן תערבבי את שניהם יחד
ושימי קצת רוטב סויה טעמי ושפרי לפי טעמך.

בתאבון....!
 

אבש

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
קיש חלבי ממה שיש בבית:

אני אוהבת במיוחד מתכונים ספונטניים וקלים לאנשים בלתי מאורגנים שהכנת ארוחת הצהרים תופסת אותם ברגע האחרון.

לחמם תנור ל 180.

לערבב 3 כוסות קמח
1 שמנת חמוצה
1/2- 3/4 כוס שמן

לשטח, חורים עם מזלג, לאפות 10 ד'. והרי לך בסיס פריך ומעולה לכל דבר.

בינתיים לערבב בקערה מה שיש במקרר:
אנחנו אוהבים בצל מטוגן עם פטריות,
קוביות גמבה וזיתים
אפשר קופסאות שימורים כמו תירס, אפונה,
קטניות מבושלות,
כל סוגי הקפואים
תרד מבושל קצת ומסונן,
ברוקולי... בצל ירוק ועוד כיד הדמיון הטובה...

להוסיף איזה 3- 2 ביצים,
1 קוטג'/ גבינה/ שמנת מה שיש
לפעמים קצת חלב
מלח+פלפל
לשפוך על הבצק וחזרה לתנור.

יותר מהיר מהאורך שנכתב...
 

chf

משתמש רשום
המשתמש נחסם
נכתב ע"י דיני 2013;1047238:
אני מכינה בורגול עם ירקות מאודים ברוב סויה...

בשלי בסיר 2 כוסות בורגול.
כשהבורגול מתבשל תחממי שמן במחבת ותוסיפי
קוביות קטנות של בצל, פטריות, גזר, קישוא וגמבות
שימי מלח ופלפל שחור, מידי כמה דקות תערבבי,
כשהירקות מוקפצים-מאודים, וכשהבורגול מוכן תערבבי את שניהם יחד
ושימי קצת רוטב סויה טעמי ושפרי לפי טעמך.

בתאבון....!


איפה החלבון?
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י דיני 2013;1047038:
יש לי מתכון לפיצה ביתית מהמהמת מעניין???
מרק בצל עם פתיתי גבינה צהובה...

חסר דברים???
יש היום את כל הזובלובג, שאפשר לעשות איתם הרבה ולצידו תוספת...

אפשר מתכונים? תודה.
 

chf

משתמש רשום
המשתמש נחסם
נכתב ע"י yudb;1047312:
אפשר מתכונים? תודה.

באמת, תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!.

אני נמנעת מלהכניס סויה כולל רוטב סויה - אגב מדהים מה עושה שטיפת מח (שרוטב סויה =בריאת ) בכף רוטב סויה יש מעל 1000 מ"ג נתרן ...ומוצרים תעשיתיים רק בשעת דחק גדולה,
ולכן אני שואלת / מבקשת / מתעניינת /הוספי עוד... לרעיונות של חלבונים בריאים כמובן לא בשריים ולא דגים.
אפשרי רעיונות מענינים טעימים וקלים להכנה של קטניות
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י דיני 2013;1047238:
אני מכינה בורגול עם ירקות מאודים ברוב סויה...

בשלי בסיר 2 כוסות בורגול.
כשהבורגול מתבשל תחממי שמן במחבת ותוסיפי
קוביות קטנות של בצל, פטריות, גזר, קישוא וגמבות
שימי מלח ופלפל שחור, מידי כמה דקות תערבבי,
כשהירקות מוקפצים-מאודים, וכשהבורגול מוכן תערבבי את שניהם יחד
ושימי קצת רוטב סויה טעמי ושפרי לפי טעמך.

בתאבון....!

נכתב ע"י chf;1047306:
איפה החלבון?

מה זה רוטב סויה, לא חלבון?...:D
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
מג'דרה - אורז עם עדשים
אוכל שגם הילדים מאד אוהבים

לטגן בסיר טבעות בצל משני בצלים, להוציא לצלחת
על השמן להוסיף חצי כוס עדשים (אני משרה אותם לילה קודם) ומים, שיכסה, לא זוכרת כמות מדוייקת
אחרי שהעדשים רכים ומבושלים, להוסיף כוס וחצי אורז ו2 ורבע כוסות מים
לערבב מדי פעם עד שנגמר המים.

אנחנו אוכלים את זה עם יוגורט מעל - יוגורט דנובה מהול בקצת מים ומלח.
המבוגרים אוהבים לאכול את זה עם הבצל המטוגן.

ארוחה בריאה וטעימה.
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
למישי יש מתכון טעים לאפונה בשימורים?
אשמח למתכון אפילו רק של בישול רגיל ברוטב אדום.
 

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י אז מה;1047365:
למישי יש מתכון טעים לאפונה בשימורים?
אשמח למתכון אפילו רק של בישול רגיל ברוטב אדום.

על כל קופסא של אפונה עם הנוזלים, קופסא קטנה של רסק טיפה'לה שמן, מלח, להרתיח ולשים עוד 20 דק' בערך על אש נמוכה.
בתאבון!!!
הולך טוב עם פתיתים...
ובתקופה שהשתמשתי עם סויה הוספתי את השניצלים או הנקניקיות לאחר הרתיחה וזה התבשל עם האפונה, ויצא מאוד טעים.:)
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י sarit_f;1047359:
מג'דרה - אורז עם עדשים
אוכל שגם הילדים מאד אוהבים

לטגן בסיר טבעות בצל משני בצלים, להוציא לצלחת
על השמן להוסיף חצי כוס עדשים (אני משרה אותם לילה קודם) ומים, שיכסה, לא זוכרת כמות מדוייקת
אחרי שהעדשים רכים ומבושלים, להוסיף כוס וחצי אורז ו2 ורבע כוסות מים
לערבב מדי פעם עד שנגמר המים.

אנחנו אוכלים את זה עם יוגורט מעל - יוגורט דנובה מהול בקצת מים ומלח.
המבוגרים אוהבים לאכול את זה עם הבצל המטוגן.

ארוחה בריאה וטעימה.
יש כאלו שאוכלים את זה עם סלט מעל.
אני לא אוהבת את האוכל הזה, אבל אני יודעת שיש כאלו שמאוד אוהבים, ויותר מזה: שזה מאוד מאוד בריא!
 

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מרק אפונה משימורים, יכול ללכת?
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
סביח:
למלא פיתה (מרוחה בחומוס לבחירה) בפרוסות ביצה קשה, פרוסות חציל מטוגן (אני אופה בשמן)
חסה, עגבניות, מלפפונים, בצל וצ'יפס מלמעלה.
טחינה/סחוג ושאר רטבים לפי הטעם.
לבריאות!

הבעיה היחידה שלילדים זו חגיגה. :(
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה