חגים תפריט לראש השנה הבעל"ט

  • פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך

סמולטוק

משתמש מקצוען
כמה רעיונות לשדרוג התפריטים-
1. אני מבשלת לפני החג תפו"א שלמים בקליפה, בד"כ לוקחת בחשבון 1 לכל סועד, ואורזת בשקית ניילון למקרר.
כשעתיים לפני הסעודה מקלפת את התפו"א המבושל וחותכת אותו לפרוסות, מניחה בתבנית גדולה ומתבלת בשמן (בנדיבות) פפריקה מלח ופלפל.
מניחה הישר על הפלטה עד לסעודה, התפו"א מקבלת תחתית קראנצ'ית טעימה ויוצא טרי ממש וטעים טעים.
2. מאפינס ברוקולי- מבשלת שקית ברוקולי קפוא כ-8 דק' עד לריכוך עם כף מלח.
מסננת היטב, מועכת עם מועך פירה, מוסיפה: 3 כפות מיונז, 3 ביצים, כף א. מרק עוף.
שופכת למאפינס ומפזרת מעל פירורי לחם מעורבבים עם מעט שמן.
אופה כ- 40 דק'.
20210902_123649.jpg
3. שעועית ירוקה בשומשום- מתאים למי שמשאירה או מדליקה גז בחג- שמה במחבת מעט שמן זית, מוסיפה שעועית ירוקה קפואה שהופשרה וסוננה מהנוזלים, מקפיצה כמה דק' עם שומשום (עדיף קלוי) ומעט מלח גס. אגב זה יכול גם ללכת ישירות על פלטה במקום על גז.
4. כבדים בבצלים- מכינה מראש פרוסות בצל מטוגן, ואת הכבדים מכינה טרי בחג- מניחה את הבצלים במחבת, מטגנת כמה דק', מוסיפה פרוסות שיני שום טרי ומטגנת עוד קצת לריכוך, מוסיפה את הכבדים לאחר ניקוי ושטיפה, מתבלת בפפריקה, צ'ילי מתוק, מלח, פלפל ומעט יין אדום, מוסיפה כחצי כוס מים ומבשלת עוד 5-6 דק'.
 

לאה דיין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
@elibeli ו- @BIZZARC- עשירה גם לי היה חסום ומצאתי את זה פה
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
אשמח להדרכה מדוייקת איך מכינים את ריבת הקרע.
שנה שעברה ניסיתי פעמיים ולא הצליח לי.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@elibeli ו- @BIZZARC- עשירה גם לי היה חסום ומצאתי את זה פה
תודה!
רעיון כ"כ יפה.
מאמצת לי :)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

סמולטוק

משתמש מקצוען
לא הבנתי, למה הכבדים עוברים ניקוי ושטיפה?
זה כבדים נאים?
אם לא - למה לנקות?
אם כן אז איפה ההכשרה?
אני מדברת על כבדים צלויים שקונה בוואקום.
אני אישית אוהבת לשטוף אותם בתוך מסננת, מרגישים לי לא נקיים.
וניקוי אני מתכוונת להסרה של הגידים או מה שזה לא יהיה שנמצא באמצע.
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
@elibeli ו- @BIZZARC- עשירה גם לי היה חסום ומצאתי את זה פה
לא מצליחה לראות את התמונה של הלחמניות.
משהו יכול להעלות אותה?
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
רק עכשיו ראיתי את האשכול, אצלי ממש לא מוקדם.
הכל תוכנן.

לילה 1:
יש סימנים כפתיח לסעודה, ואז מנת דגים של סלמון בעשבי תיבול,
ואח"כ פרוסות בשר ברוטב צ'ילי לצד אורז לבן ותוספת של בטטות עם בצל

בוקר 1:
טורטיות ממולאות בכבדים עם בשר - מנת פתיחה
שעועית ירוקה ברוטב אדום לצד אורז לבן וקישואים ממולאי חציל ובשר.
מנה עיקרית - עופות ברוטב פסטו

לילה 2:
סימנים לפתיח לסעודה,
קציצות דגים עם פטרוזיליה, ודג קרפיון.
אח"כ מרק בשר, עם אורז לבן, וקונכיות ממולאות בבשר לסיום מנה עיקרית

בוקר 2:
מאפה ממולא בבשר וירק
עם ירק ברוטב אדום, ואורז עם פלפלים,
מנה עיקרית - עופות ברוטב צהבהב, וקציצות ירקות

קינוחים:
עוגת דבש
עוגת שמרים
עוגת קוקוס ושוקולד
עוגת ריבה ושוקולד

קינוחים אישיים:
מוס קסטה
ושייק פירות
ממש אשמח למתכונים של:
בטטות עם בצל
טורטיה במילוי כבדים ובשר
קונכיות ממולאות בבשר
מאפה ממולא בבשר וירק ברוטב אדום
ומוס קסטה
מקווה שלא נסחפתי :rolleyes:
 

מיסיט

משתמש פעיל
לחמניות בצורת תפוח
מכינה לחמניות בצורת רימון וחבל שאין לי תמונה.
מכדררים עיגול ללחמניה, ומעל עיגול נוסף קטן מאוד כעין גודל של מטבע שקל
מניחים עיגול קטן על הגדול ועם מספריים גוזרים איקס בעיגול הקטן בחלקו העליון מתקבלים 4 קצוות , ביד מרימים ומסדרים אותם שיהיה רווח בינהים מברישים בביצה ושומשום
אחרי האפיה נראה מהמם ורימון אמיתי.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  42  פעמים

לוח מודעות

למעלה