עוגת קורנפלור [דמוי גבינה]
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
3 חלמונים [לשמור חלבונים בצד]
1 מרגרינה
לערבב הכל יחד לבצק ולשטח בתבנית [או תבנית תנור- לעוגה נמוכה יחסית, או תבנית חד פעמית של עוגה + תבנית אנגליש ארוכה]
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
לבשל עד שהסוכר נמס
להוסיף- 1 כוס קורנפלור שהומס בבחישה בכוס מים.
להמשיך לבשל עד שהתערובת הופכת למרקם של פודינג סמיך.
לכבות את האש ולהוסיף- 3/4 מרגרינה [עד שנמס], 1/2 כוס מיץ לימון, 3 סוכר וניל.
להקציף 9 חלבונים [ה-3 ששמת בצד מהחלמונים של הבצק + 6 נוספים] לקצף יציב תוך כדי הוספת 3/4 כוס סוכר. להוסיף בבחישה עדינה את 6 החלמונים ואת תערובת הפודינג.
למרוח על הבצק ולאפות בחום של 180 מעלות כ-50 דקות.
לקרר את העוגה.
אחרי שהעוגה קרה- זה הזמן להחליט אם רוצים אותה חלבית או פרווה.
לחלבי- מקציפים שמנת להקצפה ומורחים על העוגה.
לפרווה- מקציפים ריצ' ומורחים על העוגה.
מקפיאים.
מדללים 1 כוס מלית אוכמניות ב-4 כפות מים ומורחים על העוגה אחרי שהוקפאה.
או ריבת חלב לעוגה חלבית
התמונה לא כל כך טובה, עשיתי כאן בתבנית גדולה מדי, יחסית אז יצא קצת נמוך. בד"כ העוגה גבוהה יותר בתבנית עגולה 26
אפשר כמובן להכין בתבנית A4