חלבי עוגת גבינה ווואואו

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תודה:)
המתכון נראה מעולה.

יש לך מושג לכמה מאפינסים כמו שגיסתך עשתה המתכון מתאים?
אני צריכה להכין בערך 30.
לא יודעת לומר לך עליה.
אבל מנסיוני השכבה הראשונה יכולה להספיק ל-30.
והשכבה השניה ל-15. שזה אומר שאת השכבה השניה צריך להכפיל.

כי במקור זה לתבנית בינונית שם השכבות שוות בגובהן, אבל כשעושים אישי אז אני עושה את השכבה החומה נמוכה יותר מהלבנה.
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוגה חלבית נראית מצויינת, חבל להוריד לה את הרמה עם ריץ. שמנת מתוקה נוספת(מעבר לזו שבמתכון) תעשה את העבודה וגם תשדרג.
נראה לי שהריצ' מייצב את העוגה.
בכל אופן היא מאד טעימה גם כך ולא ראיתי צורך לשנות.
 
  • תודה
Reactions: y&m

raizy gantz

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@רחל כהן 052 ביקשת-קיבלת !
עוגת אלפחורס:
בסיס:

200 גר' חמאה
3/4 1 כוסות קורנפלור
1/3 1 כוסות קמח
1 א.א.
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
ציפוי:
165 גר' ריבת חלב
2 כפות קוקוס
מוס:
200 גר' שוקולד לבן
1/4 כוס חלב
500 מל' שמנת מתוקה
1 כוס חלב
80 גר' פודינג וניל(או פודינג שוקולד לבן)
1 כוס קוקוס
הוראות הכנה:

הכנת הבסיס:

במיקסר לערבב חמאה, ביצים וסוכר.
אח"כ מוסיפים את הקמח קורנפלור וא.א וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק נח למגע
אופים כ-15-20 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות
ציפוי:מורחים על הבסיס את הריבת חלב ומפזרים קוקוס
מוס:ממיסים שוקולד + (1/4 כוס)חלב ומקררים
מקציפים שמנת מתוקה, חלב ופודינג. מוסיפים קוקוס ושוקולד מומס ומקציפים
משטיחים על עוגה ומקפיאים
מקשטים כיד הדמיון...
עוגה מנצחת- - - - - -
ואגב, ניתן להכין מהמתכון של הבסיס גם עוגיות אלפחורס
קורצים עיגולים ואופים 6 דקות בלבד על 180 מעלות, העוגיות אמורות להשאר לבנות
 

מירי 12

משתמש צעיר
צילום מקצועי
אני רוצה להכין את זה עכשיו
לאיזה גודל תבנית זה מתאים??
 

מירי 12

משתמש צעיר
צילום מקצועי

raizi gantz@​

אני רוצה להכין את זה עכשיו
לאיזה גודל תבנית זה מתאים??
מקווה שהצלחתי...

 

raizy gantz

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

@raizi gantz@​

אני רוצה להכין את זה עכשיו
לאיזה גודל תבנית זה מתאים??
מקווה שהצלחתי...
סורי, לא הייתי כאן
מקווה שהסתדרת
זה מתאים לתבנית עגולה גבוהה
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עוגה חלבית נראית מצויינת, חבל להוריד לה את הרמה עם ריץ. שמנת מתוקה נוספת(מעבר לזו שבמתכון) תעשה את העבודה וגם תשדרג.
לריץ' יש מרקם אחר בהקצפה מהשמנת.
ולכן הגיוני לפעמים דווקא אותו למרות שזה כאילו "שינמוך" רמה.

באופן אישי אני מכינה הרבה מוסים חלביים/ עוגות גבינה קרות.
בד"כ אני עושה את זה עם שמנת.
אבל יש מתכון אחד שהוא עם ריץ' וגבינה (ועוד רכיבים:))
וזה פשוט מרקם אחר, שהחברה אצלי אוהבים ולא מוותרים:)
 

דורון קנויבל

משתמש רשום
לריץ' יש מרקם אחר בהקצפה מהשמנת.
ולכן הגיוני לפעמים דווקא אותו למרות שזה כאילו "שינמוך" רמה.

באופן אישי אני מכינה הרבה מוסים חלביים/ עוגות גבינה קרות.
בד"כ אני עושה את זה עם שמנת.
אבל יש מתכון אחד שהוא עם ריץ' וגבינה (ועוד רכיבים:))
וזה פשוט מרקם אחר, שהחברה אצלי אוהבים ולא מוותרים:)
מדהים
 

מירי 12

משתמש צעיר
צילום מקצועי
סורי, לא הייתי כאן
מקווה שהסתדרת
זה מתאים לתבנית עגולה גבוהה
הכנתי את זה בתבנית בינונית (רק עכשיו התפניתי להעלות)
זה יצא מרשים מאוד...
הבסיס יצא מושלם! אבל החלק של המוס הייתי קצת משנה, לא יודעת בדיוק איך,
יצא קצת מתוק מידי, וגם הילדים פחות אהבו שזה שמנת הם אוהבים יותר משהו יציב ואפוי - (אכלנו את זה מופשר כי אני לא אוהבת קפוא)
יש לך רעיון איך לשנות אולי עם גבינה וקמח ולאפות קצת??


 

קבצים מצורפים

  • IMG_0073.JPG
    3.9 MB · צפיות: 84
  • IMG_0074.JPG
    3 MB · צפיות: 71

raizy gantz

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי את זה בתבנית בינונית (רק עכשיו התפניתי להעלות)
זה יצא מרשים מאוד...
הבסיס יצא מושלם! אבל החלק של המוס הייתי קצת משנה, לא יודעת בדיוק איך,
יצא קצת מתוק מידי, וגם הילדים פחות אהבו שזה שמנת הם אוהבים יותר משהו יציב ואפוי - (אכלנו את זה מופשר כי אני לא אוהבת קפוא)
יש לך רעיון איך לשנות אולי עם גבינה וקמח ולאפות קצת??
המיוחד בעוגה הזו זה דווקא המרקם הרך שמחליק לפה...
זה צריך להיות מופשר אבל לא לגמרי-זו עוגה שמפשירה מהר מאד...
ולגבי המתוק-מעניין..כי חוץ מהשוקולד החלבי אין שום תוספת סוכר במוס...
כנראה השילוב של כל העוגה עם הריבת חלב עשה להם מתוק מידי
בכ"א זה כמובן עניין של טעם
וברור שניתן להמיר את המוס בכל מתכון של עוגת גבינה אפויה
ולמען אזכור האלפחורס להוסיף קוקוס לעוגה
אבל כמובן זו כבר יצירה חדשה לגמרי....
מוזמנת לשתף ברעיונות נוספים
ואגב, יצאה לך יפה מאד!
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוגת שכבות שמנת שוקולד

שכבה א':
6 ביצים
כוס סוכר
להפריד ולהקציף ולהוסיף את החלמונים
להוריד את המהירות במקסר ולהוסיף:
4 קפות פודינג
4 כפות קקאו
חצי כוס מים
1/4 כוס שמן

מעבירים לתבנית.

לגבי התבנית:
אם עושים בתבנית רגילה זה יוצא בערך בגובה חצי תבנית ואז העוגה יוצאת באופן כללי גבוהה יותר.
אפשר לחלק ל-2 תבניות לעוגה נמוכה יותר.
אני בד"כ עושה בתבניות אישיות בקוטר של כ-10 סמ' אפשר יותר קטן, הן גם תבניות נמוכות אז אני מעבירה שכבה של 1/2 - 1 ס"מ ואופה על 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

שכבה ב'
1 קצפת ריצ'
1 שמנת מתוקה
5 כפות פודינג
לבחירה: שוקולד לבן מומס/ריבת חלב/קרם וניל ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם

להקציף את השמנת והקצפת ולהוסיף בהמשך את הפודינג ואת התוספת הרצויה והאהובה.
לשטוח שכבה מעל העוגה להקפיא.

ציפוי גנש:
2 שוקולד חלבי ואחד שמנת.

מקווה שיצא ברור, אני ממהרת כעת, ואין לי פנאי לדייק ניסוח וכו' אם יש שאלות שאדע לענות עליהן. בשמחה.
הכנתי, יצא מעדן.
מה שכן- הכנתי בתבניות אישיות, מילאתי קצת יותר מחצי, וזה תפח ועלה עד למעלה. (מה שעשיתי פשוט ריסקתי חזרה עם כף אחרי האפיה ואז מילאתי, אבל להבא אני אדע למלא פחות)
יצא לי 20 תבניות קאפקייק ועוד 2 אינגליש קייק, אבל המילוי הספיק רק לחצי, כמו שכתבת.
ועוד משהו, שהוספתי שוקולד לבן אבל הוא הפך לגושים במגע עם השמנת המוקצפת, להבא אולי אני אמיס אותו עם קצת שמנת , או אעשה השוואת טמפרטורות.
אבל היה לנו ממש ממש טעים. תודה
 

פרחוני

משתמש מקצוען
עוגת שכבות שמנת שוקולד

שכבה א':
6 ביצים
כוס סוכר
להפריד ולהקציף ולהוסיף את החלמונים
להוריד את המהירות במקסר ולהוסיף:
4 קפות פודינג
4 כפות קקאו
חצי כוס מים
1/4 כוס שמן

מעבירים לתבנית.

לגבי התבנית:
אם עושים בתבנית רגילה זה יוצא בערך בגובה חצי תבנית ואז העוגה יוצאת באופן כללי גבוהה יותר.
אפשר לחלק ל-2 תבניות לעוגה נמוכה יותר.
אני בד"כ עושה בתבניות אישיות בקוטר של כ-10 סמ' אפשר יותר קטן, הן גם תבניות נמוכות אז אני מעבירה שכבה של 1/2 - 1 ס"מ ואופה על 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

שכבה ב'
1 קצפת ריצ'
1 שמנת מתוקה
5 כפות פודינג
לבחירה: שוקולד לבן מומס/ריבת חלב/קרם וניל ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם

להקציף את השמנת והקצפת ולהוסיף בהמשך את הפודינג ואת התוספת הרצויה והאהובה.
לשטוח שכבה מעל העוגה להקפיא.

ציפוי גנש:
2 שוקולד חלבי ואחד שמנת.

מקווה שיצא ברור, אני ממהרת כעת, ואין לי פנאי לדייק ניסוח וכו' אם יש שאלות שאדע לענות עליהן. בשמחה.
אני רוצה להכין למנה אחרונה לאירוע
יש לי כמה שאלות
כמה מאפינס יוצא מהמתכון אם אני משתמשת עם מאפינס כמו התמונה ששמת?
הבנתי שאת השכבה השניה צריך להכפיל? כי אני רוצה שיצא גבוה כמו בתמונה...
וגם את הגנאש צריך להכפיל?
אשמח לתשובה
תודה!
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני רוצה להכין למנה אחרונה לאירוע
יש לי כמה שאלות
כמה מאפינס יוצא מהמתכון אם אני משתמשת עם מאפינס כמו התמונה ששמת?
הבנתי שאת השכבה השניה צריך להכפיל? כי אני רוצה שיצא גבוה כמו בתמונה...
וגם את הגנאש צריך להכפיל?
אשמח לתשובה
תודה!
אשמח לענות, אבל אצטרך לשאול את גיסתי מאחר והיא הכינה.
זה לא יהיה היום כי היא לא תוכל לענות לי.
מקווה לזכור מחר.

אולי הבנות שהכינו כאן תוכלנה לסייע בנתיים @ילילי @חוי ג
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה