מתי עזרתי לך
אני גרועה בלזכור נקיות
מצאתי פה מתכון דומה למה שאני מכינה
המרכיבים
לבצק הפאי
כוס ו3/4 קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות סוכר
1/3 כוס שמן
למלית
5 שזיפים חתוכים ומגולענים
4 כפות סוכר
כפית קנמון
חצי קופסא שמנת צמחית מתוקה
חצי כפית וניל
4 חלמונים
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
בקערה בינונית מערבבים בכף את הקמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר ושמן.
לעוגה ללא גלוטן משתמשים בכוס קמח שקדים ו 3/4 כוס קמח קוקוס.
מערבבים היטב ליצירת בצק אחיד ופירורי מעט.
משמנים תבנית פאי עגולה בקוטר של 26 ס״מ, משטחים ביד את פירורי הבצק בתבנית ומהדקים אותם לבצק אחיד בתחתית ובדפנות התבנית.
אופים את התחתית במשך חמש דקות לאפייה מקדימה.
חותכים את השזיפים לפרוסות, מסדרים אותם על תחתית הבצק האפויה, מפזרים מעל סוכר וקינמון ואופים שוב במשך רבע שעה לקירמול של הפרי.
מערבבים בקערה הבינונית את החלמונים, הוניל והשמנת הצמחית המתוקה, שופכים מעל לפירות שבתבנית ומחזירים לתנור לאפיה של עוד חצי שעה.