דרוש מתכון שזיפים---

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
נתקעתי בטעות עם כמות גדולה של שזיפים (סגולים, קטנים)
הם די רכים ככה שלא יחזיקו יותר מדי זמן לדעתי..
אין לי ניסיון עם שזיפים כי לא כל כך אוכלים אותם אצלנו כמות שהם.
אשמח מאד למתכונים רלוונטיים. כל מה שעולה בדעתכן שמשלב שזיפים. תודה!
 

leaha

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
הכי פשוט קומפוט שזיפים
חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך
אפשר לשלב תפוחים
טעים מאוד
וניתן להקפאה
 

נחמה למה

משתמש פעיל
נתקעתי בטעות עם כמות גדולה של שזיפים (סגולים, קטנים)
הם די רכים ככה שלא יחזיקו יותר מדי זמן לדעתי..
אין לי ניסיון עם שזיפים כי לא כל כך אוכלים אותם אצלנו כמות שהם.
אשמח מאד למתכונים רלוונטיים. כל מה שעולה בדעתכן שמשלב שזיפים. תודה!
קומפוט שזיפים!
אחד המעדנים!
מוציאים את הגלעין, מבשלים עם קליפה (אפשר לחתוך לרבעים, לא חובה)
מעבירים לסיר, מכסים במים, מוסיפים כמות יפה של סוכר.
מביאים לרתיחה ואח"כ אש בינונית-נמוכה עוד 20 דקות.
ה-מעדן שלנו בשבת אחרי הסעודה.
אם רוצים להתפנק אז שותים את זה כשזה חמים עדיין. אפשר לשמור בהקפאה ואז כל הכמות בשימוש.
שימי לב - שזיפים מגבירים את פעולת המעיים ולכן אכילה מרובה תגרום בהכרח לשלשול (ולכן מעולה לעצירות)

עוד משהו: אורז מבושל עם שזיפים

ופעם גם הכנתי עוגה מדהימה שהבסיס שלה הוא משהו בין טורט לבצק פריך ולמעלה מניחים חצאי שזיפים כשבשר הפרי כלפי מעלה ומפזרים סוכר בנדיבות
אופים עד להתרככות מלאה. משובח! את זה רק המבוגרים אוהבים...
אולי יש למישהי את המתכון הזה?
 

saralulu

משתמש מקצוען
קומפוט שזיפים
עוגת שזיפים או עוגת משמשים במקרה ויש משמשים.
 

chaya91

משתמש צעיר
ליקר שזיפים,
אחד הדברים!
הכמויות אני חושבת בערך זה על סלסלת שזיפים קילו סוכר,
פשוט לשפוך לתוך הסלסלה או כלי אחר, להכניס למקום אטום, כמו ארון חשוך , מכוסה במגבת,
למשך שבועיים\ חודש, עד שהכל נמס.
לאחר מכן לסנן את הנוזל ולהוסיף אלכוהול לפי הטעם.
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
תודה לכולכן, פתחתן לי את הראש!
רק כמה דברים שהייתי ממש שמחה לקבל עליהם פירוט:
ריבת שזיפים
אפשר פירוט? אבל מדויק בבקשה:)
כי אין לי ניסיון עם ריבות.
וכן, האם זה ריבה שהולכת טוב נגיד בעוגיות סדוויץ'? (כי לא כל כך אוכלים אצלנו ריבות כמות שהם)
קולי שזיפים (טעים מאד מעל גלידת וניל)
מה זה? כנ"ל אשמח למתכון.
ליקר שזיפים,
אחד הדברים!
הכמויות אני חושבת בערך זה על סלסלת שזיפים קילו סוכר,
פשוט לשפוך לתוך הסלסלה או כלי אחר, להכניס למקום אטום, כמו ארון חשוך , מכוסה במגבת,
למשך שבועיים\ חודש, עד שהכל נמס.
לאחר מכן לסנן את הנוזל ולהוסיף אלכוהול לפי הטעם.
נשמע טוב!! ליקרים הולכים אצלנו מעולה.
רק לא ברור לי..
בלי נוזלים? רק לשפוך סוכר מעל? מספיק לכסות במגבת? לא צריך כלי אטום?
מה צריך להינמס? הסוכר / הפירות? איך אני יודעת שזה נראה כבר כמו שזה אמור להיראות?
ולהוסיף אלכוהול רק לנוזל, כן? כמה בערך? וכמה כמות יוצאת מסלסלה אחת?
תודה, זה נשמע לי רעיון ממש מוצלח!
קרמבל שזיפים
אפשר מתכון בבקשה...?
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אפשר פירוט? אבל מדויק בבקשה:)
כי אין לי ניסיון עם ריבות.
חותכים את השזיפים לרבעים (בלי גרעין)
מוספים סוכר בכמות זהה לשזפים מעט מיץ לימון ושמים על אש קטנה עד לסמכות הרצויה (מסמיך עוד קצת במקרר
טעים מאדדד
(זה יוצא ריבה עם חתיכות פרי..)


אפשר להכין גם פאי שזיפים
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ועכשיו שוב תצטרכי לכתוב:)
אני רואה שאת ממש בקטע לעזור לי בימים האחרונים...
מתי עזרתי לך :oops: אני גרועה בלזכור נקיות

מצאתי פה מתכון דומה למה שאני מכינה






המרכיבים

לבצק הפאי

כוס ו3/4 קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות סוכר
1/3 כוס שמן
למלית
5 שזיפים חתוכים ומגולענים
4 כפות סוכר
כפית קנמון
חצי קופסא שמנת צמחית מתוקה
חצי כפית וניל
4 חלמונים



אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
בקערה בינונית מערבבים בכף את הקמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר ושמן.
לעוגה ללא גלוטן משתמשים בכוס קמח שקדים ו 3/4 כוס קמח קוקוס.
מערבבים היטב ליצירת בצק אחיד ופירורי מעט.
משמנים תבנית פאי עגולה בקוטר של 26 ס״מ, משטחים ביד את פירורי הבצק בתבנית ומהדקים אותם לבצק אחיד בתחתית ובדפנות התבנית.
אופים את התחתית במשך חמש דקות לאפייה מקדימה.
חותכים את השזיפים לפרוסות, מסדרים אותם על תחתית הבצק האפויה, מפזרים מעל סוכר וקינמון ואופים שוב במשך רבע שעה לקירמול של הפרי.
מערבבים בקערה הבינונית את החלמונים, הוניל והשמנת הצמחית המתוקה, שופכים מעל לפירות שבתבנית ומחזירים לתנור לאפיה של עוד חצי שעה.
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
גם לי היה הרבה שזיפים במקרר, הכנתי את הפאי תפוחים של @רוחי בלבוחי
החלפתי את התפוחים הפרוסים בשזיפים פרוסים, יצא סוףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
כמה מחמאות קיבלתי על זה!

נשמע טוב!
אפשר מתכון?
מלקטת לי את כל המתכונים ובערב בעז"ה נחלק את השזיפים לכל מה שצריך...
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מתי עזרתי לך :oops: אני גרועה בלזכור נקיות

מצאתי פה מתכון דומה למה שאני מכינה






המרכיבים

לבצק הפאי

כוס ו3/4 קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות סוכר
1/3 כוס שמן
למלית
5 שזיפים חתוכים ומגולענים
4 כפות סוכר
כפית קנמון
חצי קופסא שמנת צמחית מתוקה
חצי כפית וניל
4 חלמונים



אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
בקערה בינונית מערבבים בכף את הקמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר ושמן.
לעוגה ללא גלוטן משתמשים בכוס קמח שקדים ו 3/4 כוס קמח קוקוס.
מערבבים היטב ליצירת בצק אחיד ופירורי מעט.
משמנים תבנית פאי עגולה בקוטר של 26 ס״מ, משטחים ביד את פירורי הבצק בתבנית ומהדקים אותם לבצק אחיד בתחתית ובדפנות התבנית.
אופים את התחתית במשך חמש דקות לאפייה מקדימה.
חותכים את השזיפים לפרוסות, מסדרים אותם על תחתית הבצק האפויה, מפזרים מעל סוכר וקינמון ואופים שוב במשך רבע שעה לקירמול של הפרי.
מערבבים בקערה הבינונית את החלמונים, הוניל והשמנת הצמחית המתוקה, שופכים מעל לפירות שבתבנית ומחזירים לתנור לאפיה של עוד חצי שעה.
אין אפשרות בלי חלמונים? זאת אומרת - מה אני אעשה עם ארבעה חלבונים??
 

אסתיס

משתמש מקצוען
נשמע טוב!
אפשר מתכון?
מלקטת לי את כל המתכונים ובערב בעז"ה נחלק את השזיפים לכל מה שצריך...
 

שירונת

משתמש מקצוען
שרבט שזיפים (אפשר עם כל פרי, אבל מוצלח במיוחד עם שזיפים מזן שגיב- המאורכים)
לבשל קילו פרי עם 400 גרם סוכר ו 3/4 ליטר מים עד לרתיחה
לטחון ולהקפיא 12 שעות
לטחון שוב ולהקפיא.
מעדן!
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה