ציליאק פוקאצ'ה קטוגנית- עמוסת חלבון, ללא קמחים-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני לא אוכלת לחם
ולא לחמניות
ולא פיתות
ומשתדלת גם לא קרקרים וכיוצ"ב.

משתדלת כמה שיותר להתמקד בחלבונים, ירקות, שומן בריא ואם לחם אז על בסיס חלבון על בסיס חלבון כמו לחם חומוס למשל, אולי עוד אעלה מתכון.

אם צורכים חלבון ושומן בריא - היתרונות גדולים ובד"כ זה לא מביא לעליה במשקל אא"כ מפריזים, אבל בכל דבר שנפריז בו--הסיכון הזה קיים.

אז אני מכינה לעצמי לפעמים פיתות טחינה.
או פיצה על בסיס פיתה טחינה שהעליתי מתכון שלו בעבר [ממליצה...]
img_3439_800x600-jpg.1045212



היום רציתי משהו אחר.
לא פיצה עם פיתה שטוחה,
לא לחם שהאמת שהלחם טחינה מרגיש קצת כמו עוגה

אז חשבתי רגע.
ידעתי שאשלב ירקות במה שאכין וגבינה צהובה.

הרגע לא היה ארוך כי די מהר קפצה לי לראש המחשבה.
פוקאצ'ה על בסיס לחם טחינה. מתובל.

ממחשבה למעשה
וזו התוצאה:
IMG_8932_800x449.jpg


בתמונה הפוקאצ'ה כבר קרה והגבינה הצהובה התקשתה חזרה.
כמובן שלפני שאוכל ממנה שוב, אחמם את המנה להמסה של הגבינה הצהובה מחדש.

יש בפוקאצ'ה המון ביצים. לי אישית זה מעולה כי אני מחפשת שתהיה לי מנה עמוסה בחלבון
רציתי את הבסיס גבוה ולא שיהיה מדי שטוח כמו פיתה, וזו הסיבה שהשתמשתי בהרבה ביצים

תבנית בנונית, אחת מתחת A4

לבסיס:
12 כפות שטוחות טחינה גולמית, ועדיף משומשום מלא
8 ביצים
1/2 כפית מלח
1 כף סילאן או דבש [בשביל הקונטרסט למלח]
4 שיני שום כתושות, או 1 כפית שום גבישי
1 אבקת אפיה

לירקות:
אפשר כל ירק שאוהבים ומתאים- בצל, פטריות, עגבניות פרוסות או חצאי שרי, אפשר בצבעי שונים של שרי, פלפל, זיתים שחורים וירוקים, בצל ירוק, קישוא, חציל, כוסברה, פטרוזיליה וכו'.
בכוונה נמנעתי מבטטות, תירס וכיוצ"ב שיש בהם פחמימה.

לפזור מלמעלה, אופציונאלי:
שומשום שחור ולבן
פתית גבינה צהובה.

הכנה:
בקערה גדולה, או במיקסר, טורפים ביצים שלימות במשך כשקה עד שמתקלת תערובת אורירית.
מוסיפים טחינה, מלח, שום, וסילאן בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים רק עד איחוד החומרים.

יוצקים בתבנית מרופדת בניר אפיה.


כאן למדתי מטעות קטנה שלי.
התחלתי לפזר ירקות על הבלילה וראיתי שהם שוקעים. ואני רציתי אותם למעלה. פוקאצ'ה אמרנו, לא?

אז שלחתי את הבסיס לאפיה של כ-5 דקו ב 180 מעלות.
ואז הוצאתי.
הבלילה היתה עדין רטובה לחלוטין אבל התחילה לרקום "קרום"

פיזרתי את הירקות והשומשום והחזרתי לתנור לעוד כ-20 דקות להשחמה נאה ואפיה מלאה.
הפוקאצ'ה עלתה ובנתה מעליה הרים וגבעות. זה בסדר. שובבה כזו.

פיזרת גבינה צהובה מגורדת והחזרתי לתנור להמסה של הגבינה.
זהו.

שובבה אמרתי. באמת כזו. כי בשובבותה חלק מההרים התנמכו והפכו למישור. חלקם הפכו לגבנונים וסוג של תל.
IMG_8931_800x449.jpg


הערה חשובה:
זו לא פוקאצ'ה אורירית כמו מבצק שמרם עם קמח.
זה כמו לחם טחינה. יותר דחוס.
אבל טעים ומשביע.
ואי אפשר לאכול מזה יותר מדי כי זה ממלא ממש.
לצד סלט ירקות קטן וגבינה לבנה / קוטג' זו ארוחה בריאה, מזינה, עמוסת חלבונים ו---טעמים
IMG_8929_800x449.jpg
 

מנעד

משתמש פעיל
אני לא אוכלת לחם
ולא לחמניות
ולא פיתות
ומשתדלת גם לא קרקרים וכיוצ"ב.

משתדלץ כמה שיותר להתמקד בחלבונים, ירקות, שומן בריא ואם לחם אז על בסיס חלבון על בסיס חלבון כמו לחם חומוס למשל, אולי עוד אעלה מתכון.

אם צורכים חלבון ושומן בריא - היתרונות גדולים ובד"כ זה לא מביא לעליה במשקל אא"כ מפריזים, אבל בכל דבר שנפריז בו--הסיכון הזה קיים.

אז אני מכינה לעצמי לפעמים פיתות טחינה.
או פיצה על בסיס פיתה טחינה שהעליתי מתכון שלו בעבר [ממליצה...]
img_3439_800x600-jpg.1045212



היום רציתי משהו אחר.
לא פיצה עם פיתה שטוחה,
לא לחם שהאמת שהלחם טחינה מרגיש קצת כמו עוגה

אז חשבתי רגע.
ידעתי שאשלב ירקות במה שאכין וגבינה צהובה.

הרגע לא היה ארוך כי די מהר קפצה לי לראש המחשבה.
פוקאצ'ה על בסיס לחם טחינה. מתובל.

ממחשבה למעשה
וזו התוצאה:
צפה בקובץ המצורף 1434347

בתמונה הפוקאצ'ה כבר קרה והגבינה הצהובה התקשתה חזרה.
כמובן שלפני שאוכל ממנה שוב, אחמם את המנה להמסה של הגבינה הצהובה מחדש.

יש בפוקאצ'ה המון ביצים. לי אישית זה מעולה כי אני מחפשת שתהיה לי מנה עמוסה בחלבון
רציתי את הבסיס גבוה ולא שיהיה מדי שטוח כמו פיתה, וזו הסיבה שהשתמשתי בהרבה ביצים

תבנית בנונית, אחת מתחת A4

לבסיס:
12 כפות שטוחות טחינה
8 ביצים
1/2 כפית מלח
1 כף סילאן או דבש [בשביל הקונטרסט למלח]
4 שיני שום כתושות, או 1 כפית שום גבישי

לירקות:
אפשר כל ירק שאוהבים ומתאים- בצל, פטריות, עגבניות פרוסות או חצאי שרי, אפשר בצבעי שונים של שרי, פלפל, זיתים שחורים וירוקים, בצל ירוק, קישוא, חציל, כוסברה, פטרוזיליה וכו'.
בכוונה נמנעתי מבטטות, תירס וכיוצ"ב שיש בהם פחמימה.

לפזור מלמעלה, אופציונאלי:
שומשום שחור ולבן
פתית גבינה צהובה.

הכנה:
בקערה גדולה, או במיקסר, טורפים ביצים שלימות במשך כשקה עד שמתקלת תערובת אורירית.
מוסיפים טחינה, מלח, שום, וסילאן בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים רק עד איחוד החומרים.

יוצקים בתבנית מרופדת בניר אפיה.


כאן למדתי מטעות קטנה שלי.
התחלתי לפזר ירקות על הבלילה וראיתי שהם שוקעים. ואני רציתי אותם למעלה. פוקאצ'ה אמרנו, לא?

אז שלחתי את הבסיס לאפיה של כ-5 דקו ב 180 מעלות.
ואז הוצאתי.
הבלילה היתה עדין רטובה לחלוטין אבל התחילה לרקום "קרום"

פיזרתי את הירקות והשומשום והחזרתי לתנור לעוד כ-20 דקות להשחמה נאה ואפיה מלאה.
הפוקאצ'ה עלתה ובנתה מעליה הרים וגבעות. זה בסדר. שובבה כזו.

פיזרת גבינה צהובה מגורדת והחזרתי לתנור להמסה של הגבינה.
זהו.

שובבה אמרתי. באמת כזו. כי בשובבותה חלק מההרים התנמכו והפכו למישור. חלקם הפכו לגבנונים וסוג של תל.
צפה בקובץ המצורף 1434382

הערה חשובה:
זו לא פוקאצ'ה אורירית כמו מבצק שמרם עם קמח.
זה כמו לחם טחינה. יותר דחוס.
אבל טעים ומשביע.
ואי אפשר לאכול מזה יותר מדי כי זה ממלא ממש.
לצד סלט ירקות קטן וגבינה לבנה / קוטג' זו ארוחה בריאה, מזינה, עמוסת חלבונים ו---טעמים
צפה בקובץ המצורף 1434383
נראה מגרה ביותר!
רק תסבירי לי איך את מצליחה להכין כאלו מאכלים משובחים
וגם לשמור על המשקל ולהכין בשבילך מאכלי בריאות?

עובדת על עצמי לא לקנא בבני הבית שלך:p
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה מגרה ביותר!
רק תסבירי לי איך את מצליחה להכין כאלו מאכלים משובחים
וגם לשמור על המשקל ולהכין בשבילך מאכלי בריאות?

עובדת על עצמי לא לקנא בבני הבית שלך:p
עוגות פחות מדבר אלי.
ב"ה.

שוקולד זו בעיה ודווקא בגלל זה אני לא מוותרת על מנה ממנו כל יום. כך אני באה על סיפוקי.
 

שלג בבני ברק

משתמש פעיל
תודה.
לפני התמונות נראה שהפוקאצ'ות יצאו מאוד דחוסות, אני הכנתי כבר הרבה פעמים לחם טחינה והם תפחו יותר.
כנראה משהו התפקשש בדרך...
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
אני לא אוכלת לחם
ולא לחמניות
ולא פיתות
ומשתדלת גם לא קרקרים וכיוצ"ב.

משתדלץ כמה שיותר להתמקד בחלבונים, ירקות, שומן בריא ואם לחם אז על בסיס חלבון על בסיס חלבון כמו לחם חומוס למשל, אולי עוד אעלה מתכון.

אם צורכים חלבון ושומן בריא - היתרונות גדולים ובד"כ זה לא מביא לעליה במשקל אא"כ מפריזים, אבל בכל דבר שנפריז בו--הסיכון הזה קיים.

אז אני מכינה לעצמי לפעמים פיתות טחינה.
או פיצה על בסיס פיתה טחינה שהעליתי מתכון שלו בעבר [ממליצה...]
img_3439_800x600-jpg.1045212



היום רציתי משהו אחר.
לא פיצה עם פיתה שטוחה,
לא לחם שהאמת שהלחם טחינה מרגיש קצת כמו עוגה

אז חשבתי רגע.
ידעתי שאשלב ירקות במה שאכין וגבינה צהובה.

הרגע לא היה ארוך כי די מהר קפצה לי לראש המחשבה.
פוקאצ'ה על בסיס לחם טחינה. מתובל.

ממחשבה למעשה
וזו התוצאה:
צפה בקובץ המצורף 1434347

בתמונה הפוקאצ'ה כבר קרה והגבינה הצהובה התקשתה חזרה.
כמובן שלפני שאוכל ממנה שוב, אחמם את המנה להמסה של הגבינה הצהובה מחדש.

יש בפוקאצ'ה המון ביצים. לי אישית זה מעולה כי אני מחפשת שתהיה לי מנה עמוסה בחלבון
רציתי את הבסיס גבוה ולא שיהיה מדי שטוח כמו פיתה, וזו הסיבה שהשתמשתי בהרבה ביצים

תבנית בנונית, אחת מתחת A4

לבסיס:
12 כפות שטוחות טחינה
8 ביצים
1/2 כפית מלח
1 כף סילאן או דבש [בשביל הקונטרסט למלח]
4 שיני שום כתושות, או 1 כפית שום גבישי

לירקות:
אפשר כל ירק שאוהבים ומתאים- בצל, פטריות, עגבניות פרוסות או חצאי שרי, אפשר בצבעי שונים של שרי, פלפל, זיתים שחורים וירוקים, בצל ירוק, קישוא, חציל, כוסברה, פטרוזיליה וכו'.
בכוונה נמנעתי מבטטות, תירס וכיוצ"ב שיש בהם פחמימה.

לפזור מלמעלה, אופציונאלי:
שומשום שחור ולבן
פתית גבינה צהובה.

הכנה:
בקערה גדולה, או במיקסר, טורפים ביצים שלימות במשך כשקה עד שמתקלת תערובת אורירית.
מוסיפים טחינה, מלח, שום, וסילאן בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים רק עד איחוד החומרים.

יוצקים בתבנית מרופדת בניר אפיה.


כאן למדתי מטעות קטנה שלי.
התחלתי לפזר ירקות על הבלילה וראיתי שהם שוקעים. ואני רציתי אותם למעלה. פוקאצ'ה אמרנו, לא?

אז שלחתי את הבסיס לאפיה של כ-5 דקו ב 180 מעלות.
ואז הוצאתי.
הבלילה היתה עדין רטובה לחלוטין אבל התחילה לרקום "קרום"

פיזרתי את הירקות והשומשום והחזרתי לתנור לעוד כ-20 דקות להשחמה נאה ואפיה מלאה.
הפוקאצ'ה עלתה ובנתה מעליה הרים וגבעות. זה בסדר. שובבה כזו.

פיזרת גבינה צהובה מגורדת והחזרתי לתנור להמסה של הגבינה.
זהו.

שובבה אמרתי. באמת כזו. כי בשובבותה חלק מההרים התנמכו והפכו למישור. חלקם הפכו לגבנונים וסוג של תל.
צפה בקובץ המצורף 1434382

הערה חשובה:
זו לא פוקאצ'ה אורירית כמו מבצק שמרם עם קמח.
זה כמו לחם טחינה. יותר דחוס.
אבל טעים ומשביע.
ואי אפשר לאכול מזה יותר מדי כי זה ממלא ממש.
לצד סלט ירקות קטן וגבינה לבנה / קוטג' זו ארוחה בריאה, מזינה, עמוסת חלבונים ו---טעמים
סליחה העני אפשר פחות ביצים ואז שאר הנתונים משתנים?
 

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה.
לפני התמונות נראה שהפוקאצ'ות יצאו מאוד דחוסות, אני הכנתי כבר הרבה פעמים לחם טחינה והם תפחו יותר.
כנראה משהו התפקשש בדרך...
לא התפקשש
הצילום לא טוב.
ובאופן טבעי כשאת מניחה עליו משהו מכביד לפני האפיה היות וזה ללא שמרים מה שמעל ידחוס אותו מעט מהכובד...
על אף ששוב, זה לא דחוס, זה משהו בתמונה.


ובכל מקרה מה זה משנה? לא ממש הבנתי.
נניח שהתפקשש לי משהו בהכנה, ואז מה?
מישהו אחר יכין ולא יתפקשש לו.
ההערה כל כך חשובה?
מנסה באמת להבין מה הרווח בה.

תמהני.


בן אם טורח ומעלה מתכון.

לא נראה לכם טוב, אל תכינו. אף אחד לא הכריח.

אבל לא רואה מה הצורך בתגובה מעין זו.
 

קקטוסה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוו נראה מגרה ממש..

אולי יש לך גם מתכון עם בסיס קוטג (אוהבת טחינה רק כממרח:sne:)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יש אנשים שבאים על סיפוקם רק כשאוכלים הרבה שוקולד....

אני למשל.

האוו כמה אני מזדהה אתך מה עושים עם ההתמכרות לשוקולד?

כמוני כמוך העני סימן שאנחנו מתוקות.
גם אני מאד אוהבת
אבל לאט לאט למדתי להגביל את עצמי
ובד"כ זה גם שוקולד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו
סליחה העני אפשר פחות ביצים ואז שאר הנתונים משתנים?
פחות ביצים=פחות טחינה.
רק שהיחס ישאר
אין חומר תפיחה-אב' אפיה או סודה לשתיה.
הלחם טחינה עולה יפה גם בלי חומרי תפיחה. אבל בכל מקרה לעולם לא יהיה כמו לחם עם שמרים.
ובהחלט אני שמה אבק אפיה רק שכחתי לרשום אותה במתכון.
אוסיף.
אסור לכתוב מתכונים בשעה מאוחרת.
למדתי :)
איך מסתדרים עם תזונה קטגונית וסעודות שבת?
לא אוכלים חלה?
אני לא בדיאטה קטגונית.
רק משדלת לצרוך יותר חלבון + שומן בריא וכמה שפחות פחמימות.

בשבת- נוטלת ידיים על המינימום
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אני יכולה להעביר את המתכון מחוץ לפרוג?
 

חוחית

משתמש סופר מקצוען
סטייה מהאשכול,
לגבי שוקולד
ממליצה לבדוק מה קורה לאחר לקיחת מגנזיום ציטארט
בשוקולד יש הרבה מאד מגנזיום
לפעמים, הרצון של הגוף הוא דווקא למגנזיום המצוי בשוקולד.


והפוקצאות מגרות ממש!
תודה רבה!
 

אינסוף

משתמש מקצוען
@ה. בקר תודה רבה !
בא לי ממש במקום אני עומדת לצאת מהדעת ללא הפחמימות שאני מכורה אליהן (סוכרת ה.)
אנסה בעז"ה.
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
הלחם טחינה עולה יפה גם בלי חומרי תפיחה. אבל בכל מקרה לעולם לא יהיה כמו לחם עם שמרים.
יש לי מתכון מאד דומה.
אותה כמות ביצים וטחינה עם 2 כפיות אב' אפיה.
אבל לאפיה בתבנית אינגליש(שזה צר יותר) ותופח ממש כלחם.

וגם עוגה מדהימה .
אולי תענין אותך -קיבלתי מתזונאית

8 ביצים L
500 גר' טחינה גולמית
חצי כוס דבש
חצי כוס סילאן
כפית שטוחה סודה לשתיה.

לערבב הכל במטרפה ולאפות ב160 מעלות כ 35 דק'

ניתן להפחית המתקה לפי הטעם.
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס או מגורר
אפשר לצפות את העוגה בשוקולד מומס עם שמן.
להיט בביתינו.

העברתי למס' חברות המתמודדות עם רגישות לגלוטן.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה